Uppopumpun hankinta

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja mikrobitch, 21.05.2017.

 1. mikrobitch

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2010
  Viestejä:
  1 816
  Morjes,

  Millaisilla spekseillä pitäisi uppopumppua lähteä katselemaan kun pitäisi järvestä saada kasteluvettä pihaan. Järvestä tulee nostokorkeutta 5-9m (tätä on hankala todentaa varmaksi mutta silmällä ei kyllä tätä enempää voi olla). Letku on 32mm pem-muoviletkua ja sitä tuleekin aika paljon, eli yhteensä 100m ja siihen sitten puutarhaletkut päälle.

  Eli toisinsanoen '"normi' pumput joissa joku 8m nostokorkeus ja 225L/min tuotot ei riitä, ei ainakaan letkusta tullut mitään kun tälläistä kokeilin. Pitkästä letkusta tulee painehäviötä sen verran ettei pumppu jaksa?

  Eli voisiko joku suositella mahdolllisimman edullista pumppua tarkoitukseeni? Mihinkään Grundforsin 1k€ superpumppuun en halua lähteä investoimaan kun tarve on tosiaan saada vain kasteluvettä ja ehkä pari kertaa pestä auto.

  Kiitos!
   
 2. AnoJantteri

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2010
  Viestejä:
  138
  Vesiautomaatti ei olis huonovaihtoehto.
   
 3. weebee

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2000
  Viestejä:
  240
  Juu, ja vie sen sinne rantaan, jolloin sitä nostokorkeutta tulee n. puoli metriä

  edit: imukorkeutta tarkennettuna
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2017
 4. AnoJantteri

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2010
  Viestejä:
  138
 5. mikrobitch

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2010
  Viestejä:
  1 816
 6. Ormu

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  5 215
  Hakusanoilla "venäläinen uppopumppu" saattaisi löytyä sopiva laite, tosin tuoton riittävyydestä en tiedä. :smoke: Kokeile toki vesiautomaattia ensin jos sellainen löytyy.
   
 7. Zigh

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1 243
  Jatketaas aiheesta: tontilla on hule- ja perusvesille kokoojakaivo, jonka pohjalla aina aika reilusti vettä. Ollut ajatuksena, että jos tuonne laittaisi jonkun uppopumpun niin saisi kesäisin "ilmaista" kasteluvettä.
  Kellään kokemusta tällaisesta virityksestä? Millainen pumppu tuohon sopisi kun nostokorkeutta noin 2-3m ja max 30m puutarhaletkua?
   
 8. Moloch

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2010
  Viestejä:
  1 135
 9. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 309
  Itsellä vähän vastaava idea pohdinnassa, sadevesikaivoista vesi purkautuu penkereeseen tontin rajalle, olen suunitellut upottaa tuon purkuputken alle 50l muovitynnyrin (löytyy jo itseltä), siitä pumppaisin vedet varaston taakse sijoitettuun kuution säiliöön (noita saan töistä) säiliön alle vielä pari kolme kuormalavaa niin saa vettä purkuventtiilin kautta vaikka kastelukannuun.
  Vesiletkun saisi helposti upotettua vaikka maahan, ei tarvitsisi kun n5-6metrin vedon, pumpun sähköille reilu 10metrin veto.
  Pumpuksi olen kaavaillut jotain tälläistä https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/einhell-bg-sp-550-if-uppopumppu ulkoisella uimurilla oleva ei todennäköisesti mahtuisi pienessä muoviastiassa toimimaan oikein.

  Eli siis: sateella alkaa tuohon pumppusäiliöön kertyä vettä, uppopumppu käynnistyy automaattisesti ja pumppaa veden isoon kuution pönttöön ja sateen lakattua pumppu sammuu.Käytännössä ilmaista kasteluvettä olisi ainakin reilusti reservissä koko kesäksi.

  Vielä pitäisi ratkaista miten estää roskien/kissojen/pikkulapsien joutuminen pumppusäiliöön, ja tarvitsisikohan tuo kuution pytty ylivuotoputkea? Tuskin on haittaakkaan jos uppopumppu jauhaa "tyhjää" säiliön täyttyessä.
   
 10. Moose

  Rekisteröitynyt:
  24.06.2003
  Viestejä:
  718
  Täällä on Bilteman (kahdesta halvasta) kalliimpi vesiautomaatti kunnallistekniikkaan liitetyn omakotitalon vanhassa oman kaivon vesilinjassa. Automaatin oma säiliö on tosin jätetty matkalle ja pumppu on kiinni paremmassa säiliössä. Tuo järjestely toimii muuten ihan hyvin, mutta ongelmana on pumpun katkaisupaineet, joita ei saa säädettyä. Se päästää paineen liian alhaiseksi ja tuloksena (pitkän) letkun päästä tulee välillä pelkkä liru. Sitten kun pumppu käy se nostaa paineen hetkellisesti ihan hyväksi.
   
 11. Nimetön_

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2015
  Viestejä:
  221
  Kaksi yleistä huomiota.

  Yksi hyvä mutta kallimpi vaihtoehto on upotettava vesiautomaatti, eli porakaivopumppu sisäisellä painerajalla.

  Kuution säiliöt pihalla alkavat kasvamaan levää tms, joten rengaskaivo noille perusvesille pitää ne käyttökelpoisempina. Ei se levä tietysti välttämättä haittaa kuin auton pesussa.
   
 12. Nimetön_

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2015
  Viestejä:
  221
  Laita pumppukaivoon kansi paikoilleen "donitsilla" purkuputki sisään ja toiselta puolelta ylivuoto pois, ehkä pieni imeytysreikä astian pohjaan, maaperästä riippuen.

  Tonnin konttiin letkulle läpivientiliitin ja viereen donitsilla putki ylivuodoksi, ei pala pumppu kun ei tarvitse ison sateen sattuessa ihan seinää vasten painaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti