Useita abortteja 11-vuotiaasta lähtien. Sosiaalitoimi ei puuttunut

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Helppoheikkinen, 25.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Helppoheikkinen

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2013
  Viestejä:
  1 902
  Tehdäänpä oma triidi tästä. Loksautti kyllä leuat lattialle. Miten on helvetti soikoon mahdollista, että KUKAAN ole puuttunut tähän? Miten on mahdollista, että toisen abortin aikana ei noussut epäilystä, että jokin on vialla? Jo ensimmäisen abortin aikana olisi pitänyt hälytyskellojen soida. Saadaanko tästä vastuuseen joitain tahoja? Esimerkiksi lääkäri joka teki abortit ansaitsee kovan rangaistuksen.

  Vai ilmoittiko lääkäri sosiaalitoimelle, mutta he eivät tehneet mitään? Jokin asiahan tässä kusee ja pahasti. Joku on mokannut ja pahasti? Johtuiko salailu siitä, että isä oli arvostettu virkamies? Johtuiko se siitä, että kyseessä on tummaihoiset ja ei tohdittu tehdä mitään rasismin pelossa? Mielipiteitä. Kommentteja. Tämä on aivan käsittämätön asia Suomenkin mittapuulla!


  Uutinen
  Oulun kaupunki on käynnistänyt sisäisen selvityksen poikkeuksellisesta tapauksesta, jossa isä käytti tytärtään hyväkseen vuosikausia Oulussa.

   • Kaupungin sosiaalijohtaja kertoo, että selvitys käynnistettiin välittömästi tapauksen tultua julkisuuteen
   • Sosiaalijohtaja ei toistaiseksi ota kantaa siihen, onko kyseiseen tapaukseen puuttumisessa epäonnistuttu.
  [​IMG]
  Hyväksikäytöstä epäilty isä vangittiin tänään Oulun käräjäoikeudessa. (MIRJA RINTALA)

  Oulun kaupungin sosiaalijohtaja Arja Heikkinenkertoo järkyttyneensä luettuaan lehdestä tytöstä, jota isä käytti hyväkseen vuosien ajan Oulussa.

  Tyttö avautui järkyttävästä kohtalostaan sanomalehti Kalevalle ja kertoi, että hän tapasi vuosien aikana lukuisia sosiaalityöntekijöitä, lääkäreitä ja psykiatreja, joista kukaan ei huomannut tai uskonut, kun tyttö yritti kertoa hyväksikäytöstä.

  Tytölle myös tehtiin lukuisia abortteja ja lopulta 16-vuotiaana hän synnytti lapsen isälleen.

  Heikkinen kertoo kaupungin käynnistäneen saman tien sisäisen selvityksen tapahtumista yhteistyössä aluehallintoviraston kanssa.

  - Olemme käynnistäneet asiasta sisäisen tarkastuksen ja kaikki selvitetään. Muuta en pysty tästä tapauksesta kommentoimaan tietosuoja-asioiden vuoksi, Heikkinen kertoo.

  Onko kaupungin sosiaalitoimi epäonnistunut tapaukseen puuttumisessa?

  - En nyt pysty sitä arvioimaan, meillä on sisäinen tarkastus käynnissä.

  Esimerkiksi professori Terttu Utriainen on kritisoinut julkisuudessa, että lastensuojelun on täytynyt olla tietoinen hyväksikäytöstä, sillä raskauden keskeytyksiä on ollut niin paljon. Miten kommentoitte väitettä?

  - En kommentoi yhtään mitään, sisäinen tarkastus on menossa ja muuta tässä tilanteessa ei voida tehdä.

  Jos lapselle aletaan tehdä useita abortteja 11-vuotiaasta lähtien, eikö silloin ole sosiaalitoimen tehtävä puuttua asiaan?

  - No tietysti, jos yleisesti ottaa kantaa, niin kaikkien tehtävä on puuttua. Myös sen tahon, missä nämä abortit tehdään. Tämähän on laajempi asia, ja kaikilla on lastensuojelulain mukaan velvollisuus tehdä ilmoitus, se on selvä asia.

  Ette voi kommentoida, tehtiinkö lastensuojelulle näitä ilmoituksia?

  - En voi kommentoida.

  Uhri itse pohti Kalevassa, että sosiaalityöntekijät eivät ehkä uskaltaneet puuttua, koska perhe oli ulkomaalaistaustainen. Vaikuttaako asiakkaiden ulkomaalaistausta tapausten käsittelyyn?

  - Ei tietenkään pitäisi vaikuttaa, kaikkihan me olemme yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia.

  Miten kaupungin sisällä reagoitiin uutiseen tapauksesta?

  - Tietysti tämä on tosi ikävä asia, eikä soisi, että tällaista tapahtuu, mutta tämän enempää en pysty sanomaan.

  Onko Oulun lastensuojelussa yleisesti havaittu ongelmia?

  - Tietysti kansallisella tasolla on tehty näkyväksi lastensuojelun asioita. Meillä on nyt panostettu lastensuojeluun ja resursseja on kohdennettu sinne enemmän. Ja tietysti uusi sosiaalihuoltolaki on tuonut uudistuksia, joiden avulla perheitä voidaan auttaa ja tukea varhemmin.

  Milloin sisäisen selvityksen on määrä valmistua?

  - Kyllä siinä vähän aikaa menee, kun kaikki asiakirjat selvitetään ja työntekijät haastatellaan. Ei se nyt hetkessä valmistu.

  Pitäisikö ihmisten olla huolissaan Oulun lastensuojelun tai sosiaalitoimen tilasta?

  - Näistä tapahtumista on kulunut paljon aikaa, ja asioita on muuttunut parempaan suuntaan. Esimerkiksi yhdellä työntekijällä on vähemmän asiakkaita kuin aikoinaan on ollut. Kannan huolta siitä, että ei lähdetä yleistämään tätä asiaa, Heikkinen toteaa.


  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016101222451755_uu.shtml
   
 2. Salaf

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2016
  Viestejä:
  248
  Perhe oli ulkomaalaistaustainen, niin tuskinpa kukaan uskaltanut mitään ilmoitella, kun siitä saisi samantien rasistin leiman otsaan, potkut töistä ja ura olisi siinä.
   
 3. Satunnainen_kayttaja

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  59
  Harvinaista kolmen tuomarin kokoonpanoa perustellaan jutun luonteella ja asian saamalla runsaalla julkisuudella. Lisäksi Oulun käräjäoikeuden laamanni Antti Savela sanoo suoraan, että yksi syy on se, että vastaajana on käräjäoikeuden entinen lautamies.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016102422511749_uu.shtml
   
 4. Minniminni

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2010
  Viestejä:
  53
  Isä ymmärtääkseni SDP-taustainen hyvin Suomeen integroitunut, jopa lautamiehenä toiminut. Kovaääninen melskaaja, kertoo tytär. Toisaalta, voisihan tytön oireilulle olla ollut olemassa joku aivan muukin syy(llinen). Mielenkiintoista nähdä, mitä sosiaaliviranomaisten toimien tutkinnasta käy selville.
   
 5. subway

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  345
  Eiköhän tämä hyssytellä unohduksiin, jotta vastuussa olevat eivät joutuisi vastuuseen. Kaupungin sosiaalitoimen olisi tietenkin pitänyt puuttua asiaan, jos tyttö oli useamman kerran ollut sairaalassa raskauden keskeytyksessä.
   
 6. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  Eikö noiden aborttien yhteydessä tehty sikiölle DNA-testiä?

  Eikös olisi aika hyvä systeemi, että aina alaikäisen abortin kanssa tehtäisiin DNA-testi sikiölle ja lähisukulaisille ja sen kautta tutkittaisiin, onko kyseessä insestitapaus.
   
 7. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  No ei olisi. Aika järkyttävää omaisten systemaattista epäilyä ilman mitään perusteluja, kun voi muutenkin olla isälle kova paikka jos 13v tytär tulee raskaaksi. Sitten vielä insestiepäilyt päälle? Ja eihän insestitapauksissakaan se oma isä ole aina se syyllinen, vaan setä tjms.
  Haastatella toki pitäisi että tietävätkö vanhemmat tyttären suhteista yms.
   
 8. drc

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2009
  Viestejä:
  66
  Varmaan jäisi abortit sitten tekemättä.
   
 9. yero

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2008
  Viestejä:
  1 556
  Kai tiedät, että seksuaalinen hyväksikäytön on melko harvinaista, ja tästä hyvin pieni osa on insestiä? Se on siis hyvin harvinaista. Alaikäisten välinen seksi ei ole.
   
 10. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Oulussa on aina ollut pienet piirit kun kaikki ovat enemmän tai vähemmän sukua keskenään.
   
 11. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 492
  Itselle tulisi ekana mieleen että tapaus on mennyt jotenkin sillä tavalla että isä on painostanut tyttären sanomaan että joku kaveri painosti seksiin ja sitten vedeltiin paljaaltaan. Seuraavilla kerroilla sama juttu ja kun on mennyt läpi aikaisemmin niin menee nytkin kun oletetaan että tytär ramppaa kylillä ja roikkuu ties missä porukoissa joissa sitten nussitaan kun ollaan tyhmiä nuoria.

  Jos isä on ollut vielä kunnallispolitiikassa mukana oleva joku ihan asiallinen tyyppi niin ei varmaan ole tullut mieleenkään epäillä. Sosiaalitantat on varmaan kyselleet että minkä takia tytär ramppaa ulkona ja että onko ongelmia kotona sääntöjen laatimisessa.
   
 12. IhmeellinenJuttu

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  2 056
  Meillä täällä on ikävä kyllä monen näköisiä oikeuksia ja vapauksia ja niihin edes kaikkivoivat sossutädit eivät voi rajattomasti puuttua tuosta vaan. Ihmiset voivat siis valehdellaan ja piilotella onnistuneesti asioita ja toisaalta tehdä myös juttuja melko rajoituksetta. Siksi tämäkään keissi ei varmaan ole tullut aiemmin ilmi. On toki hyvä käydä tapahtumat läpi jos vastaisuudessa löytyisi parannettavaa.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2016
 13. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 827
  Tulee olemaan kyllä pitkä 10 vuotta vankilassa kyseiselle Norsunluurannikolta Suomeen muuttaneelle mustalle miehelle nimikirjaimilla S. K.

  Toiminut kyseinen pedofiili vielä lautamiehenä käräjäoikeudessa ja ollut passittamassa muita rosvoja aikoinaan linnaan.

  Sellainen tausta ja sellainen rikos, että nehän muut vangit tappavat tuollaisen ihmissaastan jos tilaisuus vain tulee.

  Ainoa tapa yrittää selvitä hengissä siitä vankila-ajasta on piilotella yksin eristyskopissa seuraavat 10 vuotta. Muut vangit varmaan peittävät sen kopin ikkunankin ulkoapäin niin ei päivänvaloa taatusti sieltä rotankolosta näe.
   
 14. Kuningashillo^2

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  2 235
  Ainahan näin kirjoitellaan, kun seksuaalirikollisia lähetetään vankilaan ja mitään niille ei kuitenkaan koskaan tapahdu. Eikös siellä ole vielä omat osastot näille liskoille (raiskarit, pedot ym. seksuaalirikolliset). Ei koira omaa häntäänsä pure...
   
 15. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 430
  Tuota on ihmetelty toisaalla, että mies on kuulunut SDP:hen sekä ollut oikeudessa lautamiehenä, mutta tarvitsee nyt omaa oikeudenkäyntiään varten arabian kielen tulkkia.
   
 16. IhmeellinenJuttu

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  2 056
  Onko jossain sanottu ettei sitä tulkkia olisi ollut mukana myös siellä lautamiestoimessa? Tokihan nyt kansa sellaisen kustantaa jos tarvetta on ja oikein afrikasta asti on saatu herra tuomitsemaan suomalaisten juopotteluja.
   
 17. Lepanokka

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2007
  Viestejä:
  1 412
  Tuttua huttua. Syynä resurssipula ja sossutantat jatkaa kahvittelua ja juoruamista. Mikään ei muutu.
   
 18. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Lakisääteisesti syytetyllä on aina oikeus omaa äidinkieltään puhuvaan tulkkiin.

  Siitä en tiedä, että onko lautamiehillä samaa vaatimusta. Sopisi kyllä hölmö-Suomeen niin erinomaisesti että ei sellaista vaatimusta ole, että uskon tämän hyvin. Siellä insesti huuli pyöreänä kuuntelee ihmisiä oikeudenkäynnissä mitään oikeasti ymmärtämättä, mutta kukaan ei kyseenalaista ettei vaan saa rasistin leimaa.:D
   
 19. intelops79

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2003
  Viestejä:
  732
  Tytär vaati oikeudenkäynnin julkiseksi, ja sen sai. Saattaa olla tunkua saliin.
   
 20. Fopp

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2014
  Viestejä:
  129
  Tuleekohan tuomioon julkisuusale? Siinä mielessä tyttäreltä hyvä päätös, että tapaus pääsee esille ja voi parhaassa tapauksessa alentaa kynnystä käsitellä vastaavia tapauksia julkisesti.
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2016
 21. käperö

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  137
  Eikö tyyppi ollut Norsunluurannikolta (ja puhui täten Ranskaa)? Vai sekoitanko johonkin toiseen insestisosiaalidemokraattiin?
   
 22. Calle

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2003
  Viestejä:
  1 876
  Vaikka tässä alkaa olla aika turtunut kaiken näköisille horrorstoryille, niin kyllä tämä tapaus hieman puistattaa kun miettii...

  Demarit onnistuu kyllä haalimaan näitä kansaa kuohuttaneita lööppitason rikollisia ihan hyvään tahtiin, kidnappaaja-turunen, isis-lelumies ja nyt tämä insestipedari... Persuilla, kokkareilla ym. nämä keissit ovat hieman maltillisempia, rattijuopumuksia, pikku kännitappeluita jne.

  Rikollinen mieli samaistunee vasemmistoaatteeseen, otetaan muilta ja jaetaan minulle. :kahvi:
   
 23. Kuningashillo^2

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  2 235
  Näin on. Se ei toisaalta takaa, että kaveri osaisi ranskaa, mutta kun kerran on selviytynyt Suomeen asti niin voisi olettaa, ettei kuulu maan sivistymättömämpiin pelkästään omia kieliään puhuviin klaaneihin. Kaupungeissa siellä puhuu kaikki kuitenkin (eräänlaista) ranskaa.
   
 24. käperö

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  137
  Pointtini oli vain, että ko. insestisosiaalidemokraatti on afrikkalainen, eli tuo arabiyhteys lienee siitä kuuluisasta propellihatusta temmattu.
   
 25. scarfacd

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2010
  Viestejä:
  217
  Oliko se veronkiertäjä varissuolta joka piti jotain etnokauppaa myös SDP? Vitsi ku en muista nimeä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti