Unettomuus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja jampetti, 08.05.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Kiitos paljon vaivannäöstä. Tuossa riittää lukemista.
   
 2. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Njor

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2015
  Viestejä:
  18
  Kyllä kunhan on erittäin lähdekriittinen. Netti on täynnä paskaa.

  Unettomuudesta on tuore Käypä hoito -suositus joka on kaikkien saatavissa. Ketiapiinista todetaan:
  • Psykoosilääkkeet tulevat kyseeseen vain erityistapauksissa.
  • Psykoosilääkkeistä unettomuuden hoidossa on hyvin vähän näyttöön perustuvan lääketieteen kriteerit täyttäviä tutkimuksia. Unettomuuden hoidossa eniten käytetty psykoosilääke on ketiapiini. Siitä on jonkin verran tutkimusnäyttöä.
  • Psykoosilääkkeiden vaikutusta pitkäaikaisen unettomuuden hoidossa ei ole tutkittu, eikä niitä mahdollisten haittavaikutustensa takia voida varauksetta suositella pitkäaikaiseen unettomuuden hoitoon.
  • Ketiapiinilla saattaa olla tehoa primaarisen unettomuuden lyhytkestoisessa hoidossa, masennuksen yhteydessä esiintyvässä unettomuudessa, ja se saattaa olla tehokas myös ikääntyneiden masennuspotilaiden unettomuudessa.
   
 5. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Niin on. Osa siitä on ihan virallisten tahojen tarjoamaa.
   
 6. linuxisnotunix

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2014
  Viestejä:
  442
  Eikö Lyricaa pidetty aluksi oivana uutena lääkkeenä, koska kuviteltiin, ettei sillä ole väärinkäyttöpotentiaalia? En löytänyt mitään terveysviranomaisten tai lääkärien lausuntoja asiaa koskien, mutta sellainen käsitys minulla on, että määrättiin avokätisesti, kun samaan aikaan päihteisiin keskittyviltä keskustelupalstoilta sai lukea miten hyvin kolisee. Nyt pakkaukseen ilmeisesti on tullut kolmiokin, minun pakkauksessani ei sellaista vielä ole.

  Ja samanlainen kuva minulla on ketiapiinista, että lääkärit pitävät sitä apuna vähän vaivaan kuin vaivaan, määrätään vain pieni annos niin potilas ei ole ihan koomassa.
   
 7. Disturbia

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2011
  Viestejä:
  1 133
  Hmmh, tokkurainen olo on jonkun aikaa ketipinorillakin, eikä voi ottaa jos on aamuherääminen (tärkeä sellainen), vaan on valvottava yön yli suosiolla. Vaikka ottaisi aikaisin niin ei ole taetta että varmasti heräisi. Mutta toiminut kuitenkin.

  Mirtzapin oli kyllä itselläni helvetisti, sai nukuttua, sai herättyäkin (joskus) ajoissa aamuun, mutta käsittämätön sivuefekti itselläni, eli zombie-modi päällä, kimeitä ääniä säikähti aina. Jännä juttu, esim. jos näit että pudotit lusikan, tiesit tietysti jo etukäteen että kun se tulee osumaan lattiaan, se kimeä ääni kuuluu. Silti näissäkin tilanteissa siihen aina säikähti hätkähtäen. Lihoin tuon käytön aikana, sama tädillä ja luin netistäkin että muillakin samaa, mutta toisaalta saattoi olla sitten vaan omaa mielihalua herkkuja kohtaan ilman lääkkeen vaikutustakin

  Perkele kun löytäisi vaan jonkun toimivan lääkkeen jota voisi käyttää loppuelämän eikä olisi pahasti haitallinen terveydelle yms.
   
 8. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Eipä taida sellaista ideaalista unilääkettä ollakaan, siis joka olisi tehokas, ei aiheuta riippuvuutta eikä sivuvaikutuksia! Paras tietenkin olisi jos pääsisi täysin eroon unilääkkeistä elämäntapoja rukkaamalla tai muulla konstein, mutta tämä on helpommin sanottu kuin tehty.

  Itse ajattelin myös kysyä lääkäriltäni josko tuota Mirtazapiniä voisi kokeilla, sen kun ei pitäisi aiheuttaa riippuvuutta. Siiten on myös ne uudemmat agomelatiinia sisältävät lääkkeet kuten Valdoxan, joiden ei myöskään pitäisi aiheuttaa riippuvaisuutta.
   
 9. PalleX

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2002
  Viestejä:
  3 101
  Niinhän ne joo sanoo, mutta itellä kesti puol vuotta vittumaisia vieroitusoireita Mirtasta. Eka kuukausi oli yhtä helvettiä, oireita aivan laidasta laitaan. Söin unettomuuteen hyvin pienellä annoksella varmaan parisen vuotta. Sit vittuunnuin tuohon zombi-oloon ja lopetin koko paskan. Kylhän se tuntui aluksi ihmelääkkeeltä, kun nukutti ja nukutti vaan, mutta sitten pidemmän käytön jälkeen se 24h nuutunut fiiilis rupes vaan vituttamaan. Varmaan aika yksilöllistä, mutta aivan paskapuhetta sanoa että ei aiheuta muka vieroitusoireita. Sekin tietysti vaikuttaa syökö sitä silloin tällöin vain, mutta siihen taas sopii paremmin Stellat jne. imo.
  http://mentalhealthdaily.com/2014/07/21/remeron-mirtazapine-withdrawal-symptoms-how-long-they-last/
   
 10. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Kuten sanoit, yksilöllisiä eroja. Suurissa seurantakokeissa kyseinen lääkkeen ei ole todettu aiheuttavan fyysistä riippuvuutta (koska kemiallinen vaikutusmekanismi on täysin erilainen kuin muilla lääkkeillä kun sitä otetaan pieninä annoksina unettomuuteen) ja on sivuvaikutuksiltaan siellä "vähiten sivuvaikutuksia" joukossa. Tietenkin yksilöissä on aina eroa joten jokaisen pitää löytää se oma paras lääke. Lääkehän ei lisää painoa vaan mahdollisesti joillain ruokahalua, joka taas voi johtaa itsekurin puutteen takia lihomiseen. Lisäksi vinkkinä, tietoa kannattaa etsiä esim Wikipediasta tai pubmedistä. Linkkaamasi sivun jutut voivat pitää paikkansa isoilla annoksilla, mutta mirtazapiinia syödään unettomuuteen lähes aina <15mg (monet syövät alle 7mg) koska sen nukuttava teho hiipuu suurilla annostuksilla.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2016
 11. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Nimenomaan näinhän se on, mikä sopii yhdelle ei laisinkaan käy toiselle. On vain yritettävä itselle löytää itselle mahdollisimman sopiva apu unettomuuteen ja siitä usein seuraavaan masennukseen (vai mikä lienee syy-seuraussuhde?).
   
 12. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Jep. Ja kannattaa aina aloittaa sieltä miedoimmsta päästä, esim melatoniini tai vaikka kamomillatee ja sitten siirtyä vahvempiin jos ei toimi.
   
 13. PalleX

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2002
  Viestejä:
  3 101
  Noh, oma annos oli maksimissaan 7,5mg , eli puolet pienimmästä tarjolla olevasta tabletista. Yleensä vielä tuosta puolet tai 1/4. Koska annoskin oli noin pieni, mitään lihoamisvaikutuksia tai ruokahalun kasvua itselläni ei kinä ollut. Varmasti on eroa, mutta tämä nyt oli omakohtainen kokemus kyseisestä lääkkeestä ja lääkäri puhuu paskaa, jos sanoo ettei aiheuta riippuvuutta (vieroitusoireita). Huom! Itse siis puhun vieroitusoireista, en sivuvaikutuksista. Sivuvaikutus zombi, vieroitusoireet todella perseestä alkuun ainakin kun/jos lääkkeen haluaa joskus lopettaa
   
 14. PalleX

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2002
  Viestejä:
  3 101
  ...
   
 15. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 292
  Itsellä menee koko pää sekaisin ja unirytmi päin helv.... jos nukun päiväunet, saattaa kestää jopa viikon tai useamman viikon. En tiedä miksi näin käy, mutta kokemuksen rintaäänellä voin sanoa, että elä nuku päikkäreitä vaikka kuinka nukuttaisi, lähde vaikka ulos. Tälläkin hetkellä päässä outoja tuntemuksia ja elän kuin kuplassa, ko olin 3 viikkoa kipeenä (saattoi olla influenssa ja angiina peräkkäin, tai sitten pelkästään pusutauti, näin lääkäri mainitsi asian, söin kuitenkin V-Pen 1500 kuurin) ja nukuin tuona aikana huonosti, jolloin yhtenä yönä tuli semmoset liskodiskot käymään päässä, että pää meni johonkin lukkotilaan. Alkanut tässä viikossa hieman jo pikkuriikkisen helpottamaan, mutta veikkaan pitkää toipumisaikaa. En sen kummemmin rupea taustoja selittää, mutta huomenna verikokeisiin ja siitä sitten jatkotoimenpiteitä (poissuljen elimelliset haitat).
   
 16. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Elikkäs ensimmäistä kertaa elämässäni kärsin siinä määrissä uniongelmista että täytyi hakea lääkitystä (oxamin 15mg) vaivaan. En ole pystynyt nukkumaan (ennen lääkettä) päiviin kunnolla ja olo on ollut koko ajan niinkuin vasta heränneenä, illallakin vaikka väsymys on ollut kova, ei ole uni silmään tullut millään, en ole myöskään nukkunut päiväunia. Sen jälkeen kun muutin nämä ongelmat enemmän ja vähemmän alkoivat, ongelmana on ollut mm. meluavat alakerran naapurit, jotka tosin ovat hieman rauhoittuneet toistuvien sanomisien jälkeen, sekä helvetin kova ääninen hissi joka hyrskyttää makuhuoneeni seinän takana. Lääkkeen avulla (puolikas on riittänyt) saan kyllä jokseenkin unen päästä kiinni mutta nyt pelottaa että ilman noita en nuku enää koskaan. :| Täytyy kokeilal myös nukkumista eri paikassa yhden yön testimielessä ilman lääkkeitä. Jos tilanne on se että en vain pysty nukkumaan asunnossani on kai muutettava. :|
   
 17. reptilee

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2015
  Viestejä:
  155
  Jos ei bentsotolea ole, suosittelen kokeilemaan rohtovirmajuurta. Kyseistä yrttiä saa apteekista pillereinä, mutta kasvin juuri suoraan jauhettuna on huomattavasti tehokkaampaa. Olen todennut tämän hyväksi valmisteeksi: http://eu.iherb.com/p/30865

  Kasvaa myös villinä Suomessa aika runsaasti :)
   
 18. Murhh

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2012
  Viestejä:
  994
  Kannattaa kokeilla korvatulppia. 3M ear classic soft todettu mukavaksi ja tehokkaaksi. Normaalit ear classicit on vähän epämukavat, eli kannattaa etsiä just nuo softit.
   
 19. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 371
  Itsellä ajoittainen unettomuus meinasi tänä keväänä kroonistua. Itsellä erityisesti nukahtaminen on vaikeaa. Tein radikaalin ratkaisun ja muutin vuorokausirytmiä. Nyt herään aamuviideltä ja yhdeksältä illalla nukkumaan. Olen nukkunut todella hyvin.
   
 20. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Joo elikkäs en ole nukkunut nyt kunnolla kohta kuukauteen, pahasti tuntuisi alkavan kroonistua ja olo on aika paska. Nappien avulla vähän paremmin mutta niihinkin alkaa tolet kasvamaan joten olen pyrkinyt välttämään niitä parhaimpani mukaan. Nyt ongelma on myös levinnyt siihen että heräilen myös nukahtamisen jälkeen helposti ja sen jälkeen on taas vielä vaikeampaa nukahtaa uudestaan. Psykiatrin kanssa on aloitettu terapia, saa nähä mihin helvettiin tässä ollaan menossa. Ei hirveästi kiinnostaisi univammaisuus pitemmän päälle.
   
 21. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Ja tilanne pahenee pahenemistaan. Nyt en ole nukkunut silmäystäkään ja kohta pitäisi lähteä töihin. Pystyykö lääkäri kirjoittamaan helposti sairauslomaa jos ei pysty nukkumaan? Voimat alkaa loppua.
   
 22. uj-kk

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2016
  Viestejä:
  99
  vanha juttu mutta vastaan silti.
  uskon että lekuri pystyy kirjottamaan sairaslomaa jos on paha unettomuus.
  varasitko ajan lekurille? miten kävi?
   
 23. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Ihan hyvin on maistunut uni vaikean talven/kevään jälkeen. Lisääntynyt päivän valo auttoi itsessään jo, sekä myös terapiasta oli apua vaivaan.
   
 24. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 072
  Jännä miten osa nukkuu paremmin kesällä ja osa paremmin talvella. Ite oon talvisin huomattavasti pirteämpi kuin kesäisin ja tulee talvisin nukuttuakin paremmin.
   
 25. uj-kk

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2016
  Viestejä:
  99
  mitäs siellä terapiassa selvis sellasta mikä autto unensaantiin? :)
   
 26. kharlam Banned

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2016
  Viestejä:
  35
  Liittyy sekä masennukseen että unettomuuteen: http://well.blogs.nytimes.com/2016/06/15/how-exercise-may-help-the-brain-grow-stronger/?_r=0

  Rankka ja riittävän pitkäkestoinen liikunta vaikuttaa aivoihin positiivisella tavalla. Hiirillä tehdyn kokeen mukaan ne yksilöt jotka harjoittivat liikuntaa kasvattivat uusia ja stressiä paremmin kestäviä aivosoluja, jotka auttoivat heitä kestämään stressaavia tilanteita paremmin.

  Eli aivot ikäänkuin uudistuvat juoksulenkin aikana ja sen jälkeen tavalla, joka tekee niistä paremmin stressiä sietäviä ja vähemmän alttiita kokemaan masennuksen/ahdistuksen tunnetta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti