Uudet kuulokkeet

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Kaotika, 23.12.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dipnwingman

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2002
  Viestejä:
  367
  Ei löydä.[signature][/signature]
   
 2. BuiJ

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2002
  Viestejä:
  279
  Jep, vastikään oli threadi jossa kyseltiin samaa, ja vastauksena oli useassa eri muodossa ""ei."" Ne nyt vaan on humpuukia.[signature]Ihmiset: Käyttäkää v*ttu sitä omaa järkeenne prkl! Ei tästä maailmasta muuten saada parempaa paikkaa!
  -Slind[/signature]
   
 3. Tulkastor

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2006
  Viestejä:
  10
  Kiitoksia vastauksistanne.
  Ajattelin hankkia kuulokkeet tosiaan ihan vain pelikäyttöön, eli ei niinkään musiikilla hifistelyyn.
  Olisi se vain mukava, jos kuulokkeillakin voisi kuulla takaa lähestyvät vastustajat ym.
  Olisiko ehdotuksia 5.1 kuulokkeiden käyttäjiltä?

  Ja jos ei, niin sitten noin muuten pelikäyttöön soveltuvat kuulokkeet, joiden tulisi olla mukavat päässä ja mikkikin voisi löytyä?

  [Edited by: Tulkastor on 30.1.2006 15:10]

  [Edited by: Tulkastor on 30.1.2006 15:10]
   
 4. Shred

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2001
  Viestejä:
  671
  Tavalliset stereokuulokkeet ja Audigy, Audigy2 tai mieluummin X-Fi, niin äänet kuuluvat sieltä mistä pitääkin.
  Ihmisellä on kuitenkin vain kaksi korvaa, joten positionaaliseen audioon ei tarvita stereokuulokkeita enempää.

  Jos headset on pakollinen niin Sennheiser, Koss, Logitech tai Icemat valokoimasta löytyy varmasti jotain,
  toistaiseksi headseteistä ei taida kuitenkaan olla kilpailijoiksi samassa hintaluokassa oleville kuulokkeille.[signature]a fragment; a piece; a particle[/signature]
   
 5. insight

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  2 646
  Täytyy kyllä sanoa, että eihän noiden mun markettiluurien soundi kovin puhdas ole. Kun kuuntelee noita mun uusia Magnatin pönttöjä, niin eron huomaa selvästi. Itseäni kiinnostaa noi Sennheiserin 650:t, mutta suurta tarvetta niille ei kuitenkaan ainakaan nyt ole, joten se siitä. Uusi polkupyörä sen sijaan himottaa :)

  Niin tohon pelikäyttöön noi mun Sonyn 50:n euron luurit riittää loistavasti.

  [Edited by: insight on 31.1.2006 13:09]
   
 6. Collusion

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  2 287
  Miksi siihen muka Audigy tarvitaan? Kyllä peliäänet paikallistuu integroidulla äänikortillakin, ilman eaxia vieläpä ;)
   
 7. Mr.Wizard

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  2 513
  Nyt kun on tässä puoli iltaa kattellu 595:lla pätkiä, niin vaatii kyllä hivenen totuttelua noiden sonyn mdr-cd480 kybästen ja senkan 477:n basso voittosuuden jälkeen. Ehkäpä tämä tästä, ajan kanssa tai sit pitäs vaa kasvaa ulos siitä paljon bassoa on jees.
   
 8. Hopeapaa

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2005
  Viestejä:
  567
  Itse olen parin vuoden päivät katsastellut luureja. Tietokonekäyttöön hankin aluksi 2004 kesällä (muistelisin) Logitechin Z-2200 setin (joita ei valitettavasti enää ole valmistettu 2004 jälkeen), joka sammutti pahinta kuuloke-paloa.

  Olin pirun lähellä viime vuonna (2005) tilata Sennheiserin HD555:t kun aluksi katsastin HD515:sia. TM:n testin ja nettikommenttien perusteella painui silloinen ""päätös"" kalliimman suuntaan ja 595:kin siinsi jo taivaanrannassa (mitä pidempi päätösprosessi itselläni on, sitä kalliimmiksi lelujen hintojen on tapana painua).

  Sitten alkoi arveluttaa ""Senkkujen"" muovinen ulkoasu. Isälläni on Phillipsin ""apinaluurit"" (suljettu, pirun iso kotelo) kestäneet jo vuosikymmeniä (ostettu 1978) väärinkäytöstä huolimatta (pureskelin johtoa vaahtosammuttimen kokoisena ahkerasti). Kestäisiköhän halpis-Sennheiserit isältä (vielä syntymättömälle) pojalle?

  Tutustuttuani Head-Fi -sivustoon, aloin himoitsemaan AKG:n luureja. Lisäksi uusimpien Star Wars -elokuvien extroissa ukot on AKG:t päässä studioissaa. ""Mmm... mulle kans tuollaiset!""

  Nyt tulee vuoden linkki: JAT-Hardwaressa oli kivan näköinen taajuuskäppyrä juuri K240 Monitoreilla, suora. Termit ""kuiva"", ""tylsä"", ""flätti"" jne. saivat minun sairaan mieleni lähes pakkomielteenomaisesti haluamaan juuri nämä ""kuivat"" luurit. Vahvistimen taajuuskorjain ja tietokone saisivat huolehtia musiikin taajuuksien korostamisesta, mikäli sellainen olisi tarpeen. Luuri ei ilmeisestikään ""lisäisi omiaan"" ääneen.

  Kävin muistaakseni 4-5 kertaa tässä välissä Ylivieskan Kärkkäisellä hiplaamassa ""legendaarisia"" AKG K240 Monitoreja. K240 Studioista olen ammattilaisten suusta kuullut sanottavan, että ääni ""kumisee"" liian epäreferenssimäisesti. Bassoja lienee hieman ylikorostettu perinteiseen luuri-tyyliin, mikä ei kuulosta minulle sopivalta. Siispä Monitorit hankintalistalle.

  Nettiin... Jaahas, AKG K240 Monitori on ""discontinued"", ilmeisesti 2006 alusta. No, onhan noita vielä kaupoissa, joten eikun pari varaukseen. Tänään pitäisi varaamani luurit käydä hakemassa kaupasta, saas nähdä miltä ""flätti"" ääni kuulostaa :-).

  (Kuulopuheita: noista K240x -malleista juuri Monitor on arvostetuin, Studio korostaa bassoja ja DF suodatta osan taajuuksista pois -> ei sovellu tarkkaan kuunteluun aka. monitorointiin)[signature]8088/8MHz->386sx/20MHz->486DX2/66MHz->5x86/150MHz->K6/300MHz->K6-2/300MHz->K6-2/450MHz->AthlonXP/1900MHz[/signature]
   
 9. void 

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2003
  Viestejä:
  148
  Niin, onko käyttötarkoituksesi mahdollisimman tarkka monitorointi vai nimenomaan musiikista nauttiminen?
   
 10. insight

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  2 646
  Korva vaatii totuttelua, kyllä. Huono basso saattaa kuulostaa ponnekkaalta, vaikka se todellisuudessa on kumisevaa puuroa. Hyvä basso ei pistä korvaan, vaan on tasapuolinen osa tasapainoista soundimaisemaa. Diskantit ovat myös tosi tärkeet. Kirkas diskantti ei tarkoita todellakaan räikeetä, vaan kuvailisin sitä ennemmin freshinä ja ilmavana elementtinä soundimaisemassa, jolla on todella tärkeä osa headroomin maalaajana yläkeskiäänten ohella.
   
 11. Hopeapaa

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2005
  Viestejä:
  567
  Tästähän voisivat asiasta kokemusperäistä tietoa hankkineet tahot (haloo kaikki AKG K240m käyttäjät) kertoilla meille tietämättömille, että voiko kuulokkeen ""flättiä vastetta"" muokata taajuuskorjaimella kuinka paljon eri taajuusalueiden vahvistamisella (huom, myös vaimentaminen on vahvistamista, vain negatiivisella etumerkillä varustettuna).

  Aiheutuuko ongelmia esimerkiksi elementeissä bassopään särkemisen suhteen, jos muusikin nauttimisnäkökohtaa haluaa bassovoittoisen mieltymyksen innoittamana kohottaa?

  Itse luulisin, että musiikista nauttii eniten silloin, kun se kuulostaa omiin mieltymyksiin sopivalta. Tällöin tasainen taajusvaste olisi kuulokkeissa ideaalinen, sillä käyttämällä taajuuskorjainta voi jokainen muokata vasteen juuri sellaiseksi kuin haluaa jo signaalilähteessä (tietokonekäytössä jokaisesta mediasoittimesta lötyy graafinen taajuuskorjain) eikä luuri ota taajuuskorostuksissa omaa kantaa (lähes kaikissa luureissa on bassopäässä selvä korostuma, jolloin tasaista vastetta metsästettäessä pitää taajuuskorjaimessa vaimentaa vastaavalla määrällä bassoja).

  Itse luultavasti saan oman parini K240m:stä tänään, joten voin kyllä naputella tänne ""sisään polton"" aikana ja jälkeen kokemuksia vaikkapa nimenomaan tuosta bassopään korjauksesta (voi kokeilla tietokoneen taajuuskorjainta ja verrata sitä vahvistimella tehtävään korjaukseen).

  Be tuned...[signature]8088/8MHz->386sx/20MHz->486DX2/66MHz->5x86/150MHz->K6/300MHz->K6-2/300MHz->K6-2/450MHz->AthlonXP/1900MHz[/signature]
   
 12. void 

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2003
  Viestejä:
  148
  Tai sitten hankkii sellaiset kuulokkeet jotka jo valmiiksi sopivat omiin mieltymyksiin. (Itse omistan HD650:t joissa tuon vasteen käyrä on silmämääräisesti melko rauhallinen kuulokkeiksi.)

  Kai muuten huomioit että nuo monitorit ovat melkoisen hurja kuorma(88 db, 600 ohmia).
   
 13. insight

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  2 646
  Noi vaikuttavat kyllä erinomaisilta kuulokkeilta.
   
 14. Hopeapaa

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2005
  Viestejä:
  567
  Jep, ei ole itsellä yhtäkään kannettavaa musiikkisoitinta, joten kuorma ei ole ongelma. Enpä kyllä nuo päässä viitsisi kovin paljoa liikuskellakaan julkisilla paikoilla.

  2x80W stereovahvistimella sai aika helposti luurit särkemään, mutta äänenpaineet olikin sitten jo pirullisen suuria ja bassokorostus maksimissa. Myös tietokoneessa kiinni oleva 2x40W stereovahvistin ajoi luureja täysin ongelmitta.

  Soundista: isommalla vahvistimella aivan hyväksyttävä, pienemmällä välttävä. Bassoja saa jos haluaa, mistään subbaria vastaavasta ei toki ole kyse. Kirkkautta on jo suoraan laatikosta käyttöön otettuna äänessä, hieman äänen pitäisi tuosta kuulemma sadan tunnin kuuntelun jälkeen pyöristyä, saas nähdä (tai pikemminkin kuulla). Uudenkarheana äänessä on aistittavissa hieman ylimääräistä särmää.

  Ilman minkäälaista taajuuskorjausta huomasin kyllä esimerkiksi Madonnan uusimmassa albumissa olevan bassokorostetun miksauksen. Jytkettä tuli korviin ihan kiitettävästi. Nostamalla basson tasoa sai jytkeen ampumaan ylikin ilman äänen säröytymistä, joten turha pelko ettei näillä bassovoittoisella musiikilla olisi oikealla laitteistolla mahdollisuutta itseään viihdyttää, mikäli sellaisesta meiningistä pitää. Luureissa tosin liika basso alkaa rasittamaan huomattavasti helpommin kuin subbarin kautta kuunneltuna, joten eipä minun makuuni tarvitse taajuuskorjaimeen koskea.

  Metallican mustaa albumia kuunnellessa alkoi kestohymy nousta naamalle. Korviin ei kantatunut mitään, mikä ei ääneen kuuluisi. Melkolailla kaikilla vaatimattomilla ""hi-fi""-vehkeillä, joilla olen albumia kuunnellut, on ollut vaikeuksia toistaa jyräävää metallimusiikkia puuroutumatta. Näillä kuulokkeilla musiikki kuulosti omilla korvilla kuultuna ensimmäistä kertaa tasapainoiselta ja erottelu eri soittimien välillä oli hätkähdyttävä. Silti musiikki muodosti Metallicalle ominaisen äänimaton, joka on aika raju. Bassot olivat jälleen omaan makuun vähintään riittävät ja korostamalla jyrinän saa tutisuttamaan vatsanpohjaa.

  Coldplayn X&Y:tä kuunnellessa siirryin jälleen tietokoneelle, perhanaakos se ehdottelee haittaohjelmien asentamista (EMI:n suojaukset, ensimmäistä kertaa lykkäsin tuon levyn koneen asemaan). Tietokoneen äänentoisto integroituine äänipiireine ja kepoisine vahvistimineen saa musiikin kuulostaan ohuemmalta kuin olohuoneen tsydeemi. Eipä tuo silti huonolta kuulosta. Jotenkin vain ""sateinen soundi"" koneella kuunneltaessa tuntuisi olevan. Äänipiiri yrittää väkisellä pistää jotain efektiä ääneen. Musiikissa olevat kilkatukset (kellot, helistimet) ja muut perkussiosoittimet (erityisesti lautaset) kuulostavat todella hyviltä. Erottelu on käsinkosketeltava ja soittimet virtuaalisesti hyökkäävät musiikin seasta jos johonkin soittimeen haluaa kuuntelussa keskittyä.

  Äänissä on keskimäärin kaikilla kuuntelunäytteillä kivaa napakkuutta ja päällimmäisena huomiona tulee mieleen erottelu. Kokonaisuudetkin toimivat vaikka monitoreista onkin kyse. Rasittavuus on kuulokkeilla olematon. Jonkin verran ""vääntelemättömät"" kuulokkeen painavat korvan takaa pollaa, pitänee hieman modifioida pantaa kunhan saa lisää kokemusta. Korva mahtuu itselläni kuulokkeeseen sisälle, joten käyttömukavuus on melko hyvä. Äänikenttä ei muuten ole kovin laaja, mikäli se jotakuta kiinnostaa. Ääni paikallistuu melko lähelle korvaa ja tietyt taajuudet tuntuvat tulevan vanhanaikaisesti kuuloketyyliin pään sisältä (toki keskiäänten pitäisi melkolailla tuolla tavalla kutakuinkin käyttäytyäkin).

  Hintaa oli muuten luureilla naurettavat 79 euroa, joten eipä näitä tarvitse kenenkään koekuunnella ennen ostamista mikäli jostain käsiin tällaiset sattuvat. Ei mene rahat hukkaan, lupaan ;-).[signature]8088/8MHz->386sx/20MHz->486DX2/66MHz->5x86/150MHz->K6/300MHz->K6-2/300MHz->K6-2/450MHz->AthlonXP/1900MHz[/signature]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti