Urakoitsija pilasi laatoituksen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Jnkk, 08.02.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tappi

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2000
  Viestejä:
  127
  Eipä tainnut alkuperäinen kyselijä vielä edes kuvia työn jäljestä näyttää, siihen nähden ihan hyvin sait tuomittua laadun paskaksi :D
   
 2. Kikero

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  366
  Oisko kannattanu viheltää peli poikka heti kun huomasit että paskaa tulee ja sitten joo vaatia että alkaa alusta uudestaan. Nyt oot käyny vaa kattomassa että paskaa tulee ja kiroot mielessäs kun toiset vaa jatkaa, eli hiljaisesti hyväksyt tuon kuitenkin.
   
 3. Whig

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  6 299
 4. Moose

  Rekisteröitynyt:
  24.06.2003
  Viestejä:
  718
  Aloittajan kannattaisi pistää kuvat peliin. Nyt puolet porukasta luulee, että ne on nuo ttppi:n kuvat.
   
 5. Jnkk

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2011
  Viestejä:
  12
  Samasta tilasta on kyse. Seinät tein itse ja ne onnistuivat aloittelijan tekemiksi ihan hyvin. Laattamies myös kehui niitä ja sanoi jopa että vosin tehdä noita töitä vaikka ammatikseni :). Itse tekemällä laatoitustyö on kuitenkin todella hidasta kun ei ole rutiinia hommaan. Tosin eipä tuo yli 1.5kk ammattilaisten työtahtikaan oikein vakuuta :). Lattiat ja koko wc:n jätin kuitenkin ajanpuutteen vuoksi ammattilaisille laatoitettavaksi ja saumattavaksi. Työn luovutus pitäisi olla alkuviikosta. Katsotaan sitten vastaavan työnjohtajan kanssa mitä tehdään..
   
 6. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625
  Saisko niitä kuvia jo pikkuhiljaa pöytään ? Laita toki samalla itse laatoitetusta pinnasta kuvaa.
   
 7. pveli

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2009
  Viestejä:
  309
  Kysyitkö muuten kuinka monelta tarjouksen ja oliko tuo mihin päädyit halvin suomalainen vaihtoehto?
   
 8. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Yleensä aina kumminkin ihminen valitsee sen halvimman hinnan ja sitten itketään että voi kun olisin maksanut sen muutaman satasen enemmän niin olisin saanut kunnollisen.

  Yksi hyvä kikka on myös kysyä/ottaa selvää misä kyseinen tekijä on ollut viimeksi tekemässä jotain. Tuskin topikin aloittaja suosittelee tota laatta miestä kenellekkään jos joku soittaa ja kysyy.

  Itseä hyvittaa välillä netistä lukea kun "ammattimies" ei osaa ja pilannut kaiken. Sitten kun hinta paljastuu niin välillä ei edes materiaaleja saa siihen hintaan mitä koko urakka ja sit ihmetellään miksi voi mennä kaikki vituiksi.

  Ja aloittajalle.

  Tuskin saat ammattimiestä tekemään tuon homman 1200€ joten aina voi myös mennä itseensä. Halvalla kun yleensä ei saa hyvää (poikkeuksiakin löytyy harvoin).
   
 9. Zeni

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2004
  Viestejä:
  1 097
  Näinhän se on, sama koskee kyllä kaikkea remonttityötä Suomessa. Mistään ei viitsittäisi maksaa, varsinkaan työstä ja senhän takia täällä työttömyyttä on.
   
 10. Rubbish

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  3 855
  Ongelma on vain siinä että omalla päivän työllä voit palkata jonkun tekemään sinulle töitä 2 tunniksi. Ei siis kaikilla näin, mutta suurimmalla osalla.
   
 11. AirMan

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2001
  Viestejä:
  1 616
  Vaihtoehtona myös neljä tuntia töitä ilman veroja ja muita maksuja, mutta samalla myös ilman minkäänlaista takuuta.
   
 12. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625
  Monella ei jää käteen työpäivästä kuin 50-60euroa ja osalla remppareista tuo on tuntiliksa. Normaali työläinen pääseekin elämänsä parhaisiin tienesteihin käsiksi tekemällä päivätyötä ja illat viettämällä raksalla. Aika harvassa ne on jolla päivässä kolahtaa kassaan 400-500egee mikä menee helposti yhteen työmieheen ja ei tuokaan varmasti mikään yläraja ole vaan perus ammattitaitoisen haalarimiehen liksa.

  Tarkemmin ajateltuna en ihmettele että huonoja ukkoja on maa pullollaan, jos töitä piisaa ja iso osa rahoista laitetaan suoraan taskuun kierrättämättä lähtöruudun kautta niin taskuun jää hyvänä kuukautena helposti kymppitonni. Kohtuullisen hyvin, kun tekijällä ei välttämättä ole edes alalle mitään koulutusta tai ammattitaitoa. Jos teet paskaa niin tee se rehellisesti pimeänä niin ei tartte valituksia pahemmin kuunnella...
   
 13. Väinämöinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2000
  Viestejä:
  1 503
  No, se takuu nyt ainakin pääkaupunkiseudulla on muutenkin rakennushommissa aika kyseenalaista, ellei kyseessä ole pitkän linjan touhuaja jolla on nimeä jota suojella.

  Parhaimmillaan nuo virosta miehiä vuorkaavat firmat laittavat pillit pussiin, ja tekevät suojaavan konkurssin kun firma on tyhjennetty ja riittävästi rekkuloita kerätty, ja aloittavat sitten uudella firmalla saman homman alusta. Itselleen kun tekee tietää kuka kärsii jos oikoo. Pikkuhommia (ja vähän isompiakaan) tekemään kunnollista väkeä on nykyään vaikea saada, edes rahalla.
   
 14. eli_porter

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2008
  Viestejä:
  433
  Sitä ihmettelen, että ihmiseltä joka tekee noita työkseen homma ei onnistu, mutta täys aloittelija tekee ensimmäiset laattansa paremmin?
   
 15. juh1s

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2006
  Viestejä:
  931
  Saisko niitä kuvia?:smoke:
   
 16. electra2dht

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2012
  Viestejä:
  8
  Sivuaa tuo alkuperäisen kirjoittajan ongelma omaa alaa sen verran läheltä, että pakko kommentoida.
  Tekstistä päätellen turakoitsija on ensinnäkin käyttänyt liikaa vettä saumalaastia sekoittaessa. Silloin kun saumataan miralla, ei todellakaan ole aikaa lähteä pois työmaalta!
  Massa ei missään nimessä ole löysää eikä juoksevaa.

  Saumojen pesu tulee tehdä n.15-20 min. päästä saumauksesta. Muuten jäsähtää kiinni ja mekaaninen poisto on ainoa vaihtoehto. Samoin saumalaastia sekoittaessa pidetään huoli, että sitä sekoitetaan 5 minuuttia hitain kierroksin.
  Muuten väriaineet ei sula.

  Saumoja pestessä käytetään kahta ämpäriä vettä, toisessa pestään sieni ja toisessa kastellaan sieni puhtaalla vedellä. Sieni puristetaan lähes kuvaksi ennen kuin se koskee saumoja. Parit vedot ja käännä sieni, taas parit vedot ja huuhtele, toista.
  Muotoile saumat sienellä ja koita poistaa laatan päältä mahdollisimman paljon saumalietettä.

  Kvartsihiekka pohjaisia saumoja kuten Mira ja Mapei ei saa tikuttaa, eli vedellä sähköjohdolla tms. kalulla sileiksi. Menee pinta huonoksi, eli vain ja ainostaan: muotoile kosteahkolla sienellä.

  Tummat värit ovat paskamaisia saumata tänä päivänä, kiitos kiristyneiden VoC arvojen. Eli väri-pigmentit ovat huonompia nykyään.

  Jos saumataan uudellen vanhan päälle, on poistettava vähintään 2/3 osaa vanhasta saumasta jotta saadaan riittävä tartunta.

  Toi vesieristeen ehjänä pysyminen on vähän kinkkinen juttu, riippuu tapauksesta ja tekijästä ja työkaluista...
  Laattojen vaihtaminenkin onnistuu pohjia rikkomatta, kun tiedetään käytetyt aineet ja niiden vetomurto lujuudet. Onhan alkuperäisellä kirjottajalla työmaapöytäkirjat käytetyistä aineista ja niiden kuivakalvo paksuuksista?
   
 17. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Poistin itse.
   
  Viimeksi muokattu: 09.02.2013
 18. yyri

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  4 701
  Onkos nuo valkoset saumalaastit hanakampia kuivahtamaan kun tummat? Cascon dekor ainakin teki sitä, sai aika nopsaan latoa seinään valkosen, toisin kun lattialle tumman.
   
 19. Jnkk

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2011
  Viestejä:
  12
  Pahoittelut että en ole vielä ottanut kuvia. Lvi porukan jäljiltä kodinhoitohuoneen lattiakaivo jäi liian ylös. Kaatoa kodinhoitohuoneen lattiassa on korkeintaan 1cm. Sanoin asiasta laattamiehelle ennen töiden aloitusta. Sanoin hänelle että tekee korotusvalun tuntityönä jos näyttää siltä että jossain on perskaatoa. Hän lupasi tehdä korotusvalun tai vaihtoehtoisesti käyttää seinien läheisyydessä paksumpaa laastikampaa mikäli näyttää että kaato ei ole muutoin riitävä. Kun laattamies vihdoin oli laatoittamassa kodinhoitohuonetta niin kysyin häneltä että oliko kaadot riittävät ja vaatiko mitään toimenpiteitä niin hän vastasi "en mä edes kattonut". Nyt kävi ilmi että vesi ei mene yhdestä kohdasta lainkaan kaivoon vaan jää seisomaan syväksi lammikoksi n. metrin päähän kaivosta. Onko laatoittaja vastuussa? Huomenna pitäisi olla työn luovutus ja urakoitsija varmaan haluaa rahat. Paljonko minun pitäisi maksaa tälläisesta työstä vai kannattaako maksaa mitään? Urakoitsija tuskin suostuu merkittävään hinnanalennukseen. Joten kannattaako kutsua tavarantarkastaja paikalle jos en pääse urakoitsijan kanssa sopimukseen hinnasta? Määrittääkö tavarantarkastaja hinnan alennuksen vai kertooko hän pelkästään mitä on tehty väärin?

  Tähän mennessä ilmi tulleet virheet:
  -vesi seisoo kodinhoitohuoneen lattialla
  -rosterisen neliökannen muovikehys kiinnitetty jotenkin vääntämällä. Tästä syystä kaivon kansi keikkuu kehyksen päällä.
  -seinälaattaan porattu liian suuri reikä hanakulmarasiaa varten. Reikä ei peity peitelaipalla.
  -kodinhoitohuoneen ja pesuhuoneen lattian saumaus ala-arvoinen. Saumaus pesty huonosti jonka takia sauman leveyskin vaihtelee 2-8mm välillä kun jossain kohtaa sauma on aivan laatan pinnassa. Tummista saumoista puskee jotakin vaaleaa joka ei poistu pesemällä täysin.
  -urakka kesti 10pv sijasta 49pv.
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2013
 20. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 157
  On se muuten kumma, että tuo kaadon tekeminen tuntuu olevan ihmeen hankala asia..
   
 21. AirMan

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2001
  Viestejä:
  1 616
  Ei siinä muuta vaikeaa ole kuin kiire. Nykyisillä aineilla kaadot pystyy tekemään, kun levittää telalla tartunta-aineen ja kaataa ämpäristä tasoitetta seinän viereen. Laasti tasaa melkeinpä itse itsensä, mutta vaatii kuivumisajan, jolloin urakka kusee ja työkaluja joutuu roudaamaan edestakaisin työmaalta toiselle. Urakoitsijalle on aina helpointa tehdä hommat keskeytyksettä ja siinä vaikka tingitään laadusta. Tietysti ne kaadot olisi hyvä tehdä kunnolla jo lattian valuvaiheessa, mutta kiire on aina myös liippareilla.
   
 22. Furio

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2006
  Viestejä:
  106
  huoh.. mitäs se sun vastaava työnjohtaja tekee? onko edes käynyt aloituksen jälkeen työmaalla? onko kirjallista urakkasopimusta? nuo ovat nyt niin perustavanlaatuisia virheitä että ammattimies ei ole selkeästi ollut kyseessä. Jos olisin kohteessasi vastaavana niin todennäköisesti kovistelisin tuota laattamiestä, vaatisin työn purkua ja uudelleen tekemistä. Ikävää sinun kannaltasi että remontti venyy, mutta tuohon olisi pitänyt puuttua heti alkuperäisen aikataulun petettyä, joten myös peiliin kannattaa katsoa. Tärkeintä on nyt että ET MAKSA MITÄÄN!
   
 23. p150313

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2004
  Viestejä:
  466
  Kodinhoitohuoneessa nyt ei varsinaisesti tarvitse olla kaatoja, jos yhtään lohduttaa. Tosin kyllä mekin pieni kaato tehtiin, mutta paljon normaalia pienempi.

  Saumat pystyy kyllä korjaan vesieristettä vaarantamatta kun ottaa vähän sauma-ainetta pois ja tekee uusiksi päälle. Itse olen ainakin Mapein saumalaasteilla joskus lattiaan tehnyt seuraavana päivänä toiseen kertaan kun olen halunnut täyden puoleiset saumat, joita lattiaan on vaikea tehdä yhdellä kertaa (sieni painaa kuitenkin paikoitellen ekalla kertaa aineen syvemmälle kun sauma-aine hakee johonkin laastin rakoon tiensä). Vaikka toinen kerros on ollut ohuehko niin en ole huomannut mitään irtoilemista.

  Mapein sauma-aineella olen kyllä aika huoletta pyyhkinyt sienellä ja vedellä niin kauan että pinta on melkein puhdas, mikä helpottaa jälkityötä. Silti en ole ikinä saanut mitään laikukkuutta aikaiseksi.

  Ja ne kaadot pitää tehdä lattiaan ENNEN VEDENERISTYSTÄ. Laattalaastilla tehty kaadon oikaisu kun ei enää vaikuta vedeneristeen pintaan ja tällöin vedeneristeen päälle päässyt vesi ei valu kaivoon vaan jää seisomaan sinne maailman tappiin asti.
   
 24. masaf1

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2000
  Viestejä:
  340
  Meillä kävi muuten loistavalta laatoittajalta yksi moka, yksi laatta tuli lattiakaivon viereen liian alas toisesta päästään (eli laatan toisessa kulmassa ei ollutkaan juuri laastia) ja vesi jäi yhdeltä suunnalta siihen kaivon viereen hieman 10 cm leveäksi parin sentin pituiseksi lammikoksi, kun ensimmäiset veden suihkusta ruiskasin (silmällä ei huomannut tuota kyllä, koska meillä on ihan hirmu jyrkät kaadot kylppärissä, peräisin 70-luvulta). Soitin ko. työn tehneelle urakoitsijalle, tuli saman tien korjaamaan ja oli erittäin pahoillaan kun oli tullut tuommoinen virhe.

  ^^ Näinhän sen pitäisi mennä aina. En tietysti ollut maksanut hommaa vielä, mutta kuitenkin. Maksu ehdottomasti vasta sitten kun kaikki on tiptop. Jos maksat, niin melko suurella varmuudella kukaan ei tule enää korjaamaan mitään.
   
 25. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 122
  Se ei ole työntekijän liksa vaan laskulla veloitettava tuntihinta:D
  Kun opit erottamaan nämä kaksi asiaa, niin jatketaan sitten keskustelua aiheesta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti