USA presidentti Donald Trumpin valtakaudella (oli: USA:n presidentinvaalit (+muut) 8.11.2016)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja smee, 11.11.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Kala-Kalle

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2016
  Viestejä:
  1 625
  137999800

  Toim.huom. ;)
   
 2. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 458
  Autocorrect-virhe.
   
  Kala-Kalle tykkää tästä.
 3. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  853
  Demokraatit ovat olleet suruissaan iskuista joiden kohteena olivat Easter worshippers. Trump ei tätäkään omassa twiitissään käyttänyt, olikohan autocorrect asialla?
   
 4. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  853
 5. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 104
  Paitsi että jälkimmäisessä "juutalaiset" eivät johda Trumppia, vaan Netanyahu ja Israel. Normaali poliittinen karikatyyri.
   
 6. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  853
  "Normaali antisemiittinen karikatyyri" lienee se mitä hait? Vai tulkitsetko tuon ensimmäisenkin että kumaraselkäinen mies johtaa Winstonia?
   
 7. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 458
  Kyllä tuossa on selvä ero. Vasemmanpuoleisessa piirroksessa Churchillia johtava henkilö on geneerinen juutalaisen karikatyyri, New York Timesin uudemmassa taas tietty henkilö - Netanyahu. Toisin kuin natsipiirros, se ei siis vihjaile, että Yhdysvaltain presidentti olisi kaikkien juutalaisten vietävänä, vaan tekee pilaa Trumpin ja Netanyahun henkilökohtaisista suhteista. Ja vaikka Netanyahun karikatyyrin haluttaisiinkin tuossa tulkita jonkin kollektiivin edustajaksi, se kollektiivi on Israelin valtio, joka ei ole sama asia kuin kaikki juutalaiset (toisin kuin natsipiirroksessa). Esimerkiksi ylivoimainen enemmistö amerikanjuutalaisista on demokraattien kannattajia.

  Toki oikeanpuoleisessakin piirroksessa on hieman sitä geneeristä juutalaiskuvastoa, mutta se on syystä tai toisesta piirretty Trumpin, ei Netanyahun päälle. Ja Trumphan ei ole juutalainen. Eli vasemmanpuoleisessa kuvassa Churchill on "globaalin juutalaissalaliiton" vietävänä, oikeanpuoleisessa taas Netanyahu vie juutalaista leikkivää Trumpia.

  Ymmärrän toki, jos tällaiset nyanssit ovat perustrumpetisteille liian vaikeita hahmotettavaksi.
   
 8. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  853
  Ahaa, ja mäyräkoiran kaulassa roikkuva daavidin tähti, se on nimenomaan ja ensisijaisesti juutalaisuuden tunnus.

  Muutenkin tämä itseriittoisen "lehdistön" suunnanvaihtelu on melko koomista. Aiemmin syytettiin Trumpia siitä että hänellä on hallinnossaan antisemiittejä ja nyt siitä että juutalaiset kuljettavat häntä. Koittakaapa päättää siellä "hyvien ihmisten juhlissanne".
   
 9. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 458
  Liekö tämäkin pilapiirros sitten antisemistinen. Käytännössä sama vitsi, mutta tässä käytetään vain hassuja eläinhahmoja tunnistettavien poliitikkojen sijasta. Mutta nuo jälkimmäisetkin ovat ainakin meillä paremmissa piireissä ihan pilapiirrosten peruskauraa.

  "Antisemistinen karikatyyri" ymmärretään yleensä sellaiseksi, joka sisältää jotain yleisesti tunnistettavia "rodullisia" merkkejä, joita pidetään halventavina. Juutalaisuuden yhteydessä se on yleensä hahmo, jolla on valtava kyömynenä ja tummat kiharat hiukset. Sen sijaan jos esimerkiksi Ben Garrison piirtää Bernie Sandersin kurttuiseksi vanhaksi ukoksi, ja vähän korostaa vielä niitä kurttuja, niin se taas ei ole antisemistinen pilakuva, vaan pilakuva Bernie Sandersista, vaikka Sanders juutalainen onkin. Tai jos sama Garrison piirtää Obaman luihukasvoiseksi virnistelijäksi, jolla on hörökorvat, niin sekään ei ole rasistinen pilakuva, vaan pilakuva Obamasta. Jokseenkin rasistiseksi sen sijaan voisi luokitella - ainakin nykyaikana - takavuosina Kari Suomalaisen hesarissakin julkaistut piirrokset, joissa toisinaan esiintyi "klassisia" suurisilmäisiä ja töröhuulisia neekeriukkoja. Sellaisia ei ainakaan kukaan nykypiirtäjä vahingossakaan töhertäisi. Obaman saa kyllä piirtää, vaikka sattuukin olemaan tummaihoinen.

  Ja kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että tuo hauva-Netanyahun kaulassa oleva tunnus on sininen daavidintähti. Se ei ole ensisijaisesti juutalaisuuden tunnus, vaan Israelin valtion. Värilläkin on väliä. Jos tähti olisi punainen, kyse olisi samasta avustusjärjestöstä kuin Punainen risti/Punainen puolikuu. Jos haluaa viitata juutalaiseen uskoon kokonaisuutena, tähden tulisi olla joko musta tai keltainen (tuolla jälkimmäisellä värillä on etenkin ikävät konnotaatiot, koska juuri sen väristä tähteä natsit pakottivat juutalaiset kantamaan vaatteissaan).
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2019
 10. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  853
 11. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  853
 12. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 359
  https://www.is.fi/digitoday/art-2000006172651.html
  Cambridge Analytica käytetti tietoja äänestäjien profilointiin Trumpin vaalikampanjan täsmämainontaan.
   
 13. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 900
  En tiedä onko muilla sellaista tunnetta, mutta Usa on nyt oikeasti aika pahasti sekaisin. Näkisin Usan tilanteen selvästi huolestuttavimpana koko maapallolla. Jos tähän nykyiseen tilanteeseen iskisi päälle vielä talouden sakkaaminen tms. niin mitä tahansa voi tapahtua..
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti