USA presidentti Donald Trumpin valtakaudella (oli: USA:n presidentinvaalit (+muut) 8.11.2016)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja smee, 11.11.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Kala-Kalle

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2016
  Viestejä:
  1 624
  137999800

  Toim.huom. ;)
   
 2. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 523
  Autocorrect-virhe.
   
  Kala-Kalle tykkää tästä.
 3. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 274
  Demokraatit ovat olleet suruissaan iskuista joiden kohteena olivat Easter worshippers. Trump ei tätäkään omassa twiitissään käyttänyt, olikohan autocorrect asialla?
   
 4. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 274
 5. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 206
  Paitsi että jälkimmäisessä "juutalaiset" eivät johda Trumppia, vaan Netanyahu ja Israel. Normaali poliittinen karikatyyri.
   
 6. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 274
  "Normaali antisemiittinen karikatyyri" lienee se mitä hait? Vai tulkitsetko tuon ensimmäisenkin että kumaraselkäinen mies johtaa Winstonia?
   
 7. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 523
  Kyllä tuossa on selvä ero. Vasemmanpuoleisessa piirroksessa Churchillia johtava henkilö on geneerinen juutalaisen karikatyyri, New York Timesin uudemmassa taas tietty henkilö - Netanyahu. Toisin kuin natsipiirros, se ei siis vihjaile, että Yhdysvaltain presidentti olisi kaikkien juutalaisten vietävänä, vaan tekee pilaa Trumpin ja Netanyahun henkilökohtaisista suhteista. Ja vaikka Netanyahun karikatyyrin haluttaisiinkin tuossa tulkita jonkin kollektiivin edustajaksi, se kollektiivi on Israelin valtio, joka ei ole sama asia kuin kaikki juutalaiset (toisin kuin natsipiirroksessa). Esimerkiksi ylivoimainen enemmistö amerikanjuutalaisista on demokraattien kannattajia.

  Toki oikeanpuoleisessakin piirroksessa on hieman sitä geneeristä juutalaiskuvastoa, mutta se on syystä tai toisesta piirretty Trumpin, ei Netanyahun päälle. Ja Trumphan ei ole juutalainen. Eli vasemmanpuoleisessa kuvassa Churchill on "globaalin juutalaissalaliiton" vietävänä, oikeanpuoleisessa taas Netanyahu vie juutalaista leikkivää Trumpia.

  Ymmärrän toki, jos tällaiset nyanssit ovat perustrumpetisteille liian vaikeita hahmotettavaksi.
   
 8. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 274
  Ahaa, ja mäyräkoiran kaulassa roikkuva daavidin tähti, se on nimenomaan ja ensisijaisesti juutalaisuuden tunnus.

  Muutenkin tämä itseriittoisen "lehdistön" suunnanvaihtelu on melko koomista. Aiemmin syytettiin Trumpia siitä että hänellä on hallinnossaan antisemiittejä ja nyt siitä että juutalaiset kuljettavat häntä. Koittakaapa päättää siellä "hyvien ihmisten juhlissanne".
   
 9. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 523
  Liekö tämäkin pilapiirros sitten antisemistinen. Käytännössä sama vitsi, mutta tässä käytetään vain hassuja eläinhahmoja tunnistettavien poliitikkojen sijasta. Mutta nuo jälkimmäisetkin ovat ainakin meillä paremmissa piireissä ihan pilapiirrosten peruskauraa.

  "Antisemistinen karikatyyri" ymmärretään yleensä sellaiseksi, joka sisältää jotain yleisesti tunnistettavia "rodullisia" merkkejä, joita pidetään halventavina. Juutalaisuuden yhteydessä se on yleensä hahmo, jolla on valtava kyömynenä ja tummat kiharat hiukset. Sen sijaan jos esimerkiksi Ben Garrison piirtää Bernie Sandersin kurttuiseksi vanhaksi ukoksi, ja vähän korostaa vielä niitä kurttuja, niin se taas ei ole antisemistinen pilakuva, vaan pilakuva Bernie Sandersista, vaikka Sanders juutalainen onkin. Tai jos sama Garrison piirtää Obaman luihukasvoiseksi virnistelijäksi, jolla on hörökorvat, niin sekään ei ole rasistinen pilakuva, vaan pilakuva Obamasta. Jokseenkin rasistiseksi sen sijaan voisi luokitella - ainakin nykyaikana - takavuosina Kari Suomalaisen hesarissakin julkaistut piirrokset, joissa toisinaan esiintyi "klassisia" suurisilmäisiä ja töröhuulisia neekeriukkoja. Sellaisia ei ainakaan kukaan nykypiirtäjä vahingossakaan töhertäisi. Obaman saa kyllä piirtää, vaikka sattuukin olemaan tummaihoinen.

  Ja kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että tuo hauva-Netanyahun kaulassa oleva tunnus on sininen daavidintähti. Se ei ole ensisijaisesti juutalaisuuden tunnus, vaan Israelin valtion. Värilläkin on väliä. Jos tähti olisi punainen, kyse olisi samasta avustusjärjestöstä kuin Punainen risti/Punainen puolikuu. Jos haluaa viitata juutalaiseen uskoon kokonaisuutena, tähden tulisi olla joko musta tai keltainen (tuolla jälkimmäisellä värillä on etenkin ikävät konnotaatiot, koska juuri sen väristä tähteä natsit pakottivat juutalaiset kantamaan vaatteissaan).
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2019
 10. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 274
 11. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 274
 12. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 448
  https://www.is.fi/digitoday/art-2000006172651.html
  Cambridge Analytica käytetti tietoja äänestäjien profilointiin Trumpin vaalikampanjan täsmämainontaan.
   
 13. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 900
  En tiedä onko muilla sellaista tunnetta, mutta Usa on nyt oikeasti aika pahasti sekaisin. Näkisin Usan tilanteen selvästi huolestuttavimpana koko maapallolla. Jos tähän nykyiseen tilanteeseen iskisi päälle vielä talouden sakkaaminen tms. niin mitä tahansa voi tapahtua..
   
 14. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Valkoinen talo kieltäytyy lähettämästä edustajaa Trumpin virkarikostutkinnan seuraavaan julkiseen kuulemiseen

  Trump samassa veneessä näiden hörhöjen kanssa jotka epäilevät toimiiko oikeuslaitos kiuten pitääkin.
   
 15. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Trumpin hallinto täynnä hörhöjä ( mukaanlukien Trump itse ):

  Trump team ‘is as incompetent, shambolic, paranoid, and given to conspiracy theories as it appears’: MSNBC panel

  Linkin takana myös video keskusteluun aiheesta - tämä on varsin todellista.
   
 16. Gigguli

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2015
  Viestejä:
  159
  “We have an administration that believes in conspiracy theories that are clearly manufactured or serve the interests of Russia.”
  Mitä muuta kuin Venäjän Steelelle syöttämää disinformaatiota ja salaliittoteoriaa oli Steelen Trump-muistio, jota tuo sama media ja demokraatit ovat hyödyllisinä idiootteina levittäneet?
   
 17. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 274
  Olenko ainoa, joka saa tästä hesarin jutusta sellaisen kuvan, että virkarikossyyte kaatuu senaatissa poliittisesti republikaanienemmistöön, mutta että syytettä ei nostettaisi huomenna edustajainhuoneessa poliittisesti demokraattienemmistössä? Siis että huominen päätös olisi jotenkin vähemmän poliittinen ja reilumpi kuin senaatissa?

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006347358.html
   
 18. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 859
  Tuota, käsityksesi varmaan oikeansuuntainen, ja jos olet seurannut tapahtumia, niin tuon varmaan tiedostit aiemminkin, eli ei siitä nyt mitään yllätystä saa väännettyä.

  Jos tuo oikeasti hämentää, niin toki koko prosessi on poliittinen, syytteen nostaminen vaatii vähemmän poliittista kannatusta joten sitä ei voi niin helpolla estää, toki ei se ilman kannatustakaan onistu. Asioita seurranneiden mukaan ei ole kyse siitä että ei olisi näyttöä.

  Asioita seuranneet taasen sanovat että ihan riippumatta siitä onko näyttöä, onko väitetyt asiat tapahtuneet, niin se kaatuu senaatissa jokatapauksessa, ja perusteluna on se että senaatissa tuskin republikaanit lähtee laajasti Trumppia kaataan. Eli eivät ota kantaa siihen mitä Trump on tehnyt.
   
 19. Tarantella

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2015
  Viestejä:
  2 912
  Jo pelkästään se, että on Amerikan historian kolmas presidentti, joka saa syytteen, mustaa kyseisen pellen maineen historiankirjoissa lopullissti.
  Tämä on syy, miksi pelle taistelee ja tekee kaikkensa, jotta syytettä ei tulisi, mutta se ei ole hänen käsissään enää, Olisi kannattanut ajatella vähän aikaisemmin, mutta ei ollut kykyä ja taitoa siihen aikuisten ajattelutavalla.
   
 20. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 274
  Otin kantaa Hesarin juttuun, sen näkökulmaan, jos huomasit.

  Asioita seuranneena minulle on aivan selvää, että virkarikossyyte nostetaan demareiden toimesta oli Trump sitten tehnyt jotain tai ei. Nythän kävi juuri näin, syyte nostettiin vaikka mitään todisteita ei ollut. Ainoa tavoite on vaikuttaa presidentinvaaleihin, koska demarit ovat epätoivoisia.

  Jos näiden todistajalausuntojen ja esitettyjen todisteiden perusteella senaatti tuomitsisi, olisi tuomiokin poliittinen. Oli siellä demareita tai republikaaneja, ainoa oikeudenmukainen toimi on hylätä syytteet.
   
 21. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 859
  En nyt oikein ole tuon perusteella vakuuttunut että mitä ihmettä olet seurannut ja miten sen ole sisäistänyt.
   
 22. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 274
  Sinä varmasti olet seurannut objektiivisempia lähteitä :) Onnea siitä!
   
 23. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 206
  Demareiden tavoite ei ole niinkään vaikuttaa presidentinvaaleihin, kuin kongressivaaleihin. Virkarikossyytteellä saadaan republikaanit pakotettua äänestämään ja puhumaan julkisesti Trumpin puolesta mukaan ja sitä voidaan sitten käyttää vaaliaseena heitä vastaan.

  Trump on ehkä paskin presidentti mitä Amerikalla on ikinä ollut, ja kuka tahansa demokraatti olisi ollut aikapäiviä sitten virkarikossyytteessä jos olisi tehnyt edes murto-osan siitä mitä Trump on toilaillut. Mitä tulee todisteisiin, ne osoittavat jo nykyiselläänkin päivänselvästi että Trump on syyllinen siihen, mistä häntä syytetään... mutta koska päätös on poliittinen eikä rikosoikeudellinen, sillä ei ole republikaaneille mitään väliä. Miksi muuten Mitch McConnell kieltäytyisi kutsumasta uusia todistajia kuten John Boltonia senaatin eteen?
   
 24. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 430
  Asioista ymmärtävien mukaan sen sijaan koko prosessi on ollut alusta asti hölynpölyä ja lähinnä demareiden radikaalisiiven aikaansaannos, josta PJ Nancy Pelosi ei uskaltanut perääntyä. Koko ajamaan myös kansan tuki on kääntynyt prosessia vastaan ja se tulee haittaamaan demokraatteja seuraavissa vaaleissa.
   
 25. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 206
  Itse asiassa koko virkasyytösprosessin ajan tuki on ollut demokraattien puolella:

  https://projects.fivethirtyeight.com/impeachment-polls/?ex_cid=rrpromo

  Mutta demarit tietävät että mitä kauemmin homman kanssa vitkutellaan, niin ennemmin tai myöhemmin momentti kääntyy heitä vastaan, siksi prosessi onkin ollut ennätyksellisen nopea.
   
  Viimeksi muokattu: 19.12.2019

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti