USB Killer 2.0 tappaa tietokoneet ja muut USB-laitteet sekunneissa

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Petrus Laine, 12.09.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Petrus Laine -

  Rekisteröitynyt:
  08.07.2013
  Viestejä:
  3 016
 2. Hellsinki

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2005
  Viestejä:
  728
  tehdään pelote, tehdään turha laite jota yritetään myydä.
   
 3. Dudem

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2004
  Viestejä:
  3 211

  Näyttää toimivan hyvin. :)
   
 4. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 156
  Pitäisiköhän käydä markkinoimaan esim puiseen, 40 cm pitkään varteen kiinnitettyä 4 kilon rautamurikkaa, computer killer nimellä. Ei varmasti koneet vielä kestä moista!
  -----------------------
  Tosin eipä sitä mitään tarvitse ostaa. Tipauttaa koneen pöydältä lattialle ja jos ei auta, niin ottaa ja viskaa sen lattialle, niin kyllähän se hajoaa...

  Samoin voi kokeilla, saako sinne sisään kipattuna monta tölkillistä esim kaljaa..

  Kaikenlaisia idiootteja se maa päällään kantaakin. Perus USB liittimen heikkous on mekaaninen, ei ylijännitesuoja. Jännite-ero, mikä voisi tuhota jotain häviää, kun USB:n rungot ottavat toisiinsa ja ne ottavat ennen datakarvoja (samoin varsinainen - ja +). Liitin on siis tehty oikein, ja jos tuollaisia älyttömyyksiä voi sattua, niin se suojaus voidaan tehdä siihen ulkoiseen laitteeseen.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2016
 5. MiiCkA

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2000
  Viestejä:
  107
  ^ Tämä.

  Tällaisen laitteenhan voi tehdä mihin tahansa liitäntään ja itkeä, että onpas huono liitäntä. Ei liitäntää tarvitse suojata tuollaisilta määriltä ylijännitettä, jollei ole kyse sotilaskohteesta tai muusta yhtä kriittisestä. Puhelinkaapeliliitännät tulee viihdelaitteista lähinnä mieleen, mitkä voisivat ehkä tätä kestää.

  Tämä laite käyttää USB-virtaa, joten huijaus on asioista tietämättömän silmään vähän uskottavampi, koska "USB voi tuhota itse itsensä". Mutta tarpeeksi aikaa ottaa virtaa esim. HDMI-liittimestä (min. 55mA) ja isot konkat, niin saman saa aikaiseksi.

  Ja optisetkaan ei ole turvassa. Parin kymmenen watin laser käristää varmaan toslink-kaapelitkin kippuralle vastaanottimen lisäksi. Omaa virtaa niiden on paha kyllä tuottaa :).
   
 6. Poistunut keskustelija 0054 Banned

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2005
  Viestejä:
  17 868
  Tätä en välttämättä allekirjoita, itellä on tasan yksi (1) mini-USB liitin mennyt paskaksi USBeista ikinä ja sekin puhelimesta (Nokia N95) joskus vuonna kilpi ja keihäs. Toki sitten nuo kotelon etuliittimet jne voivat hajoilla, mutta tällöin melkeinpä on kyse käyttäjän omasta perseilystä. CM Cosmos S:stä onnistuin yhden pistämään paskaksi ja täysin omaa syytä, normikäytössä varmasti toimisi edelleen (kaverilla ko. kotelo nykyisin).
   
 7. flaicher

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2011
  Viestejä:
  486
  Koska Hong Kong niin saavat valmistaa.. Toivottavasti joku lakipykälä kieltää näiden tuonnin järkeviin maihin..
   
 8. karkkipurkki

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2011
  Viestejä:
  540
  Laite, jonka ainoa käyttötarkoitus on vandalismi, ei voi olla ainakaan Suomen lakien mukainen. En näe kertakaikkiaan mitään oikeutusta moisen sabotaasivälineen markkinoinnille.

  PS. Hieno kirjoitusvirhe laitteen pakkauksessa - "carefull".
   
 9. Atros

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  847
  Itse olen onnistunut pistämään jo kaksi mini-USB liitintä puhelintyyppisistä laitteista hajalle, joten komppaan Griffiniä kyllä tässä. Perus-USBit vaikuttavat olevan pääosin järeää kamaa, mutta nuo pienemmät on kyllä keskimäärin liian heikosti kiinni rungossa riittävän monesta pisteestä ettei mekaanista rasitetta pääsisi syntymään, usen suunnitelullisista rajoituksista johtuen.

  Ekalla kerralla ei ollut puhelimessa muuta dataväylää, joten tietoja katosi hajoamisen yhteydessä. Toisella kerralla ymmärsin heti langattomasti synkata, niin vahingoksi koitui vain puhelin, tosin tietojen katoaminen oli tässäkin lähellä, koska USB sattui olemaan ainoa latausväylä, eikä akkuun päässyt käsiksi, ainakaan kotikonstein. Siksi itsekin toivoisin mekaanisesti kestävämpiä USBeja.

  Titänet että joka maassa on omat lakipykälänsä ja muutenkin tuollaisen lähinnä konkasta ja USB-liittimestä koostuvaa laitetta on vähän vaikeaa laillisesti kieltää niin kauan kun sitä konkkaa ei ole viritelty räjähtämään. Pääosin joka maassa tietääkseni tosin toisen omaisuuden tuhoaminen on kiellettyä korvauksien uhalla, joten laitteen itsensä kieltäminen olisi muutenkin turhaa. Niin ja jos oman USB-laitteesi pelkäät piruuttasi hajoittavasi tilatulla laitteella, niin lainsäätäjien ensisijainen tarkoitus pykäliä viilatessa ei ole suojata ihmisiä omilta tahallisilta hölmöilyiltään edes sosiaalisissa holhousvaltioissa.
   
 10. DocWeird

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  5 702
  Jaa. Asut itsekin maassa jossa mm. kumisen patukan tai tarpeeksi pitkän teroitetun metallin palan mukana pitäminen on laitonta.

  Puhumattakaan nyt spraymaalista tai esim. voimapihdeistä...
   
 11. Juzt

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  6 186
  Enpä usko, että tuota tullaan Suomessa ikinä myymäänkään, ja hyvä niin. Netistä nyt voi tilata vaikka mitä laitonta.

  Mutta persiistähän tuo on kun joku isin kullannuppu tilaa moisen eBaysta ja saa hauskan idean käydä tökkimässä tuota kaikkiin julkisissa tiloissa oleviin koneisiin, yleisökäytössä oleviin latauspisteisiin ja liikkeiden esittelymikroihin mitä vastaan tulee. Joo, saa sen koneen lekallakin rikki, mutta ei yhtä huomaamattomasti.
   
 12. Raiggu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2006
  Viestejä:
  7 985
  Tuollainenhan olisi käytännöllinen vasta sitten jos sillä voisi tuhota kerralla verkollisen koneita, esim puolueen/ministeriön. Josta tuli mieleen että voisiko
  verkkoliitäntöjen kautta syöttää kiinteistöön sellaisen virran jolla käräyttäisi koneet?
   
 13. Poistunut keskustelija 0054 Banned

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2005
  Viestejä:
  17 868
  Tarkoitan siis mini-usbia enkä nykyistä micro-usbia tolla mikä itellä kyrvähti..

  [​IMG]

  Micro-usbeja itseltä ei toistaiseksi ole vielä paskaksi mennyt, mutta tuttavapiiristä kyllä muutamalla. Enemmän nuo piuhat tuntuu menevän hajalle.. :D

  No jo koko uutisen otsikosta tuli mieleen skenaario, jossa joku keppostelija pistelee koulun koneita paskaksi yksi kerrallaan. Muutenkin koululla tuntuu välillä olevan it-puoli päin vittua, niin tällainenhan se vielä puuttuisikin.

  Tuosta en sano tiedonpuutteen takia sen tarkemmin kuinka tuo toteutettaisiin tjsp., mutta kyllähän täälläkin saa ongelmapalstalla joka kesä lukea kun ollut modeemi kiinni ukkosella seinässä, ja sitten on ainakin emot menneet paskaksi jne.. Kaipa sekin siis onnistuisi jos saisi kunnon ylijännitteet sisään.
   
 14. Smörf

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2015
  Viestejä:
  287
  Liittyäkseni keskusteluun USB:n hajoamisesta, niin onhan noita mennyt. A-typeä on kokonaan hajonnut useitakin. Antec 1200:ssa etuporttissa ollut tikku sai pienen iskun ja portin muovisisus tuli ulos tikun sisällä viikkoa myöhemmin. Yhdessä Toshiban läppärissä tuli sama muovi pihalle ihan omiaan, vaikka sitä ei olevinaan edes kolhittu. Ja tosiaan kaikki "hajoavat" yleensä samasta syystä, se muovi sisällä pettää ja sitten tulee pihalle kun seuraavan vähäkin ahtaamman tikun laittaa. Sen sijaan pilalle väljistyneitä liittimiä on ollut melkein joka koneen etumuksessa. Siinä kun laitetta nypitään riittävästi edes takaisin tai kun vähänkin paksumpi näppiksen johto venkslaa siinä vuoden päivät, niin sitten portti on yleensä auttamatta siinä kunnossa, että mikään vehke ei pelaa siinä luotettavasti.

  Taas Micro-Usb:n kanssa, niin etenkin kännyköissä nuo ovat olleet kunnon murheenkryyni, etenkin jos käyttää jatkuvasti käyttää puhelinta silloin kun se on latauksessa. Näissäkään tosin kysymys ei juuri ole siitä, että kyseiset menisivät hajalle, vaan että niistä tulee liian väljiä. Pahinta kyseisessä on kuitenkin se, että se on niin "micro" ettei sen perälle päässyttä taskunöyhtää (lue: liitettäessä pohjaan litteäksi työnnettyä suklaamöykkyä :eek:) saa sieltä pois. Normi nuppineulakin kun on liian paksu tuohon hommaan....
   
 15. Mestre

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2015
  Viestejä:
  153
  Meh. Kuluttajakäyttöön tarkoitettuja EMP-kranaatteja odotellessa.:D
   
 16. Windowsilainen

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2012
  Viestejä:
  317
  Eikä vain kouluilla vaan monen firman IT puoli on pielessä. Ohjelmia ei päivitetä yms kuin vasta kuukausien/vuosien päästä ja sekös on hyvää tietoturvaa..
   
 17. a85

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2000
  Viestejä:
  930
  Tää on niin totta. Joku USB-killeri on aika pientä siihen että joku keppostelee koneita paskaks kun joka ikisellä tietokoneen käyttäjällä on täydet admin oikeudet, koneesta riippumatta. Ja puhun nyt firmasta jossa on globaalisti 5000++ henkilöstä.

  Perusteena tälle on ettei IT-puoli ole saanut xp->win7 päivityksen jälkeen toimimaan group policyjä yms. oikein :facepalm:
   
 18. Lutikka74

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2012
  Viestejä:
  349
  Ei hätää. Jo huomenna on F-Securen Hyppönen selittämässä aamu-tv:ssä, miten uusin F-Secure suojaa sinua myös tältä hyökkäykseltä jotenkin maagisesti. Muista ostaa.
   
 19. Smörf

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2015
  Viestejä:
  287
  Tyypillistä. Tässä viikko sitten oli juttusilla ulkomaalaisen konevalmistajan edustajan edustajan kanssa ja se oli kun puulla päähän lyöty. Niiden softa, jota niiden IT-porukka ei saa kirveelläkään pelaamaan Win 7/10:ssä, pelaakin uudessa win 10 koneessa kuin junan vessa. Jos yksinkertaistan vian, softa on ilmeisesti koodattu vähän päin persettä XP-tyyliin ja muokkailee tiedostoja vähän pitkin poikin niiden muita softia programfiluissa. Sitten taas jos annat sille softalle järkkärioikeuden, niin ylläripylläri menettää mm. kaikki verkkokytkentänsä ja sotkee puolet asetuksistan (koska nykywintoosan järkkärioikeuksien sinä on eri käyttäjä kuin normi sinä jolle asetukset on tehty). Ratkaisu on niin yksinkertainen, että antaa vain jokaiseen niiden softakansioon (progranfiiluissa, C:\tempissä ja muissä pöhköissä paikoissa) käyttöoikeuden käyttäjälle ja mokoma pelaa, sekä käyttäjälle riittää normioikeudet.
   
 20. ars0n

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2009
  Viestejä:
  1 346
  Niin kauan kuin fyysisen pääsyn laitteelle edellyttää, niin mitä väliä. Vain mielikuvitushan on rajana kuinka voi paikkoja särkeä siinä skenaariossa. Vaikka kansanryhmää kiihottaen suomalaisilla tuntuu olevan tämä paikkojen rikkominen ilman taloudellista motiivia, ilkivalta ilkivallan vuoksi, kovin outo kansallinen, ellei suorastaan geneettinen erityispiirre. Äärimmäisyyksiin kontrolloidun yhteiskunnan pahoinvointiako hän lie.

  Koskaan ole laajemminkaan ymmärtänyt tätä logiikkaa että kaikki aukot pitäis teknisellä esteellä olla tukitut kun kyseessä on aateekoo. Tällä näin samalla logiikalla voi perustella kaiken ilkivallan maailmassa "kuinka voi olla laitonta, sellainen joka oli fyysisesti mahdollista". :think:
   
 21. Buick

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2016
  Viestejä:
  271
  Kyllä minusta USB portissa pitäisi olla suojaus. Ei tahallista vahingontekoa varten, vaan viallisia laitteita. USB laitteita kuljetetaan mukana, niitä kytketään toistuvasti, toki liitin on tehty sellaista kestämään mutta miksi viallinen halpa laite saa niin helpolla vietyä paljon kalliimman laitteen mukanaan suojauksien puutteen vuoksi.

  Tuolllaisen laitteen idea tuntuu yhtä tarpeelliselta kuin muutkin USB lelut kuten kahvikupin lämmitin. Joku niitäkin silti ostaa.
   
 22. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 156
  Kun ei ole tullut vastaan ilman ukkosta hajonneita USB portteja, niin eikös tuo ole melkoisen turha suojaus. Mekaanisesti hajonneita on tullut lukuisia.

  Ukkosta vastaan taas ei luotettavaa suojausta oikein ole.
  ---------------------------
  JOS nyt joskus saataisiin aikaan valokuituun pohjautuva USB:n korvike, niin siihen loppuisi datalinjan kautta hajottamismahdollisuus..
   
 23. Raiggu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2006
  Viestejä:
  7 985
  Tämä ei kai kuitenkaan esim koneen kiintolevyä pysty samalla tuhaomaan? Koneen 100% tuhoavalle hätäkeinolle
  voisi olla markkinoita, tosin se voisi olla esim kannettavissa varusteena. Skenaario, henkilö liikkuu kaupugilla pälyillen virkavaltaa, yhtäkkiä viranomainen pysäyttää jolloin tulisi kiire nollata kone palautuskelvottmaksi, ennen syanidikapselin
  puraisua.
   
 24. Atros

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  847
  Eka oli mini-USB, tokasta täytyy myöntää etten ole aivan varma. USB-piuhoja en ole vielä itse saanut rikki, mutta uudempi koira on kyllä niitäkin jo ainakin yhden järsinyt poikki.


  Jotka on ihan perusteltuja. Helppo tunnistaa ja sakot vältät kun osaat antaa pienimmänkin järkisyyn miksi ne sinulla on repussa, käyttämättä tuoreelta spräymaalilta haisevia lökäpöksyjä julkisella paikalla. Kuinkas monen poliisin luulet tunnistavan lennossa USB-tikun joka on suunniteltu konetta vahingoittamaan tavallisesta satunnaiseen tarkoitukseen tehdystä USB-tikusta? Tuollaisen voi vielä tilata kirjekuoressa joten rajallakaan niitä on vaikea pysäyttää.

  PS. Itsekin olen kulkenut lukemattomia kertoja melkein 50-senttinen lapinleuku avoimesti vyöllä roikkuen poliisiauton edestä PK-seudulla, eikä vielä ole tullut polliisit edes kyselemään.

  Maakellariin tehty Faradayn-häkki? :P

  Taitaa mennä vielä jonkin aikaa fotoniseen-USB:hen, ennen kun saavat sähkö-valo-konvertterit riittävän pieniksi ja halvoiksi massatuotantoon. Muutenkaan en ole aivan varma kuinka hyvin toimisi kulutusmarkkinoilla, kun valokuidun taittosäde on suurempi kuin metallijohdon ja tavallisia USB-johtojakin näkee aika-ajoin lakanneen toimimasta kun on väännetty liian tiukalle kerälle ja minkä lisäarvon se varsinaisesti toisi? Ylijännite ei kuitenkaan ole hirveän yleinen USB:n kuolinsyy (kuten ei ole käyttöön nähden mikään muukaan) ja USB:n ei varsinaisesti tarvitsekaan omata hirveän suurta kaistaa, kun se on lähinnä halpa yleisportti ja kaistaa vaativille sovelluksille on kasa (kalliimpia) vaihtoehtoja.
   
 25. DocWeird

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  5 702
  Kysyit voiko sellaisen kieltää laissa; voi kieltää.

  En ottanut kantaa miten sellaisen pykälän valvomista toteutettaisiin. Käytännössä näitä siis löytyisi korkeintaan "muun tutkinnan" tai "henkilön tutkinnan" yhteydessä.

  Mitä taas lapinleukuihin ja muihin tulee niin poliisi voi halutessaan kysellä syytä sen kantamiseen ja esim. iltaisin sitä voi olla vaikea puolustella. Itsekin tepastelen usein esim. kaupassa puukko avoimesti vyöllä, mutta vuodenaikaan ja maastopukuun nähden tuo on aika helppo perustella. Autosta kun löytyy sitten parempiakin tekovälineitä kuin puukko, jos kaupan meinaisi ryöstää. :D
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti