Uusi tietokone ei käynnisty, DRAM_LED punainen valo

Viestiketju alueella 'PC-konepaketit' , aloittaja Supergun1, 19.07.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Supergun1

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2016
  Viestejä:
  8
  Elikkä kokosin koneen, I7-6800k, GTX 1080, Asus X99-A /USB 3.1 emolevy, Corsair H110i(gt) cooleri ja 16GB G Skill V 2666mhz ram.
  No ku koitan käynnistää nii se cpu cooleri alkaa huutaa väh kovempaa ku vanhan koneen stock cooleri mutta mitään ei ilmesty näytölle. Se ääni hiljenee mut kaikki tuulettimet vielä pyörii. DRAM_LED on punainen ja emolevy antaa error codin (Q Code) 53 joka oli just jotain että memory type ei oo sopiva tai memory speed ei oo sopiva. Kokeilin jollakin kahella eri ramilla paria eria paikkaa, yks rami ja kaks ramii kerrallaan. Sama koodi. MemOk nappia kun olen painanut niin alussa alkaa myös CPU_LED olla punainen ja vaihtelee vähän aikaa CPU ja DRAM ledin välillä ja päätyy DRAM lediin lopulta. Kun se vaihtuu CPU_LEDiin niin error codiksi tulee nyt koodi 13 ja 63/64(vaihtelee niiten välillä) ja kun vaihtuu DRAM lediin niin menee takaisin 53. Olisko jollakin mitään hajua mikä tässä aiheuttaa tätä tuhoa. Olis suunnitelmissa saada uus kone käyntiin ennen Summer Assemblyjä.
  Tilasin koneen osat sitten mindfactory.de (Saksasta)
   
 2. JuSiZ

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2012
  Viestejä:
  1 812
  Onhan prossu oikein asennettu ja socketin pinnit ehjät? Kokeile yksi kampa kerrallaan ja memok nappi pitäisi kanssa auttaa postaamaan. X99-a emolevy julkaistu alunperin hasswell-elle eli jos liian vanha bios niin ei edes tunnista tuota prossua. Päivitä uusin bios ja kokeile sitten uudelleen.
   
 3. Supergun1

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2016
  Viestejä:
  8
  Ja mites päivitetään uusin BIOS päivitys kun kone ei ole avautunut kertaakaan elämänsä aikana? Ei siis mihinkään boot/bios menuunkaan pääse.
  Ja kuten kerroin postissani ettö olen kokeillut 1 ja 2 ja 4 ram tikulla kerrallan, parissa eri kohissa. Ja MemOk ei ole auttanut
   
 4. JuSiZ

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2012
  Viestejä:
  1 812
  En oo täysin sata varma saako tuolla prossulla päivitettyä mutta ainakin tuo ez flash ominaisuus tuosta lankusta löytyy eli emonmanuaalissa ohje miten saa USB tikulla päivitettyä ilman biosiin menoa. Jos ei muuten saa niin voin päivittää programmerilla jos viitsit bios chipin postitella tänne päin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti