Urakoitsija pilasi laatoituksen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Jnkk, 08.02.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jnkk

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2011
  Viestejä:
  12
  palkkasin erään yrityksen tekemään uuden talon laatoitustyön. Miehen piti olla ammattilainen ja homman sujua rutiinilla. Homman piti olla valmis reilussa viikossa. Nyt on mennyt 1.5kk eikä vieläkään ole valmista. Laatoitustyön jälki on kauhean näköistä. Saumoihin olin ostanut tumman harmaata saumalaastia. Lattia on nyt saumattu ja sauman väri on vaalean harmaata ja läikikästä. Kun urakoitsija saumasi lattoita niin putsauksen yhteydessä hän läträsi vedellä runsaasti. Laatat putsaantuivat huonosti ja saumoista tuli aivan liian vaaleita ja läikikkäitä. Mira saumauslaastin ohjeissa on maininta että liiallinen veden käyttö saumauksen yhteydessä muuttaa sauman väriä. Myös saunan lattiakaivon ympärille piti tulla 4 l-muotoon leikattua laattaa. Urakoitsija ei näköjään jaksanut leikata laattoja rälläkällä vaan kylmästi leikkasi laatat kahdeksi palaseksi laattaleikkurilla jolloin jälki hirveää kun tuli ylimäräiset saumat keskelle laattaa. Urakoitsija porasi myös seinälaattaan hanakulmarasiaa varten liian suuren reiän jolloin se ei peity kromisella peitelaipalla. Mitä kannattaisi nyt tehdä? Euroakaan en ole vielä urakasta maksanut. Vastaavan työnjohtajan mukaan olen oikeutettu hyvitykseen talon arvonalennuksen takia.

  A) pyydän urakoitsijaa raapimaan saumat auki ja suorittamaan saumauksen uudestaan. Riskinä vedeneristeen rikkoontuminen ja laattojen naarmuuntuminen.

  B) Sopia virheistä jonkinlainen kertakorvaus? Mikä olisi sopiva summa?
   
 2. Powertrippin

  Rekisteröitynyt:
  29.02.2012
  Viestejä:
  388
  Itse vaatisin uusiksi koko työn. Oma luonteeni on sellainen, että joka kerta kun näkisin nuo kohdat, niin alkaisi ottamaan päähän. Mikään muutaman satasen/tonnin kertakorvaus ei tuossa oikein lämmitä, sillä jos halutaan oikeanlainen, niin siitä pitää tehdä sitten oikeanlainen.
   
 3. Jnkk

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2011
  Viestejä:
  12
  Lisätään nyt tähän vielä sellainen että urakoitsija ei itse tee työtä loppuun. Hänellä meni kuulemma selkä rikki jonka takia hän otti jonkun kaverin kaverin tekemään urakan loppuun. Tämä kaverin kaveri on onneksi tosi tarkka työnjäljestään ja haukkuikin tämän "pomonsa" työnjäljen täysin lyttyyn.
   
 4. Jnkk

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2011
  Viestejä:
  12
  Se mikä tässä on vielä huvittavaa niin työn hinta, olimme sopineet hinnaksi 1200 euroa joka on mielestäni todella vähän. Laatoitettavaa pintaa oli kuitenkin 45m2 ja saumattavaa 60m2. Tähän vielä silikonien teot nurkkiin. Tuosta summasta ei kyllä jää yritykselle yhtään mitään käteen. Virolainen olisi tehnyt homman tonnilla mutta ajattelin maksavani mielellään pari sataa lisää että saan suomalaisen ammattimiehen. Toisin kuitenkin kävi.
   
 5. Paplo

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  7 305
  Ei kannata maksaa yhtään mitään ennenkuin asia on hoidettu. Nimenomaan hoidettu, et siis maksa mitään silloin kun sovitte siitä miten se hoidetaan, vaan vasta sitten kun se on lopullisesti pois päiväjärjestyksestä.

  Täältä voit tsekata firman taloustietoja, jos on oy niin pitäisi löytyä:
  http://www.finder.fi/
   
 6. Jnkk

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2011
  Viestejä:
  12
  Itsekin pyrin täydellisyyteen joten nuo virheet harmittaa nyt jo suuresti. Entä sitten vuosien päästä. Kyseessä on kuitenkin täysi uusi omakotitalo eikä mikään nopea myyntiremontti vanhaan taloon. Noita laatoitusvirheitä on kuitenkin mahdotonta korjata vedeneristettä rikkomatta. Tuo saumauksen uusiminenkinkin on hyvin riskialtista hommaa jos raapaisee saumaa liian syvältä ja puhkaisee vedeneristeen. Nyt kun tuo urakoitsijan kaverin kaveri vielä tänään saumaa nuo seinät ja loppuosan saman tilan lattiasta niin niistä varmasti tulee tummemmat kuin tuon alkuperäisen urakoitsijan jäljeltä. Kyllä nyt vituttaa.
   
 7. Turmelo

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2002
  Viestejä:
  1 004
  Joo, ei muutakuin tarkka dokumentaatio+kuvat tehdystä. Sitten vaatii uudelleen työntekemisen ja ja kuvailet purkuvaihetta ja mahdollisia vikoja vesieristeessä ja tarvittaessa vaadit myös sen uudelleentekemisen. Muista räpsiä paljon niitä kuvia.

  Kannattaa myös vaatia, että eri tekijä suorittaa työn. Rahaa itse en missään nimessä liikuttelisi ennenkuin laatoitus on mieleinen.
   
 8. divension

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2008
  Viestejä:
  428
  Löytyisikö kuvia? Olisi kiva nähdä. Tuohon saumauksen haaleuteen ja läikikkyyteen voin sen verran kommentoida, että itse törmäsin samaan ongelmaan, kun saumasin keittiön lattian Kiillon hiilenharmaalla saumalaastilla. Onneksi saumasin ensin vain pienen alueen keittiöstä, niin sain korjattua sen raapimalla saumat auki. Olisi koko keittiössä ollut hieman hommaa... Epäilin liiallista veden käyttöä puhdistuksessa, joten kokeilin vielä jääkaapin alle pieneen alueeseen, jonka puhdistin hyvin kuivalla sienellä ja varoen. Saumoista tuli silti aivan järkyttävät. Menin kauppaan kyselemään myyjältä asiasta, niin sanoi, että on kuullut paljon vastaavaa palautetta Kiillon tuotteista.

  Ostin sitten vastaavaa Cascon tuotetta ja lopputulos sillä oli aivan eri planeetalta. Läikykkyyttä oli hyvin vähän, jos ollenkaan ja senkin huomasi vain aivan läheltä toisin kuin Kiillon tapauksessa. En sitten tiedä, mistä tuo kaikki johtui. Jatkossa kyllä pitäydyn Cascossa ja jätän Kiillon tuotteet siivoukseen.
   
 9. teu_vo

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2009
  Viestejä:
  245
  Tuttu tunne elämäni huippuhetkiltä Minullakin on muutama kymmenen vuotta sitten ollut uusitalo, uusia autoja, veneitä, nuorivaimo, lapsia... vaan silti tuota tunnetta aivan liiaksi.

  Nyt 70v muistan myös tuon kaiken ja kyynisesti, pilkallisesti itselleni nauran.
   
 10. code.666.

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  878
  Itse tappelin kuluttajariitalautakunnassa vastaavasta tilanteesta, tosin silloin parketin korjaaja tuhosi parketin siirtäessään jääkaappia. Mitään firma Parkettilattiat Järvi Oy ei koskaan maksanut, eikä vaivautunut edes vastaamaan s-postiin tai puheluihin. Oikeuteenhan tuon olisi voinut viedä, koska kuluttajariitalautakunnan päätös oli että Pasi Järven olisi pitänyt korvata remontin hinta vahingonkorvauksena.
   
 11. Mika!

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2008
  Viestejä:
  557
  Pistäppä kuvia. Etenkin tuosta kaivon ympäryksestä.
   
 12. tude

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2007
  Viestejä:
  112
  Rahat jäihin ja alkuperäisen urakkasumman maksu sitten kun työ on hyväksytysti suoritettu.

  Niin ja kuvia näytille.
   
 13. Jnkk

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2011
  Viestejä:
  12
  Voin laittaa kuvia illalla. Nuo saumat oli jossain kohtaa sen näköisiä että niistä olisi puskenut alhaaltapäin jotain valkoista jauhetta pintaan. Luin netistä että turha veden käyttö saumauksen yhteydessä saattaisi nostaa saneerauslaastista jotain suoloja sauman huokosiin ja aiheuttaa saumoihin valkoista väriä. Tuo valkoinen jauhe lähtee pesemällä jotenkuten pois mutta saumat jäävät liian vaaleiksi ja läikikkääksi. Olin hetken aikaa työmaalla paikan päällä saumaustyön aikoihin. Kun näin lattian ensimmäisen kerran saumauksen jälkeen niin lattia lillui vedestä ja saumalaastin sekoituksesta. Se oli kunnon kurakenttä. Laattamies oli juuri tällöin lähtenyt autolla tauolle. Myöhemmin hän palasi ja yritti putsata paria laattaa. Hän lähti taas autolla jonnekkin kun oli selvästi todennut että saumat ovat vielä liian märkiä putsattaviksi (no ei ihme jos lattia lainehti vedessä). Kun saumaus lopulta saatiin putsattua niin sauma-aine oli jämähtänyt moneen kohtaan laatoituksen päälle ja saumauksen väri huuhdottu veden mukana viemäriin.
   
 14. Jnkk

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2011
  Viestejä:
  12
  Onneksi mitään ei ole vielä maksettu mutta ei se paljoa tässä kohtaa lohduta. Haluaisin vain saada talon jo käyttöön ja työmaalla kohta 2 kk työmaalla pyörineet laattamiehet jo matkoihin. En tiedä montakohan kuukautta siinä vielä menisi jos vaadin saumauksen uusittavaksi ja kuinka siisti uudesta saumauksesta tulisi. Se joka on ikinä saumauksia uusinut tietää kuinka tiukasti vanha sauma aine laatassa on ja kuinka vaikeaa sitä on siististi saada poistettua ja kuinka paljon se vaatii työtä. Kyseessä vielä 10x10 laatta ja pinta-alaa riittävästi :(.


  Ensin laattamies laatoitti erillisen wc:n. Saumauksen jälkeen kysyin häneltä heti että miksi sauma on noin vaalea. Hän sanoi sen johtuvan työmaavalaistuksesta ja melkein jopa uskoin tämän silloin. Sen jälkeen hän saumasi pesuhuoneen/kodinhoitohuoneen ja jälki oli vielä hirveämpää. Tässä kohtaa tajusin että ei kyse mistään valaistuksesta ollut.
   
 15. ramram

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2002
  Viestejä:
  2 370
  Sama homma mullakin. "Laatoittajan" työ oli kuin juosten kustua. Saumat heittelee saman laatan ympärillä pahimmillaan 3 mm => lähes sentti. Oli vielä pokkaa sanoa että "kun ei tahdo oikein nähdä, pitäis käyttää niitä rillejä ja nää irtolaatat on kyllä tosi paskamaisia, mikset hommannut laattoja jotka on verkossa". Ja kummaa hosumistakin oli, olis tehny rauhassa niin olis saanut paremman jäljen lisäksi vähän paremman hinnankin.

  Tuon jälkeen päätin että teen itse keittiön välitilan ja alakerran pikku-WC:n lattian ja noiden työjälki kestää kenen tahansa ammattilaisen tarkastelun. Aikaahan tuohon näpertelyyn kuluu enemmän mutta työ tekijäänsä kiittää.

  Vielä olisi edessä alakerran kylppäri ja sauna. "Ammattilaisia" en todellakaan ota noihin hommiin enää. Olisi vain pitänyt luottaa enemmän omiin kykyihinsä ja tehdä alun perinkin itse. En vain ollut aikaisemmin laatoittanut ja ajattelin että en rupea harjoittelemaan noissa kohteissa.

  Vituttaa vain aina paskalla istuessani katsella noita saumoja...

  Juosten kustu

  [​IMG]


  Oma työ

  [​IMG]

  Oma työ vailla pikkupalojen leikkausta ja saumausta ym.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2013
 16. ttppii

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  1 284
 17. ginkong

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2002
  Viestejä:
  756
  Eikös nuo saumat voi vielä pelastaa repimättä auki vetämällä siihen päälle tosi ohuen kerroksen uutta saumalaastia? Yleensä ne saumat on sen verran syviä, että siihen voi päälle vetästä ohuen kerroksen uutta laastia ilman, että saumat tulee laattoja korkeammiksi.

  Tällaiseen vinkkiin olen ainakin itse joskus törmännyt kun kyse oli epätasaisesti tummuneista saumoista.
   
 18. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Ei hemmetti lensi kahvit näppikselle... :D
  Onko tuo oikeasti Suomessa tehty suomalaisen "ammattimiehen" toimesta? Tulee vähän joku välimeren maan työnlaatu mieleen...
   
 19. Juust0

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2001
  Viestejä:
  100
  Saumoihin levitettävä saumakylläste saattaisi tasoittaa hieman laikukkuutta. Kannattanee kokeilla, ennen kun lähtee repimään saumoja auki.
   
 20. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Samantasoista toimintaa kuin koneen jätesäkissä postittaminen. Miten vitussa noin kävi? :D Joskus olen Venäjällä nähnyt samanlaisia virityksiä, mutta laatat olivat sentään vähän suoremmassa.
   
 21. tyson

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2007
  Viestejä:
  1 223
  Hei. Etkö tiedä, että pieni epätasaisuus laatoissa ennaltaehkäisee kaatumisia.:)

  Ei vain. Itse en ole rakennusmies mutta oletan että itsekin saisin yhtä huonoa jälkeä jos yrittäisin tosissani tehdä hyvää työtä. Siksipä en olekaan rakennusalalla.

  Vakavasti ottaen tuo jälkihän on....aika kaameaa. Hyvä että sait edes uudet laatat firman piikkiin.
   
 22. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 763
  ei niihin mitään kylästeitä kannata alkaa levitteleen, jos on mahdollisuuksia saada urakoitsija tekeen kokotyön uusiksi. Aina tollaiset liialla vedellä läträtyt saumalaastit ja muut on pehmeämpiä ja hötömpiä kuin oikein tehdyt.
  Saattaa vaan olla melko kova työ saada urakoitsija myöntämään töppäilyjään, aimakin yrittää venkoilla korjauksista ja saattaa tarjota jotin pientä sopu korvausta. Kaverin kaveveri on todennäköisesti ollu pimeänä, eikä selässä mitään vikaa ole ollut. On vaan myynyt toisen urakan samaan aikaan.
   
 23. divension

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2008
  Viestejä:
  428
  Ei taida saumakylläste auttaa, kun vahinko on jo tapahtunut. Tuonhan pitäisi vain tehdä saumasta paremmin likaa hylkivä. Varsinkin, kun kyseessä on vielä tummanharmaa sauma, niin ei siinä kyllä muuta ole tehtävissä, kuin uusintasaumaus. Kokonaanhan saumaa ei tarvitse jyrsiä auki, kuten ginkong sanoi, mutta on siinä silti hitosti hommaa ja helposti naarmuttaa laatan samalla.
   
 24. Rubbish

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  3 855
  Voisitteko laittaa myös laatoittajien nimet ja yrityksen sivujen linkin? Ilman näitä ei valittamisesta ole hyötyä, koska muut murot voivat helposti ostaa sitten näiltä paskoilta tietämättään.
   
 25. Jnkk

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2011
  Viestejä:
  12
  Ei jumalauta... Kävin äsken kurkkaamassa tämän laatoitusurakoitsijan kaverin kaverin työnjälkeä joka on nyt työmaalla hommissa. Pidin häntä vähän huolellisempana mutta mitä silmäni näkivätkään. Hän oli tänään saumannut eteisen lattialaatoituksen mustalla sauma-aineella kuten oli sovittu. Sauma-aineita pestessä hän oli pyyhkinyt myös juuri valkoiseksi pintamaalilla maalatut seinät 10cm korkeuteen asti mustalla sauma-aineella. Sinne hän jäi niitä putsaamaan. Melkein veikkaan että koko iso eteinen menee uudelleen maalaukseen. Olin vielä viime viikolla hänelle sanonut että seinät ovat juuri maalatut, joten varoo likaamasta niitä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti