Uudet hyvät kesärenkaat, mutta mitkä ?

Viestiketju alueella 'Autot ja muut moottoriajoneuvot' , aloittaja Satujumppa, 17.03.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Satujumppa

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2001
  Viestejä:
  315
  Eli pitäisi ostaa uudet hyvät kesärenkaat koko 225/40/18. Olin ajatellut continentalin contisportcontact 5:sia.

  Näistä laatumerkeistä ei ole kokemuksia kun aina halvimmat on tullut ostettua, mutta pitäisi saada mielellään kaikinpuolin hyvät ja kestävät renkaat.

  ps. auto on seat leon FR jos vaikuttaa jotenkin renkaiden ostoon.

   
 2. PunkRockShow

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2006
  Viestejä:
  120
  Jos nyt ei ole pakko olla niitä ihan kalleimpia renkuloita niin itse olen ainakin tykännyt noista Hankookin K107 S1 evo ja K110 V12 evo malleista. Se nyt on tietysti ihan siitä kiinni mitä kukakin renkaalta hakee.
   
 3. HardWarez

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2000
  Viestejä:
  252
  Noi contit on varmasti hyvät. Itse tilasin Michelin pilot sport 3 just ton kokosena mitä säkin ajattelit kun oli edellisestä autosta hyvät kokemukset noista misukoista.
   
 4. Eikös nuo kumit juurikin ole aika nopeasti kuluvaa mallia?
   
 5. Mawerick

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  2 711
  Saab-klubilaisilla on erittäin hyviä kokemuksia Achilles ATR Sport -rinkuloista, vaikka ns. halparenkaat ovatkin.
   
 6. Warra

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2003
  Viestejä:
  1 200
  Jos haluat tuossa koossa myös hieman ajomukavuutta ja hiljaisuutta sekä hyvää hinta/laatu suhdetta, osta Hankookit tai Kumhot. Heti ensimmäisessä replyssä mainitut Hankookin K107 S1 tai K110 V12 olisi ainakin myös itselläni ensimmäiset vaihtoehdot, enkä juuri muuta katselisikaan. Ainakin muutama vuosi takaperin etenkin nuo Michelin Pilot Sportit olivat järkyttäviä urapuimureita, eivätkä Continentalin renkaatkaan suomen teille juuri ainakaan aikaisemmin soveltuneet tuossa 18" kokoluokassa ja keskivertoa leveämmässä mallissa. Ja saa maksaa itsensä kipeäksi. Hankook K110 V12 on pidoltaankin ehdotonta kärkeä kookkaammissa renkaissa.
   
 7. Satujumppa

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2001
  Viestejä:
  315
  Kiitos kaikille vastanneille. Täytyykin hieman tutkailla noita hankook sarjan renkaita.
   
 8. Damless

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2008
  Viestejä:
  820
  Nyt olis muroilla oiva tilaisuus nokittaa google ja tekniikanmaailmaa
  Rengasmelu
  Eli hiljaiset kesärenkaat , siitä on pulaa?
   
 9. akir0

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2000
  Viestejä:
  1 169
  Pilot Sport 2:t täällä, tosin vähän isompana. Oon ollut kovin tyytyväinen. Nyt tosin alla R888:t ja näitä ei voi suositella kyllä katukäyttöön melunsa puolesta..
   
 10. Spede

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  2 726
  Hiljaiseksihan noita Golffiin perustuvia autoja ei saa kuin viemällä auto pois maasta ja ajamalla sillä muualla. Jos tärkeimmät asiat ovat kulutuskestävyys ja melu niin tuossa kokoluokassa parhaasta päästä on varmaankin GoodYear EfficientGrip.
   
 11. Mariini

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2007
  Viestejä:
  1 435
  Contia ja Goodyearia en enää vaivaudu ostamaan, suorastaan sulavat alle. Ei ehkä merkitystä vähän ajavalle, mutta taas meille kilometrinnielijöille...

  Michelin ja Nokia jos kallista
  Kumho ja Hankook jos edullisempaa
  Dunlop ja Barum jos halpaa

  Ainiin. Edellisessä autossa oli alla loppuaikana kinuskien tekemät Westlake(?) merkkiset, oli ihan yllättävän hyvät. Ei pahemmin melunnut, vaikutti kestävän matkaa ja märälläkin pitoa löytyi, ei mitään yllättävää.
   
 12. jarskii-

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2012
  Viestejä:
  2 897
  voi olla aika heikko kestävyys noilla r888 :) pitoa sitten taitaaki löytyä :)

  paljon teillä on sitten kestäny contit ja goodyearit? ja mikä malli? ongelma on nämä suorituskyvyllisissä renkaissa juurikin se että pitää olla myös pitävät jonka takia kulutuskestävyys pienenee. muistellaan GY:n eagle f1 gs-d2, tajuton pitohan niissä oli mutta eivät ne kestäny
   
 13. Mariini

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2007
  Viestejä:
  1 435
  Contin Sportcontact 2 meni Volvon alla ensimmäinen pari eturenkaita ~15tkm, päätin laittaa samat uudelleen ettei olisi sekarengastus kun takana oli vielä pintaa, toinen sarja etupäässä kesti juuri ja juuri 10tkm, ihan sliksit.

  Goodyearin Hydragripit kesti sen vajaa 30tkm.
   
 14. Spede

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  2 726
  Pirelli Cinturato P7 kesti toiseksi pisimpään (~35000km) viime vuoden Auto Bildin rengastestissä. Pisimpään kesti Michelinin Energy Saver mutta sitä ei saa 18" kokoisena. Good Yearin Efficient Grip oli neljäs kulutuskestävyydeltään, sillä ajettiin ~28000km.

  Samassa testissä Good Yearissa oli pienin vierintävastus ja kulutus ja se oli myös hiljaisin. Pirelli oli äänekkäin.
   
 15. jarskii-

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2012
  Viestejä:
  2 897
  on se kumma ku etuvetosessa autossa kuluu renkaat edestä ja tämän takia renkaat on paskat?
   
 16. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 453
  no kyllähän ne takavetosessakin kuluu edestä nopeammin. tai ainakin mulla on kulunut.
   
 17. 10900

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2010
  Viestejä:
  725
  Continentalin PremiumContact2 (205/55-16) oli edellisen pikku volvon alla, ja niillä tuli kilometrejä pitkälti päälle 20.000 ja kyllä niissä vielä tasaisesti pintaa oli ainakin yhdeksi kesäksi kun auto meni vaihdossa.
   
 18. jarskii-

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2012
  Viestejä:
  2 897
  kannattaa myös huomioida noissa renkaiden kulumisessa ettei katsota sokeasti kuinka paljon niillä pääsee. renkaan kuluminen on usean eri tekijän yhtenäisyys. tienpinta, pyöränkulmat, ilmanpaineet, sää yms vaikuttavat tuohon.
   
 19. Mariini

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2007
  Viestejä:
  1 435
  On ne siinä mielessä paskat, että mulla on nelivetoinen ja Nokian Hakka V:t kesti ajaa yli 50tkm etupäässä siinä missä Contit meni kympissä. Älä suotta koita olla nokkela, mä ajan työkseni sadantuhannen molemmin puolin joka vuosi kilometrisuoritteeni, on noita renkaita aina pyörimässä pari kesäsarjaa ja pari talvisarjaa joista kierrättää alle. Jokainen auto nelipyöräsuunnataan heti uutena, ettei voi laittaa ees väärien rengaskulmien piikkiin joita tähänasti aina on uutena ollut, autotehtaalla kun suuntaus on vain "sinnepäin" ohjearvoihin kun uutta tehdään.

  Jos toinen rengas kestää moninkertaisesti niin eikö se huonompi ole silloin paska? Mitä hä :confused: Ihan riittävästi maksaa nuo renkaat nykyisillä kokoluokilla, ettei niitä viitti vaan huvin vuoksi ostella ja kattella, että "kuluupa hienosti, mutta ompa merkkituotteet"
   
 20. jarskii-

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2012
  Viestejä:
  2 897
  ja kulmatko ei muutu käytössä? kysäseppä jostain ammattitaitosesta liikkeestä missä tehdään suuntauksia. voi olla vastaus että muuttuu. ja pelkästään tienpinta vaikuttaa kuluvuuteen. erityisesti alkukesästä kun asfaltti on karkeimmillaan.

  eräs jolla oli helsingissä rengasliike niin sano että asiakkaalla kulu alta 10tkm välein renkaat. no suuntauksia tehtiin, vaihettiin rengasmerkkiä ja kaikkea mahollista. lopullinen syy paljastu tiestä mitä ajoi päivittäin

  edit: treadwear on aika luotettava asia kertomaan renkaan kulutuskestävyydestä
   
 21. Mariini

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2007
  Viestejä:
  1 435
  Eipä ne kulmat suuresti muutu kun ne kerran on kohdilleen laitettu ellet mihinkään rotvalliin tai kunnon reikään asfaltissa täräytä vauhdilla, aika hyvin alkaa huomaamaan ed.mainitusta syistä jos alkaa joku rengas kulumaan muita nopeammin tai epätasaisesti esim ulkosyrjästään.

  Jos se olisi ihan normia, että vähänväliä tarvitsisi käydä suuntailemassa niin lähtisi auto kiertoon, ei sellaista ole. Tai tietysti jos oikein teinialustalla päästelee auto tontissa ja niin leveät renkaat/vanteet kuin vaan millään alle mahtuu. On se kumma kun vanhassa Mersussa edelleenkin naapurilla kuluu renkaat ihan tasaisesti ja sen suuntauksesta on aikaa jo liki 12 vuotta, ihan pimennossa ollaan sitten täällä maalla oltu...

  Vaikka kuinka olisi karkeaa, pehmeää tai sileää niin ei ole hyväksyttävää, (IMO) että liki 500€ per rengas maksava sarja kuluu kymppitonnissa alle kulumisvaroittimien jos kilpailija vetää viisinkertaiset kestot. Samat urat joka kevät, samat soratiet monttuineen joka syksy.
   
 22. Mr.Wizard

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  2 513
  No otetaas tähän väliin sellainen ratkaisu että taitaa ne continentalit ainakin testien mukaan omata vähän enemmän pitoa kuin goodyarit. Jostainhan se pito on revittävä pehmeämpi kumiseos tottakai auttaa tässä enemmän. Huonona puolena toki se, että pehmeämpi kuluu nopeammin. Sama juttuhan oliko goodyearilla ne eagle f1 renkaat jotka osalla kestäneet yhden kesän kun niin pehmeää seosta et menee puff.

  Toki kovemmalla seoksella saadaan sitten enemmän kestävyyttä mutta jostain joudutaan tinkimään. Tokihan kulumiseen sitten vaikuttaa myös se auto ja ajotapa sun muut.

  Ei sillä ei minunkaan mielestä ole oikein että sarja renkaita menee nopeasti loppuun.
   
 23. Mariini

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2007
  Viestejä:
  1 435
  Mitä tässä nyt on rullaillut noita halvoista kalliisiin niin pitää rehellisyyden nimissä todeta, että ei niillä kesärenkaiden pidolla oikeastaan suurta merkitystä ole ellei omaksu ajotyylikseen jatkuvaa "äärirajalla" oloa. Jos ajelee ihan normaalisti ennakoiden niin noilla testien mukaan 'liukkaat vesisateella' renkaillakaan ei tule tilanteita vastaan. Omasta mielestä tärkeimmät perusteet olisivat:
  - hinta
  - ajomelu
  - kulutuskestävyys

  Kesärenkaassa (imo) sen pidon tai pitämättömyyden ratkaisee ennemmin urasyvyys. Pääasia, että renkaissasi on kuviota jäljellä. Jos alkaa olemaan kahta milliä, hiljennä hyvä ihminen sateella, varsinkin jos on uria tiessä. Siinä missä neljällä millillä mennään vesilätäköistä kahdeksaakymppiä niin että humina käy ei tarkoita, että kannattaa vaan päästellä vakkari päällä samaa nopeutta jos renkaat ovat ehtoopuolella elinkaartaan.

  Eli kiteytettynä:
  Halpa, uudempi rengas > Kalliimpi kulunut
  Urasyvyys määrittelee sen turvallisuuden sateella, melu ja muut seikat on eri painotuksia ostajalleen. Koskaan ei ole tullut vastaan tilannetta, että olisi alkanut kuivalla luistelemaan tai lähtemään käsistä vaikka joskus on tullut ajettua lujaakin, mutta kohtuuden rajoissa. Kaipa ne pehmeät ja kalliit sallivat suuremman kaarrenopeuden asfaltilla, mutta aika rajuja kanttauksia tarvitsee jo tieliikenteessä tehdä, että eroa alkaa syntymään...
   
 24. MIL-Tec

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2002
  Viestejä:
  418
  Yhdet Eagle F1:t olen ajanu sieläksi ja pito oli tosiaan tautinen jopa märällä. Nyt hankein tilalle Falkenin ZEIX ZE-912 jotka on noin 100e edullisemmat / kierros. Noita on kehuttu hiljaisemmiksi ja mukavemmiksi mitä Eaglet, joten saapa huomata. Netistä yritin etsiä noista kokemuksia mutta ei hirmuisesti löytynyt pahaa sanottavaa. Itselläni pito on tärkeämpää kun ajoa ei tule kumminkaan ihan järjettömästi. Onko jollain jakaa kokemuksia noista 912:sta?
   
 25. Damless

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2008
  Viestejä:
  820
  kymmenessä vuodessa 4setillä good yearilla ajaneena mulla ei ole samanlaisia kokemuksia.
  Toki voisin olla samaa mieltä Speden kans jos talvierankaista olisi kyse. Kun saisivat kesärenkaat yht hiljaiset ja kestävät kuin talvikumit niin nou hätä
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2012

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti