Usbi portit/hiiri ei toimi uudessa koneessa

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Snarbu, 11.05.2020.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Snarbu

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2011
  Viestejä:
  7
  Ostin jimmsiltä päivitys paketin. Muistit, prosessorin,emolevyn,näytönohjain.
  Emolevy on B450 tomahawk max. Pistin koneen läjään tässä tänään ja rupesin windowssia asentelemaan. Olin pistänyt usbi tikulle windows 10 asennusohjelman. Biossi näytti kyllä että tikku on kiinni koneessa mutta ei suostunut buuttamaan sieltä niin piti asentaa windows 7 levyltä. Niin tässä vaiheessa huomasin että hiiri pelaa biossissa mutta ei muualla. Sain kuitenkin windowssin asennettua ilman hiirtäkin mutta työpöydällä se ei toimi. Yritin asentaa emolevyn ajureita mutta se ei onnistu ilman hiirtä niin olen umpikujassa. Olen kokeillut kaikkia usbi portteja ja biossissa on legacy usb tuki päällä. Apuja?

  Edit: joo oli tullu vain sekaannus usbitikkujen kanssa. kaikki pelaa niinkuin pitää. adminit voi poistaa tämän threadin
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2020
 2. telcoM

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2015
  Viestejä:
  862
  Windows 7:ssa ei ole vakiona USB 3-ajureita, ja nykyisin koneissa ei enää ole erillisiä USB-ohjainpiirejä vanhemmille nopeuksille vaan USB 3-ohjain hoitaa myös USB 2 ja USB 1-laitteet. Eli ilman USB 3-ajuria ei uudessa koneessa toimi mikään USB.

  Windows 7-aikakaudella oli tapana että koneissa oli perinteinen USB 2-ohjain (EHCI) sekä mahdollisesti sen lisänä USB 3-ohjain (XHCI). Tämä mahdollisti Windows 7:n ja vanhempien vain USB 2:ta ymmärtävien käyttöjärjestelmien asentamisen ja käyttämisen.

  Suosittelisin laittamaan uuteen koneeseen suoraan Windows 10:n, eli kannattanee kipaista jollekin toiselle tietokoneelle ja yrittää asennustikun luontia uudestaan, kenties eri tikulle jos mahdollista.

  Mutta jos on pakko käyttää Windows 7:aa, USB 3-ajurit on mahdollista hillota mukaan Windows 7-asennusmedialle sillä tavoin että ne tulevat automaattisesti käyttöön, Google tietää miten se tehdään. Tapoja on useita: löytyy apuohjelmia jotka helpottavat operaatiota, mutta jos Windows-komentokehote ei pelota, operaatio onnistuu ilman niitäkin. Useimmat ohjeet taitavat olla kirjoitettu Intelin piirisarjojen XHCI-ajurille, mutta tässä tapauksessa paras valinta olisi kai AMD:n vastaava ajuri.
   
Tagit:

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti