USB Killer 2.0 tappaa tietokoneet ja muut USB-laitteet sekunneissa

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Petrus Laine, 12.09.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Juzt

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  6 186
  Kuinka monen poliisin luulet ulkonäöltä tunnistavan varmasti pienestä pilleristä onko se kalkkitabletti vai huumehia? Tai erottavan peruSaati sitten luuletko että kadulla ohikävevästä poliisi näkee laserkatseella onko taskussa pilleripurkki ja jos on niin onko laillista vai laitonta? Tahi luuletko että huumeet tuodaan maahan laatikossa, jossa lukee isolla "HUUMEITA!" päällä tullin työn helpottamiseksi, jos kerran lähetys rajan yli kirjekuoressa estää kieltämisen? Jos olosuhteet antavat syyn epäillä laittomuuksia niin sitten tutkitaan tarkemmin.

  Se että maassa tapahtuu joka päivä kiellettyjä asioita ja rajan yli tulee joka päivä kiellettyä tavaraa, ei tarkoita etteikö asioita voisi kieltää ja valvoakin. Jälleenmyynti jos kielletään niin veikkaan, että sen valvonta ei edes ole hankalaa suomalaisten liikkeiden osalta, jos nyt ylipäätään kukaan tuollaista alentuisi myymään.

  Muutenkin ihmettelen kun erinäisissä asiayhteyksissä tuntuu tasaisin väliajoin nousevan esiin ajatusmallia että "x ei voida kieltää koska se kuuluu luokkaan y ja luokassa y on myös tuotteita, joita ei voi kieltää." Ei mitään tuollaista sääntöä ole, eikä ikinä ole ollutkaan. Joitain valkoisia jauheita myydään joka Prismassa, ja toiset on kielletty kokonaan. Sama koskee joitakin metalliesineitä, joitakin pillereitä, joitakin moottoriajoneuvoja, joitakin nesteitä jne. Tarvittaessa voidaan kieltää vaikka yksittäinen määrätty tuote, kieltämättä edes muita täsmälleen samaan tarkoitukseen tehtyjä tuotteita. Näihän esim. Tukes tekee jatkuvasti.
  Näin, edes Suomessa ei poliisiltakaan ole maalaisjärjen käyttöä ja uskottavuuden arviointia vielä kokonaan kielletty, eli tässäkään ei ole mitään "jos x hyväksytään syyksi, niin aina sanomalla x pääsee pälkähästä". Täsmälleen sama selitys mikä menee kaupassa asiallisesti käyttäytyen läpi ei mene läpi kaatokännissä snägärijonossa poliisille aukoen pikkutunneilla läpi.

  Plus että tietysti sekin on ihan lainsäätäjän päätettävissä kielletäänkö joku kokonaan (tai ilman kirjallista erityislupaa) vai sallitaanko perustellulla syyllä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2016
 2. Dudem

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2004
  Viestejä:
  3 211
  Mitään kiellettyä ei tuotteessa mielestäni ole, koska se kuitenkin on näyte minkälainen heikkous tuossa liitännässä on (ja voihan sitä ulista sitten, että lekallakin koneen saa rikki yms). Loppupeleissä se vastuu on sillä ostajalla. Tietysti kaiken kieltämällä varmasti onnistutaan erittäin hyvin tai sitten ei. :D
   
 3. Juzt

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  6 186
  Joo ja käsikranaatti ihmisjoukkoon on vain näyte siitä millainen heikkous sirpaleliivittömissä ihmisissä on.

  Jos tuoteella ei ole mitään järkevää laillista käyttötarkoitusta, sen sijaan selkeä laiton käyttötarkoitus on niin sen kieltäminen on ihan perusteltua. Sillä ei ole mitään tekemistä minkään kaiken kieltämisen kanssa.

  Eiköhän tuon myynti nyt tule olemaan kiellettyä EU-alueella jo ihan sen vuoksi, ettei täytä mitään sähköturvallisuusvaatimuksia.
   
 4. Dudem

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2004
  Viestejä:
  3 211
  No nyt. :D Mutta onhan se totta, jos kaikilla olisi sirpaleliivit, niin tuo heikkous olisi osittain ratkaistu. Toki noiden kranaattien saatavuus on vähän hankalanpuoleinen, jos verrataan usbin tappajaan.

  Tuotteellahan on ihan laillinen käyttötarkoitus, testaus sekä tarkoitettu asiantuntijoille. Mainittiin muistaakseni heidän kotisivuillaan ja olikohan tuossa videollakin jonka linkkasin. :)
   
 5. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 156
  Ongelma on siinä, että tuo "testaa" tilannetta, jota ei käytännössä ikinä synny, normikäytössä.
  Tuo on siis testaamiseen sinänsä täysin turha.

  Sen vielä ymmärtäisi. jos tuo pistäisi sen 5V:n linjan vuorotellen niihin datalinjoihin. Johto kun voi mennä rikki ja noin voi käydä siis ihan käytännössä.
  Samoin se jännitelinja voi mennä oikariin myös maan kanssa. Noin suuri ylijännite taas datalinjaan on käytännössä mahdottomuus (poislukuien ukkonen, mutta sitä vastaan suojautuminen on ihan liian kallista tuollaisessa paikassa).
   
 6. Jabbadap

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2009
  Viestejä:
  1 285
  Sopivan näkönen kapistus tökättäväksi puhelimen laturiin...
   
 7. jak_pdgm

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  1 638
  En tiedä millä perusteella tuon voisi kieltää, onhan tälläkin hetkellä täysin laillista myydä laitteita, joiden käyttäminen ilman asianmukaisia suojauksia on kielletty, esim. ula-lähettimet. Järkeviä käyttötarkoituksia tuolle voisi olla esim. usb-laitteiden ylijännitesuojauksen testaus tai ihan vaan usb-laitteiden tarkoituksellinen rikkominen (miksi? no helvettiäkö se taas kenellekään kuuluu mitä kukin omille laitteilleen tekee).
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2016
 8. jak_pdgm

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  1 638
  No ei ole, jos haluaa testata usb-laitetta joka on speksattu kestämään ylijännitettä 200 volttiin asti.

  Olisihan sillä tietysti myös työllistävä vaikutus, jos joku kylväisi näitä kaduille ja ihmiset tökkisi niitä koneisiinsa. Ylijännitesuojien myynti kasvaisi.
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2016
 9. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 156
  Kun tuon videon katsoi, niin tuli mieleen, jotta tuossa oli ilmeisestikin hyödynnetty salamavaloputken virtalähdettä. Jännitettä oli räpsyistä päätellen selkeästi enemmän, kuin 200V.

  Sanoisin, että tuo on kaikkea muuta, kuin tarkkuuslaite, eli siinäkin mielessä melkoisen huono testaamiseen.

  Miksi ihmiset tökkisivät kaduilta löytyneitä tikkuja koneisiinsa? Ja kuka viitsisi tuhlata rahojaan noiden ostamiseen ja kaduille kylvämiseen.
   
 10. jak_pdgm

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  1 638
  Sopiihan se juuri tuota tai vastaavan kytkiksen perusteella rakennettua "epämääräistä" laitetta vastaan suunnitellun laitteen testaamiseen. Itse kyllä tökkäisin kadulta löytämäni usb-tikun koneeseeni ihan vaan siksi että näkisin mitä siellä on, miksi ihmiset tutkii kadulta löytämiään lompakoita tms?

  Mutta jos näitä ei kerran kukaan osta ja jätä muiden löydettäväksi, niin mitäs haittaa näistä sitten edes on kenellekään? Tai no saattaahaan se yllyttää joitakin, mutta sopivia jännitelähteitä saa kyllä ihan lähikaupoistakin jos usb-portteja haluaa tosissaan rikkoa.
   
 11. jak_pdgm

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  1 638
  Ja olisihan se tietty vähän arveluttavaa, jos joku mulletoi.com tai verkkokauppa myisi näitä Suomessa. Sellainen ei käynyt mielessäkään, kun ebaystahan saa joka tapauksessa mitä vaan.
   
 12. Dudem

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2004
  Viestejä:
  3 211
  Koska ihmiset ovat ihan älyttömän uteliaita. Tuolla tavalla myös saadaan haitakkeita yritysten koneille.
   
 13. jak_pdgm

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  1 638
  Ihan ensimmäisenä kävisi mielessä, että aijaa joku on näköjään hukannut usb-tikkunsa, kenties siellä on jonkun opinnäytetyön ainoa kopio tms. Täytyypä katsoa selviäisikö omistaja sisältöä tutkimalla.
   
 14. konvehteja

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  4 165
  Tulee tuo tikku varmasti monille koitumaan kalliiksi. Voin kuvitella jonkun mulkeron jättävän moisen jonnekin koulun tietokoneluokkaan, niin joku pöljä tuhoaa luokallisen koneita, kun yrittää lukea tikkua. Hyvä kosto myös vihamiehelle, kun pudottaa tuommoisen jonkun postilootaan, niin melko varmasti sen tietokoneeseen tökkää.
   
 15. jak_pdgm

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  1 638
  Sehän tuossa on hauskaa, että vaikka niillä ylijännitesuojauksilla ei tähän mennessä olisikaan ollut mitään merkitystä niin nyt niillä on merkitystä.
   
 16. Pertti_Pasanen_Spede

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2001
  Viestejä:
  3 332
 17. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 156
  Niin.. Mitä merkitystä niillä oikein on? Ei tasan mitään sen enempää, kuin aikaisemminkaan.

  Eikö ole paljon helpompi vetää kuonoon idioottia, joka käy rikkomassa koneen. Jos joku on niin vakaasti päättänyt vandalisoida paikkoja, jotta viitsii tuollaisen tilata tai rakentaa, niin ei häntä joku ylijännitesuoja USB porteissa pysäytä.

  Mulkkuja kestäviä laitteita ei ole mahdollista tehdä. Mulkut täytyy neutralisoida muuten.

  Ei vandalismia vastaan pidä lähteä taistelemaan, vahvistelemalla paikkoja. Oikea tapa on pistää vadalistit ruotuun.

  Jos esim epäilee vandalismia koululuokassa, niin kiinteistöön tulee asentaa tallentava kamerajarjestelmä ja tarvittaessa joku valvomaan liikennettä.
   
 18. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 156
  Syötä viesti, kiitos.
   
 19. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 156
 20. jak_pdgm

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  1 638
  Ei. On mahdotonta vetää kuonoon idioottia, joka esim. jättää tuollaisen tikun koulun, tms. rakennuksen pihalle löydettäväksi tai työntää sellaisen postiluukusta sisään.

  En tosin usko, että noista nyt mitään suurempaa epidemiaa syntyisi. :P
   
 21. Pertti_Pasanen_Spede

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2001
  Viestejä:
  3 332
  En mihinkään, koska viesti oli vitsi vain. En tosiaankaan mistään noin yksinkertaisesta vekottimesta tuommoista hintaa rupea maksamaan.
   
 22. konvehteja

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  4 165
  Aika raa'an hinnan moiselle lätkäisseet. Noh kaipa niitä kohta euron kappalehintaan alkaa saamaan, niin kauppa käy.
   
 23. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 156
  Olipa hinta mikä tahansa, en usko, että on suurta menekkiä, joten pienet erät -> kalleita.
   
 24. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  Eiköhän osa hinnan pointista ole nimenomaan estää pahimmat väärinkäytöt
   
 25. jak_pdgm

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  1 638
  Jos haluaisi leikkiä jotain USB-Unabomberia, niin tokihan noita kannattaisi tehdä ihan itse, minkä pitäisi onnistua useimmilta elektroniikkaharrastajilta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti