USA presidentti Donald Trumpin valtakaudella (oli: USA:n presidentinvaalit (+muut) 8.11.2016)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja smee, 11.11.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. halpis

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  4 375
  On kyllä mielenkiintoista että suomea pidetään jonain venäjä-asiantuntijana, mutta venäjän politiikkaa ja toimia käsittelevät artikkelit loistavat kyllä poissaolollaan, tai ainakin ne ovat hyvin vaatimattomia. Venäjän politiikka on ihan mielenkiintoista ja sieltä olisi valtavat määrät kirjoitettavaa, mutta se on varmaan vain liian arkaa tavaraa. Aika erikoista asiantuntijuutta tämä, taitaa tosiaan mennä sinne yya-akselille tämä.
   
 2. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 709
  Heh, mitäs siellä oli persnuoret ja muutama soldier of odin hehkuttamassa vielä eilen Trumppia. Mahtaa niitä nyt hävettää - ellei sitten heillä ole tarkoituskin ylistää Putinia ja Venäjän ikuista ylivaltaa?

  Mahtaa olla jo koko maailmalle selviö ettei Trumpista vain, ole presidentiksi.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. halpis

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  4 375
  Henkilön hehkuttaminen tietenkin kuuluu autoritääristen johtajien kuvaan ja trump median mukaan pitää sellaisesta. Se ei kuitenkaan poista sitä että trumpin aikana yhdysvallat ja sen hallinto on tehnyt erinomaisia ja tärkeitä päätöksiä. Joitakin tuntuu kovasti häiritsevän tuo trumpin persoona, ehkä heille parempi paikka olisi tosiaan vaikka venäjällä jossa johtajalla on kunnolla kiillotettu julkisuuskuva.
   
 5. Demogorgon

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2018
  Viestejä:
  180
  Voi olla että Trump jää yhden kauden "ihmeeksi". Syyttää huonoista suhteista Yhdysvaltoja eikä tuomitse Venäjän toimia. Välivaalitkin tulossa marraskuussa.

  Eiköhän USA halua olla itsenäinen valtio eikä mikään Putinstanin alusmaa. Toistaiseksi vain ryssätrollit, venäjämieliset, Kremlin hallinto hehkuttanut tapaamista.

  Miksei Trump voi suhtautua Putiniin samalla tavalla kuin esim. Kimiin ennen tapaamista?
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2018
 6. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Mitäs nämä tällaiset ovat? Luettelisitko vaikka muutaman omasta mielestäsi tärkeimmän ja erinomaisimman päätöksen?
   
 7. Arc

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2000
  Viestejä:
  1 312
  https://www.bloomberg.com/news/arti...ates-latitude-on-legal-marijuana-senator-says

  Siitä heti yksi aivan loistava päätös. "Liberaali" Obamahan oli huumesodan suurin fani. Sääntelyä purettu valtavasti jne.

  Voisi myös kysyä mitä hyvää Hussein Obama sai aikaan? Taisi jäädä voimaan tämä toitotettu "Obama was worst president ever in US history for civil liberties"
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2018
 8. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Onko marijuanan laillistaminen osavaltioissa liittovaltiotason asia? Jos on, niin propsit siitä. Jos ei, niin iso käsi kuvernööreille ja muille osavaltiotason pampuille.
  Onko muita tärkeitä ja erinomaisia päätöksiä?

  Obama ei liity tähän keskusteluun millään tavalla. Hänellekin varmaan löytyy oma ketjunsa, jos haluat antipatioitasi purkaa.
   
 9. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 061
  Yksi kausikin on jo ihme kun miettii mitkä on ollut miehen lähtökohdat virkaansa mölyturpansa ja vaalivilppikolluusioepäilyjen tiimoilta.

  Eli kovin todennäköisenä ei ole pidetty, että Trump pysyisi virassaan edes neljää vuotta, mutta neljä vuotta on lyhyt aika ja kovasti jo puoliväli lähestyy kohta.

  Ja toisaalta jos jotain on opittu niin se, ettei todellakaan kannata käydä luulemaan, etteivät amerikkalaiset enää toista kertaa Trumpia äänestä presidentiksi. Kyllä muuten äänestää näillä näkymin, ellei demokraatit keksi jotain tosi kovaa nimeä (MIESTÄ) vastaehdokkaaksi, siitähän se on ihan kiinni, ja sittenkin on tiukkaa. Demokraattien pitäisi sotia republikaaneja vastaan näiden omilla aseilla, yksinkertaisia teemoja ja kovaa puhetta, eikä ole niin tärkeää onko kaikki välttämättä tottakaan. Pääasia että kuulostaa hyvältä ja kovalta.

  Vuonna 2004 oli Bush Jr. tyrkyllä toiselle kaudelleen, ja silloinkin kyseistä miestä pidettiin hyvin yksinkertaisena (tyhmänä) tapauksena, ja vastaehdokkaanakin oli sentään kova tyyppi eli John Kerry, mutta niin vain Bush voitti nekin vaalit kuten yleensä jatkokaudelle pyrkivät presidentit voittaa USA:ssa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2018
 10. halpis

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  4 375
  Kiina.

  Tämäkin trolli on ignoressa mutta vastaan silti kun takaisin tulee varmaan aika hyvä oneliner taas.
   
 11. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Kiina oli erinomainen ja tärkeä päätös? Millä tavoin Trump päätti Kiinan? Avaa nyt vähän ajatusmaailmaasi?

  Ja ei, en minä trollaa. Olen todennäköisesti eri mieltä kanssasi. Omien vastauksieni pituutta en kommentoi, mutta henkilö joka vastaa yhdellä sanalla saattaa olla hieman jäävi heittelemään ”oneliner”-kommentteja.
   
 12. jurristi

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2007
  Viestejä:
  718
  Tuossa linkkaamassasi artikkelissa todetaan seuraavaa:

  "Marijuana is legal for medicinal use in 29 states and for recreational use in eight.

  Marijuana stocks surged on the news, which removed the threat posed by Sessions’s decision in January to rescind an Obama-era policy that helped states legalize recreational pot."

  :D

  :smoke:
   
 13. hennpecked

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  1 254
  On ollut mielenkiintoista seurata CNN:n ja jopa Fox Newssin suorittamaa Trumpin kritisointia USA-Venäjä summitin jälkeen. Uutisartikkelit ja kolumnit vilisevät Trumpia kuvaavia sanoja "heikko", "periksiantaja", "myötäilijä", "nöyryyttävä".

  Ilmeisesti nämä mediat ja niiden takana olevat omistajasuvut olisivat olleet tyytyväisiä, jos Trump olisi uhannut täyttää Punaisen torin napalmilla ja luvannut levittää länsimaisen demokratian Venäjälle tarvittaessa vaikka väkivalloin?

  En tottapuhuen ymmärrä jenkkien täysin tarkoitushakuista USA vs Venäjä -vastakkainasettelua. Aivovammainen hiirikin ymmärtää, ettei Venäjä ole enää oikea todellinen uhka Yhdysvalloille millään mittarilla: ei taloudellisesti, ei poliittisesti eikä sotilaallisesti.

  Kiina on todellinen ja suuri uhka, sinne jenkkien pitäisi laittaa panokset. Mutta Kiinan sijaan leikitään typerää kissa-hiiri -leikkiä Putinin kanssa. Aivan täydellisen absurdia...
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2018
 14. Demogorgon

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2018
  Viestejä:
  180
  Kai sinä ymmärrät että Trumpin toimintatapaa tapaamisessa on kritisoinut vankkaimmat Trumpin kannattajatkin? Siihen päälle Breitbartit ja Foxit.

  Ainoastaan ryssämieliset, kuten Rand Paul, Ron Paul, Janus Putkonen ja tietenkin Kremlin hallinto ja niiden hallinnoima media on hehkuttanut tapaamista erinomaiseksi.

  Tässä ainakin osa syistä miksi Venäjän nykyhallinnon (tai jossa Putin/sen kaveri vetelee naruista) kanssa ei voi kaveerata:
  - Georgian sota
  - vuoden 2007 puhe jossa haluaa uuden maailmanjärjestyksen
  - Ukraina (Itä-Ukraina, MH17 pudottaminen ja Krimin niemimaa)
  - Vaikuttaminen USA:n ja Euroopan vaaleihin/sisäpolitiikkaan/ulkopolitiikkaan
  - Epärehelliset vaalit, Putinin hallinto on laiton
  - Diktatuuri
  - Toisinajattelijat murhataan
  - Käyttää kemikaaliaseita tappaakseen "pettureita" ulkomailla mm. novichokilla
  - on laittomasti Syyriassa ja pommittaa mm. lapsia
  - tukee Syyrian laitonta hallitusta (tappaa kansalaisia kemikaaliasein, ottaa syytökset huumorilla ja syyttää valkokypäriä)
  - tukee Irania ja Venezuelaa
  - uhkailee maita jotka havittelevat Natoon
  - siirtää ydinaseitaan Kaliningradiin (rauhaa etsivä ei siirrä lähes Euroopan sydämeen ydinaseita)
  - ei kunnioita kansainvälisiä sopimuksia tai maiden välisiä sopimuksia (esim. ydinase sopimus)
  - ei ota vastuuta teoistaan
  - käyttää vetoa YK:ssa kaikkiin "Venäjä vastaisiin" toimiin

  Taloudellisesti Venäjä ei ole uhka, onhan kyseessä Italian kokoinen talous. Sotilaallisesti ja poliittisesti kyseessä on vakava uhka. Kiina on noita kaikkea.

  Eli miksi vähättelet Venäjää?
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2018
 15. Torspo the Jesus

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2000
  Viestejä:
  2 333
  Mistä tuo aiemmin kokonaan lainaamasi teksti löytyy? En ole ennen lukenut noita januksen ulostuksia mutta nyt kun luin niin taitaa mies pyöriä nimimerkillä "salariff" erinäisillä foorumeilla, niin täysin identtistä tekstiä tulee. Täällä taisi olla "salaf" tai joku vastaava.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2018
 16. Demogorgon

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2018
  Viestejä:
  180
  Tätäkö tarkoitat?


  Facebookissa Janus löytyy sen omalla nimellä ja Ivan Putkov.
   
 17. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  8 269
  Jopa super neutraali Sipilä kummastelee Trumpin käyttäytymistä:

  - Sanotaan, että hämmennyksellä sitä seurasin, että presidentit olivat siitä yksimielisiä, ja Trump oli erimielinen oman tiedustelupalvelunsa kanssa, joka oli hyvin erikoista, ja siitä varmasti siitä vielä jatkokeskustelua käydään.
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/201807172201079408_pi.shtml
   
 18. hennpecked

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  1 254
  Se siinä onkin mielenkiintoista, että perinteiset Rebuplikaanimediat ovat kääntyneet Trumppia vastaan. Tietysti Trump olisi voinut valita sanansa paremmin, mutta eipä hän paljoa taida sanomisiaan ja niiden seurauksia miettiä.

  Luettelemistasi asioista suurin osa ei ole oikeasti Yhdysvaltojen näkökulmasta merkityksellisiä. Krim, Ukraina, Georgia yms Venäjän takapihamaat eivät ole jenkeille oikeasti tärkeitä. Muodon vuoksi voi toki riidellä, mutta mitä se jenkkejä oikeasti liikuttaa kuka esim Georgiassa hallitsee? Yhdysvallat on perinteisesti kiinnostunut diktaruurien kaatamisesta vain silloin kun asialla on ollut sille taloudellista merkitystä tai diktatuuri on uhannut syrjäyttää petrodollarin muilla valuutoilla. Ydinaseiden sijainnilla ei ole nyky päivänä merkitystä, koska Venäjä voi ajaa sukellusveneen ankkuriin mihin tahansa ja ampua ydinohjuksilla läheltä jos on tarve. Ihmisoikeusrikkomukset Venäjällä, Syyriassa jne ei kiinnosta jenkkejä paskan vertaa, ellei näiden varjolla pääse ajamaan jotakin agendalistan tärkeitä asioita.

  Mielestäni vain Venäjän tuki Iranille ja Venezuelalle on isossa kuvassa jossain määrin merkityksellinen asia Yhdysvalloille. Mutta kuten sanottua, Italian kokoinen talous ei kykene oikeasti haastamaan Yhdysvaltoja millään osa-alueella.

  Kiina on moninverroin Venäjää suurempi uhka. Se on jo nyt ostovoimakorjatulla BKT:lla mitattuna Yhdysvaltoja suurempi talous. Kiinan armeijan budjetti on yli kolme kertaa suurempi kuin Venäjällä. Kiinalla on oikeasti maailmanlaajuista vaikutusvaltaa.

  Pysyn kannassani: Yhdysvaltojen keskittyminen Venäjän uhkaan on absurdia ja tarkoitushakuista. Se ei palvele Yhdysvaltojen etua.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2018
 19. Demogorgon

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2018
  Viestejä:
  180
  Muistan kun Trump tapasi Israelin pääministerin ja lehdistötilaisuudessa Trump huomautti Israelin pääministerille tulevasta rauhansopimuksesta että "tekin joudutte antamaan helpotuksia, eikös näin ole?". Joku voisi pitää tuota julkisena nöyryyttämisenä, kun ovat varmaankin sopineet asiasta kahdenkesken.

  Miksei samantyylistä nähty nyt? Olisi edes tuominnut Venäjän toimet, mutta ei, syyttää Yhdysvaltoja huonoista väleistä.

  Sekin ihmetytti miksi Putin kertoi toimittajille (esim. Krimistä), mitä Trump kertoi hänelle eikä Trump kertonut itse. Onko Putin Trumpin isäntä?


  Jos mikään mainitsemistani asioista ei kiinnostaisi Yhdysvaltoja, USA käpertyisi mantereelleensa ja siitä tulisi alueellinen suurvalta. Suurvaltapolitiikkaan ja erityisesti lännen arvoihin (ja kansainväliseen lakiin) kuuluu ettei mitään valtiota valloiteta ilman seuraamuksia. Venäjä koski Ukrainan suvereenisuuteen ja siitä on seuraamuksensa. Trumpin hallituksesta Nikki Haley tuomitsee selväsanaisesti Venäjän toimet, kuten tekee ulkoministeri ja puolustusministeri. Miksi Trumpille tuottaa vaikeuksia tuomita Venäjän toimet? Erityisesti kritiikki Putinia kohtaan loistaa poissaololla vrt. Kimiin.


  Aggressiinen valtio, joka harrastaa valloitussotia on todellakin vakava turvallisuusuhka, ihan kuten Natsi-Saksakin oli. Samaa virhettä ei kannata toistaa mitä tehtiin Natsi-Saksan kanssa.
   
 20. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 402
  Trump peruu puheitaan...
  https://us.cnn.com/politics/live-news/trump-putin-helsinki/index.html
  :facepalm:
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2018
 21. hennpecked

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  1 254
  On vaikea arvioida, miksi Trump oli niin hyvää pataa Putinin kanssa julkisessa lehdistötilaisuudessa.

  Trump sai lehdistötilaisuuden jälkeen roppa kaupalla lokaa niskaan jopa omiltaan, joten hänellä ei ollut edes oman puolueen mandaattia lähentää Yhdysvaltojen ja Venäjän välisiä suhteita.

  Hän voi olla totaalisen väsynyt kokemiinsa ajojahteihin ja kokee jonkinlaista sielujen sympatiaa Putinin kanssa. Jenkkien pressavaalitaistelun aikana joku murtautui Clintonin kampanjapäällikön John Podestan tunnareilla Demokraattien sähköpostipalvelimeen ja latasi sieltä 58.000 sähköpostia. Niistä noin 20.000 julkaistiin Wikileakissa. Sähköposteista oli kaivettu Clintonin kampanjaa pyörittävien ihmisten puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita, joita myös julkaistiin netissä. Tästä episodista on sitten syytetty Venäjää ja epäsuorasti myös Trumppia, vaikka tekijästä mitä todennäköisemmin ei ole minkäänlaisia oikeita todisteita.
  Yhdysvallat ei voi jättää Venäjää huomioimatta, mutta päähuomion pitäisi jo nyt viimeistään kohdistua Kiinaan.

  Kiina ei tällä hetkellä ns. perseile, mutta tähän voi tulla nopea muutos. Kiinan talous on kasvanut suurin harppauksin keskeytyksettä 2000-luvun alusta lähtien ja maan harvainvalta on ottanut tästä kunnian omiin nimiinsä. Jos maailman taloudessa tulee isompi dippi ja/tai Kiinan vienti hyytyy kauppasodan seurauksena, niin talousromahdus tulee näkymään karulla tavalla tavallisten ihmisten arjessa. Maassa ei ole sosiaaliturvaa ja turvaverkkoja työttömäksi joutuville ihmisille. Tällöin Kiinan hallinnolla saattaa tulla suuri houkutus kääntää kansan huomio ulkopoliittisella selkkauksella pois Kiinan sisäisistä asioista.
   
 22. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 402
  Et ilmeisesti huomannut että vasta nostettu syytteet kahtatoista GRU:n agenttia vastaan, nimenomaan tuosta sähköposti murrosta. https://www.washingtonpost.com/worl...8-8553-a3ce89036c78_story.html??noredirect=on

  Ja mahdollinen selitys Trumpin käytökseen  Faktantarkastuksen jälkeen
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005760041.html
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2018
 23. Sata100

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2012
  Viestejä:
  2 136
  Paul Ryan sanoo, että Venäjän yritykset murentaa demokratiaa Euroopassa jatkuvat edelleen.

   
 24. Sata100

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2012
  Viestejä:
  2 136
  Kaalisoppaa. Onko hyvää?
   
 25. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  5 074
  Hyvin todennäköisesti tuleekin, jos Venäjä selviää tästä suhteellisen vähäisin nuhteluin.
   
 26. Demogorgon

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2018
  Viestejä:
  180
  En tiedä mikä sinun tiedustelupalvelusi on (josta saat tietosi), mutta suosittelen luottamaan siihen mitä USA:n tiedustelupalvelut sanovat. Niillä on todisteet eikä kukaan kiellä Venäjän vaikuttamista vaaleihin. Todisteita ei taas ole siihen että Putin kiristäisi Trumpia jollain tavalla.

  Mistään pienestä syystä ei ruveta syyttämään vierasta valtiota...
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti