Uusi WD Black 6TB oli pettymys (WD6002FZWX) => Barracuda Pro 12TB tilalle

Viestiketju alueella 'Massamuistit' , aloittaja _Rockford_, 15.10.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. _Rockford_

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2007
  Viestejä:
  416
  Pöytäkoneessani on pyörinyt jo useamman vuoden 6TB WD Black -kovalevy, johon olen ollut äärimmäisen tyytyväinen. Vaimeina kuuluvia hakuääniä lukuunottamatta levy on ollut lähes äänetön ja yhtään liittoittelematta käytännössä täysin värinätön. Tarvitsin lisää levytilaa ja aiempien vaihtelevien kovalevykokemusten valossa ajattelin, että on turvallisinta pysyä samassa mallissa, kun se oli hyväksi todettu. Enpä tietysti levyä ostaessa tajunnut että vanha levy oli mallia WD6001FZWX kun taas uusi oli WD6002FZWX. Ulkoisesti levyillä ei näytä olevan minkäänlaisia yhtäläisyyksiä ja sama pätee valitettavasti myös melu- ja värinäominaisuuksiin.

  Uusi WD6002FZWX päästelee idlatessaan tasaisin muutaman sekunnin väliajoin jonkinlaisen seek-äänen. Lisäksi levy tärisee niin paljon, että vaikka se on kumipuslilla kotelossa kiinni koko koneen melutaso kasvoi huomattavasti ja levyn jyrinän kuulee koko huoneessa.

  Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia?

  Asiallehan tuskin voi mitään joten yritän palauttaa levyn myyjälle, vaikka se vähän ikävää onkin.
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2017
 2. J-R5

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2006
  Viestejä:
  523
  Itselläni juuri tänään asennettuna sama 6002 levy ja kyllä se kirjoittaessa pientä rutisevaa ääntä pitää. Tärinä samaa luokkaa kuin muillakin levyillä, eli siinä ei mielestäni poikkeavuutta. Idlatessakin pientä lukupään raksuttelua, mutta mielestäni tavanomaista.
   
 3. _Rockford_

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2007
  Viestejä:
  416
  Mun vanha WD6001FZWX ei raksuttele idlatessa yhtään. Kirjoittaessa toki kuuluu hiukan ääntä eikä siinä uusi ollut varmaankaan huonompi, jutta jatkuvat muutaman sekunnin välein kuuluvat DÖK-tyyppiset äänet ois tehny hulluksi jos niitä pitäis päivästä toiseen kuunnella.
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2017
 4. J-R5

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2006
  Viestejä:
  523
  Kyllä se ääntä pitää idlatessakin. Vaimea ääni mutta silti kuulee "selvästi". Yksi entinen WD:n levy tärisisti siten, että koteloon kiinni ruuvattu kiintolevykehikko resonoi kaikkiin kiintolevyihin. Silti se oli täysin toimiva.
   
 5. _Rockford_

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2007
  Viestejä:
  416
  Tuli sitten lopulta hommattua palautetun WD:n tilalle Seagate Barracuda Pro 12TB (ST12000DM0007), kun jotain piti tähän akuuttiin tilantarpeeseen keksiä. Levy on menossa koneen sisälle, mutta positiivinen yllätys heti alkuun, että tämä ei täristä pöytää tuossa eSATA-telakassa eikä myöskään raksuttele idlatessa omiaan. Myös lämpeneminen on näppituntumalla tavanomaista pienempää. Ei ollut Seagateen merkkinä oikein minkäänlaista luottoa aiempien kokemusten valossa, eikä ole kyllä vieläkään, mutta ainakin nämä melu- ja tärinäasiat tuntuu olevan paremmin kuosissa kuin WD Blackissä.

  [​IMG]

  Marginaalisesti nopeampikin näyttää olevan kuin WD Black 6TB.


  EDIT: Levy on nyt lopulta ainoana pyörivänä levynä koneessa entisen WD Blackin sijaan. Aivan pientä jyrisevää ääntä tuli lisää aiempaan, vaikka levy on kotelon levykelkassa vakiona olevilla kumipuslilla kiinni. Tämänkin sai täysin pois kun laittoi kotelon yhden jalan alla pahvinpalan joka hiukan vääntää koteloa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti