Urheilun Tsättithreadi

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja TonyM, 10.07.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Shuvl

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2012
  Viestejä:
  488
  Suositelkaapas jotain leuanvetotankoa, jota ei tarvitsisi ruuveilla kiinnittää (eli kiinnitysmekanismi perustuu voimaan, joka kohdistuu tankoon). Netistä voisin tilata.
   
 2. harjakainen

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2011
  Viestejä:
  1 272
 3. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 104
 4. harjakainen

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2011
  Viestejä:
  1 272
  Eipä se kummoisesti Mäkäräisellä kausi alkanut. Nuo pystypaikan edelleenkin se hankaluus. Jospa jatkossa alkaisi natsaamaan :)
   
 5. juhat1000

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2014
  Viestejä:
  1 696
  Onko murolaisilla kokemusta junnujen valmentajan pestistä? Kysymys siis koskee vastustajajoukkueiden viirien jakotavoista.
  Onko turnauksissa tapaba jakaa viirit silleen, että mahdollisimman moni pelaaja saa edes yhden vai annetaanko se vain sille joka on tehnyt tulosta riippumatta onko jo saanut sellaisen saman turnauksen aikana?
  Lähtökohtanahan on se, että kaikki pelaajat yrittävät pelata parhaan kykynsä mukaan
   
 6. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 493
  Olipas muuten melko dramaattinen ja todella erikoinen loppu äsken naisten salibandyn MM-välierässä Suomi - Tshekki.

  Noin viisi minuuttia ennen loppua Suomi menee 3-2 johtoon, mutta tyypillinen loppuminuutin puolustustaistelu näyttää tällä kertaa kuitenkin päättyvän takaa-ajajan onneksi kun Tshekki tulee tasoihin 19 sekuntia ennen päätössummeria. Katsomo hiljenee, jatkoaika häämöttää. Sitten Suomi saa ottelun viimeisen hyökkäyksen, ja pelin vihoviimeinen veto kolme-neljä sekuntia ennen kolmannen erän loppua viuhahtaa jostain puolirajan tuntumasta noin puoli metriä ohi maalin. Se pomppaa harmittoman oloisesti päätylaidasta takaisin, ja tshekkimaalivahti päättää vangita pallon haltuunsa. Mutta peliväline kimmahtaakin pois hyppysistä... ja suoraan omaan verkkoon. Kolme sekuntia ennen päätössummeria.

  Suomi voittaa pelin tuon aivan uskomattoman onnenkantamoisen ansiosta 4-3 ja etenee MM-finaaliin.
   
 7. Auwin

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2004
  Viestejä:
  400
  Jottei tarvitse tyytyä tohtorin erinomaiseen kuvaukseen niin ottelu myös nähtävissä youtubesta kisan virallisilta sivuilta:
   
 8. Recycle Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2011
  Viestejä:
  2 689
 9. toMiii Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2015
  Viestejä:
  35
  Mites muiden mielipide tavasta ratkaista arvokisojen voittaja rankkareilla? Viitaten siis naisten MM-finaaliin salibandyssa.
   
 10. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 493
  Salibandy on sellainen laji, että jos voittajaa ei oikeasti ole täyden peliajan plus 10 minuutin äkkikuolemajatkoajan jälkeen löytynyt, niin silloin joukkueiden väliset marginaalit ovat to-del-la pieniä, kuten eilenkin nähtiin. Toisin kuin esimerkiksi jääkiekossa tai futiksessa, heikomman joukkueen ei kannata toivoa pääsyä ratkaisevaan yksilötaitokilpailuun pelkkään siilipuolustukseen turvautumalla. Näitä kannattaa siis tarkastella lajikohtaisesti, ja salibandyn tapauksessa tapa ei tunnu perustelemattomalta.

  Toki itse rankkarikäytäntöön voisi tehdä rukkauksia, kuten vaikkapa tuomalla mukaan joku aikaraja, jonka aikana suorituksen on tapahduttava. Esimerkiksi keskiympyrästä pillin vihellyksellä liikkeelle ja kello käyntiin, 15 sekuntia aikaa. Jos torvi ehtii törähtää ennen kuin pallo on verkossa, se on no goal. Samalla voisi kanssa vapauttaa käyttöön minkä manööverin tahansa, ettei tuomari pääse ratkaisemaan lopputulosta, kuten eilen vähän kävi. Olen niiltä osin valmentaja Marko Pajun kanssa samaa mieltä, että yksittäisenä tuomiona Kippilän rankkarin hylkääminen oli "oikein" - mutta tuskin kukaan olisi purnannut siitäkään jos suoritusta ei oltaisi hylätty. Sen sijaan vähän enemmän jäi kismittämään ikävä linjattomuuden jälkimaku, jonka tshekkituomareiden toiminta jätti. Kas kun kolmannen jälkipuoliskolla ja jatkoerässä tuomarit pistivät selvästi pillit taskuun ja siirtyivät "vain ruumiit vihelletään" -linjalle, niin siinä valossa tuollainen yhtäkkinen turhantarkka "liikkuiko se nyt pari milliä taakse" -kyylääminen rankkareissa tuntui melkoiselta takinkäännöltä.
   
 11. Recycle Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2011
  Viestejä:
  2 689
  Mielestäni näitä kahta on aivan turha verrata keskenään. Saahan lätkässäkin pelata usein kovaa (melkein sikaa) ja siitä huolimatta rankkarissa kiekon liikkuminen taaksepäin vihelletään aivan varmasti pois. On eri asia muuttaa tuomarilinjaa esim kesken erän jos esim alussa ei vihelletä mitään ja yhtäkkiä kaikki pienimmätkin rikkeet otetaan pois. Mitä nyt itse eiliseen peliin tulee niin rankkarithan tarjosivat Suomelle oikeasti hyvän sauman ottelun voittamiseen. Eikä rankkareissakaan tasoero ollut suuri, tuskin sitä oli ollenkaan.
   
 12. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 493
  No joo. Jääkiekossa tuo on silti "helpompi" hyväksyä, koska kaikki vähänkään kiistanalaiset maalin hylkäämiseen johtavat tuomiot tarkistetaan videolta. Eli se ei ole pelkästään tuomarin varassa, kuten salibandyssa.
   
 13. Joni Kulkevainen

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  290
 14. Viitossentteri

  Rekisteröitynyt:
  12.08.2014
  Viestejä:
  208
  Terve,

  JarPa, eli Jarin Pallo on matkaamassa huhtikuussa 2016 Kanadaan pelaamaan maailman suurimpaan höntsälätkäturnaukseen. Carha Cupin 2012 yleisen sarjan finaalissa pelasi muun muassa AK Bars Kazanin alumnijoukkue täydelle hallille. Hyvällä tuurilla ei jouduta Kazanin kanssa samaan lohkoon, mutta avoimessa sarjassa pelataan.

  Aiotaan tehdä aiheesta dokumentti. Itselläni on jonkun verran kokemusta kameran edestä ja olen ollut radiossa, mutta dokumenttielokuva on tietysti isompi juttu. Olen tässä kerännyt viimeisen vuoden aikana oppia viisaammilta, mutta itse dokumentti on tarkoitus tehdä itse, koska oikea kuvausryhmä maksaa äärimmäisen paljon. On kuitenkin selkeä visio toteutuksesta: Valmistautuminen itse turnaukseen, kahden viikon reissun taltiointi ja paluu Suomeen. Seuraan muutamaa pelaajaa turnauksessa ja pureudun miehiin varusteiden alla.

  Olen hakenut Yle Folkin kautta rahoitusta lähinnä parempaa kamerakalustoa varten. Ensimmäinen hakemuksemme ei päässyt Yle Folkin raadista läpi. En ole vielä varma miksi, mutta ilmeisesti "tubettajista" koostunut raati ei arvostanut jääkiekkodokumenttia. Toisekseen tein alkuperäisen hakemuksen kesällä, kun oli vielä epävarmaa että millainen Ylen kansalaismediahankkeesta edes tulee.

  Rahoitukseen on ymmärtääkseni takaportti. Hakemusvideon saama huomio ja "peukutukset" vaikuttavat. Teimme siis ensimmäisestä hakemuksesta viistastuneena toisen hakemusvideon, joka demonstroi sitä, mitä dokumentti tulee olemaan: Tarina harrastekiekosta, rakkaudesta lajiin ja joukkueen matkasta sinne, missä jääkiekko on keksitty.

  Hakemus on osoitteessa: Jarin Pallo - Road To Canada

  Jos pidät ideasta, peukuta. Jos on jotain kysymyksiä, niin vastaan mielelläni.
   
 15. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Kiekossa näköjään saa vedellä kiekkoa taaksepäin. Lähes vastaava maali tänään Suomea vastaan rankkareissa ja taas hyväksyttiin. Eikö tuossa nyt taaksepäin liikuteta kiekkoa juuri ennen vetoa?

   
 16. Viitossentteri

  Rekisteröitynyt:
  12.08.2014
  Viestejä:
  208
  Jääkiekossa kiekko saa liikkua taaksepäin, pelaaja ei.

  Sääntö 177:
  Kohta 6. Rangaistuslaukaus alkaa virallisesti päätuomarin viheltäessä pilliinsä merkiksi kenttäpelaajalle. Kenttäpelaajan täytyy kohtuullisen ajan sisällä vihellyksestä pelata kiekkoa ja edetä jatkuvalla liikkeellä kohti vastustajan maalia ja yrittää tehdä maali.
   
 17. Zat

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2002
  Viestejä:
  5 440
  NHL:ssä se
  Triviatietona lisättäköön, että NHL:ssä (toisin kuin IIHF:ssä) se katsotaan kiekosta, eli nimenomaan kiekon pitää pysyä liikkeessä maalia kohti.

  Sen sijaan siellä säännöt tekevät erikseen poikkeuksen tuollaisen My Kippilä -tyylisen tempun kohdalla, ja se luultavasti hyväksyttäisiin (mutta spin-o-rama-pyörähdyksiä ei enää).

  NHL:n sääntökirjan pykälästä 24.2:

   
 18. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Tietenkin on loogista että salibandyssa pallon siirtäminen taaksepäin on oltava kielletty koska muuten nykyajan veivaajat tekisivät käytännössä aina maalin kun niin paljon helpompi veivata säbässä palloa ilmassa kuin kiekkoa lätkässä. Itse pelasin enemmän Tähkän aikaan ja joskus häntä vastaankin ja siihen aikaan noita vastaavia veivaajia on vain kourallinen. Kuitenkin naisten salibandyn MM-finaalissa melkoista linjattomuutta tuomareilta että jatkoajalla sai rikkoa ilman jäähyjä miten paljon vaan, pelaaminen sallittiin, ja sitten yht'äkkiä rankkareissa tulkitaan jotain sentin pallon siirtymiä taaksepäin tai pallon pysähdyksiä sekunnin kymmenyksiksi. Kaikki on tulkintaa. Fysiikan lain mukaan pian kaikki leipominen voisi olla rankkareissa kielletty sillä kun pallo muuttaa pyörimissuuntaa on sen oltava millisekunteja pysähdyksissä.

  Lätkässäkin tommoset Omark-maalit rankkareilla on vähän kyseenalaisia. Maali tommosella nostolla perustuu osin siihen että maalivahti yrittää tökätä kiekkoa pois ja menettää tasapainonsa kun horjahtaa eteen. Sitten samaan aikaan vedetään kiekkoa taaksepäin ja nostetaan maaliin. Voisi hyvin olla kiellettyäkin. Mitkään spin-o-ramat ei myöskään kuuluu niihin ja onneksi ne nyt (taas) kiellettiin. Joskushan jotain pyörähtelyjä on NHL:ssä pidetty jopa herrasmiessääntöjen vastaisena vastustajan nöyryyttämisenä pelleilynä. Mihin sitten raja vedetään? Hämääminenhän ja harhauttaminenhan kuuluu niihin ja joskus maalivahti voi joutuakin naurunalaiseksi.
   
 19. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  HJK kartoitti vahvistuksia ensi kesän joukkueeseensa ulkomailta:


   
 20. juhat1000

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2014
  Viestejä:
  1 696
  Ajauduin sitten mukaan pojan futisharrastuksen pariin joukkueen huoltajan muodossa.
  Koska treenejä pidetään välillä ulkonakin, niin tämmöisellä pakkasella olisi hyvä olla laadukkaat aluskerrasto? Siis itselleni.
  Urheiluliikkeissä olisi tarjolla merinovillaa ja keinokuitu yhdistelmällä varustettuja pitkiä kalsareita. Ovatko hyviä vai pärjääkö markettien black horse kalsareillakin?
   
 21. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Kevyeen liikuntaan ja seisoskeluun tämä: http://www.ruskovilla.fi/tuotteet/Aikuiset/Silkkivilla

  Perkeleen mukavat ja lämpimät. Tietenkään pelkästään tuo ei riitä kovilla pakkasilla vaan kerrospukeutuminen siihen päälle. Itse laitan kovilla pakkasilla alimmaiseksi silkkivillakalsarit, siihen päälle sitten tavalliset villakalsarit ja sitten toppahousut.

  Tykkään kävellä kovilla pakkasilla töihin ja se hoituu helposti yhdistelmällä silkkivillakalsarit + farkut + väljät toppahousut siihen päälle. Perillä vain riisuu toppahousut. sv-kalsarit kyllä kalvehtivat ylimääräisen lämmön joten ne eivät haittaa työpäivänä farkkujen alla. Päinvastoin.
   
 22. jebou86

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  965
  Hehehe. Naisten urheilu. No niin nyt tuli tasaarvo!:D
  Transut ja miehet saa urheilla naisten sarjoissa jos vain testosteroni tasot ovat olleet vuoden ajan tarpeeksi matalat. Ei tarvitse edes leikata pippeliä vekeen.
  Mutta tämä yläraja on sellainen jota naiset ei voi käytätännössä saada koskaan, sillä naisten testot vaihtelee 0.45-2.0nmol/L ja maksimi raja on nykyään 10nmol/l naisille.
  http://www.letsrun.com/news/2014/09/brief-history-intersex-athletes-sport/  http://www.olympic.org/Documents/Co..._sex_reassignment_and_hyperandrogenism-en.pdf

  Eli ei mee kauaa, kun naisten olympialaissa on täynnä transuja ja hormoneita popsivia pellejä.:kahvi:
   
 23. Jesus Saves Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2014
  Viestejä:
  1 356
 24. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  "Maria Sharapova announces she failed a drug test at the Australian Open"
  http://www.cbssports.com/general/eye-on ... alian-open

  tl;dr: joku lääketieteellinen aine jota ottanut 10 vuotta, joka muuttui kielletyksi 1. tammikuutta mutta jostain syystä hän tai roinalääkäri ei ollut saanut muistiota.
   
 25. Tuli tästä mieleen, että eikö olis helpompaa ilmottaa kaikki lailliset aineet mitä saa syödä ja kehoonsa laittaa ja kieltää kaikki muut tutut ja tuntemattomat. Lista on varmasti pitkä, mutta samalla pois sulkee tälläset tapaukset, että tulee uus aine kielletyksi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti