USA presidentti Donald Trumpin valtakaudella (oli: USA:n presidentinvaalit (+muut) 8.11.2016)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja smee, 11.11.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Nato-ketjussa toivottiin ketjua USA:n presidentinvaaleista. Meinasin ensin vastata, että tähän mennessä niihin liittyvä uutisointi on aika hyvin sopinut Jenkeillä alkaa kilahtamaan ketjuun, mutta koska vaalit ovat marraskuun 8. 2016, alle vuoden päästä ja 45. USA:n presidentin (oikeastaan 44. koska Grover Cleveland lasketaan kahdesti) valinta on käytännössä jokaisen elämään vaikuttava asia, ketju tälle lienee aiheellinen. Tällä hetkellä puolueiden ehdokkaaksi haluavat kampanjoivat helmikuussa alkaviin esivaaleihin. Esivaalit kestävät kesäkuulle ja niiden voittajat valitaan heinäkuussa puoluekokouksissa ehdokkaiksi. Puolueiden ulkopuoleltakin saattaa tulla joku merkittävä ehdokas, mutta ainakaan vielä kukaan merkityksellinen ei ole ilmottautunut. Vaaleissahan valitaan oikeastaan valitsijamiehet, joita on osavaltioiden väkiluvun mukaisessa suhteessa. Melkein kaikissa osavaltioissa osavaltion voittaja saa kaikki valitsijamiehet. Sen takia kampanjaa käydään paljolti muutamissa ratkaisevissa osavaltioissa.

  Presidentin lisäksi samana päivänä valitaan kongressin edustajainhuoneen jäsenet ja osa senaattoreista. Lisäksi osavaltio- ja paikallistasolla on usein erilaisia vaaleja ja kansanäänestyksiä. Nämä muutkin vaalit ja äänestykset saavat yleensä sekä enemmän huomiota että äänestäjiä kun samalla on presidentinvaalit. Tosin amerikkalaisittain korkeakin äänestysprosentti tarkoittaa yleensä vain hieman yli 50 lukemia.

  Tämän hetken tilanne puolueiden esivaaleissa on, että demokraateilla Hillary Clintonin valinta näyttää lähes varmalta. Suurimpana haastajana on amerikkalaisittain varsin sosialistisesti ajatteleva Bernie Sanders, mutta hänen tai kenenkään muun valinta tuntuu tällä hetkellä hyvin epävarmalta. Se on tietenkin myös pieni riski demokraateille, että heidän näkyvyytensä esivaalien aikaan jää väistämättä pienemmäksi.

  Republikaanit sen sijaan ovat tarjonneet showta oikein olan takaa jo nyt. Gallupeissa kärkeä pitävät kiinteistömohuli, tositv-stara ja hiusmalli Donald Trump, sekä uskonnollinen hihhuli, mutta yksi maailman parhaista aivokirurgeista Ben Carson. Perinteiset poliittiset hahmot Jeb "W:n veli" Bush etunenässä ovat saaneet tyytyä aika lailla statistin rooliin. Trumpin ja Carsonin ongelma on, että vaikka kummallakin on suuret kannattajajoukot republikaanien sisällä, heillä voi olla vaikeuksia vedota riippumattomiin äänestäjiin. Muutenkin republikaanien ongelma lienee tälläkin kertaa, että esivaalit ovat suuri show, jonka aikana pitäisi saada puolueen laitaoikeiston äänet, mutta valtakunnallisissa vaaleissa joutuu sitten selittelemään tälle laitaoikeistolle suunnattuja sanomisia.

  Edit: Donald Trumpista tuli presidentti ja tästä viestistä eteenpäin käsitellään virkakauden tapahtumia: http://murobbs.muropaketti.com/posts/1718163743/
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2017
 2. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 211
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Kiitos sinulle noista linkeistä. Mukava lukea analyysiä lähteineen myös suomeksi ja nuo olivat aika hyvää tavaraa. Tuossa republikaanien ehdokasasettelussa tapahtunee vielä lukemattomia käänteitä, joten se on sinänsä aika sama kuinka oikeaan yksittäiset analyysit osuvat.
   
 5. Lichi

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2010
  Viestejä:
  2 383
 6. copperseries

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2015
  Viestejä:
  507
  Kyl se republikaanien tulee olee Donald Trump. Toi on edelleen 2.6 kerroin rubiolla, ei mikään 1.5 ja alempi jota voidaan pitää jo varmana. Hei nythä vois tienaa rahaa. Kymppi trumpille että saa gop nominaation.
   
 7. Echi

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 685
  Olen jo aiemmin kirjoittanut siitä, kuinka amerikkalaiset poliitikot ovat todellisuudessa imagokonsulttien ja psykologien rakentamia keinopersoonia. Melko pian Freudin teorioiden jälkeen tämän fiksu sukulainen keksi kuinka ihmisten alitajuntaan voidaan vaikuttaa markkinointimielessä. Ja jos tavaroita voidaan markkinoida, niin miksi ei myös persoonia? Tämä sama peli tuli Suomessa tositeolla mukaan vasta Halosen presidenttivaaleissa, kampanjoissa viljeltiin psykologista sanastoa sekä kehuissa että haukuissa. Jenkeissä nämä metodit olivat tuttua kauraa jo vuosikymmeniä aiemmin.

  Mutta näistä viis. Ensimmäistä kertaa luulen, että näissä vaaleissa persoonia ei ole erikseen rakennettu psykologien mielipajoilla, he ovat enemmän tai vähemmän omia itsejään

  Ajetaan karnevaalikiertue lävitse

  Hillary Clinton, joka ajaa lapsien ja naisten asemaa. (sillä aikaa kun keskustelee vainajahenkien kanssa olevinaan)

  Donald Trump, joka ratsastaa dollarihymyllä ja populistipuheilla.(samalla torjuen muslimeita.)

  Bernie Sanders sosialisti, jolla on hyvin eksoottisia näkemyksiä mm. minimipalkasta.(...kommunisti?)

  Hillaryn halloweenteemat perustuvat BBC:n toimittajan lähteisiin, tarkemmin sanoen Francis Wheenin teokseen:

  http://www.goodreads.com/book/show/52202.How_Mumbo_Jumbo_Conquered_The_World

  Lähdekritiikkiä on syytä harrastaa, koska väitteet ovat hurjia.

  Trump on vähän helpompi tapaus, koska hän ei edes yritä peittää typeryyttään. Muslimien täyskielto on yksi näistä. Ne muslimit jotka nykyisin pääsevät jenkeihin, ovat monesti korkeastikoulutettuja "elintasopakolaisia", jotka haluavat hyödyntää osaamistaan. Näitä löytää mm. piilaaksosta. Jopa suomalaisten on vaikea saada oleskelulupaa, jos lottoarpa ei satu kohdalle.

  Bernie Sanders on raikas väläys jenkkien maalla, mutta luulen, että kommunistinen manifesti toimi ainoastaan pohjoismaissa sellaisenaan. Jenkeissä tarvitaan paljon soveltamisen varaa.
   
 8. Echi

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 685
  Mutta oleellisin kysymys tällä hetkellä on lähinnä se, onko Trump todellisuudessa demokraatti.

  Hän on todellisuudessa ollut kymmenen vuoden ajan demokraattien touhuissa mukana ja Clintonin suvun hyvä ystävä. Joka "thanks giiving day" Trump syö loumasta Billin ja Hllaryn kanssa.

  Kaikki olisi siis suurta trollausta: loppukädessä Trump heittäytyy ulos ja julistautuu "itsenäiseksi" Tämä romuttaisi republikaanien systeemin täysin.
   
 9. Lichi

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2010
  Viestejä:
  2 383
  Sarah Palin siirtyi Trumpin tukijoihin. Samalla Trump on noussut vedonlyöjien suosikiksi rebublikaanien ehdokkaaksi. No ei se ainakaan huonompi pressa voisi olla, kuin Hillary Clinton, joka on saavuttanut kaiken ainoastaan presidenttimiehensä ansiosta.
   
 10. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Palin onkin kyllä sellainen meriitti, että oksat pois. Miten mahtaa edes istua Trumpin ohjelmaan? Donald ei vaikuta konservatiiviuskikselta vaikka jyrkkää juttua löytyykin.
   
 11. keeppari

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2004
  Viestejä:
  2 080
  Liekö jenkit vieläkään valmiita naispresidentille?
   
 12. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  New York Daily Newsin näkemys. Okei, se on aika ronskisti asioita käsittelevä tabloidi. Tuo, että Sarah Palinin poika sekoili vielä omiaan samaan aikaan kruunasi kyllä tämän farssin aika täyden. Sama lehti muuten vastasi newyorkilaisia mollanneelle Ted Cruzille keskisormea näyttävällä vapaudenpatsaalla.

  [​IMG]
   
 13. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Selviää todennäköisesti tänä vuonna, mutta veikkasin että kyllä. Hillary Clintonia kyllä vihataan ja varmasti siellä on miljoonia, joiden mielestä naisilla ei ole mitään asiaa mihinkään johtotehtävään, mutta nämä ihmiset eivät demokraattia äänestäisi vaikka ehdokkaana olsi puhdasverinen protestanttinen valkoihoinen mies kotikaupungista. Toki pieni vaikutus saattaa tulla siitä, että joku osa täyskahjoja, jotka eivät normaalitilanteessa äänestäisi ollenkaan, äänestää tässä tapauksessa naisehdokasta vastaan, mutta epäilisin sen vaikutuksen jäävän marginaaliseksi.
   
 14. Lichi

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2010
  Viestejä:
  2 383
  No, mutta näitäkin jenkeissä löytyy. Nyt Palin tuo ne uskikset sinne Trumpin leiriin.
   
 15. Jariia

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2012
  Viestejä:
  644
  Clinton todennäköisesti joutuu luopumaan ehdokkuudestaan tämän uusimman skandaalin myötä.
   
 16. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Todennäköisesti olet lukenut liikaa republikaanien foliopiposiiven märkiä unia.
   
 17. Lichi

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2010
  Viestejä:
  2 383
  http://www.politico.com/story/2016/01/hillary-clinton-gop-email-leaks-218008
  Joo ihan hyvältähän toi sen perusteella näyttää.

  Tuskin Trumpista nyt pressaa oikeeasti, tulee, vaikka Hilton veteytyisikin. Demokraateista voisi nousta joku omilla ansioillaan politiikkaan tekevä, kuten vaikka Bernie Sanders.

  Hiltonin kohdalla kyse ei ole siitä, että hän on nainen. Kyseinen henkilö on tullut tunnetuksi lähinnä Bill Clinttonin puolisona ja varsinkin siihen liittyvän seksiskandaalin seurauksena. Kuka oikesti haluaa sellaisilla meriiteilla häntä maailman mahtavimman maan pressaksi? Lisäksi hän toimi 4 vuottu ulkoministerinä, mutta sai sen pestin vain sen ansiosta, että mies oli ollut pressa. Lisäksi Hintonin aika oli jo 2008, mutta häntä ei haluttu silloinkaan pressaksi.
   
 18. Oestrus Taurus

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2011
  Viestejä:
  2 414
  Odotan innolla "kohuja". Ken heistä nyt joutuu kameran edessä kumoamaan mystisen myytin "vihaavansa koiran/kissapentuja". Ehkäpä "internetin paskamyrskyt" threadia herää silloin uuteen kukoistukseensa, ennen vuotta 2018.
   
 19. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Hillary Clinton on pysynyt ihan omillaan USA:n ja demokraattisen puolueen valtakunnanpoliitiikan huipulla jo 15 vuotta. Ei kukaan enää välitä millä avuilla hän sinne on aikanaan noussut ja vielä vähemmän että keiden kanssa hänen miehensä on 20 vuotta sitten tai myöhemminkään paneskellut.
   
 20. Taajuuskorjain

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2013
  Viestejä:
  372
  Vaikka politiikka ei olekaan mulle se kiinnostavin aihealue, niin tätä Amerikan touhua on ollut ihan mielenkiintoista seurata. Kotimaan vaaleihin verrattuna toi on alkuunsa aikamoinen sekamelska ymmärrettäväksi esivaalien ja valitsijamiesten vuoksi. Lisähupia on antanut mediasirkus joka alkoi jo reilusti viime vuoden puolella. Daily Show yms. vastaavat poliittisen satiirin ohjelmat onkin pitänyt hyvin kartalla suurimmista tapahtumista vaalien osalta.

  Jännä huomata kuinka marraskuussa tehdyssä avausviestissä mainittu Carson on nyt tippunut useamman pykälän Cruzin ja Rubion taakse. Mutta eipä siinä, kuka tahansa ehdokas republikaanien puolella on itelle todella vastenmielinen ja toivonkin, että demokraatit voittaisivat taas vaalit sekä saisivat lisää porukkaa kongressiin. Ehdottomasti pelottavinta on Trumpin suosio.

  Demokraattien puolella onkin mielenkiintoisempaa ollut seurata Sandersin nousua. Saa nähdä onnistuuko Obamamainen loppukiri toistamiseen. Sandersilla on paljon hyviä juttuja sinivalkoisien lasien läpi katseltuna ja onhan hän kertonut diggailevansa Pohjoismaiden politiikasta. Sanderin aitous on myös harvinaista Amerikkalaisessa politiikassa. Onhan se ollut todella progressiivinen ajamiensa asioiden kanssa jo 70-luvulta saakka (kuten LGBT-oikeudet, mustien oikeudet jne.) ja mielipiteet on pysyny samana tähän päivään saakka. Isot pankit ja wall streetin toiminta on myös ollut iso osa tätä vaalikampanjaa ja Sanders onkin kieltäytynyt ottamasta tukirahaa pankeilta. Sanders olisi itelle se mielenkiintoisin valinta ehdokkaaksi ja presidentiksi, mutta vähän epäilen ettei se kuitenkaan saisi asioitansa ajettua läpi (mahdollisesti) republikaanivoittoisen senaatin ja kongressin vuoksi.

  Hillaryn touhu ja taustavoimat on myös mielenkiintoista katseltavaa. Hillaryn takana on kaikki isot pankit ja on Wall Streetin kanssa läheisissä väleissä. Democratic National Committee on aika törkeällä tavalla suosinut Hillaryä järjestämällä vaaliväittelyitä semmosiin aikoihin, ettei oikein ole ollut katsojia kun naapurikanavilta on tullut NFL:n isoja matseja yms. vastaavaa ettei vaan Hillaryn johto katoaisi. Myös Hillaryn "äänestäkää mua koska olen nainen ja 9/11" -tyyli on vähän ollut hit and miss. Takinkääntely on ollut myös tapetilla ja selkeästi äänestäjät ovatkin olleet vähän ymmällänsä poukkoilevien kommenttien vuoksi.

  Trumpille näyttää vähän liian hyvältä tämä nykyinen tilanne: Hillary saa ehdokkuuden Sandersin sijaan, mutta Sandersin äänestäjistä iso osa ei halua antaa ääntään Hillarylle. Jättääkö ne sit kokonaan äänestämättä vai antaako protestiääniä 3rd partylle? Joko tai, niin Trump voittaa Hillaryn. Todennäköisesti Sanders tulee siinä tilanteessa ohjaamaan kannattajansa äänestämään Hillarya, koska se on pienempi paha valkoisessa talossa kuin Trump. Mutta tämä on tosiaan tilanne nyt. Tääkin kaikki voi muuttua parissa viikossa toisenlaiseksi. Toivottavasti ton uudelleen esiinnostetun mailiskandaalin vuoksi Hillaryn kannatus tippuisi.

  edit: ja nämä ovat vain median kautta saatuja omia havaintoja ja näkemyksiä.
  edit2: muutama typo
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2016
 21. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Tuo lienee vähän samanlaista ilmiötä, mitä tapahtui viime kerralla republikaanien esivaalikierroksella "anyone but Romney" porukan toimesta. Yksi kerrallaan suunnilleen jokainen ehdokkaista nousi mielipidetiedustelujen kärkikamppailuun ja aina kun joku sinne kärkeen pääsi, hänen sanomisiin ja tekemisiin alettiin kiinnittää enemmän huomiota ja sen seurauksena suosio laski saman tien kuin lehmän häntä. Loppujen lopuksi suunnilleen kaikki tunnustivat, että siitä porukasta Romney oli ainoa, jolla oli edes ohkaiset mahdollisuudet haastaa Obama. Ja moni republikaani taitaa vieläkin toivoa, että Romney tai joku suunnilleen täysjärkinen tekisi vielä viime hetken jälki-ilmottautumisen.
   
 22. Generalissimo

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2012
  Viestejä:
  917
  Uskon, että Clintonista tulee pressa ja näin on päätetty jo aikaa sitten maailman vaikutusvaltaisimpien ihmisten taholta. Trump on loistava valinta vastustajaksi, koska häntä eivät naiset ja etnisyydeltään "ei-valkoiset" äänestä, joten mitään oikeita mahdollisuuksia ei hänellä ole. Clinton lienee helposti manipuloitava, kuten esim Merkel ja sehän sopii maailman valtaeliitille.
   
 23. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Mitä merkitystä sillä on, mistä alunperin on tullut tunnetuksi? Onhan tuolla näyttelijät, sukulaiset ja perheenjäsenetkin olleet ihan vakiokalustoa vaikka kuinka pitkään.
   
 24. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 831
  Nyt näyttänyt useampana päivänä Sarah Palin olleen Donald Trumpin vaalikiertueen mukana puhamassa paskaa. Näin siis kun amerikkalaisia uutiskanavia olen selannut.

  Niin nopeaan tv-kanava itsellä silloin vaihtunut parissa minuutissa että en ole oikein päässyt selville onko Palin mukana sen vuoksi että hän on pyrkimässä Trumpin varapresedenttiehdokkaaksi vai mistä kenkä puristaa.

  Toisen puolen leirissä ilmeisesti senaattori Bernie Sanders on haastamassa kovasti nyt Hilary Clintonia. Trump taas nimittelee Sandersia sosialistiksi.

  Vuosi on vielä vaaleihin aikaa, mutta kovilla kierroksilla kampanjat jo käyvät.
   
 25. Atomi Kahvila

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2011
  Viestejä:
  2 552
  Hillary Clinton ei todellakaan ole mikään miehensä maineella ratsastava kotiäiti :D

  [​IMG]
  Hillary on pitkän matkan poliitikko, istunut senaatissa ja on ex-ulkoministeri. Hillary kuuluu maan poliittiseen eliittiin ja omaa hyvät suhteet myös republikaaneihin, toisin kun nykyinen presidentti. Hillary on tiukka täti ja paljon enemmän oikealla kun nykyinen pressa tai aviomiehensä.

  10. lokakuuta 2002 Yhdysvaltain senaatti antoi presidentti George W. Bushille oikeuden sotia Irakissa. Todisteet Irakin joukkotuhoaseista eivät olleet aukottomat, mutta syyskuun 2001 terrori-iskujen jälkeen Bush vakuutti amerikkalaiset siitä, että Saddam Hussein uhkaisi heitä.

  Ensimmäisen kauden senaattori Hillary Clinton New Yorkista äänesti voimankäytön puolesta.

  "Tämä on ehkä vaikein päätös, jonka olen joutunut tekemään, ja päätöksen, joka voi johtaa sotaan, pitääkin olla vaikea. Mutta ääneni on annettu vakaumuksella", Clinton sanoi.

  Myöhemmin hän kannatti tähtilipun polton tekemistä rikolliseksi.


  Täytyy kyllä myöntää että Hillary vastaan Trump olisi mielenkiintoinen kaksintaistelu. Trump tekee parodiaa jopa itsestään ja tuota jätkää on vaikea mustamaalata, kun se tekee sen ihan itse. Trump on sellainen pelle että melko varmasti joillakin alueilla jopa republikaanit ja erityisesti naiset äänestävät mieluummin Clintonia kun Trumpia.

  [​IMG]

  Vastaehdokkaan mustamaalaminen on ihan normaalia USA:ssa, eikä poliitikko mitenkään välttämättä yhteen tai vielä kahteenkaan skandaaliin kaadu ja Hillaryn aviomies on tässä asiassa paras mahdollinen esimerkki. Jotenkin voisi kuvitella että Hillarya ei kaada mikään ja se johtuu jo ihan siitä että demokraatit ovat sopineet ehdokkuudesta jo silloin kun Hillary suostui väistymään ja antamaan tilaa Obamalle. Hillary on tehnyt jo yhden ison uhrauksen ja tuskin se toista suostuu tekemään, kun on tavoitellut ehdokkuutta jo yhden vuosikymmenen.

  On vaikea sanoa millainen presidentti Hillary tulisi olemaan, mutta varmaa on että Hillaryn vahvinta osaamisaluetta on ulkopolitiikka, eli juurikin se alue missä nykyinen presidentti on suorastaan heikko.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2016
 26. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Palin elää nykyään puhtaasti julkisuudesta ja Trumpin tukeminen todennäköisesti maksimoi sen. Trumpille Palin taas tuo tukea niiltä, jotka epäilevät hänen olevan liian liberaali muissa kuin maahanmuuttoasioissa. Lisäksi Palinkin on ollut jo pitkään puhdas TV-julkkis ilman mitään poliittista virkaa, joten hän sopii Trumpin porukkaan täydellisesti. Ja myöhäisillan talk showien käsikirjoittajat kiittävät kun ideoiden suhteen ei tarvitse stressata. Tina Feylle taisi tulla aika pikainen kutsu taas ainakin vierailevaksi tähdeksi SNL:n.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti