Urakoitsija pilasi laatoituksen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Jnkk, 08.02.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625
  Niin miten sen nyt ajattelee, jos toiminimellä hommia tekee niin tuntipalkka saattaa olla helposti urakalla satkun taikka pari tunnilta. Riippuen miten veronsa hoitaa niin kyllä tuosta käteenkin jää ihan sopivasti. Iso osa näistä remppareista tekee oman firman kautta hommia eikä ole kenenkään palkkalistoilla.
   
 2. harzatheman

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2003
  Viestejä:
  64
  Kodinhoitohuoneen kaato ei välttämättä haitanne aivan hirveästi, koska tuskin te siellä kodinhoitohuoneessa käytte suihkussa tai muutenkaan lotraatte vettä lattioille jatkuvasti? Lattialastalla vetää kaivoon sen mitä tarvitsee ja lattialämmitys hoitaa loput. Kaadot pitää tehdä aina ennen vedeneristystä, joten tuollainen paksummalla kammalla laattalaastin vetäminen seinän varteen kertoo vain remonttimiehen ammattitaidottomuudesta.

  Lattiakaivojen muovikehys kiinnitetään laastilla vesieristeen päälle. Kansi voi aluksi hieman keikkua, koska muovikehys menee helposti millin tai pari joltain nurkalta alemmas, mutta kansi kyllä taipuu ajan myötä paikoilleen kun sen yli kuljetaan. Voit myös itse vääntää kantta hitusen. Toki jos heittoa on useita millejä, niin perseelleenhän se on asennettu.

  Nuo muut asiat kertovat taas urakoitsijan ammattitaidottomuudesta. Saumojen laikut kertovat usein siitä, ettei sauma-ainetta ole sekoitettu huolellisesti ennen saumausta. Vispiläkone olisi poikaa ja semmoinen pitää ammattimieheltä löytyä.

  Itse en maksaisi tuolle urakoitsijalle mitään, vaan ottaisin kuvat noista virheistä ja pyytäisin kirjallisen lausunnon todisteeksi vastaavalta TJ:ltä. Jos urakoitsija alkaisi vaatia rahojaan, niin olisi ainakin perusteita olla maksamatta.

  Mitä tulee noihin rakennusmiesten palkkoihin, niin ei ole mitenkään harvinaista, että raksamies on kortistossa työttömänä ja samaan aikaan tekee pimeitä hommia. Siinä tulot nousee aika mukavasti kun saa ansiosidonnaista päivärahaa ja samalla tekee pimeitä hommia. Sitten kun ansiosidonnainen loppuu, nämä kaverit painavat 12 tunnin työpäivää, kunnes työssäoloehto täyttyy ja ilmoittavat näin saadut isot tulot kun jäävät ansiosidonnaiselle = isompi ansiosidonnainen. Noin se homma pyörii.
   
 3. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 122
  Sinäkään et ymmärrä?

  Kirvesmies tulee sulle kotia päiväksi ja veloittaa sinulta 47€/h. Paljonko ajattelet hänelle tästä jäävän itselleen jos oma toiminimi kyseessä?

  Koita jotenkin avata ajatuksiasi, sillä tällä hetkellä vaikuttaa, ettet sinäkään ymmärrä paljonko siitä laskutetusta summasta jää tekijälle "palkkapäivänä".
   
 4. Furio

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2006
  Viestejä:
  106
  Laita joku esimerkki rakennusalan urakoitsijasta kuka veloittaa 100e/h työstä?
   
 5. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625
  Kuten jo aiemmin sanoin riippuu paljolti siitä miten asiansa hoitaa, jos ei niin välitä niin käteen jää tasan se 47e/h. Toiminimelläkin pystyy junaileen monenlaista joten ei aivan niin yksinkertaista ole tuo palkan laskeminen. Lisäksi kannattaa muistaa että yrittäjällä on itsellä oikeus päättää ottaako rahan käteen vai maksaako siitä kulut pois. Jokainen voi miettiä kerran tai pari, jos kuvittelee että raksamies pärjää paremmin palkallisena.
   
 6. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625
  Niin eihän tuo mikään yläraja ole. Hetki sitten muutamasta ledistä ja niiden asennuksesta sähkäri pyysi vaivaiset 900euroa eli tuossa olisi alle tunnin hommalle tullut päälle 800e palkka. Tarvikkeiden hinta oli alle 100euroa.

  Kannattaa muistaa että näitäkin löytyy paljon jotka maksaa sen mitä pyydetään mukisematta. Tuo esimerkkikään ei ole vielä sieltä pahimmasta päästä!
   
 7. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Tuskimpa kovin arkipäiväistä. Itse olen pyörinyt raksalla 15 vuotta ja ei ainakaan tuollaisia ole sattunut korviini.

  Totta ja sen takia porukka tekee omalla nimellä kun ketään ei halua palkata itselleen kun välilliset kulut on niin isot jos jonkun palkkaat. Toiminimi miehelle voit sanoa että terve vaihdan miestä kun hommasta ei tule mitään mutta palkollista et voi vaihtaa. Oliskos tuossa isoimmat syyt miksi porukka tekee omalla nimellä.
   
 8. pink_cat

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2012
  Viestejä:
  395
  Oliko tarjous halvin, keskikokoa vai kallis? Suositteliko joku? Oliko tekijä suomalainen? Nuori vai vanha?

  Ihan mielenkiinnosta vaan kysyn.
   
 9. j1m2

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 792
  Tuo sähkärin hintapyynti on luultavasti johtunut siitä ettei homma ole kiinnostanut pätkääkään tai ei ole joutanut tekemään,on rykässyt semmoisen hinnan ettei tarvitse sotkea aikatauluja pikkuhomman takia.
  Nuo muut tunti liksat on kyllä Jesmo1 päiväunia,joskus urakalla voi toteutua mutta ei muuten.
   
 10. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625
  En mä nyt tarkottanu tietystikkään että koko aikaa vedellään tuollasilla taksoilla, mutta varmasti jokaiselle sattuu noita parempia keikkoja, jos alalla viihtyy pidemmän aikaa.
   
 11. kerbo

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2007
  Viestejä:
  927
  Semmonen perus hyvän toiminimi kirvesmiehen laskutettava tuntipalkka on noin 32€/h. Tällä tuntihinnalla ukolle jää itsellä käteen noin 16-18€/h, jos maksaa verot,tyellit, yellit, vakuutukset yms.
   
 12. markelo

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  985
  Löytyisikö tollasta perushyvää kylppärin kosteseristyksen ja laatoituksen tekijää tuolla hinnalla Pirkanmaan alueelta ?


  Sitten näistä raksa alan kustanniksista on seuraavanlaista omakohtaista kokemusta.

  Kahden putkimiehen tekemä lämminvesivaraajan vaihto, joka kesti noin 3 tuntia, koska poistoventtiili oli jumissa työn osuus oli noin 500 euroa. Kävivät välillä syömässä kun minä tyhjentelin vettä.

  Kahden miehen tekemä lumiesteiden asennus ja rännin korjaus 250 euroa. Aikaa kului maksimissaan 1.5 tuntia. Koko urakka lumiesteineen 500 euroa. Aiemmin kysyin tarjousta joltain muulta korjaajalta, niin heitti hinnaksi 1100 euroa.

  Näissä rakennusalan palkoissa vaikuttaa varmasti erittäin paljon missä ommia tehdään. Helsingissä putkimies voi kuulemma hommistaan pyytää mitä tahansa kun taas napapiirin toisella puolella voi joutua tyytyä nälkäpalkkaan.
   
 13. CoooL

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  151
  Kannattaa muistaa, että noita tavallisien vesieristeiden (=siveltävät litkut) päälle tehtäviä laatoituksia ei sitten enää saisi korjailla jälkeenpäin. Kun laatat on jämähtäneet kiinni, niitä ei saa enää irti rikkomatta vesieristyskerrosta. Vanhat laastit pitäisi myös hioa huolellisesti pois ennen uusien laattojen paikalleen laittamista - melkein mahdotonta tehdä rikkomatta vesieristyskerrosta.
   
 14. P_P_P_

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2010
  Viestejä:
  74
  Mitä vittua? Sulla ei ole aavistustakaan mistä puhut, ja toivot ettei sekavaan tekstiisi kukaan jaksa puuttua?
   
 15. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 122
  En enää jaksanut edes kirjautua kommentoimaan tuon vajukin juttuja, mutta hyvä et joku jaksoi avautua:p

  Täysin järjetöntä bullshittia tuo pentu puhuu. Toiminimellä voi jättää verot maksamatta ja junailla kaiken laskutettavan itselleen...just:D
  No, eipä tuollaiseen rölliin kannata enempää panostaa. Ajatelkoon miten haluaa, mutta kyllä me muut tiedämme totuuden.
   
 16. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 882
  Otanny huomioon, et ne joutuu ajaan kohteelle jostain ja kantaan työkalunsa, tuollaset pienet muutaman tunnin käynnit voi tulla sentakia kalliiks vai oliko se eritelty laskussa vai kaikkiaan tuo summa matkoineen päivineen?

  Laattamiehiä varmaan löytyy kohtuu hintaan, vesieristyksestä en ole iha varma, kun pitäs olla joku sertifikoitu yritys, muuten taitaa virallisesti tarvita erillisen tarkastajan työlle joka voi nostaa hintaa, elleisi teetä vaan ja toivo ettei mitään koskaan tapahdu ja vuoda, tietysti jos asuu pirkanmaan jossain susirajalla, voi hintanousta =)

  Mitä tuolle triidin alottajalle tulee, niin saumat voi kyllä korjata ittekki jälkeenpäin, eli repiä saumat auki ja laittaa uuden saumausaineen, mut on siinä aikamoinen homma.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2013
 17. Mika!

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2008
  Viestejä:
  557
  OT
  Mitä tuommoinen pelkkä vedeneristys homma maksaa? Mömmöt on ainakin melko kalliita ~10-15€/m2. Mutta paljonko tuommoisen noin 15m2 perus kylppäri sauna kombon vesieristys tulee maksamaan, kun homman tekee sertifioitu pensselin heiluttaja? Ja sisältyykö noihin hommiin kaikki vaaditut näytepala mittaukset, että seuraava homma on vain alkaa lyödä laattaa perään.
   
 18. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625

  No näinhän se nimenomaan menee, jos olet töissä palkallisena niin harvemmin ne työstä tulevat suoritukset sinun tilillesi napsahtaa. Kannattaa hieman miettiä ennen kuin tulee tänne laukoon totuuksia. Näitä firmoja tulee&menee jotka jättää verot ja muut kulut maksamatta tehden tiliä niin kauan kuin pystyy. Kaikki ei pelaa samojen sääntöjen puitteissa.


  Rehellisesti tehtynä tietysti pelivaraa ei ole samalla tavalla, mutta siitä ei ollutkaan kyse. Väitän siis että suuri osa toiminimellä tekevistä rakennusalan työntekijöistä tekee myös pimeästi niitä töitä vaikka valtaosa hommista menisikin kirjan mukaan. Soita kymmenen remppamiestä läpi ja kysele hintaa pimeenä niin huomaat että se % on aika iso joka on valmis jättämään verot hoitamatta.

  Ehkä ymmärsit väärin mitä yritin tuoda alunperin esille:) ?
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2013
 19. timberwolf

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2003
  Viestejä:
  11
  Yleensä ite ottanut tuollaisista aineet (noin 300-400€) + työtä 16h (x 47€/h) eli reilu tonni. Noissa hinnoissa se tuntuu pyörivän. Joltain toiminimikaverilta voi varmasti saada johonki 700-800€ kun eihän tuossa käytännössä mene kuin 10-12h ja tuntiveloitukset voi hyvin olla luokkaa 35€/h alvilla. Alueena pk-seutu.
   
 20. tappi

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2000
  Viestejä:
  127
  Kiire on aina hyvä syy ja sen taakse on hyvä vetäytyä. Toki urakkahommissa aika on rahaa ja sitä myöden saa kiireen aikaiseksi, varsinkin jos ei työtään oikein osaa.

  Näissä pienissä hommissa on kaikenlaista vipeltäjää ja onnenonkijaa mukana. Miksi hyvä laattamies tekisi viikon aikana neljän-viiden omakotitalon laattahommia kaikkine romujen ja itsensä siirtelyineen, kun voisi kerrostalotyömaalla tehdä yhtäjaksoisesti 700m2 laatoitusta? Kaikki ei näihin hommiin mahdu, joten tekevät sitten pienempiä keikkoja ja pomppivat sinne tänne. Luonnollisesti tällöin yksikköhinta pitää olla huomattavasti suurempi kuin siellä 700m2 äärellä.

  Toiminimellä voit jonkun aikaa vetää kaikki laskutukset omaan taskuun, mutta melko pian sekin loppuu. Jokainen joka tilaa kuititonta työtä ruokkii ja kannustaa näitä kelmejä jatkamaan puuhasteluaan.

  Alkuperäiselle kirjoittajalle: jos olet rakentamiseen ryhtyvänä hoitanut velvollisuutesi oikein ja palkannut oikean vastaavan työnjohtajan oikealla rahalla, niin sen sinua kuuluisi auttaa. Jos homma on hoidettu konjakkipullomenetelmällä, niin tee mitä lystäät ja maksa oppirahasi.
  Tavarantarkastaja maksaa ns. vitusti, eikä se pysty pakottamaan urakoitsijaa mihinkään. Tavarantarkastaja antaa lausuntoja.
   
 21. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Jos toiselle täytyy vielä palkkaa maksaa kun keräät aamulla vehkeet, ajat työmaalle korjaat rännin 1,5 tuntia, ajat takaisin niin tuskin ketään niin tyhmä on että laskuttaa pelkästään ton 1,5 tuntia/äijä... Ja vielä jos tarvitsi telineitä tai jotain nostinta. Täytyyhän se tavara jostain hakeakkin.
   
 22. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Myös iso osa ihan ketä on palkkatöissä niin tekee sitä pimeää hommaa iltaisin virapelinä. No täytyy köyhän jostain se raha tehdä kun hinnat/palkat on mitä on.
   
 23. hennpecked

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  1 253
  Vastaavia kokemuksia täälläkin paskoista laatoituksista. Ei jumaliste voi käsittää, miten vuosia ammatikseen hommaa tehnyt kaveri ei saa tehtyä ammattimaista jälkeä.

  Ottakaa toisten ongelmista opiksi:

  1. Käykää aina laatoittajan edellisellä työmaalla kattomassa jälkeä ennen kuin päästätte omaan kämppään tekemään. Koskaan Ikinä ei tuntematonta laatoittajaa saa päästää aloittamaan hommia.

  2. Tarkastakaa itse pohjien suoruus ennen kuin laatoittaja tulee. Jos pohjissa on yli 3mm monttuja tai kumpuja (kuten uudisrakennuksissa ihan varmasti on), niin vaatikaa tasoitus ennen laatoituksen aloittamista. Myös kostean tilan lattiassa. Isoilla laatoilal kuulemma ei saisi olla edes 2mm heittoja. Ammattimiehet sanoo, että laatoituksella ei tasata oikeastaan mitään.
   
 24. _Bandit_

  Rekisteröitynyt:
  05.06.2003
  Viestejä:
  1 077
  Sertifiointi ei ole pakollista, kunhan työ tehdään työohjeiden ja määräysten mukaan. Kuitenkin kerrostaloissa pitää olla (vai suositeltavaa olla?) vesieristystyölle valvoja joka tapauksessa, oli tekijä sertifioitu tai ei. Sertifiointi "helpottaa" tekijän valinnassa, mutta yhtä hyvin se vesieristys levittyy ja vahvikenauhat sinne seinään menee valvonnan alaisena niin sertillisellä kuin sertittömältäkin osaavalta kaverilta. Voihan sen tehdä itsekkin jos isännöinti&hallitus sen hyväksyy, mutta sutta voi aina syntyä (yleensä yhdeksän kertaa kymmenestä liian ohut kerros tai ei vahvikenauhoja tai läpiviennit/lattiaviemäri kusee..), vastuukysymykset on sitten suurempia mietittäviä aina.

  Sanotaan lonkalta, että - riippuu toki paikasta - 800~1000e paikkeilla, jos ei lasketa mitään vanhojen purkuja ja valvojaa päälle. Ja näytepalojen mittaukset on pakollisia aina, siinä riipaistaan pala jostain ei kriittisestä kohdasta pois, mitataan ja nurkille yms. tehdään vuototestit valvojan osalta ja jos ok, niin vesieristettä vaan palojen kohdalle takaisin. Muuten Urho Matti ja vielä uutta kerrosta päälle jos ei paksuudet riitä.
   
 25. Tuomio

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2004
  Viestejä:
  994
  Kun väität asiasta jotain tietäväsi, niin teeppä ytimekäs laskelma miten tuo summa jäi viivan alle? Vieläpä "hyvä laskutettava tuntipalkka" hoh hoijaa.

  Sähkärin hyvä veloitus on 60€ ja 150% tarvikkeiden hinnasta, mutta siinä pitää myös ottaa huomioon paljon pätkittäisemmät työt kuin timpureilla. Esim. OKT rakentamisessa timpurilla on 2000h työtä, kun sähkärillä vain 200h. Kukaan ei tässä massa näitä velkaelvisten taloja hieromalla rikastu, olkaa huoleti!
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti