Urakoitsija pilasi laatoituksen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Jnkk, 08.02.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Justin Case

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2011
  Viestejä:
  483
  Jos työtä ei saadakaan tai sitä ei anneta. Eipähän mene koko päivää tyhjänpäiväseen juoksemiseen persnetolla.
   
 2. Paukku125

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2004
  Viestejä:
  160
  Kyllä nuo putki firmat ainakin osaavat laskuttaa ku pikkusen alle 1000e oli lasku muutaman tunnin työstä. 2 hanaa irti seinästä ja tulpata sekä lopussa takas asennus. Firma on n 400m päässä kotiovesta. Remppa äijä olikin sitte omasta mielestä suht normi hinnoissa 7800e vaikka kuulemma tällä alueella jopa hieman kallis mutta asiaan varmaan vaikutti se että sai hyvät alennukset kun tehny sukulaiselle paljon remonttia.
   
 3. JiiPee77

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2007
  Viestejä:
  855
  Onko aloittaja vieläkään laittanut tänne yhtään kuvaa esille, kuten lupasi tehdä? On ainakin meikäläiseltä mennyt täysin ohi...
   
 4. timberwolf

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2003
  Viestejä:
  11
  Niin kuin ylempänä jo kerroin niin putkimiehen pitää kuitenkin pikku keikoistakin saada kuitenkin vähintään se 8h laskutusta kasaan tai ei oikeastaan ole mitään mieltä tehdä niitä, kuitenkin on vaihtoehtona tehdä jotain isompaa keikkaa se normaali 8h työpäivä.

  Sitten jos miettii putkimiehen päivän rakennetta niin ensimmäiselle keikalle jos selvitään klo 8 niin seuraavan keikan voi ottaa aikaisintaan klo 10 kun joku asiakkaan ilmoittama "pikkuhommakin" voi kuitenkin todellisuudessa vaatia ainakin putkitukku käyntiä.

  Klo 11 sitten on lounas missä menee vähintään se 30min todellisuudessa luultaasti 45-60min on lähempänä totuutta kun kuitenkaan lounasravintola ei ole putkimiehen vieressä vaan hän ajaa sinne ja takaisin.

  Sitten joskus klo 13-14 voi ottaa vielä kolmannen pikkukeikan ennen kuin pitää palata putkifirman pihaan klo 15:30 mennessä.

  Tuollaisellakin päivärakenteella työaikaa saattaisi olla esimerkiksi 8-9, 11-13:00 (- ruokatunti) ja 13:45 - 14:45. Sitten kuitenkin pitäisi nyt ainakin se 8h tuoda laskutusta firmalle niin pakko niistä matkoista on se 1h ottaa suuntaansa.
   
 5. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Oletko ikinä käynyt rautakaupassa? Lähdet työmaalta ostat tarvikkeet ja palaat takaisin. Vähintään kuluu 1h/per paikka kun nykyään on niin onnettoman vähän myyjiä joka paikassa.
   
 6. Jebaus

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2012
  Viestejä:
  412
  Siis what? 15min työstä 2h lasku + matkat? Kuka idiootti tollasia edes hyväksyy?

  Ite ainakin hyväksyn viikottain useita putki/sähkölaskuja ja se on ihan normaalia että minimiveloitus on 2h jonka lisäksi joku 5-25€ laskutus/huoltoauto tai muu lisä mutta en ole koskaan edes pk-seudulla saanut eteeni mitään tunnin matkantekoa sisältänyttä laskua saatikka että kahden äijän samasta matkasta olisi laskutettu 2h? :D

  Putkimies tai vaikka miehet saapuvat paikalle klo 10 ja aloittavat hommat, tarvittaessa toinen käy kaupassa ja homma on valmis vaikka klo 12.30. Tästä tulee yleensä 3h lasku (täysistä tunneista) ja sitten se huoltoauto tms korvaus päälle plus tietysti osat. Kaksi äijää laskuttaa luonnollisesti 6h mutta mikään putki/sähköfirma ei yhden kohteen asennustöissä ole kilometrejä veloittanut ja kokemusta parista kymmenestä yrityksestä pk-seudulla.
   
 7. pink_cat

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2012
  Viestejä:
  395
  Jos vaikka homma on kesken ja epäilee, että urakoitsija katsele tätä keskustelupalstaa tai sitten järkyttyi, ettei vastaakaan sitä tasoa mitä täällä joku postasi urakoitsijan "taitonnäytteestä". :cool::D

  Olisi kyllä hyvä saada jokin internet-sivu, johon voi linkata urakoitsijan työn jälki - hyvät ja huonot. Yleensä vaan kehotetaan katsomaan urakoitsijan edelliset projektit, mutta se on aika vaivalloista hommaa rämpiä nyt toisten kotiin.

  Ainakin facebookissa toimii tämmöinen: Raksakimppa | OKT Rakentajien yhteisö mutta eihän siinä työn jälkeä näe
   
 8. JiiPee77

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2007
  Viestejä:
  855
  Voipi olla näinkin. Olisi silti ihan mukava nähdä kuviakin, kun kerran kaveri vaivautui tänne aiheesta oikein ketjunkin avaamaan. Siihen asti kun kuvia tulee, on kyseessä ihan turhaa nillitystä tyhjästä.
   
 9. HemeX

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2004
  Viestejä:
  351
  Eilen saapui putkarin lasku astianpesukoneen irroitus + asennus. Matkakuluja 15e alveineen. Pidin ainakin tuota hintaa kohtuullisena kun oli käynyt vielä hakemassa uuden turvakaukalonkin. Ja hyvin mukava äijä, auttoi kantamaan vanhan koneen pihalle kämpästä. Kokonaissumma kaukaloineen ja alveineen oli 90e.
   
 10. Jannu_vaan

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  374
  Pikkusen kovalta kuulostaa hinta. Ja eikai tuohon nyt muutamaa tuntia mene. Ainakin ite nappasin sunnuntaina parit sulut prismasta kalliilla( vähän alle 10€ kpl). Pääsulku kiinni, hana irti, sulut paikalleen. Aikaa n. 15min. Uuden hanan asennus vähän pitempään kun tuli säästettyä ja taivuteltua käsin kuparista. Ei mahtunutkaan niin näppärästi kaapin taakse. Ehkä 30min meni aikaa.
   
 11. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Koskas niitä kuvia tulee?
   
 12. Crasso

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  1 919
  Omakotitalossa saa tehdä mitä lystää, mutta melko hazardia lähteä omin päin tekemään taloyhtiössä. Hanat ja putket on muutenkin yhtiön vastuulla lähes poikkeuksetta. Jos jotain sattuisi tapahtumaan niin esim vakuutusyhtiö mielellään vetoaa asennusvirheeseen, vaikka näennäisesti homma olisikin tehty hyvin. Ihan vain sivusta näin huudellen ettei kukaan saa päähänsä tehdä hommia itse säästömielessä (ainakaan ilman isännöitsijän konsultointia).

  Remontoijien suhteen itse kyllä ehdottomasti kytkisin kulunvalvonnan päälle jos ilman valvontaa ovat hommissa (vaikka riistakamera katsomaan millon kulkevat ovista :D). Itsekin on sivusta tullut seurattua remppamiesten liikkumisia ja vaikka työmaalta olisi poistuttu ennen kolmea niin toki laskutuksessa päivät olivat klo 16 asti merkattu.
   
 13. Jannu_vaan

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  374
  Tuo on totta. Vastuukysymykset erikseen. Lähinna ihmettelin hintaa.

  Naapurin mummolle kävi putkimies asentamassa astianpesukoneen. Kahteen kertaa piti tarvikkeita käydä "hakemassa". Hintaa taisi tulla 350€. Täyttä kusetusta minun mielestä. Ehkä yhden haun vielä ymmärtäisi, mutta luulisi ammattimiehen saavan oikeat tarvikkeet kerralla.
   
 14. luukkonen Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  5 506
  Kusetustahan tuollainen on!

  Me kun tehtiin keittiöremontti niin itse otin hanat ym. irti ja kytkin uudet paikoilleen, toki putkiremppa tehty -09 et sulut oli kunossa.

  Toki olen päivittäin töissä tekemisissä helmi ym liitosten kanssa niin tiedän mitä tehdä ja että ei voimalla!;)
   
 15. Vision

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2000
  Viestejä:
  699
  Uudessa asunnossa jouduttiin osa kylpyhuoneen lattiakaakeleista irroittamaan kun kaakelit hieman elivät eli urakoitsija oli tehnyt ilmeisesti huonoa työtä kun saumoista tuli hieman suihkun käytön jälkeen kosteutta.

  Tämän viikon maanantaina siis ilmoitin asiasta, keskiviikkona olivat käyneet irroittamassa kaakelit noin puolentoista neliön alueelta, vuorokauden verran kuivattelivat. Torstaina olivat kaakeloineet ja perjantaina taasen saumanneet.

  Koska mitään lappua ei oltu jätetty, enkä itse taasen ole edes alan harrastelija, niin kysymys kuuluu, koska suihkua voi jälleen käyttää ? Takaisin eivät enää ole tulossa koska olivat siivonneet jälkensä.
   
 16. yyri

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  4 701
  3 Päivää muistaakseni saumausainepaketissa oli kuivumisaika, saneerauslaastista en muista...
   
 17. EAQ

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  261
  Urakoitsijoiden kanssa joutuu aina painimaan. Noin vuosi sitten eräs raudoitusfirma tuli "kiristämään" kahdelle miehelle 8h kuittausta ylimääräsestä työstä vaikka todellinen määrä oli n. puolet tästä. Uhkasivat lähteä pois jos ei kuitata yms. Noh... kuitattiin 6h, mutta kun tälle linjalle lähdettiin niin osataan sitä vittuilla takaisinkin. Sopimuksessa luki että he hoitavat työmaalle välikkeet raudoituksen alle... mentiin ensin niillä puheilla että raudoituksen voi riiputtaa muottiin joten pohjalle ei välikkeitä tarvita.. noh.. tästä eteenpäin tarvittiin :D Lisäksi sopimuksessa luki että raudat pitää olla 5m sisällä työpisteestä... arvatkaa nostatinko kaikki raudat tasan 5m päähän muoteistavaikka ne olisi saanut aivan viereenkin. Lisäksi mittasin kaikki jatkot yms ja jos vähänkin alle niin uusiksi vaan. Kaverit tuli sitten jotain mutisemaan niin totesin vaan että sitä saa mitä tilaa...ehkä ensi kerralla käyttäytyvät vähän asiallisemmin.
   
 18. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Siis kiristi mitä? Jos kaks äijää painii sun rautojes kanssa 4h niin kyllä siitä laskutetaan 8h ellei erikseen muuta sovita?
   
 19. EAQ

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  261
  Ne kanto niitä rautoja varmaan 3h ja mun muijakin ois kantanu niitä enemmän samassa ajassa. Loput ajasta ne raudotti anturoita mikä kuuluu niiden urakkaan. Niillä on ihan selvä tunti hinta sille että ne niitä joutuu kantamaan...jos ne ois kantanu kokoajan rautaa oisin tietenkin maksanut mukisematta mutta jos yli puolet ajasta tehdään urakkaa niin en todellakaan kuittaa koko päivää tuntitöistä.
   
 20. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Joojoo, toki. Ymmärsin siis väärin. Ei tommoisesta kuulukaan maksaa muu kuin se aika joka lisätöihin meni. Eli jos kaksi äijää tekee 2h lisätöitä niin 4h.
   
 21. mooglez

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2002
  Viestejä:
  1 000
  Meillä kävi virolainen jamppa tekemässä keittiönväliseinän laatoituksen, ja laatu oli niin kamalaa, että keittiöfirma joutui lähettämään saman jampan takaisin repimään laatat irti, ja tämän jälkeen luottamus toimintaan oli sen verta matalalla, että päädyttiin ottamaan lasi tilalle. Tuohon lasiin olenkin sitten hyvin tyytyväinen.
   
 22. eli_porter

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2008
  Viestejä:
  433
  Jännä juttu muuten ettei nämä "ammattimiehet" osaa laatoittaa. Meilläkin kylppärin laatat tehtiin 2 kertaa uusiksi ja jälki on vieläkin mitäsattuu. Valehtelivat myös noista vtt-sertifikaateista. Remonttifirma teki heti konkan tuon projektin jälkeen ts. eivät korvanneet mitään.
  Miten nuo kaverit voi tehdä tuota laatoitusta joka päivä ja silti eivät opi: kantsis edes googlettaa joku "kylppärin laatoitus" ja lukea ne ohjeet paketeista. Mutta ei jaksa koska elämäm koulu :)
   
 23. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Kuinkahan monen ihmisen asuntoa tuokin firma on ehtinyt sössimään? Kuitenkin tuolla miehellä löytyy kohta uusi firma.
   
 24. eli_porter

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2008
  Viestejä:
  433
 25. p150313

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2004
  Viestejä:
  466
  Tilannehan on usein niin yksinkertainen, että joidenkin ihmisten mielestä ihan vilpittömästi joku työjälki on ok, vaikka se ei taas suurelle yleisölle sitä ole. Vaikka rautalangasta vääntäisi niin eivät edes tajua mitä vikaa siinä työjäljessä on. Kai ne sitten ovat asuneet koko lapsuutensa jossain surkeasti tehdyssä vanhassa talossa ja perheessä muutenkin tehty asiat vähän sinnepäin aina.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti