Unettomuus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja jampetti, 08.05.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jampetti

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  79
  Näinä yön pimeinä tunteina kun tulee valvottua, niin tulee mieleen, että miten ihmeessä sitä saisi untakin. Aamulla olisi puoli seitsämältä ylös, mutta uni ei vain tule silmään. Tuossa sängyssä tulee lähinnä pyörittyä kun on liian kuuma/liian kylmä vuorotellen. Eikä noista jostain luontaistuote unitableteistakaan tunnu olevan hyötyä.

  Eli onko jotain vinkkejä unen saamiseksi? En kärsi jatkuvasta unettomuudesta, mutta välillä on näitä öitä jolloin tulee vaan väkisin valvottua koko yö. Lääkkeitäkään en välttämättä tahtoisi aloittaa.
   
 2. Splendis

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  445
  Ulkoile, käy vaikkapa illalla juoksulenkillä.[signature]Begins with d, ends in ?[/signature]
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Hei!

  Kannattaa vetää ensin perseet ja sitten käteen. Ei siitä kyllä joka kerta uni tule, mutta on sitten ainakin muuten kivaa.

  T: Egonen[signature]""Tupakansavun aiheuttama keuhkosyöpäriski on samaa suuruusluokkaa kuin asbestin, bentseenin tai arsenikin aiheuttama riski, jos henkilö ei tupakoi."" (Lähde)[/signature]
   
 5. Tauriini

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2004
  Viestejä:
  3 227
  Käyt illalla juoksemassa kevyen lenkin, saat hieman raikasta ilmaa. Lenkiltä lämpimään/kuumaan suihkuun (rentouttaa). Älä juo kahvia/teetä/kolajuomia iltaseiskan jälkeen. Ala sammutella kirkkaimpia valoja jo ysin-kymmenen aikoihin illalla. Tuuleta kämppä hyvin ennen nukkumaan menoa. Ota hyvä kirja/lehti ja lue hetken aikaa sängyssä. Jos tuntuu ettei uni tule niin älä jää turhaa kieriskelemään, vaan pomppaa ylös ja käy puuhastelemassa jotain; lue vaikka muroa.

  Koeta olla ajattelematta aamuherätystä ja koko ajan vähenevää nukkumisaikaa, se lisää vain stressiä eikä nukahtamisesta tule mitään. Jonkin ajan kuluttua käy taas kokeilemassa josko uni tulis. Lopulta ku saat unen päästä kiinni, ja aamulla kello soi niin vaikket olis nukkunu ku 2h niin pakota ittes ylös, ja jos tuntuu ettei pysty töihin/kouluun lähtemään väsymyksen takia, niin pysyttele silti hereillä äläkä mene nukkumaan ennen iltaa. Varmasti tulee uni paremmin. Tällä tavalla pakotat unirytmin oikeaksi, ja nukahtaminen muuttuu helpommaksi. Koeta myös viikonloppusin pitää kiinni jonkulaisesta unirytmistä jos mahollista.

  Kauniita unia. :)[signature]The Official God FAQ
  Just say NO![/signature]
   
 6. Stolen

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2000
  Viestejä:
  986
  Puuh.
  Klo 23:15 nukkumaan, 01:11 heräsin eikä enää millään unta.
  Herätys olisi tuossa 04:45...[signature]Simple and easy.[/signature]
   
 7. Jahas

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2001
  Viestejä:
  1 699
  Juu, on se jännä vaiva.

  Tänään on vedetty tunnin pyörälenkki, kahvia ei olla illalla vedetty. Viimeksi syöty yhdeksältä, ja rauhoituttu lukemaan hetkeksi ennen nukkumaanmenoa. Tässä sitä ollaan taas kerran ja aamulla kahdeksaan töihin.
  [signature]Do we all learn defeat - from the whores with bad feet[/signature]
   
 8. Insanick

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2005
  Viestejä:
  167
  Hei!

  Hyvä idea. Sitten kun nukahtaa niin on hassua herätä vessanlattialta housut kintussa ja kikkeli kädessä.

  T: Nuuskamulkkunen
   
 9. TRG-42

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2002
  Viestejä:
  2 063
  Tää tepsii aina, suosittelen.[signature]Network error[/signature]
   
 10. Deranger

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2004
  Viestejä:
  671
  Toi on kyllä ihan vakio että jos on pakko herätä aamulla jonkun kellon kanssa niin ei saa nukuttua sitten sitäkään vähää. Miettii vaan miten vähän on aikaa ja odottaa että se kello alkaa huutamaan. Onneks akateemisen vapauden puitteissa on voinu suunnitella lukujärjestyksensä sellaseks että koskaan ei tartte olla missään ennen puolta päivää. Jos töihin pääsee joskus niin joutuu varmaan ottaan sellasen elämänrytmin että menee suoraa duunista nukkuun ja luottaa siihen että herää ennenkun takasi pitää lähtee ilman kelloakin. :)
   
 11. jhak

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2001
  Viestejä:
  569
  Juuh samaa ongelmaa.. on vaa nii helvetin kuuma, ettei tuu uni. Ikkunaakaan ei voi avata ötököiden takia :l[signature]To Ensure Peace.
  We Must Prepare For War.[/signature]
   
 12. <img src=""../

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  15
  Kokeilen.
   
 13. jampetti

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  79
  Kiitoksia vinkeistä. :-) Sain nyt itseni kammettua ylös, mutta kyllähän tässä taas helvetisti väsyttää näin aamulla. Olen muuten huomannut, että tämä unettomuus liittyy aika paljolti myös siihen, kun tulee kesä ja ulkona ei olekkaan enää ihan niin pimeä. Olisikohan syytä hommata jonkinlaiset pimennysverhot?
   
 14. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 879
  Ikkunoihin pimennysverhot, musiikki seis, pikku iltapala vaikka voileipä nassuun, ja sänkyyn, niin ei tarvitse unta houkutella. Jos pitää aamulla herätä johonkin aikaan, niin puolta tuntia ennen kuin oikeastaan pitäisi, kännykkä herättämään. Nouse ylös ensimmäisestä herätyksestä ja syö kunnon aamupala.

  [signature]Tiede on tapa oppia elämään epävarmuuden kanssa.[/signature]
   
 15. Masaone

  Rekisteröitynyt:
  04.10.1999
  Viestejä:
  142
  ~23 nukkumaan, ehkä neljältä unta ja nyt väkisin kanssa seiskalta ylös jospa unirytmin sais kohilleen. Tänään on kyllä pakko käydä ostaa viilennyslaite, kun oli kaikki ikkunat auki ja tuulettimet pyörimässä eikä silti laskenu lämpötila alle 25 asteen edes yöllä, paitsi ehkä just neljän jälkeen.
   
 16. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 072
 17. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 072
  Vittu että taas vituttaa. Ei tullu uni ei vaikka kuinka yritti. Sängyssä pyörimistä puoli yhdestä asti, ja nyt varttia vaille viis nousin ylös ku ei kannata enää nukkuu. Menee taas työpöivä mukavasti koomaillessa.

  Vitte että pitääki olla tyämmönen vaiva riesana.
  [signature]SjY varjofoorumi, jatketaan siitä mihin sensuuri lopetti:
  http://p4.foorumi.info/jatkoaika/[/signature]
   
 18. Ad_Astra

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2002
  Viestejä:
  2 501
  Mirriä rapsutellessa nukahtaa usein nopeasti nykyään.
  [signature]Vittuilu ei ole syntiä, vaan harrastus.[/signature]
   
 19. pelitys

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2005
  Viestejä:
  5 884
  Se on tosiaan aika rauhoittavaa kun kissa kehrää sängyn laidalla :) Joskus kun täällä niitä pidettiin niin pistin tuolin sängyn viereen niin ne tuli siihen aina nukkumaan kun olivat vielä pieniä, sitten tulivat aina aamulla tepastelemaan päälle ja nuolemaan kasvoja <3 Sai kyllä varoa ettei unissaan kierähtänyt päälle.
  [signature]"Jos paino on voimaa niin ylipaino on ylivoimaa."[/signature]
   
 20. Reedorth

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2000
  Viestejä:
  1 714
  kun ei touhua koneen ääressä liian pitkälle iltaa niin ei pysy virkeänä, koita vaikka mennä sohvalle kattelemaan tv'tä 20 jälkeen tjsp.
  [signature]De Gloria Missae Sanguinis
  Wollust verreckt in Fleischorgien
  De Gloria Missae Sanguinis
  Lucifer Incestus[/signature]
   
 21. moltsu

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2001
  Viestejä:
  381
  Noup, ei telkkuakaan. Lukemista (kevyttä), rauhallista rentouttavaa musiikkia, (ääniä, jos ei musasta tykkää). Illalla rentouttava suihku/kylpy, kevyt iltapala. Ja sitten sänkyyn ja siellä "laskee niitä lampaita". Eli keskittyy johonkin ihan hassuun hokemaan eli ei päästä ajatuksia poukkoilemaan.


  [signature]http://www.nokkonen.com
  http://www.palokanpyry.net[/signature]
   
 22. ODI

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2000
  Viestejä:
  774
  Tuo unottomuus on kyllä todellä hankala ongelma, siitä tuli itsekkin joskus kärsittyä. Oli kaiken näköistä stressiä yms, jolloin yöunet vain jäivät yleensä väliin. Kyllä siellä sängyssä tuli makoiltua, mutta uni vaan ei tullut. Siinä vaiheessa kun tilanne meni sellaiseksi että viikossa tuli tunti pari nukuttua ja päivät koomaillessa niin tuli haettua lekurilta lääkkeitä. Lähinnä unilääkkeillä oli tarkoitus sada jonkin näköinen unirytmi aikaisiksi.

  Nykyään tuota ongelmaa ei minulla ole, kyllä se uni tulee, tosin ei nopeasti. Saattaa helposti mennä sägyssä tunti parikin pyöriessä, mutta kyllä se siitä. Itselläni tuo unettomuus johtui varmaan enemmänin stressistä ja siitä että yritti päässään kelailla juttuja. Ja sitten sehän vaan lisää stressiä kun ei saa nukuttua. Yksi mikä on tärkeää tuossa vaiheessa on pitää kiinni unirytmistä, koska sekin tuli huomattua että 1 kunnon ryyppiskely viikonloppu tuhosi unirytmin kokonaan ja sitten taas meni se pari viikkoa saada siitä kiinni.
   
 23. dktha

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2005
  Viestejä:
  3 975
  Tätä ei kyllä tajua. Valitin joskus lääkärille unettomuutta niin se sanoi että pitäisi koneen sijasta katella telkkaria. Mitäs ihmettä? Telkkari tylsistyttää mielen? Miten se telkkarin tuijottaminen nyt niin paljon eroaa koneella olemisesta?
  [signature]Q6600/P5W DH/4GB/XFX 8800 Ultra Extreme/500GB MIRROR/Antec 430W.
  There is no good, no evil - only decisions and consequences.[/signature]
   
 24. JEEK

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2006
  Viestejä:
  207
  Harrasta liikuntaa ja nuku 5-7h pitkiä yöunia
  [signature]E4300 3,3ghz, Kingston hyperX 800 mhz 2x1gb, ASUS P5N SLI, 7600GT. äkspox 360 ja 32" lcd[/signature]
   
 25. Reedorth

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2000
  Viestejä:
  1 714
  koneen käyttö on toista mitä tv'n katselu. koneen äärellä muutenki ajatukset lähtee harhailemaan ja ajantaju voi kadota, sitä helpolla huomaa "ohop menipäs pari h taas äkkiä". sohvalla jos makoilee niin saattaa vielä alkaa väsyttämäänkin kun lepäilee siinä eikä sinnittele hereillä tuolilla. tuommonen koneella "työskentely" voi tavallaan vaan piristää kun joutuu pohtimaan ja miettimään juttuja tai jos pelaa, mitä nyt ikinä touhuaa siinä.


  edit: niin meinaan että jos hereillä nyt haluaa olla niin mielummin tv'tä katsoo kun koneen ääressä pitkin iltaa istuu.[signature]De Gloria Missae Sanguinis
  Wollust verreckt in Fleischorgien
  De Gloria Missae Sanguinis
  Lucifer Incestus[/signature]
   
 26. Colonial Spacehamster

  Rekisteröitynyt:
  16.11.1999
  Viestejä:
  32
  Riippuu paljolti siitä mitä koneella tekee, mutta yleisesti otettuna tietokoneen ääressä aivot varmaankin ovat paljon aktiivisemmat kuin töllöttimen edessä.

  Eli toisin sanoen ennen nukkumaan menoa jokin pitkä veteinen tv sarja pyörimään (vaikka tietokoneen näytölle). Mieluiten vielä semmoinen jossa juonen käänteet ovat itsestään selvyyksiä ja johan alkaa nukuttaa vähän ajan päästä.
  [signature]while(true){brain=rand();sleep(1000);brain=NULL;}[/signature]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti