Vahvistin kunnon DACeilla

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Geefabio, 04.06.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Ulkoinen DAC ei ole vaihtoehto, koska tarkoitus on säilyttää järkevä hintaluokka. Lisäksi huippuluokan Dac, jonka perässä roikkuu Yamahan kevyehkö av-vahvari ei ole mielekäs ratkaisu. Siksi mietinkin vahvaripuolen pistämistä kokonaan uusiksi. Sen jälkeen voisi miettiä kaiuttimien vaihtoa joskus myöhemmin (nykyiset Dali909). Yhtenä vaihtoehtona on myös Shanling A40MKII (suomessa ~1250?). Tuosta löytyisi myös digisisääntulot. Tuollaisella 5m optisella letkulla saisi näppärästi koneen päävermeisiin kiinni.
  [signature]"Simply using a Mac does not make you Mr. Geeky, this privilege is reserved for those standardistas who insist on running everything on a Linux platform." - ALA[/signature]
   
 2. Vuti

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2003
  Viestejä:
  82
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Miika

  Rekisteröitynyt:
  20.07.1999
  Viestejä:
  908
  Pistikin kysymystä dvdplazan puolelle, olisi siis hienoa kuulla vähän kokemuksia vahvistimesta kun näytät sellaisen omistavan.
   
 5. Vuti

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2003
  Viestejä:
  82
  Vastaanpa tänne niin ei tuota kuvakilpailuthreadia sotketa...
  Eli hain pitkään sopivaa integroitua Monitor Audio RS6:sten pariksi ja etsinnän tuloksena päädyin tähän hintaluokassaan ylivoimaiseen integroituun.
  Koekuuntelussa peittosi kirkkaasti monet kalliimmat ja halvemmat integroidut mm. Rega Mira 3 ja Denon PMA-1500AE. Sisäänrakennettu DAC on mielestäni erittäin laadukas ja ulostaa varsin mallikasta signaalia. Voimaa vahvistimessa riittää pienelle kylälle ja ääni avautuu jo pienillä voimakkuuksilla. Hieman laatuongelmia oli ensimmäisen vahvistimen kanssa, mutta takuusta tullut on kuin eri puusta veistetty.
  AA+MA yhdistelmällä on huomattu merkillistä synergiaa myös saksalaisilla hififoorumeilla, kuten myös saksalaisissa alan julkaisuissa. Mielestäni tällä hinnalla ei yksinkertaisesti ole markkinoilla toista dacillista integroitua joka yltäisi edes lähelle Advance Acousticin ääntä.
  [signature]If you're already this close
  why don't you just suck my d*ck?[/signature]
   
 6. Miika

  Rekisteröitynyt:
  20.07.1999
  Viestejä:
  908
  Hienoa, pystytkö vielä kuvailemaan ääntä jotenkin eli onko sointi äärimäisen tarkka vai enemmän lämpimän tyylinen?
   
 7. Vuti

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2003
  Viestejä:
  82
  Kuvailisin ääntä musikaaliseksi, kaikki osa-alueet ovat hienosti tasapainossa ja toisto on tarkkaa ja napakkaa jokaisella osa-alueella, ei kuitenkaan latteaa ja superneutraalia kuten esim. Mira 3:sella. Ei myöskään omaa karseaa loudnessilmiötä jota esiintyi denonilla.

  [signature]If you're already this close
  why don't you just suck my d*ck?[/signature]
   
 8. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Lisättäköön nyt varsin tämän ketjun perään, vaikka laatu DAC:eista en tiedäkään... Pääsin itse hankinnoissani pidemmälle ja nyt Cambridge Audio 540R soi hyllyssä.

  Jos nyt jotain pitää sanoa niin
  a) kaukosäätimen sisääntulon valitsin on kömpelö painella yhtä nappia, kunnes oikea lähde tulee
  b) naparuuvit laitteen takana hieman hankalat paksuille piuhoille, tosin harman kardoneissa vastaavat.

  Itse ääneen olen todella tyytyväinen. Ei _mitään_ järkeä, millainen ero tuli vanhaan Onkyoon ~3200mk RIP, ja entiseen Yamahan av-vahvariin. Ei ole enää ollenkaan ikävä kaupassa soinutta CM1+Arcam settiä. Kadoksissa olleet bassot ilmestyivät ja kaiuttimien diskantti muuttui aivan täydellisesti Yamahan jälkeen. Ajattelin aina, että nämä kaiuttimet ovat hieman sumeat ja tummat, mutta paskat. Jos ilman välirahaa voisin vaihtaa B&W CM1 niin en tosiaankaan suostuisi, vaikka jokunen kk sitten tätä mietin. Koko ajan ollut pilipali av-vahvarit pullonkaulana ja kaiuttimet eivät ole päässeet oikeuksiinsa (Dali909). Aika spektinen olin nytkin AV-vahvarin hankinnasta, mutta useamman arvostelun jälkeen ajattelin, että otetaan optiset sisääntulot ja luotetaan siihen, että tuo on "ainoita viritinvahvareita, jotka toimii musiikilla". Ei mennyt mönkään.

  Samalla voisin nyökätä mm. Claviclen suuntaan, joka aikaisemmin mainitsi vahvarin vaihtoa kun pohdin kaiuttimia. Viisaita ehdotuksia tuli ja olen pirun tyytyväinen, että lähdin vaihtamaan vahvaria enkä kaiuttimia. Enpä muista millon viimeksi olen näin hyvän kuuloista settiä kuullut.
  [signature]"Simply using a Mac does not make you Mr. Geeky, this privilege is reserved for those standardistas who insist on running everything on a Linux platform." - ALA[/signature]
   
 9. Miika

  Rekisteröitynyt:
  20.07.1999
  Viestejä:
  908
  Se on hienoa että osui hankinta kohdilleen. Tosiasia on että noissa vanhemmissa av-vahvistimissa on kyllä ääni usein varsin huonoa.

  Oliko tämä 540R malli juuri se mitä saa procasterina verkkokaupasta, ainakin joskus jotain juttua luin jostain cambridge audion vahvistimesta.
   
 10. senefisti

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2005
  Viestejä:
  455
  Onneksi olkoon uuden vahvistimen johdosta!

  Hyvä että tuli tehtyä mieleinen ostos ja saat taas kuulla jotain uutta laitteistoltasi.

  Vahvistimella ja soittimella, tai sanotaanko nyt omasta mielestäni pelkästään laadukkaalla D/A - muunnoksella on pirun iso merkitys laadukkaiden kaiuttimien kanssa. Se on oikein miellyttävä oho - elämys, kun omin korvin kuulee tutuista kaiuttimistaan miellyttävämpää ja erottelevampaa ääntä, kuin ennen. Vaihtamalla osia sieltä alkupäästä. Vahvistinta, tai sitten ihan soitinta.

  Omaan settiini rupean katselemaan seuraavaksi ulkoisia DAC:ja. Pioneerin dvd-soitin kun hoitaa tällä hetkellä laitteistossani hommaa, niin uskoisin repiväni infinityistäni vielä vähän enemmän ilmoille, laadukkaan D/A - muuntimen kautta. Sellaiseen on kätevä vetää sitten piuhat myös tulevan HTPC:n musiikkikokoelmista nauttiakseen.

  No juu. Odottelen, by the way, innoissani ensi kesää. Loman ja mökkireissun yhteydessä olen saanut kutsun tuonne keskisuomen tienoille kuuntelemaan semmoista äärimmilleen tviikattua ovh. yli 100 000? laitteistoa. Kaiuttimina on Dynaudion evidence masterit ja oheislaitteistokaan ei ole sen vaatimattomampaa.

  Varmaankin vähän sama homma, jos joku autoista innostunut saisi kutsun koe-ajamaan ferraria radalle kaikessa rauhassa :)

  No se onkin eri juttu se ja teksti vähän rönsyili nyt aiheen ulkopuolelle, mutta onnea vielä kerran Geefabio ja kiitos, kun jaksoit kirjoitella kokemuksistasi.


  [signature]"I refuse to prove that I exist," says God, "for proof denies faith, and without faith, I am nothing."

  The Hitchhikers Guide to the Galaxy, Douglas Adams[/signature]
   
 11. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  En osaa sanoa. Speksit eivät täysin täsmää, mutta sehän on tiedossa, että CA teettää vahvistimet Kiinassa, joskin puhuvat, että suunnittelu on ihan Lontoossa. Paljon voi siis olla samaa, mutta 1:1 en tiedä. Oli miten oli, laite ylitti selkeästi sille asettamani toiveet, joten tyytyväisempi en juurikaan voisi olla. Lisättäköön, että se Cambridge Audio logo on minulle sen verran arvokkaampi alumiinisen kaukon jne kanssa, että vaikka sisuksista 99% olisi identtistä, maksaisin mielelläni sen CA-lisän vs ProCaster.

  Senefistillä on ilmeisesti luvassa ihan mielenkiintoinen reissu. Tuossa on se paha juttu, että kun tuollaisia laitteita kuuntelee niin se kotona odottava laitteisto, johon on ollut erittäin tyytyväinen yht'äkkiä ei tunnukaan enää niin hienolta :)[signature]"Simply using a Mac does not make you Mr. Geeky, this privilege is reserved for those standardistas who insist on running everything on a Linux platform." - ALA[/signature]
   
 12. Miika

  Rekisteröitynyt:
  20.07.1999
  Viestejä:
  908
  Tutkailin hieman lisää niin ovat kyllä ihan erillaisia sisältä, hiukan yhtäläisyyksiä on ja luulen että tuo procaster on vaan osaksi kopioitu. Varsin laadukaan oloinen on tuo 540R sisältä. Tässä vielä pari kuvaa.


  http://www.dvdplaza.fi/galleria/showphoto.php/photo/2425

  http://www.hifissimo.com/images/cambridge540r-inside.jpg
   
 13. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Kiitos lohduttavasta Procaster-kuvasta. Yhtäläisyydet näköjään jäikin tuohon VFD-näyttöön, joka näyttää varsin samanlaiselta.

  Tutkailin aika pitkään näitä vahvareita, ennen kuin tähän päädyin ja aika paljon on peli kerännyt kehuja nimenomaan myös stereokuuntelussa. Leffoille nyt on ihan sama ja itsellä käytännössä monikanavatoistoa tulee ehkä 1% käytöstä, mutta tulipa ne DAC:t mukaan ja sai digiliitännät. Parin käyttäjän testikokemuksissa pesi musiikilla reippaat tonnin AV-Yamahat, joissa tosin liitännät ja muut onkin täysin eri kalibeeria. Minulle nuo taas ovat aivan yksi ja sama kun käyttö on silkkaa musiikkia. Mieluummin maksan äänenlaadusta kuin hdmi-liittimistä tai ziljoonasta tilatehosteesta.[signature]"Simply using a Mac does not make you Mr. Geeky, this privilege is reserved for those standardistas who insist on running everything on a Linux platform." - ALA[/signature]
   
 14. Miika

  Rekisteröitynyt:
  20.07.1999
  Viestejä:
  908
  Itseasiassa lukemani perusteella pelkät edulliset D/A muunnospiirit alkavat olla jo niin laadukkaita että niitä parantamalla ei enää paljoa laatua saada parannettua, vaan itse piirin sovituksella ja etenkin opareilla/vahvitinasteella tulee se laatu DAC, mutta tuon dacin valinta vasta ongelmallista on voi helposti hypätä suosta järveen.
   
 15. senefisti

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2005
  Viestejä:
  455
  Olen ymmärtänyt, että tyyliin Partcosta saa pelkän D/A - piirin muutamalla eurolla. Tiedän myös, että "teknillisessä" mielessä koko tämä muunnoksen toteutuksen vaatima elektroniikka toimii ns. Mixed Mode tilassa ja on varsin monisyinen tapahtuma sähköisesti. Niin monimutkainen, ettei digitaalitekniikan tietämykseni moisen täydelliseen ymmärtämiseen riitä.

  Ajattelin välillä peräti hoksanneenikin jotain tämän audiotekniikan syvimmästä olemuksesta ja siitä mitä tapahtuu missäkin.

  Onneksi esim. Insinööri Janne Ahonen on ystävällisesti palauttanut minut maanpinnalle, romuttamalla kaikki hienot teoriani myhäilemällä varmaankin koneensa äärellä kahvikupposen kera :)

  No juh. En tosiaan voi etukäteen tietää, vaikuttaako esim. Ulkoinen DAC laitteestoni ääneen mitenkään, mutta saas nähdä mitä korvat ja pääkoppa on asiasta mieltä. Soittimeni on kumminkin tällä hetkellä, ainakin rahallisesti se halvin komponentti järjestelmässäni ja kiinan suuntaan tähtään tässäkin asiassa loppujen lopuksi muutamien satasten investoinneilla.

  Ajattelin kumminkin alkuunsa kuunnella ihan huomattavasti kalliimpaa kotimaan tarjontaa, jotta tiedän kuulenko ylipäätänsä mitään eroja. Jollen, niin sittenpähän säästän aikaa ja vaivaa, mutta..

  Hmm. En mä tiedä. Vähän kaikennäköistä tullut kuultua ja yllätyttyä havainnoista. Kovin myös pohtinut psykologisia seikkoja myös.

  Osana mukavaa harrastelua pidän tätä ja vertailen, sekä tuhlailen ihan mielelläni, jos tuntuu kannattavalta ja saan iloisen mielen.


  [signature]"I refuse to prove that I exist," says God, "for proof denies faith, and without faith, I am nothing."

  The Hitchhikers Guide to the Galaxy, Douglas Adams[/signature]
   
 16. Miika

  Rekisteröitynyt:
  20.07.1999
  Viestejä:
  908
  Paljon tuntuu tämä ns. hyvä laatu menevän usein fiilis pohjalla monella, eli kun on hienot ja kalliit pelit ja laitteet ne myös kuulostaa hyvältä, ainakin pään sisällä. Tämä erillinen dac tuntuu nyt olevan kuumaa tavaraa, myös hintojen osalta pieni boksi mutta hintaa riittävästi.

  Minkälaiseen dac:iin olet päätymässä?, itsekkin bittiavaruudessa seilannut mutta mitään ei ole käteen vielä jäänyt.
   
 17. Vuti

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2003
  Viestejä:
  82
  Turha pelätä, CA Azur 540R:llä ei ole mitään tekemistä verkkokauppa.comin prookaspereiden kanssa.
  Hyvän HT-vahvistimen olet hommannut, toivottavasti on vielä paranneltua V2-versiota. Itselläni CA lähti tosin välittömästi vaihtoon, kun kuuntelin MAP-305/DA:ta ;)
  [signature]If you're already this close
  why don't you just suck my d*ck?[/signature]
   
 18. senefisti

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2005
  Viestejä:
  455
  No mutta Miika hyvä. Kysymykseni saattaa kuulostaa tyhmältä, mutta eikös tämä ole koko homman juju? :)

  Että kuulostaa hyvältä oman pään sisällä ja uudella laitteella kuulostaa paremmalta oman pään sisällä. ;)

  By the way. Kajarini maksoi käytettynä 350,- Vahvari maksoi karvan yli 500,- ja pioneerin dvd - soittimeni maksoi 184,- Piuhat on valkattu sieltä bilteman hyllyltä. Voin kertoa, että ainakin mulla on hienot, mutta halvat pelit ja ne kuulostaa itse-asiassa aivan hävyttömän hyvältä, oman pään sisällä.
  Rohkenisin väittää, että kuulostaa erittäin hyvältä, jonkun muunkin pään sisällä.

  Kuten sanoit, niin fiilis pohjalta. Nimenomaan. Ellei olis fiilistä näihin puuhiin, niin jättäisin tekemättä. Mulla on esim. kaveriporukan halvin ja tehottomin auto. Niihin hommiin mulla taas ei oikein ole fiilistä.

  Ajattelin ensin kantaa kotiini, lähimmästä hifi-liikkeestä löytyvän n.1000,- hintaisen DAC:in. Merkillä ei väliä. Haluan tosiaan kokeilla vaikuttaako mihinkään. Jos tulokset ovat hyvät, niin olen ajatellut ostavani, joko Xindac - DAC 3, tai Zhaolu - merkkisen DAC:in.

  Ainakin noita Xindac:ja tuntuis löytyvän käytettynä kotimaankin markkinoilta ja paljon positiivista puhetta on ollut palstoilla niiden hyvästä vaikutuksesta äänenlaatuun.

  Saas tosiaan nähdä miten käy..


  [signature]"I refuse to prove that I exist," says God, "for proof denies faith, and without faith, I am nothing."

  The Hitchhikers Guide to the Galaxy, Douglas Adams[/signature]
   
 19. Miika

  Rekisteröitynyt:
  20.07.1999
  Viestejä:
  908
  Totta puhut, mutta varmaan ymmärsit juttuni idean =)

  Itse asiassa uskon että tapauksessasi tuon dacin hankita on kannattavaa ehkä hyvinkin kannattavaa, en tuosta pioneerin soittimen laadusta tiedä mutta usein laatu ei ole kovinkaan hyvä tosin poikkeuksiakin on mutta valitettavan harvassa.

  Tuossa xindacissa näyttäisi olevan putki ulostulossa että se varmasti ainakin tuo oman soundinsa mukaan.
   
 20. senefisti

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2005
  Viestejä:
  455
  Kyllä vain. :)

  Juu. Uudistetussa mallissa on tosiaan putkeakin kehissä. Se varmaan tulee olemaan hankintani tosiaan sitten, jos kokeiluni tulevat moista vekotinta puoltamaan.


  [signature]"I refuse to prove that I exist," says God, "for proof denies faith, and without faith, I am nothing."

  The Hitchhikers Guide to the Galaxy, Douglas Adams[/signature]
   
 21. insight

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  2 646
  Tää on helppo uskoa =) Yamahan diskantit eivät ole puhtaat ja korviamiellyttävät.
  CA:ta en ole vieläkään missään kuullut. Olisi ihan kiva kuulla.

  Tää yhdistelmä kuulostaa varmasti hyvältä. Itse pidin Advance Acousticin ja MA:n GS10 soundista hyvin paljon. XLS200 toimis varmaan ihan hyvin noiden alapäätä täydentämään. Olisi vielä kohtuuhintainen musankuuntelupaketti.

  Olisin kuukausi sitten GS10:t ostanutkin, mutten uskalla, kun on tollainen puolitoistavuotias kotona ja kajarit sekä kaikki tekniset laitteet kiinnostaa todella paljon. Kajarirahat meni sitten läppäriin.

  Siis ton kajaripäivityksen jälkeen olisi ollut SA-XR70, XLS200 ja GS10 - olisi takuulla toiminut musiikilla loistavasti.

  [signature]Laulajien forum http://www.armleg.com/vokalisti/[/signature]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti