Uusi urkintalaki

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Generalissimo, 01.10.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Generalissimo

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2012
  Viestejä:
  917
  Eilen radiossa joku Supon pamppu valitteli, ettei viranomaisilla ole oikeuksia tarpeeksi. Kuulemma "tavallisten" kansalaisten ei tarvitse huolehtia, että täydelliset yli-ihmis superfilosofit, eli poliisit saavat käyttöönsä rajattoman vallan sotkeentua ihmisen yksityiselämään. Se on helppo vaatia muiden oikeuksien poistamista, kun itse on sellaisessa asemassa ettei oma yksityisyys kärsi.

  Asiassa on vain yksi pulma: perustuslaki. Hallitus onkin alkanut kaikessa hiljaisuudessa valmistelemaan perustuslain muutosta, jolla turha yksityisyydensuoja saadaan poistettua, onhan kyseessä "kansallinen turvallisuus" ja "lasten tulevaisuus" ja tätä vastustavat tietenkin vain jotkut anarkisti-huumehörhöt, jotka eivät tietenkään mitään oikeuksia tarvitse. Koska jos ei tee mitään "väärää", niin mitäpä sitä salaamaan mitään, eikös? Onneksi nämä täydelliset Jumalan lähettiläät maan päällä, jotka ovat omistaneet elämänsä moraalifilosofialle saavat päättää, mikä on oikein ja väärin, kun urkintaoikeuksien myötä kiinnijäämisriski näiden oikeuksien väärinkäytöstä poistuu kokonaan. :think:

  e: mielenkiintoisia huomioita on ollut tämän "yllättävän" pakolaiskriisin aikana. Ihmiset on sopivasti saatu raivon valtaan ja jaettua kahtia, "suvakki-kukkahattuihin" ja "rasisti-juntteihin". Media ei muusta toitotakkaan. Tämän kohun aikana on ainakin tapahtunut Sipilän hallituksen yritykset lappaa duunarien rahoja pääomasijoittajille, tämä urkintalaki ja yleinen EU-pampuilta pyllyyn otto, esim Suomi ei saa ottaa suhteutettuna varallisuuteen saman vertaa esim valtionvelkaa mitä suuret EU-maat, koska heti alkaa uhkailu taloudellisilla sanktioilla, joilla ei tietenkään uhkailla isompia maita.

  Suomi on täysin raha- ja poliittisen eliitin heittopussi, ja tämä urkinta on vain yksi pala isompaa kokonaisuutta, johon kuuluu yksityisten pankkiirien pyörittämä velkarahatalous ja poliittisen ja viranomaiseliitin kyltymätön valtahimo.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2015
 2. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Päivän ekat naurut tuli Yleltä aamulla, kun tästä uutisoidessaan näyttivät uutisklipissä jotain Aallon tietotekniikan professoria puhumassa massaurkinnan puolesta vertaamalla sitä telekuunteluun tai peltipoliiseihin. "Pelkästään hyvä asia" kuulema.
  Tätä lakiahan siis valmistellaan siksi, että mukamas muutkin maat rikkovat samalla tavalla ihmisoikeuksia ja siksi etteivät viranomaiset osaa enää epäpätevyyttään tehdä tiedustelua ilman, että kaikkia vakoillaan... Kaikki ovat uhkia kansalliselle turvallisuudelle, kunnes toisin todistetaan.

  Joko se ministerien tiedotustilaisuus on ollut?

  Mediakamppanjointi massavalvonnan puolesta on ollut käynnissä ainakin jo pari viikkoa. Ministereitä salakuunnellaan tms.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2015
 3. Arc

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2000
  Viestejä:
  1 310
  Odotellaan mielenkiinnolla Hyppösen kommentteja. Nyt viimeistään kannattaa vpn hankkia.
   
 4. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 848
  Eihän sillä internet-liikenteen massaurkinnalla ole mitään merkitystä esimerkiksi rikollisuuden tai terrorismin torjunnassa.

  Tuskin niin hölmöä rosvoa edes on olemassa ettei osaa siirtyä tor-verkon käyttäjäksi tai viestitellä toisilleen vaikka kryptatulla sähköpostilla ja erilaisilla kryptatuilla pikaviestimillä kuten puhelimen Whisper-sovelluksella.

  Lähinnä tuolla urkintalailla on tarkoitus vetää kuivalla kakkoseen tavallisia lainkuuliaisia kansalaisia ja polkea heidän perusoikeuksia. Ei edes Yhdysvaltojen NSA urkintavirasto polje tuolla tavalla kansalaistensa perusoikeuksia.
   
 5. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Polkee NSA:kin kansalaistensa oikeutta yksityisyyteen ihan todistetusti, mutta toisin kuin näköjään Suomessa, siellä se täytyy tehdä piilossa. Täällä ihmisoikeuksien rikkominen johtaa perustuslain muutoksiin ja olankohautuksiin. :facepalm:
  Kyse on tosiaan joko aivan käsittämättömästä epäpätevyyden osoituksesta Suomen viranomaisilta tai sitten pelkästä vallanotteen tiukentamisesta.

  Jännä miten taatusti Suomen poliitikkoja viisaammat ja enemmän aikaansaaneet ihmiset ovat jo monta sataa vuotta tienneet, miksi ihmisten oikeutta yksityisyyteen tulee suojella lailla ja että mitä seuraa jos joku taho alkaa availemaan sinetöityjä kirjekuoria sekä lukemaan niiden sisältöä... Niin silti tällainen on mahdollista. :rofl:
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2015
 6. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 848
  Lain voinee kaataa aika helposti. Syynä tuo perustuslaki. Perustuslain muuttaminen vaatii 2/3 osan enemmistön kahteen peräkkäiseen eduskuntaan tai 5/6 osan enemmistön taakse yhdessä eduskunnassa.

  Eli kaatoon riittää kun tähän tai seuraavaan eduskuntaan saadaan 1/3 osa eduskunnasta kaatamisen taakse. Ja sehän kaatuu komeasti kun hoksaavat koplata sen tuen sille urkintalaille esimerkiksi kaikista säästötoimista luopimiselle yms. Jokainen opposotiopuolue voi koplata sen mihin asiaan huvittaa. Hallituspuolueiden äänin sitä perustulakia ei pysty muuttamaan.
   
 7. RantuRambo

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2012
  Viestejä:
  2 523
  Juuri näin. Kyse on laista jolla pyritään nimenomaan valvomaan ja hallitsemaan tavallisia kansalaisia. Jos perustuslakia ryhdytään tällaisen syyn vuoksi muuttamaan, pitäisi hälytyskellojen soida jokaisella.
   
 8. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Aika pelottavan pitkälle mietityltä jutulta vaikuttaa... Sellaiselta "leimaisinta vaille" keissiltä.

  Analyysi hallituksen tiedustelulaista: Carpe diem!
  Päälle kaatunut pakolaistilanne antoi hallitukselle mainion tilaisuuden pistää tiedustelulain valmistelu ryminällä liikkeelle.


  "Supon pojat laskivat jo tiedotustilaisuuden takarivissä, että jos normaalit epäillyt, vihreät (15) ja vasemmistoliitto (12), äänestävät vastaan, niiden ryhmissä on yhteensä vain 27 edustajaa."

   
 9. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  582
  http://yle.fi/uutiset/ministerit_lu...ttaa_kansallisen_turvallisuuden_takia/8346388

  Politiikka 1.10.2015 klo 14:44 | päivitetty 1.10.2015 klo 15:45
  Ministerit: Luottamuksellisen viestin salaisuuden suojaa halutaan muuttaa kansallisen turvallisuuden takia
  Ministerit painottivat, ettei tiedustelulainsäädännön uudistamisessa olisi kyse kansalaisten urkinnasta.
  Jos Suomella olisi ajantasainen tiedustelulainsäädäntö, olisi helpompi valvoa turvallisuuskysymyksiä käynnissä olevassa muuttoliikkeessä, sisäministeri Petteri Orpo (kok.) muotoili tänään tiedotustilaisuudessa.

  Sekä Orpo että puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) painottivat yhteisessä tiedotustilaisuudessa, ettei tiedustelulainsäädännön muutoksissa olisi kyse massavalvonnasta.

  – Tavallisten ihmisten sähköposteja ei urkittaisi, Orpo sanoi.

  Muualla tiedustelulainsäädäntö on jo uudistettu.

   
 10. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Vittu tätä oikeasti. Ei kai kukaan tervejärkinen ihminen yrittäisi ajaa tällaista agendaa politiikassa väittämällä, että kansalaisia tässä vakoillaan... Tietenkin se tehdään sinun hyväksi.

  Mutta kun käytännössä taas tämä ei ole mitään muuta kuin kaikkien kansalaisten yksityisyyttä luokkaavaa vakoilua niin puhutaan aika kliseisestä orwellilaisesta doublethinkistä. Sanotaan mukamas niin viattomana vilpittömän puhtaana yhtä, mutta kuitenkin tehdään tasan tarkkaan ihan toista. :rofl:

  Pitää vaan toivoa etteivät tällaisia lakeja suunnittelevat ja niistä hyötyvät ihmiset nuku ilman viinaa ja rauhoittavia, ja että aina lapsiaan katsoessa he näkisivät lastensa kasvoilta sekä eleistä miten pahoiksi ihmisiksi lapset omat vanhempansa astivat. :psmoke:
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2015
 11. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 459
  Ennen kuin innostuu enempää, kannattaa toki pitää mielessä, että eipä se yksityisyys globaalissa verkossa ole nykyiselläänkään turvassa. Viestisi kyetään haluttaessa lukemaan jo nyt niissä paikoissa, joista vastaava laki löytyy (ja varmasti luetaan joissain niistäkin, missä sellaista ei ole). Laki ei periaatteessa tee muuta, kuin lisää tälle listalle Suomenkin viranomaiset.

  Loppupeleissä paras ja käytännössä ainoa yksilön verkossa lähettämän viestin yksityisyyttä varjeleva asia on se, ettei sen sisältöä pidetä kauhean kiinnostavana.

  Jos haluaa periaatteen tasolla pitää kiinni paperille kirjatusta yksityisyydestään, tai sitten uskoo, että suomalainen viranomainen pitäisi suomalaisten lähettämiä viestejä jotenkin kiinnostavampina kuin ulkomainen, lakia on syytä vastustaa. Jos taas pitää samantekevänä sitä, lukeeko ne meilit Supo vai NSA, lain vaikutus normaalin ihmisen elämään on aika olematon.

  Tämä ei sitten ollut kannanotto lain puolesta sen enempää kuin sitä vastaakaan. Ennen kuin viitsii sanoa juuta tai jaata, täytyy katsoa mihin suuntaan homma tästä kehittyy, mitä kaikkea tekstiin tungetaan ja miten sitä tulisi tulkita.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2015
 12. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Ei olekaan. Joka tapauksessa ihmisoikeuksien julistuksen 12. artiklan kuuluisi taata kaikkien julistuksen ratifioineen valtioiden kansalaisten yksityisyyden. :think:
   
  Viimeksi muokattu: 02.10.2015
 13. Sami Lehtinen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  719
  Viimeksi muokattu: 01.10.2015
 14. Mictian

  Rekisteröitynyt:
  11.10.1999
  Viestejä:
  346
  Jos perustuslakia ruuvaavat, niin muuttaisivat samalla sen, että perustuslaki koskee suomen kansalaisia, eikä jokaista maahantunkeutujaa joka rajojen sisälle pääsee...
   
 15. Käykö Keuhko

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2009
  Viestejä:
  5 227
  Viimeksi muokattu: 02.10.2015
 16. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 848
  Ylen Aamuteeveessä oli tänään armeijan ja Supon ukot valehtelemassa siitä miten urkintalaki on välttämätön Suomessa ja miten kaikkia suomalaisten internet-liikennettä tulisi viranomaisen saada vapaasti valvoa ja seuloa. VMP.

  Ylen Areenaan haastattelu ilmestynee tänään joskus neljän jälkeen iltapäivällä.
   
 17. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Katsoin saman. Kuulema valvonnan idea on seuloa dataa ja kohdistaa tiedustelu niihin todellisiin kansallisiin uhkiin. :rolleyes: Kansalaisten ei ole syytä olla huolissaan, sillä esim. veronkiertäjiä tällä ei urkita. :rofl:
  Eli käytännössä voit olla varma, että tulevaisuudessa radikaalit keskustelusi menevät varmasti vähintään jonkinlaisen valtiollisen seulan läpi, jos tästä laista tulee mitään.

  Supolle ja PV:lle tiedoksi, että tiedustelua ja televalvontaa voi aivan hyvin tehdä niinkin, että joku taho kuten oikeuslaitos valvoo ja sääntelee sitä. Näin se kuulema oikeusvaltiossa tehdään, tiedäpä sitten. Tämä järjestely ei selvästikään kelpaa kaikille jostain kumman syystä. Onhan se nyt aivan kohtuuttoman työlästä, jos joutuu hankkimaan näyttöä ja kysymään lupaa muualta kuin omasta toimistosta saadakseen käyttää näin äärimmäisiä keinoja kansalaisiaan vastaan.
   
  Viimeksi muokattu: 02.10.2015
 18. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 848
  Siinä ei ehdi kissaa sanoa jos tuollainen perustuslainmuutos tulisi kun poliisikin haluaisi kaikki tiedot itselleen "vakavien" rikosten tutkintaan ja kaikenlaisten rikosten ennaltaehkäisyyn. Jotain Nalle Puh-läppäristä pikkutyttöä sitten tohkeissaan Kisun levyn kuuntelusta jahtaisivat tai jotain lakanamiestä. Todennäköisesti myös kaikki muutkin viranomaiset haluaisivat vapaan pääsyn kaikkien kansalaisten viestintään itselleen. Seuraavassa vaiheessa sitten erilaiset yritykset haluaisivat ne tiedot jollakin verukkeella itselleen. Vakuutuskin evättäisiin jatkossa jos erehtynyt joskus pistämään viestin kaverilleen että "maanantait masentaa" kun selvä masennuspotilas olisi vakuutusyhtiön mukaan kyseessä.

  Armeijan ja Supon ukko valehtelivat miten kaikissa muissa länsimaissa olisi vastaava urkintalaki. Ei edes Yhdysvalloissa NSA saa urkkia omia kansalaisiaan. Sveitsissä, Islannissa ja monessa muussa länsimaassa kansalaisten yksityisyydensuoja on turvattu lailla paljon paremmin mitä Suomessa nykyään.

  Yhdysvallat polttaa verkko- ja muuhun urkintaan paljon enemmän rahaa mitä Suomen valtion budjetti on. Siitä huolimatta se ei ole kyennyt estämään yhtään ainutta terroritekoa verkkourkinnan keinoin. Kerran tai pari ovat viranomaiset eli liittovaltion poliisi FBI lähinnä kertonut julkisuuteen miten esti sen avulla jonkun terrori-iskun jossain kaupungissa jonka nimeä ei voi kertoa. Mitään syytteitä niistä ei koskaan nostettua ja muutakaan tietoa tullut, joten kyse on ollut niissäkin puhtaasta propagandasta eikä eikä ne ole oikeasti mitään estäneet.

  Mitään ammattirikollisia tai terroristeja tai vastaavia tuollaisella urkinnalla ei saada kiinni tai rikoksia ennaltaehkäistyä. Niiden viestintähän on siirtynyt jo aikoja sitten tor-verkkoon jota ei voi vakoilla telekuuntelulla ja salakirjoitettuihin sähköposteihin. Älypuhelimissakin ovat siirtyneet jo RedPhone, Signal, TextSecure tyyppisiin päästä päähän vahvasti kryptattuihin pikaviesteihin ja ip-puheluihin jolloin niidenkin vakoilu on mahdotonta.

  Ainoa mitä tuolla urkintalailla tavoitellaan oikeasti on tavallisten suomalaisten perusoikeuksien polkeminen ja alistaminen. Kun 20 vuotta sitten perinteiset kirjeet olivat yleinen tapa viestiä niin ei olisi tullut varmaan kenellekkään edes mieleen että postissa postinjakaja tai joku muu aukaisisi ne kaikki lähetetyt kirjeet ja skannaisi ja valokuvaisi ne talteen viranomaisten käyttöön. Nythän ollaan uudella urkintalailla tekemässä monta kerta luokkaa vielä rajumpia perusoikeuksien ja viestinnän luottamuksellisuuden suojan polkemista.
   
 19. Narf

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  4 147
  Kuuntelin Auran Aalloilta uutisia ja niissä mainittiin tästä asiasta.

  Tämä alkaa olemaan karmaisevaa katsottavaa mitä tässä maassa nykyään tapahtuu.
   
 20. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Ei kenelläkään olisi valmista kansanedustajien sekä ainakin näiden neljän asiaa ajavien ministeriöiden kansliapäälliköiden sähköpostilistaa? :D

  Voisi kysellä mielipiteitä ihmisoikeusrikkomuksista ihan henkilökohtaisesti.

  EDIT:
  Orpo: Verkon tiedustelu ei ole massavalvontaa
  Voi vittu, kun kaiken liikenteen seulominen nimenomaan ja tasantarkkaan on sitä! :facepalm:
   
  Viimeksi muokattu: 02.10.2015
 21. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Kertokaapas nyt miten VPN laitetaan pystyyn ja mitä sillä voittaa tyhmemmällekkin? Eli vuokrapalvelin jonnekkin vapaaseen maahan ja siihen salattu vpn yhteys kotoa, jonka jälkeen kaikki nettiliikenne menee tuon putken läpi sisään ja ulos? Sen jälkeen voi urkkia vain sitä liikennettä mikä tulee takaisin suomeen, mutta kyllähän ne pian tietää mikä sun VPN:n ip on kun vaikka kirjoittelet tänne muropalstalle...
   
 22. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
 23. Arc

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2000
  Viestejä:
  1 310
  F-Securen Freedome helppo. Senkun asennat sen ohjelman ja valitset sijainnin. Maksanee joku 50e vuodessa kolmelle laitteelle.
   
 24. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 848
  Kannattanee pysyä kaukana tuorsta. F-Secure taatusti antaa kaikki logit ja muut heti jos poliisi esimerkiksi pyytää.

  Ennemmin VPN vaikka jostakin Ukrainasta tai muusta hieman kaukaisemmasta maasta. Vielä käyttöön joku Linux-tietokone tor-softalla niin kohtuullisen rauhassa saanee muroonkin postitella ilman että Hölmölän poliisikaan saisi tietoon henkilöllisyyttä vaikka päälleen seisoisivat. Toki sellaisella "turvakoneella" kannattaa ruksia ne keksit ja muut turvaheikennykset pois päältä ja välttää sitä ettei esimerkiksi omaan tunnistettavaan sähköpostiin samalla kirjaudu ja esimerkiksi samaa salasanaa tai muita tietoja käytä muualla kuin siinä höpöpostissa minkä rekisteröi vaikka muroon kirjoitteluun.

  Puhelimessa kavereiden välisessä viestinnässä taas on suositeltava siirtyä esimerkiksi noihin pikaviestinnässä ja puheluissa.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Open_Whisper_Systems

  https://www.eff.org/press/releases/which-messaging-technologies-are-truly-safe-and-secure

  https://en.wikipedia.org/wiki/Signal_(software)

  https://en.wikipedia.org/wiki/TextSecure

  Noiden käyttö on nykyään yhtä helppoa kuin whatsappin asentaminen ja käyttö. Vituttaa taatusti kuin pientä apinaa viranomaisurkkijaa kun ei tuollaisia puheluita ja viestiä pääsekkään urkkimaan.

  Britannian urkintaviranomaisia noiden käyttö vituttaa jo noin paljon:

  http://www.iltalehti.fi/digi/2015071020015186_du.shtml

  "Iso-Britannia saattaa kieltää WhatsAppin pian

  Perjantai 10.7.2015 klo 21.46 (päivitetty klo 21.52)

  Iso-Britannia saattaa kieltää salattujen pikaviestijärjestelmien käytön kansalaisiltaan vielä tänä vuonna. ..."

  Lienee selvää että Suomenkin urkkijoilla polttelisi kovasti kriminalisoida tor-verkot, vpn-palvelimet ja kryptattu viestintä samalla kun urkintalakia ajetaan kuin käärmettä pyssyyn. Nimikkeenä esimerkiksi rikos yleistä turvallisuutta ja terrorismintorjuntaa vastaan.
   
 25. Arc

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2000
  Viestejä:
  1 310
  F-Secure sanonut etteivät pidä logeja. Jos selviäisi, että pitävät se olisi erittäin huonoa mainosta. Toki näin voi olla mutten usko. Myös Hyppönen sanonut etteivät tee yhteistyötä "viranomaisten" kanssa (muistaakseni). Huomaa, että Freedomessa on ne ilmaiset trialit pääasiassa käytetty kun nykyään puskee 100mbit netillä jotain 8 megaa sisään. Toiminut helvetin hyvin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti