Urakoitsija pilasi laatoituksen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Jnkk, 08.02.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 122
  Pettämätöntä logiikkaa höystettynä raudanlujilla faktoilla. Ei monikaan sähkäri pyöri tuollaisilla veloituksilla ja toisekseen useimmat sähkärit tienaavat leipänsä huomattavasti isommista kohteista, kuin noista okt-työmailta. Kenen luulit tekevän uusien kerrostalojen, tuotantotilojen, kauppakeskusten tai liikehuoneistojen sähköhommat?
   
 2. teu_vo

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2009
  Viestejä:
  245
  Tästäkin ketjusta on hyvin käynyt ilmi miten vaikea on tuollaisiin pieniin keikkatöihin saada ihan terävintä kärkeä olevia ammattimiehiä. Yleensä "firmojen" työnjohto pitää ammattimiehistään tiukasti kiinni, ei lomauttele eikä muutenkaan päästä "käsistään". Toisaalta vanhat ammattilaiset eivät silleen edes viitsisi hypätä missään keikoilla, he ovat saaneet työstä jo niin tarpeeksi että 8h päivistäkin pyritään luistelemaan.

  JK.

  Lisäksi että eihän laattamiehen vastuulle loppujen lopuksi kaikkea voi kasata. Jos alusta saakka ropelletaan nurkat vinoksi ja lattiakaadot pieleen ja kuhmuraisiksi niin miten se laattamiesparka sitten ottaa kaiken sen korjaamisen itselleen.

  Ja kyllähän laatojen ja saumauslaastien ostaja on avain asemassa lopputuloksestä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2013
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 882
  Emmä o kyl kuullu koskaan, et myytäs laikukkaita saumalaasteja, mut tiedän et jos niitä ei sekoteta kunnolla, niistä voi tulla laikukkaita tai sekotetaan paskasessa paljussa paskasilla vispilöillä jne, mahdollisesti säkkejä on pidetty huonosti, eli ne on voinu saada kosteutta eli mahdollisesti menny pilalle, voi varmaan vaikuttaa myös lopputulokseen tai sekotetaan paskaseen veteen.

  Halvat laatat kyl ei välttämättä ole iha mittatarkkoja, niissä voi olla muutaman millinkin heittoja koissa, eli ku pitäs olla 3mm sauma ja laattaa voi heittää parimilliä, ni tulee aika rivoo jälkee, ellei laatottaja ala valkkaileen paketteista noin samankokosia.

  Tuossa olet kyllä oikeessa, et harvemmin ne laattamiehet niitä pohjia tekee, eli kuten tuossa yhdessä kuvassa tuolla, mis tyyppi pitää passia laatotuksessa mis o hirvee mutka, niin eise se laattamiehe vika ole, elleise sama laattamies ole tehnyt sitä tasotustyötä ja seiniä, jos vetaa 5mm kammalla laastia niin ei silä mone milli mutkaa voi korjata, ku pitäs saada jäämään laastiakin laatan taakse etteise putoo =)
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2013
 5. Tuomio

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2004
  Viestejä:
  994
  Niin, laskekaa nyt sen tuntipalkan muodostuminen 32e ALV24 -> 18e. Useimmat sähkärit ja kaiketi timpuritkin tienaavat leipänsä urakkatöistä, jotka voivat olla ihan mitä tahansa. OKT ja saneeraus ovat merkittävin työllistäjä minun käsittääkseni varsinkin suomalaisten kannalta. YIT:llä ymv. suurilla työmailla ei puhuta suomea kuin lehdistötilaisuuksissa, muuten väki on mustan meren rannoilta sähkäreitä myöten. Niiden tuntiveloitus pyörii jossain 5 eurossa.
   
 6. MikkiK

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2002
  Viestejä:
  741
  Kerrotaans oman firman tietoja vähä vertailuksi, mobiiliverkko hommia.
  Virolaiset laskee hintoja niin pahasti ettei meinaa isommat enää pärjätä. Meillä on omakustannushinta ~33€/h (ei varastoja tai toimitiloja), tuntilaskutus 40€/h. Ukoille maksetaan palkaa 9-14€/h (7 ukkoa töissä), ei ylityölisiä (vuosibonus tuloksen mukaan ~1500€). Jos hommat olis pelkästään tuntilaskutettavia, en varmasti kovin kauaa jaksaisi kattella. Urakoistakaan ei tahdo jäädä yli 45€/h käteen. Pitää varmaan potkia suomalaiset vittuun, ja palkata virolaisia vain tilalle. Jos sitten kapitalistillekkin jäis oikeasti jotain.
   
 7. monni-

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2002
  Viestejä:
  897
  Mistäs näin suuri tieto tulee? Käyn vuodessa noin 30-50 eri "suuremmalla" työmaalla ja vain parissa ollut muuta kuin suomalaista alkuperää olevat sähkömiehet. Putkimiehissä sama homma
   
 8. Rubbish

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  3 855
 9. timberwolf

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2003
  Viestejä:
  11
  Meillä remonttihommissa pk-seudulla veloitus 38€/h + alv, eli 47€/h alvillisena.

  Työntekijäkulut 11-15€/h x 1,7 = 19 - 26€/h tämä on ns. raakahinta millä kattaa työntekijän pakolliset kulut käytännössä päälle joutuu heittämään ainakin työkalut ja työvaatteet.

  Tarkempana laskelmana

  Tuntipalkka + 7,7% pekkakorvaus + 18,5% lomarahat + työkalukorvaus 2€/pvä + kotimatkakorvaus 2-15€/pvä, aterikorvaus 9€/pvä, on palkkakulut

  sitten TyEL 23,4% summasta (tuntipalkka + pekkaskorvaus + lomarahat) lisäksi vakuutusmaksuja, sote-maksut yms. niin tulee joku 1,7 - 1,8 kerroin tuntipalkan päälle.

  Pyrkinyt kyllä välttelemään tuntitöitä etenkin yksityisten kanssa kun tuppaa menemään tappeluksi tunneista tai sitten kuvitellaan että sillä tuntihinnalla saa myös työnjohdon yms. päälle vaikka hinta on ns. pelkän työmiehen hinta.

  Käytännössä myös työt tekee lähinnä virolaiset aliurakoitsijat jotka veloittaa 25-28€/h ns. ammattimiehestä, jolloin kaikki työntekijän sivukulut jää heidän vastuulleen. Työtkin yleensä tehdään urakalla kun käytännössä kuitenkaan ei ole mitään mahdollisuutta valvoa tehtyjä työtunteja niin tuppaa menemään vähän turhan paljon tunteja jos tuntitöinä teettää remontteja.
   
 10. Snakes

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2010
  Viestejä:
  1 384
  Tuokin on sellainen homma, jonka täysijärkinen aikuinen, jolla ei ole peukalo täysin keskellä kämmentä osaa tehdä itse.
   
 11. tappi

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2000
  Viestejä:
  127
  En ole YIT:n hommissa, mutta "suurella" kuitenkin ja vedän työmaata jossa valmiusaste työntekijämäärällisesti n. 2/3, eli työmaalla on työskennellyt n. 150 henkilöä. Näistä muita kuin Suomen kansalaisia ollut jotakuinkin 6%, nekin virosta ja AVI:n tuntemia kavereita. En ole pääkaupunkiseudulla, mutta suuressa kaupungissa kuitenkin.

  Jos sulla Tuomio on jotain käytännön kokemusta tästä mustan meren rannoilta -lausunnosta, niin kerro toki. Lehtijutut ja mutu on vähän helvetin huono pohja, joten jos tietosi ovat niistä niin ei tarvi kommentoida.
   
 12. PaskaTykki1

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2008
  Viestejä:
  1 146
  Miksi JNKK ole vieläkää postannut niitä kuvia? Miten vaikeaa se kuvan ottaminen voi olla?
   
 13. Mika!

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2008
  Viestejä:
  557

  Ei ole siitä kyse kuka osaa sutia mömmöjä lattiaan, vaan olen ajatellut taloyhtiön kokouksessa esittää, että yhtiö maksaisi vesieristeet töineen kannustimena, että ihmiset remontoisivat kylppäreitänsä ennen saatanan vesivahinkoja.
   
 14. Snakes

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2010
  Viestejä:
  1 384
  Se on varmasti hyvä idea.
   
 15. Juzzi888

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2003
  Viestejä:
  2 269
  Onko se ihme että menee tappeluksi kun pelkkää kusetusta nuo tunnit tuntuvat olevan?

  Vai mitä mieltä olette näistä:

  Kaksi kaveria tulee paikalle, työhön menee 1,5h mutta laskussa 6h. Yli 1€/km korvaukset ja tarvikkeet toki erikseen.

  Kaksi kaveria tulee taas paikalle, työhön menee 3-4h mutta laskussa 12h. Taas yli 1€/km korvaukset ja tarvikkeet päälle.

  Yksi kaveri tulee paikalle vähän ennen kahdeksaa. Surffailee aikansa ja huomaa unohtaneensa terät kotiin vaikka tiesi tasan tarkkaan mitä tuli tekemään koska oli edellisenäkin päivänä. Tulee takaisin yhdeksän aikaa, tekee reilun tunnin hommia. Kello on 10:20 ja jäljellä on enää vessanpöntön liimaus ja yhden ritilän ruuvaaminen neljällä ruuvilla. Eli vartin homma. Tässä vaiheessa kaveri lähtee syömään ja tulee takaisin n. 1120. Laskussa veloitettu 5h. Menikö oikein?
   
 16. pink_cat

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2012
  Viestejä:
  395
  Samanlaista meninkiä on ollut täälläkin päin. Tunnit eivät vastaa niitä oikeita työtunteja. Hermot menee kyllä kireeksi ja vituttaa. Ärsyttää myös tupakkitauot. Eikö niitä tupakkitaukoja voi pitää töitten jälkeen?!
   
 17. pink_cat

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2012
  Viestejä:
  395
  Tuossa on hyvä blogi asunto-yhtiön putkirempasta.

  Putkiremonttipäiväkirja - Blogi | Lily

  Skrollaamalla aikaisempiin päiviin pääse siihen putkiremppa fiilikseen käsiksi.

  Tuosta alkaa kirjoitukset Kolme viikkoa putkiremonttiin - Putkiremonttipäiväkirja | Lily

  Loppujen lopuksi, remppa viivästyi siitä tavoiteajasta, mutta sentään tuli valmiiksi. Naapurin asunto rempattiin vielä sen myöhästyneen valmistumisen jälkeen vielä 6 viikkoa, jos oikein muistan lukemaani. Voi sitä hänen naapurin vitutuksen määrää :comp:
   
 18. ginkong

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2002
  Viestejä:
  756
  Tuskin tulee onnistumaan. Mummelit ei enää jaksa ruveta remppaamaan joten ei ne halua muidenkaan rempoista maksaa ja jos tuo toteutuisi niin kaikki viimeisen 20 vuoden aikana rempan tehneet haluaisivat takautuvasti kustannukset takaisin.

  Onnistuu vain jos taloyhtiöllä on jo olemassa jonkinlainen sääntö vesieristyksen kustannuksista. Esim. meillä maksoivat materiaalit mutta ei työtä. Mistäs ne tietäisikään että on kohtuuhintainen remppamies otettu, eikä kaupungin kalleinta.
   
 19. masaf1

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2000
  Viestejä:
  340
  Täälläpäin on kans ihan yleistä, että lähetään "hakemaan osia tukusta" (putkimies tai sähkömies), sitten mennään toiselle työmaalle välissä ja osanhakureissu venähtääkin 4 tunnin mittaiseksi. Sit laskutetaan kuitenkin 8 h siitä päivästä. Tässä cityssä ei oo *ittu yhtään urakoitsijaa, joka pystyis olemaan sen 8 h samalla työmaalla (siis ihan oikealla työmaalla, en nyt tarkoita mitään omakotitalon pöntön vaihtoa), vaikka hommia olis viikoksi ja vuosi sitten sovittu.

  Monesti on tehty niin, että oikeen erikseen putkarin kans katotaan kaikki osat ja osapuutteet etukäteen, sitten tilaan tukusta puuttuvat osat päiväksi, jolloin putkitöistä on sovittu. Otan varmuuden vuoksi vielä ylimäärin muitakin osia (koska mustat putkiosat on puoli-ilmaisia), lisäksi varastosta löytyy hyvä valikoima muutenkin kaikkea koossa dn8-dn125. Sit kun putkiurakoitsija tulee, niin on kaks tuntia työmaalla ja sit tulee "täytyy lähtee käymään tukussa" "no miks vitussa, sullahan on kaikki" "nokun täytyy nyt tehdä tää sittenkin toisella tavalla" "mikset voi vaan käyttää noita osia mitä on, tulis vähemmän liitoksiakin" "nokun se on sittenki parempi vetää mun mielestä näin" "ei jumalauta..." Okei, lähtee tukkuun hakemaan putkikaksoisnippaa (jonka ois voinut tehdä itekin putken pätkästä kierteytystyökalulla paljon nopeemmin), tulee takaisin 4 tunnin päästä. Sit alottaa tekemään, ja tulee kohta valittaan et "voitko tilata Ahlsellilta keskusvarastolta vielä sen ja sen, kun ei ollu hyllyssä" -> seuraavana aamuna täysperävaunurekka tuo jonkun 15 x 15 x 15 cm paketin, ensin vekslaa puoli tuntia pihassa että saa auton jotenkin niin ettei koko liikenne tukkiinnu.

  Tästä seuraa se, että ei makseta putkiurakoitsijalle kilsoja, päivärahoja tai mitään näitä korvauksia ollenkaan, ja tunneistakin maksetaan vaan ne, mitä oikeasti tekee. *ituttaa tietysti kytätä ja kirjata, menee omaa työaikaa aika paljon tämmöseen pelleilyyn. Tai tietysti kilsat maksetaan, jos laitetaan se duuniin johonki yli 100 km päähän.

  Tämmösiä paimennettavia nää on. Välillä on käyny vaikka minkälaista "urakoitsijaa" yrittämässä ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Yhtään hyvää putkiurakoitsijaa ei vielä ole löytynyt, vaikka niitä tässäkin kaupungissa / naapurikaupungeissa on varmaan monta kymmentä.

  Kaikkein paras juttu on se, kun ensin paikalle tulee kattomaan hommaa ja sit sanoo "joo selvä, lähen hakeen osia" ja sit ei tuu ikinä takas. Sitten paikalle tulee seuraava, josta käy ilmi että on tämän edellisen serkku "okei, kyllähän mä tän voin tehdä, lähen tukkuun hakemaan osat" eikä tule sekään ikinä takaisin eikä saa enää puhelimellakaan kiinni :D Miksei voi vaan suoraan sanoa, että "en tajuu tätä hommaa" tai "en ehdi tulla edes kattomaan" vaan pitää tulla kattoon ja käymään läpi homma, ottaa se vastaan sitten ei osata tai keritä tekeen.

  Oon tässä ite vaan funtsinu, että jumankekka ois markkinarakoa tällä saralla. Urakoitsija, joka ei puhuis paskaa ja hoitais hommansa kunnialla (vaikka vähän kalliimmallakin), laskuttais tuntien ja oikeiden matka-aikojen mukaan, olis aika kova juttu. Tiedän muutaman sähkö- ja rakennuspuolelta. Ne on käytännössä semmosia, kenen mainoksia ei oo ikinä ollut missään paikallislehdissä, koska niillä riittää hommaa muutenkin kun puskaradion kautta sana kirii.

  Eli, jos urakoitsija mainostaa lehdessä, niin se on ihan paska kusettaja. Näin se vaan on. Asiakas ei kahta kertaa halua palkata paskaa, joten sen takia paskan pitää mainostaa, että saa uusia asiakkaita kusetettavaksi. <-näin karkeesti yleistettynä.
   
 20. Juzzi888

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2003
  Viestejä:
  2 269
  Heh, tuo kusetuspaikka josta tuli kaksi kaveria on alueen suurin lehtimainostaja :D
   
 21. timberwolf

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2003
  Viestejä:
  11
  Noissa tuntitöissä yleensä kuitenki työntekijöitä on ohjeistettu että pitäis se 8h saada laskutusta työpäivästä, kun jos laskutat vaikka 6h/pvä niin firman kannalta olis jo melkeen parempi että kaveri ei niihin töihin edes menis kun firmalle ei jää mitään jos makselet 2h firman pussista liksoja.

  Putkitöissäkin se veloitus lähtee rullaamaan siitä kun kaveri saa työmääräyksen siellä konttorilla ja yleensä niillä on tapana ottaa 1+1h matkoista. Tietysti se pitäisi etukäteen kertoa asiakkalle että työajan lisäksi tulee se 2h ylimääräistä. Noissa sun esimerkeissä työaika siis 1,5h per mies eli 2 miehellä 2x1,5h + 2x2h = 7h laskua, sait itse asiassa tunnin halvemmalla mitä vois sinänsä laskuttaa, monethan vielä pyöristää ylöspäin noi 1,5h:t eli olis tullutkin 2x2h töistä ja 2x2h matkoista = 8h lasku.

  Sama 12h kanssa että 3-4h töitä 2 miehellä on = 6-8h töistä + 2x2h matkoista eli päästään siihen 12 tuntiin. Tosin pitäishän se ilmottaa suoraan että velottavat matkoista aina 1h per mies per suunta.

  Tuommone joku perusputkimiehen työpäivä sen 7:00 - 15:30 mistä se on työmaalla oikeesti ehkä 8:00 - 14:30 (15:00) sitten kuitenkin pitäisi laskuttaa se 8h ja tuossa välissä vielä syö sen 30min vähintään niin kerkeäisköhän tuossa nyt 2-3 keikkaa käydä heittämässä jos jotain pienempiä keikkoja on tekemässä. Niin tuo nyt aika hyvin tietysti valaisee että minkä takia niistä matkoistakin pitää se 1h suunta ottaa. Sillä tavalla saa jostain 2 pikkukeikastakin ainakin 6h laskutusta jos 1h töitä molemmissa ja 4h matkoista. Kolmannella pikkukeikalla tehdään jo tulostakin kun saadaan 9h laskutusta 8h töillä.
   
 22. Juzzi888

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2003
  Viestejä:
  2 269
  Jos matkoihin menee 15-20min suuntaansa niin siitä voi veloittaa 4h=200&#8364; + kilsat päälle ?? :D Et sä vittu ole tosissasi.

  Ei ihme että menee tappeluksi kun olet kusettaja.
   
 23. timberwolf

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2003
  Viestejä:
  11
  No koitahan nyt ymmärtää että mulla on siis remonttifirma ja vain läpilaskutan noita putkimiesten laskuja.

  Käytän siis 3 eri putkifirmaa niiden laskutukset jostain käynneistä on:

  Firma 1. tuntiveloitus + km-korvaukset + laskutuslisä 5€ (minimiveloitus 2h jos menee töissä luokkaa yli 15min niin matkat 2h + 1h töitä)

  Firma 2. tuntiveloitus + kiinteä 37€/pvä matkakorvaus (minimiveloitus samat 2h töitä + 37€, ja jos menee töissä joku 15-30min niin yleensä he veloittavat 3h)

  Firma 3. tuntiveloitus + km-korvaukset + laskutuslisä 5€ (minimiveloitus samat kuin firma 1:llä)

  Noita sitten taas joutuu selittelemään asiakkaille että minkä takia joku pikku putkityökin maksaa useita satasia, mutta tuostahan se tulee kun maksellaan helvetisti matka-ajoista ja sitten vielä itse tietysti veloitan suuremmalla tuntiveloituksella mitä putkifirmat veloittaa tai laitan yleisten sopimusehtojen mukaisen 12% päälle laskuun, riippuen siitä mitä on asiakkaan kanssa sovittu.
   
 24. Gusta

  Rekisteröitynyt:
  09.02.2013
  Viestejä:
  102
  Mitäs jos ne ei ole kotona kun menee analyysia suorittamaan :confused:
   
 25. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  Sanohan ny asiantuntijana, että mihin nää kaikki 1h matkat yms. perustuvat?
   
 26. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Pitäisikö matkat ajaa ilmaiseksi?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti