Vahvistimen, soittimen ja kaapeloinnin vaikutukset äänenlaatuun

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Keljumus, 06.05.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  Aihetta sivuttiin toisessa ketjussa, mutta offtopicin välttämiseksi keskustelua voisi jatkaa tässä.

  Otsikon kysymys on vaivannut hifistejä jo vuosikymmeniä, mutta tiukasta väittelystä huolimatta mihinkään tulokseen ei olla päästy. Toisessa ääripäässä olevien mielestä teknisesti pätevä CD-soitin voi näennäisesti hyvistä komponenteista huolimatta tehdä musiikista sietämättömän kuuloista. Toinen ääripää soittelee tuhansien eurojen kaiuttimia vanhan DVD-soittimen ja Yamahan halvimman AV-vahvarin javulla.

  Asia on vakava, sillä useimmiten aloittelevan hifistin budjetti pyörii alle tuhannessa eurossa, usein lähempänä viittäsataa euroa, jolloin rahan jakaminen eri komponenttien kesken on tarkkaa puuhaa.

  Itse olen lähempänä tuota jälkimmäistä porukkaa, vaikka sorruinkin hankkimaan käytettynä keskivertoa paremman CD-toistimen. En ole pystynyt sokkotestissä erottamaan 1000? ja 5000? vahvistimia toisistaan, mutta keskustelupalstoilta löytyy paljon hifistejä joille tämä ei tuota ongelmia.

  Avaan keskustelun parilla mielenkiintoisella testillä, joissa vahvistimien erot kyseenalaistetaan:

  Vanha Streo Reviewin testi - $200 Pioneer vs $12 000 etuvahvistin/päätevahvistin/virtalähde-setti
  http://bruce.coppola.name/audio/Amp_Sound.pdf

  Matrix HiFi - Behringerin studiovahvari <200? + dvd-soitin + lamppujohtoa vs.$12 000 Classe/Wadia
  http://www.matrixhifi.com/contenedor_ppec_eng.htm

  En löytänyt nopeasti vahvistimien eroja puoltavaa testiä, mutta sellainen on tehty ainakin Hifi-lehdessä parikymmentä (?) vuotta sitten.
   
 2. Jahas

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2001
  Viestejä:
  1 699
  Tuo lause kertookin touhusta oikeastaan kaiken.

  Tarkemmin kyse on siitä, että kun erittäin tuttua laitteistoa verrataan toiseen erittäin tutulla musiikilla, saa moni tarkkakorva kyllä erotettua melko pienetkin nyanssit toisistaan.

  Käytännössä kuitenkin edellytyksenä on se että niin laitteet, kuuntelutila kun musiikkikin on erittäin tuttua, ja pohjalla vankka kokemus pikkuerojen bongailusta.

  Poikkeuksen tekevät tässä tahallaan äänenmuokkaimiksi tehdyt laitteet. Yleensä nk. High End huijaukset perustuvat juuri tähän.

  Peruskriteerit täyttävillä kaapeleilla, cd-soittimilla ja vahvistimilla ei erot ole sen suuruisia että kukaan harrastaja joka suu vaahdossa selittää verhojen poistumista saundista virtakaapelin vaihdolla uskalla lähteä sokkotestiin edes perusvahvistimien välillä. Tämä kertoo erojen todellisesta suuruudesta sen todellisen pohjan jokaiselle harrastajalle joka on perussettiä kasaamassa.

  Todellisuus on siis aivan jotain muuta mitä harrastuksen piirissä arvostusta, sekä hankinnoilleen omantunnon pönkitystä hakevat "asiantuntijat" antavat puheissaan ymmärtää.
  [signature]Do we all learn defeat - from the whores with bad feet[/signature]
   
 3. samppa2

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  160
  Itselläni kuuntelulaitteisto on
  Kaiuttimet: Jamo Concert 8
  Vahvistin: Vincent SV-129
  CD: Vincent CD-S6
  Olen aina ollut sitä mieltä että cd soittimissa ei äänellisiä eroja ole, joten mielenkiinnolla vaihdoin muutaman vuoden takaisen halpis Sonyn Vincentin soittimeen. Alkuun kun kuuntelin vaihtelin levyä ja rca piuhoja soittimesta toiseen en huomannut äänessä juurikaan eroa ,jotain erilaista oli mutta en osannut oikein sanoa mitä. Sitten meni viikko jonka ajan kuuntelin Vincentillä ja korva ilmeisesti tottui sen soundiin, sillä kun kytkin Sonyn paikoilleen testin vuoksi huomasin heti että nyt ei kuulosta hyvältä. Tästä innostuneena järjestin sokkotestin. Kytkin soittimet vahvistimen vierekkäisiin tuloihin, sama levy molempiin sisään menin toiseen huoneeseen jonka aikana vaimoni laittoi toisen soittimen soimaan, menin takaisin huoneeseen jossa kuuntelin molempia soittimia ensin kerran jonka jälkeen rupesin arvailemaan kumpi soi. Tulos oli kaikki viisi kertaa oikein. Vaimoni halusi myös kokeilla huomaako eroa, tulos sama joka kerta oikein. Testissä huomasin että kuulomuisti on aika surkea, jos soittimien kuunteluiden välillä on aikaa minuutti on eroja vaikea huomata jos taas pääsee vertaamaan aivan peräperään huomaa muutoksen ja erot olivat tässä tapauksessa yllättävän selviä.
  [signature]Barton [email protected], Connect [email protected] PE 600/575[/signature]
   
 4. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Tuo ääripää on kyllä sellainen, jonka kannattaisi ottaa parempi vahvistin testiin ja todeta asia itse.

  Toisessa ketjussa jo vähän luotasin omia kokemuksia ja pitää todeta, että vahvistimien välillä on hyvinkin isoja eroja. Itse olen edullisemman pään Yamahan omistanut (sitä 500? luokkaa) ja kun tilalle pisti vähän tuoreempaa kiinahifiä ~700? av-peli niin johan avautui kaiuttimet aivan eri tavalla. Halpa Yamahan viritinvahvistin oli yksinkertaisesti tumma ja nuhainen eikä erottelukykyä ollut minkään vertaa. Bassoihin tuli aivan erilaista napakkuutta ja erottelukyky kasvoi selvästi esim Pink Floydin biiseistä löytyä uusia ääniä taustalta ja hiljaisista taustaspeakeista sai joka sanasta selvän. Ennen puhetta ei ollut edes tullut ajateltua.

  Tämän jälkeen vaihdoin ~700? Cambridge Audio vaihtui 850? 2ch integroituun ja taas tuli eroa. Ei toki lähellekään samaa määrää kuin Yamahasta pois vaihdettaessa. Silti äänestä tuli siistimpi. Erottelukykyä ei kovin paljoa tullut lisää, mutta saundista tuli ilmavampi ja kuuntelupisteestä huomasi, että äänikuva oli selvästi leveämpi ja muutenkin ulottuvampi. Enemmän "live"-keikka fiilis.

  Tämän jälkeen tuli peliin Yamahan normaalin kuluttajaluokan järein av-peli ja tarkoituksena oli lähinnä tutkia huonekorjauksen vaikutusta. Vuorokauden oli laite kuuntelussa jolloin totesin, että peli on joka osa-alueella vahvempi kuin 850? 2ch integroitu ja vahvistin jäi hyllyyn. Etenkin diskanttiin tuli luontevampi sävy (rumpupellit ja akustinen kitara). Oletin, että saan av-pelin kanssa pettyä laadun suhteen, mutta toisin kävi. Sain parempaa ääntä ja kaupan tekijäiseksi hervottomat tehoreservit, liitäntöjä enemmän kuin tarpeeksi ja subin sovittaminen huoneeseen meni leikiten parametrisen equn avulla. Mainittu av-peli on siis 95% 2-ch musiikkikäytössä.

  Tämän horinan pointti. Vahvistimissa on isoja eroja, mutta mitä isompi nippu rahaa on pelissä, sitä pienemmäksi erot käy (kuten kaikkien lelujen kohdalla). Vähän vaan harmittaa, että tuli pitkään aliarvioitua vahvistimen vaikutus, vaikka tälläkin palstalla kovasti minua yritettiin valistaa.

  Piuhat sensijaan... Niiden "potentiaalisista" eroista en lähde maksamaan. Riittävän paksusti hapetonta kuparia niin se on siinä.[signature]To truly understand recursion, one must first understand recursion![/signature]
   
 5. TKorho

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2000
  Viestejä:
  439
  My take:
  Kaapelit <<<< Jalustat << Vahvistin < Lähde < Kaiuttimet.

  Itse lähtisin ensimmäiseksi olettamuksesta että pääkajarit pitää olla niin hyvät kuin mihin rahkeet riittää. Sen jälkeen lähde kuntoon ilman selkeitä heikkouksia, ja vahvari joka pystyy siihen. Jne.

  Toki oletuksella että kukin osa on jotenkin edes niukasti teknisesti ok. Ei vahvaria voi väheksyäkään, mutta mieluummin katson että lähde antaa jotain kohtuullista ulos kuin uhraan sen laatuvahvarille.

  Ja en ota kantaa huoneen akustiikkaan, tai subbariin. Ne asettuvat tuohon sitten tapauskohtaisesti.
  [signature]TKorho -[/signature]
   
 6. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  Oletko ajatellut kokeilla noissa linkkaamissani testeissä arvosteltuja laitteita, esimerkiksi Behringerin päätevahvistinta tai sitä vanhaa Pioneerin peliä minkä saisi nykyään käytettynä parillakympillä? Kummatkin nimittäin näyttävät olevan vertailukelpoisia monien tuhansien arvoisiin laitteisiin.

   
 7. kls

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2007
  Viestejä:
  265
  Itselle tulossa tuollainen Behringerin päätevahvistin subikäyttöön. En tiedä onko maahantuojalla tai jossakin muualla jotain toimitusvaikeuksia kun olen odotellut jo toista kuukautta.
  Tilattu elektronista.
  http://www.elektroni.fi/?product=11642
  [signature]Asus Commando / Sonata piano black 2 / G.Skill GBHK 2GB / E6400 / NH-U12F / Club 3850 Overclocked 512mb[/signature]
   
 8. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  Ajattelin itsekin hankkia tuollaisen Behringerin tulevaan kakkossettiin. Sokkotestien perusteella kyseessä on äärimmäisen pätevä laite ja muistaakseni myös Audio Critic antoi sille ylistävän arvion. Luulisi että jokainen audiofiili vähintäänkin kokeilisi ko. laitteen yhtenä vaihtoehtona seuraavalla päivityskierroksella.

  Mitä toimitusvaikeuksiin tulee, niin peru tilaus ja hae vaikka St. Paulsilta suoraan hyllystä.
   
 9. hifiguru

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2003
  Viestejä:
  1 388
  Kaiuttimet on tärkein ja sitten vahvistin...lähteet tekee pienemmät erot...Kaapeleihin en usko joten mulle ainakin on ihan sama onko cellon vai haman piuhat kiinni.
  Vahvareissa oon kuullu suurimmat erot kaverin luona kun sen järeä japsi integroitu vaihtu luxmanin stereoputki päätteeseen...aivan mieletön ero vaikka karajeina oli vain vanhat kunnon 85/b.
  CD-soittimissa olen kuullu eroja oikeestaan aina kun on vaihtunu hyvä soitin parempaan...denonin dcd-1560 vaihtu saman hintaluokan pioneerin pd-9300:een ja eron kuuli heti...pioneeri vaihtu sitten vähän kalliimpaan sonyn x777es soittimeen ja taas eron kuuli heti kun jotain laitto soimaan.
   
 10. alspe

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2005
  Viestejä:
  301
  Näistä topiceista saa kyllä tappelua aikaan jos haluaa, mutta kerron oman mielenpiteeni.

  Erot vahvistimien/soittimien ja kaiuttimien välillä ovat eriLUONTEISIA. Kaiutin määrittelee hyvin pitkälti taajuuskaistan ulottuvuudet ja esimerkiksi semmoiset asiat kuinka paljon ääntä paskotaan seinien kautta (suuntaavuus) jne.
  Lähde/vahvistin vaikuttaa enemmänkin sellaisiin asioihin kuin : äänen "rauhallisuus", rasittamattomuus ja esimerkiksi melodian "kulku". Ääni ikäänkuin rullaa paremmin paremmilla vehkeillä. Myöskin bassojen kontrolli on kiinni ihan muusta kuin kaiuttimesta.

  Itse on sillä kantilla suurit HETI kuultavat erot ovat kaiuttimissa mutta pitkässä juoksussa alkaa arvostaan kunnon elektroniikan sointia. Ajattelen asian myös niin, että kaiutin suhteellisen "tyhmä" vekotin, se tekee _vain_ mitä käsketään. Se ei tee musiikkia itsessään.

  Ja kaikkee tämmöstä, ei jaksa kirjoittaa nyt enempää ;-)
  [signature]iMac17" 1,83 GHz Core Duo - 1 Gb - 160 Gb[/signature]
   
 11. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Nyt on käyty Yrjömäen vahvistin/takuumusikaalisuus-ajatuslaarilla ;)

  Vakavasti. Näinhän asia on, mutta vastaavasti voi sanoa, että vahvistin on myös varsin tyhmä. Sen ei tarvi mitään muuta kuin vahvistaa sille syötetty signaali ja kaikki mitä se tekee sen lisäksi on pahasta. Kaiuttimet ei loppupeleissä ole kovinkaan tyhmiä siinä mielessä, että eri asioita voi toteuttaa monella tavalla ja lopputulos joko miellyttää kuulijaa tai sitten ei. Kaiuttimen tekeminen on taidetta ja tasapainoilua erinäisten ratkaisujen välillä. Kompromissi voi olla yleispätevä, mutta usein esim tietyn tyyppistä musiikkia kuuntelevan oma "referenssi" omaa tietyt ominaispiirteet, jotka taas toista ärsyttää.[signature]To truly understand recursion, one must first understand recursion![/signature]
   
 12. alspe

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2005
  Viestejä:
  301
  Ja elektronisten laitteiden teko on "vaan kolvailua"? ;-) Eli tuhansia komponentteja kotelon sisään ja kaikki kuulostaa samalta?

  Oliko Yrjömäki-vertaus asiallinen kun mainitsin että kaiuttimissa on suurimmat erot?
  [signature]iMac17" 1,83 GHz Core Duo - 1 Gb - 160 Gb[/signature]
   
 13. samppa2

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  160
  Puhut asiaa. CD soittimen vaihdon jälkeen huomasin että monet äänitteet kuten esim Metallican Load muuttuivat huomattavasti rauhallisemman kuuloiseksi Sonyn halpis soittimen kireyden ja diskanttipään sekavuuden sijaan. Sitä vaan huomaa että jalka vispaa musiikin tahdissa enenmmän kuin ennen.
  [signature]Barton [email protected], Connect [email protected] PE 600/575[/signature]
   
 14. samppa2

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  160
   
 15. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Ei tietenkään. Meinasin vain, ettei kaiuttimet ole vain pahvikartiot jotka toistaa sen mitä vahvistin käskee. Omat fyysiset rajoitukset on elementeilläkin ja erilaiset kotelot/ripustukset/viritykset jne tekevät kaiuttimesta tietynlaisen, kuten varsin hyvin tiedät. Kaiutin tekee sen mitä käsketään yhtälailla kuin vahvistinkin. Erinäiset ratkaisut vaan vaikuttavat siitä kuinka hyvin se sen tekee. Ulottuuko toisto alas, onko vaste suora vai kaiuttimella oma luonne, onko toisto "nopea" (vesiputouskäppyrät), kuinka helppo kuorma on jne...

  Leikillänihän minä sen sanoin kun heitit äänen rullaamisen vahvistinfeatureksi ja sanoit kaiuttimia tyhmiksi. Tiedän kyllä, mitä oikeasti hait takaa.
  [signature]To truly understand recursion, one must first understand recursion![/signature]
   
 16. äppel

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2001
  Viestejä:
  322
  Jos ajatellaan puhtaasti vahvistettavan signaalin kannalta, niin suurin tekijä on silloin itse vahvistavan komponentin ominaisuudet; onko vasteessa esim. epälineaarisuuksia, onko ylimenosäröä, onko leikkauksia suurilla sisäänmenoilla jne. . Toinen vaikuttava seikka on sitten kaikki muu mitä vahvistin signaalille tekee (muiden komponenttien vaikutukset, kytkennät, signaalimuuntajat, taajuuskorjaukset ym.). Toiset tekijät ovat käyttäjän itse haluamia, toisiin taas ei voi vaikuttaa. Ideaalitapauksessa signaali pelkästään skaalautuu muuttamatta muotoaan ollenkaan. Näinhän ei tietystikään ole.

  Kaiuttimella on myös omat vaatimuksensa tehontarpeen ja dynaamisen alueen suhteen. Jos vahvistin tai jokin muu laite ei täytä kaiuttimien vaatimuksia, on ulosannin heikkous varmasti havaittavissa verrattaessa vaatimukset täyttäviin laitteisiin.

  Mielestäni kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta, vaan kokonaisuus ratkaisee. Yleensä kuitenkin vahvistin on riittävä, kajarit ei-niin-nirsot, piuhat riittävän hyvät, säröt pieniä ym., joten lopputuloksessa ei laitteiden oikein toimiessa ole paljoakaan eroavaisuuksia havaittavissa.
  [signature]Bumper: varmaan kännsisä ovat veänee jotain huumeitaa :D:D pavunsiemeniä ja mätiä tatteja baby yeah
  Armo Pohjavirta: Eikös tää pseudoinverssi X[sup]+[/sup] ole ryöppäämisen jälkeen syötävää? Vai mikä piru toi merkki oli?[/signature]
   
 17. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  Näissä päästäisiin paljon pidemmällä jos molemmat osapuolet viitsisivät keskustella. Esimerkiksi tässä ketjussa on täysin ohitettu erojen kuulijoiden puolelta aiheet:

  1. Sokkotesteissä suuret erot asiallisten vahvistimien välillä häviävät käytännössä täysin
  2. Kaiuttimia ja akustiikkaa parantamalla saadaan aikaan HUOMATTAVIA parannuksia äänenlaatuun, mutta silti ihmiset ostelevat vahvistimia ja soittimia vaikka kahdessa edellämainitussakin olisi huimasti kehitettävää. Esimerkiksi hankkimalla sadalla eurolla akustointimateriaalia tonnin vahvistimen sijaan. Miksi? Eikö se äänenlaatu ollutkaan pääasia?

  Varsinkin tuo kohta 1 on aina ihmetyttänyt. Harrastajapiireistä ympäri maailman löytyy satoja tuhansia ellei miljoonia harrastajia jotka kuulevat huomattavia eroja laitteissa, sellaisia joita tiede ei pysty selittämään. Kuitenkin näitä huomattavia eroja löytyminen sokkotesteissä on ollut äärimmäisen vaikeaa ellei jopa mahdotonta. Mitenköhän tämän voisi selittää?
   
 18. samppa2

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  160
  Kysymys 1: On hieman hankalaa verrata laitteita joita ei ole kuullut aikaisemmin Otetaan satunnaisia kuuntelijoita joille lyödään eteen 5 eri vahvistinta ja yritetään arvella mikä on mikäkin ja vielä kaiuttimet sekä kuuntelupaikkakin ennestään tuntematon.
  Entäs sitten kun mennään hifistelijän kotiin, tuttu huone tutut laitteet joita kuunneltu esim vuoden ajan, vain yksi vertailulaite niin takuulla hifistelijä tunnistaa milloin on vahvistin vaihdettu toiseen.

  [signature]Barton [email protected], Connect [email protected] PE 600/575[/signature]
   
 19. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  Eihän noissa testeissä yritetä pistää nimilappua eri vahvareilla vaan EROTTAA ne toisistaan. Noissa testeissä mistä puhun laitettiin vierekkäin halvin mahdollinen AV-vehje ja yli 10000? etu/päätevahvistin + erillisvirtalähde-setti. Eroja ei löytynyt. Sitten oli tuo Behringerin 200? päätevahvari ja Classe/Wadia setti, kysyttiin kumpi kuulosti paremmalta -> 1/3 mielestä kuulosti identtiseltä, 1/3 valitsi Behringerin ja DVD-soittimen ja 1/3 High Endit.

  Aina voi tosiaan vedota siihen, että itse testitilaisuus poistaa erot eikä niitä ole mahdollista havaita. Tosin jos tähän vedotaan niin voitaisiin sitten samantien lopettaa paskanpuhuminen selkeistä eroista, bassotoiston napakoitumisesta ja paremmasta erottelevuudesta yms. jos näitä ei voi sokkotestissä erottaa edes huippuluokan laitteilla akustoidussa tilassa.

  Tästähän koko keskustelussa on kyse: ei voida mitenkään todistaa etteikö vahvistimien välillä voisi olla eroja, mutta aika hyvin voidaan perustella se, ettei asiallisen etupään parantaminen ole järkevä vaihtoehto akustoinnille ja kaiuttimien vaihdolle jos ainoa tavoitte on paras mahdollinen äänenlaatu X eurolla. (X lienee jossain 50 000? ja100 000? välillä)

   
 20. alspe

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2005
  Viestejä:
  301
  1) Vain niissä testeissä joita Sinä luet eli luet vain sitä mitä haluat vastaukseksi kuulla.
  2) Sinä sanot, että kaiuttimia ja akustiikkaa parantamalla saadaan paras vaikutus. Oletko joku Jumala joka kirjoittaa totuudet?

  Lue vaikka ne Suomalaiset sokkotestit joissa saatiin merkittävä korrelaatio laitteiden hinnan ja "laadun" välille.

  Mutta kaiken lisäksi käytä korviasi ;-)

  Jos ääni ei ole läsnäoleva, dynaaminen, raikas diskantista, rullaava jne (asioita joita en liitä _pelkästään_ kaiuttimiin), niin ei auta akustointi siihen. Akustointi on hyvä juttu kaikissa huoneissa muussakin kuin äänentoistossa, varsinkin jälkikaiunta on paha homma. Stereokuvaa saa parannettuna hyvin akustiikalla.


  [signature]iMac17" 1,83 GHz Core Duo - 1 Gb - 160 Gb[/signature]
   
 21. ddawg

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2001
  Viestejä:
  1 526
  Jos joku on niin huolissaan cd-soittimien eroista, niin miksi ei vain ripata cd-audiota kiintolevylle, tallenneta tavara losslessina ja kytketä tietokonetta digitaalisesti vahvistimeen? Saataisiin eliminoitua yksi muuttuja yhtälöstä.

  En kyllä muutenkaan ole vakuuttunut siitä että eri cd-pyörittimillä olisi eroja levyn lukemisessa. Mistä nämä erot tulevat? Virheenkorjauksesta? Kuka hifisti pyörittää naarmuisia levyjä? Kenties da-muuntimissa eroja onkin, mutta voihan ne cd-pyörittimetkin kytkeä digitaalisesti vahvistimeen nykyään.
   
 22. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 459
 23. alspe

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2005
  Viestejä:
  301
  Saataisiin siis hukattua hyvän soittimen edut ? ;-)

  Kaikilla ei todellakaan ole vahvistinta jossa edes olisi digitaalista liitäntää.

  Omien kuuntelujen mukaan soittimella (da-muunnos) on jopa enemmän eroa muin lähdemateriaalin pakkauksella. 320 kbps MP3 kuulostaa kunnon cd-soittimella paremmalta kuin Apple Lossless streemattuna Airport Expressillä vahvariin. Että siitä...


  [signature]iMac17" 1,83 GHz Core Duo - 1 Gb - 160 Gb[/signature]
   
 24. ddawg

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2001
  Viestejä:
  1 526
  Eikö se kannattaisi siis panostaa vahvistimeen jossa on kunnon liitännät ja kunnon da-muunnos? Ei tarvitsi sitten panostaa tuhansia euroja sekä cd-soittimeen että vahvistimeen. Ja samalla saisi toki soitettua dvd:t kunnolla, vai pitääkö siihenkin panostaa tuhansia euroja jotta saadaan kunnon da-muunnos ja signaali vahvistimeen jossa ei ole digitaalisia liitäntöjä?
   
 25. ddawg

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2001
  Viestejä:
  1 526
  :P

  Eiköhän kaikki tietokoneen cd-asemat kuitenkin osaa jitter correctionin. Voi vaikka lukea cd:n 10 kertaa. Jos on oikein paranoidi niin lukee sitten vaikka kahdella asemalla ja vertaa vielä netissä muiden saamiin tuloksiin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti