Uusi huijaus hyödyntäen Bittiraha.fi / Prasos Oy

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Myge, 09.03.2017.

 1. Oivoi. Oletko ottanut yhteyttä tuonne Bittirahaan? Oletko tehnyt rikosilmoituksen Poliisille?

  Tämä keskustelu ei etene, koska otat kaiken vittuiluna vastaan.
   
 2. 98765

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2010
  Viestejä:
  134
  Kummallinen moraali koko Firmalla.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2017
 3. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 340
  ^Katkeruutta havaittavissa..? :D
   
 4. onkimato

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2016
  Viestejä:
  815
  No katsos kun bitcoinin yksi idea ja kantava voima on toimia anonyyminä valuuttana niin halutessa. Eli miksi olisi oikeat henkilötiedot?
   
 5. kiivi3

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2006
  Viestejä:
  375
  Ei muuta kuin bittirahaan yhteys ja laitoin teille epähuomiossa rahaa, voitteko palauttaa ne. Mitäänhän sä et ole niiltä tilannut, joten rahojen palautuksenhan pitäisi onnistua.
   
 6. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 846
  Pitäisin äärettömän epätodennäköisenä että rahojen palautus onnistuu. Sama kuin maksaisi jollekkin pankkitilille rahat jonka huijari olisi ilmoittanut, niin tuskin pankki niitä alkaa palauttamaan ja korvaamaan millään perusteella kun huijari on tyhjentänyt jo tilin.

  Saisi tuossa bittiraha.fi sivustolla olla vaikka jonkinlainen kuuden viikon karenssiaika rahojen siirrossa bittirahoiksi tilisiirtomaksun jälkeen ellei bittirahatilin omistaja siellä ole vahvasti tunnistautunut palveluun.

  Lisäksi siinä tilisiirrossa voisi olla viitenumerosarjan sijasta vaikka pakollinen viestikenttä jolla maksu yksilöitäisiin. Esimerkkinä viestistä vaikka "Maksan anonyymia bittirahaa käyttäjätunnukselle XXXX ja ymmärrän että rahan saaja jää tuntemattomaksi myös poliisille".

  Em. muutoksilla em. bittirahakaupan käyttö huijauksiin loppuisi käytännössä kokonaan.
   
 7. kiivi3

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2006
  Viestejä:
  375
  niin mäkin pidän, mutta jos sä siirrät rahaa jonkun yrityksen tilille epähuomiossa, niin kyllä ne sieltä takas saa.. ei pankki vaan se yritys siirtää ne sulle takas!
  Bittiraha varmaan alkaa natisemaan, että näillä rahoilla on ostettu bitcoineja tms, mutta niitähän sä et ole tilannut/saanut..

  vois olla mielenkiintoinen juttu selvittää miten tossa käy, kun poliisi on yhteydessä sinne ja sanoo et mikäs tää juttu on et te ette palauta henkilön rahjoja, joka ei oo teiltä mitään tilannu vaan laittanu teidän tilille epähuomiossa rahaa.
   
 8. Myge

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2011
  Viestejä:
  23
  Vois jopa luulla että sä oot se huijari viesteistäs päätellen?
   
 9. Myge

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2011
  Viestejä:
  23
  Nimenomaan puhut vähän mutta asiaa!!
   
 10. Myge

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2011
  Viestejä:
  23
  Oivoi oon ollut Yhteydessä Bittirahaan vastaus oli

  Hei,

  tämä henkilö on yrittänyt samaa huijausta useat kerrat viime päivien aikana, osassa niissä onnistuen ja osassa ei. Vaikka tarkoin käymme läpi uudet asiakkaat, on välillä mahdottomuus tietää maksajan tarkoitusperiä.
  Onko sinulla vielä olemassa linkkiä tallessa sivustoon jossa tämä henkilö kaupitteli jotain tuotetta? Auttaisi tutkinnassa.

  Tosiaan emme voi luovuttaa lain nojalla yksityiselle tietoja tapauksesta, joka on jo poliisin käsittelyssä. Tästä on tehty useampi rikosilmoitus, ja ilmeisesti myös meidän toimesta jos siis sama huijari kyseessä.
  Suosittelen siis tekemään rikosilmoituksen, ja poliisille voi antaa meidän yhteystiedoiksi osoitteen tietopyynnot@prasos.fi Autamme heitä aina parhaamme mukaan tapausten selvittämiseksi. Toivottavasti tämä huijari jää kiinni ja vastuuseen teoistaan!

  Terveisin,

  Jani Tossavainen

  -----------------------------------------

  Huomenna laitokselle!
  Tyhmillekkin tiedoks, olen laittanut maksukuitin sekä tuotteen kuvan postin lähettäjälle!
   
 11. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 846
  Näköjään lähes samalla kaavalla on huijattu myös netin treffipalstoilla:

   
 12. Myge

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2011
  Viestejä:
  23
  Tommosta Bitcoinilta taas

  Huijari on käyttänyt huijatuksi tulleiden henkilöiden tietoja lomakkeella, eli meillä ei ole minkäänlaista käsitystä kuka voisi olla kyseessä. Poliisin hallussa, toivotaan parasta.

  Kiitos kuvakaappauksista. Olemme myöskin huuto.net ja tori.fi sivustoille useasti ilmoitelleet, että olisi äärimmäisen hyvä jos heillä olisi jonkinlaiset metodit olemassa huijausten ehkäisemiseksi. Esimerkiksi yksinkertainen blacklist tilinumeroista joihin ei maksuja saa tehdä. Yritysten tileille maksujen teko haiskahtaa aina tällaisissa p2p tapauksissa.

  Terveisin,

  Jani Tossavainen

  ---------------------------------------------------

  Tää peli on menetetty, se on joku persaukko luottotiedoton ripuli joka huijaa rahoja.. Ikään pysty takas maksaa.. Joten tarkkana kaikki ny!
   
 13. Rockbear

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2012
  Viestejä:
  1 027
  Voi helvetti kaikkee sitä onkin liikkeellä, rehellisyys maan perii.
   
 14. valexi

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 444
  Pikkasen haiskahtaa bittirahan vastaus. Eli osassa onnistunut osassa ei? Tarkoittaako tämä sitä että osassa on uhri huomannut koijauksen ennen maksamista, vai et bittirahan on ehtinyt sulkea maksamisen ko. tilille?

  Jos jälkimmäisestä kyse, niin kai bittiraha osaa kertoa onko sinun maksu ehditty jo välittää eteenpäin.
   
 15. Tunkkix

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2013
  Viestejä:
  1 513
  Mistä bittiraha tietää ettei tässä käy niin että heille jää luu käteen, ja huijari saa rahat takaisin sekä bittikolikot?

  Ei firmojen pitäisi toisten mokia maksaa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2017
 16. null0

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2006
  Viestejä:
  431
  Tämä on kyllä selkeä ongelma bittiraha tyyppisessä palvelussa. Jonkunlainen verifiointi pitäisi olla mistä selkeästi näkee, että tilisiirron suorittaja tietää kyseessä olevan bitcoin-osto. Esimerkiksi viestikenttään joku teksti.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2017
 17. mattipappa

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2001
  Viestejä:
  460
  Lohdutuksena, että se on melkein sama millä tavalla huijaus toteutetaan niin rahasi menetät joka tapauksessa, vaikka tässä onnistuttiiin anonyymisti huijaamaan niin huijarit usein toimii ihan omilla pankkiyhteyksillään.

  Huijarilta voi saada kahdella tapaa omansa pois;

  Jos kyseessä on viikkorahansa menettänyt Jani-Petteri joka koittaa huijata saadakseen helpotusta ES-tärinöihin voi uhkaus rikosilmoituksella tai soitto vanhemmille toimia.

  Tai jos olet Alfa voit mennä koputtamaan huijarin ovelle ja saatat charmillasi saada omat takaisin.
   
 18. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 031
  Tässähän alkaisi olla jo poliisitutkinnan paikka, että salliiko Bittiraha tarkoituksella rahanpesun. Ei ole Huuto.netin eikä Torin asia valvoa Bittirahaan kulkevia maksuja. Bittiraha voi omassa palvelussaan estää maksujen välittämisen, jos yhdelle bitcoin-tilille yritetään tehdä maksuja useasta eri tilinumerosta. Olisi parempi, jos Bittirahan käyttäjän pitäisi ilmoittaa erikseen tiukkaan rajattu määrä tilinumeroita, joista maksut hyväksytään.

  Oikeaa rahaa käsittelevät yritykset eivät voi käyttäytyä holtittomasti ja kieltäytyä vastuusta.

  @Myge: Bittiraha ei ole bitcoin. Älä kutsu BIttirahaa bitcoiniksi.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2017
 19. onkimato

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2016
  Viestejä:
  815
  Tuotaa, bitcoineja voi usein ostaa jopa käteisellä. En jaksanut katsoa salliiko bittiraha käteisostot, mutta eurooppalaiset kaupat ainakin sallivat.
   
 20. Zigh

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1 243
  Huijarihan voi tehtailla itselleen vaikka kuinka paljon bitcoin-lompakkoja, joten ei tämäkään toimi. Ja toisekseen eihän Bittiraha edes voi tietää miltä tilinumerolta heidän tililleen rahaa tulee - en usko että tätä tietoa saa pankista edes rahalla.

  Tästä olen kyllä samaa mieltä, että Bittirahalla pitää silti olla joku vastuu tässä. Toimintaa kun olisi erittäin helppo vaikeuttaa jo ihan tuolla em. viestikentän käytöllä. Jos jokaiseen maksuun vaadittaisiin esim. teksti "ostan bitcoineja", niin huijaaminen olisi jo huomattavasti vaikeampaa (lue: saisi olla jo aika idiootti, jos ei tuollaisen tekstin pyytäminen maksun viestiksi soittaisi hälytyskelloja).
   
 21. kiivi3

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2006
  Viestejä:
  375
  Joo Myge, tääl mä syön pitsaa sun rahoillas.

  Toi Bittirahan vastaus ja tapa hoitaa asioita haiskahtaa pahasti. Duunissa palautellaan viikkotasolla asiakkaiden suorituksia, jotka on maksanut kahteen kertaan laskunsa tai epähuomiossa meidän tilille.

  Et saa pitää sun tililles tulleita rahoja, jos sinne joku on ne epähuomiossa laittanut, tästähän nyt on monia eri esimerkkejä, ku jengi pistäny ne haisemaan ja niitä peritään sitten takaisin. Tässä tapauksessa jos vielä yritys on se joka ei maksa niitä takaisin, niin esitutkinnan paikka.
   
 22. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Voihan sitä maksaa ihan minkä tahansa laskun pelkällä tilinumerolla ja viitteellä eikä tartte olla mitään hajua siitä, kuka rahan saa ja mistä syystä se sen luulee saavansa.
   
 23. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Epähuomiossa oikealla viitekoodilla oikea summa suunnilleen oikeaan aikaan?
   
 24. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 031
  Juu, tilinumerot eivät näykään verkkopankissa. Eivät välttämättä näy firmoillekaan, siitä en tiedä. Mutta joka tapauksessa maksun lähettäjästä saa joitakin tietoja, ainakin nimen, joten epämääräisen liikenteen seulomiselle ei edelleenkään ole mitään estettä. Useamman lompakon ongelmaan voi puuttua sillä, että jokaista tiliä luodessa täytyy siirtää esimerkiksi viiden euron alkumaksu Bittirahan kautta tilin aktivoimiseksi. Tästä siirrosta otetaan nimi ja kaikki muut irtoavat tiedot talteen ja niitä käytetään myöhempien maksujen tarkistamiseen.

  Systeemin ei tarvitse olla aukoton – voihan pankissakin tehdä tilin väärillä henkilötiedoilla. Mutta tämänhetkinen tilanne on se, että Bittiraha kuvittelee elävänsä lakien ulkopuolella ja olevansa vapaa minkäänlaisesta vastuusta.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2017
 25. null0

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2006
  Viestejä:
  431
  Tietenkin voi. Bittirahan palvelu voisi palauttaa maksun, jos viestikentässä ei ole esim. viestiä "Bitcoin osto". Tuon kentän vaatiminen tori.fi kaupan yhteydessä varmasti soittaa kelloja. Vai enkö nyt ymmärtänyt jotain?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti