Ulkoasennettava 4G-mobiilireititin Zyxel LTE 7460

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja mölyä, 24.02.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Enzo Ozne

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2018
  Viestejä:
  8
  Tällainen ja ulkoiset antennit: https://teltonika.lt/product/rutx09/

  Jos tukiasema ei ole 1800MHz, niin nopeutta et välttämättä saa enempää kuin nytkään. Itse modasin ulkoiset antennit tuohon Zyxeliin. Nuo sisäiset ei ole mitenkään kummoiset.
   
 2. Sawez

  Rekisteröitynyt:
  25.09.2000
  Viestejä:
  969
  Oletan että vastasit mulle...
  Tukiasema in 1800MHz, nyt saan nykysillä antenneilla yhden pykälän ja 800MHz taajuudella täydet tolpat, joka on nopeampi kuin yhden tolpan 1800MHz.

  Ajatus olisi siirtyä tuohon 1800MHz verkkoon, mutta signaalia pitäisi saada paremmaksi.
   
 3. Sawez

  Rekisteröitynyt:
  25.09.2000
  Viestejä:
  969
  No, tämä nyt tuli sitten tilattua. Laittelen tänne kokemuksia, jahka laite saapuu.
   
 4. Sawez

  Rekisteröitynyt:
  25.09.2000
  Viestejä:
  969
  Taitaa lähteä takas. Asensin tän korkeammalle kuin nuo nykyset antennit ja signaali ja nopeus on huonompi. 1800MHz verkoon saa just yhteyden ja 800MHz signaali on kaksi pykälää. Kun taas nykysillä antenneilla se on täydet.

  Eli ei nuo omat antennit tässä taida kovin tehokkaat olla.
   
 5. Makezzu

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2019
  Viestejä:
  1
  Onko muut saanu avattua portteja tällä? Käytössä elisan liittymä ja julkinen ip on ostettuna. Porttityökalut näyttää, että portit ovat auki mutta peleissä tulee silti strict nat.
   
 6. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 695
  En tiedä millaisiin antenneihin vertaat, ketjun otsikon leite ei ole mikään hirmu suuntaava, jos sinulla aiemmin asennus vahvasti suunta onnistunut asennus, niin en tiedä mihin ole pyrkinyt tällä ketjun laitteella. Tämä ja yleensä ulkoasennettavat 4Gmodeemit ovat hyviä tilanteissa joissa sisäkuuluvuus on huono/puuttuu ja ulkona löytyy kelvollinen, kyse helppoudesta ja monesti myös siitä että ulkoantenneilla tarvitaa selkeästi isompaa vahvistusta että saadaa kompensoitua kaapeli ja liitin häviöt.

  Puhuit signaali tolpista, ja vertaili eri laitteita, tolpat on vähän valmistaj kohtaisia ja voivat kertoa eriasioista, ja eivät paljasta ongelmaa, eli kannattaa kaivella laitteen uumeineista tarkempaa tietoa, ei voimakkuuksien lisäksi laatu/häriöitä kuvaavia tekijöitä. paikasta riippuen se maston nokassa ei välttämättä hyvä ratkaisu, vaan paikka joka "suojaa" ei haluttuja suuntia. Noista varmaan tarinaa tässä ketjussa ainakin tämän osion 4G ketjuissa, käytä vaikka hakusanaa SINR.

  Kertomastasi sa myös käsityksen että yksitaajuus aluetta, eli ei tajuusyhdistely tukea operaattorilla mutta kuitekin eri taajuuksien tukiasemia alueella ?
   
 7. Ixus

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2002
  Viestejä:
  486

  Olen nyt muutaman tunnin tapellut tämän ongelman kanssa. Olen generoinut openssl:llä private keyn ja certificaatin, todennäköisesti pem muodossa, kun ovat "ihmissilmällä luettavia". Tallensin nämä samaan tiedostoon, muodossa (suurin osa poistettu key:sta ja certistä):
  -----BEGIN PRIVATE KEY----- MIIEvgIBADANBgkqhkiG9w0BAQEFAASCBKgwggSkAgEAAoIBAQCgq06H9MpyEaki DWDzG0NWOK4jlv5CUrQRzXepoKxCogtv0sTCFryMj/KNZviwSXcMQsls7FbprDQ2 e
  -----END PRIVATE KEY-----
  -----BEGIN CERTIFICATE----- MIIDsTCCApmgAwIBAgIJAO3CuXkrsA12MA0GCSqGSIb3DQEBBQUAMG8xCzAJBgNV /qSqJYzsnXoiYJTMDaavsG7Cnp2HIRaUWWrVfdCPGbBntDdS8w==
  -----END CERTIFICATE-----

  Mutta aina saan virheeksi invalid file format. Onko ajatuksia miten pitäisi toimia, että tuon saisi hyväksymään SSH:n vaatiman certin?

  Edit: Luomani tiedosto kelpaa näköjään web-serverin sertifikaattitiedostoksi mutta ei SSH:n. Mikä tuo SSH:n sertti oikein pitäisi olla, kun siihen ei kelpaa puttygenin luoma public key?
   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2019
 8. Ixus

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2002
  Viestejä:
  486
  Vastaan itselleni.
  Puttugenillä luoma public key ei kelvannut. Linuxissa SSH-keygenillä luotu public key kelpasi.
   
 9. mualämpö

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2012
  Viestejä:
  63
  Onko kokemuksia zyxel 7460 ulkoisesta modeemista? Yhteys nopeus itsellä 50megaa, tarjolla max 300. Elisan antenniin matkaa 2km, näkyy meille.

  Hintaa tuolla zyxelillä aika paljon, mutta halpa nopeuden noustessa.

  Joten kannattaako ostaa?
   
 10. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 695
  Tässä ketjussa on joidenkin käyttäjien kokemus postauksia.
  Jos kysyt että millaisiin vauhteihin tällä leitteella sinun käyttöpaikalla voi päästä Elisan eri liittymillä eri asennustavoilla ja eri aikoina, niin se on testattava siellä sinun käyttöpaikalla.
  Yleisellä tasolla 50Mbit/s alaspäin on ihan mahdollista hyvissä oloissa hyvällä liittymällä, jopa enemmänkin, ei satamegaakaan mahdon ole.
  Se ei taasen kerro mitä sinun käyttöpaikalla on mahdollista, vaikka 2km ja antenni silmin näkyy sinänsä tuo toivoa, niin käytönnön nopeudet voi olla silti sieltä liittymän vaihteluvälin alarajalta.

  Jos sinulla puhelin joka tukee tuon kanssa vastaavia tekniikoita ja siinä vauhdikas ko operaattorin liittymä, niin sillä voi teistailla potenttiaalisilla asennuspaikoilla mihin voisi olla mahdollosuuksia ja sen jälkeen miettiä kannattaako edes laitetta hankkia testiin. Jos puhelin on sellainen millä saa vähän "tolppia" enemmän tietoa , eli singnaalin laadusta saa jotain tietoja niin saa vähän enemmän käsitystä mahdollisista ongelmia.
   
 11. bassMonkey

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2001
  Viestejä:
  22
  Tämä tuli hankittua ja hyvin näyttää pelaavan. Suuntaukseen ja valvontaan piti saada laitteen statsit ulos, mikä olikin odotettua helpompaa..

  cgi-bin/gui.cgi on suojaamaton ja sen syömät requestit oli helppo selvittää. Ei siis vaadi mitään kirjautumisia tms.

  Valvontaan hyödyllisimmät lienee:
  - get_wwan_current_network_stats
  - get_wwan_network_internet_status

  Esimerkki: https://gitlab.rapellys.biz/snippets/1
   
 12. fraatti

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2011
  Viestejä:
  294
  Tänään kävikin mielenkiintoinen homma. Laite oli bridge/sillatussa tilassa mutta se ei suostunut antamaan ip-osoitetta asuksen reitittimelle. Läppirille antoi hienosta. Bridge/router asetuksen muutos korjasi asian. Tämä lähinnä sitä ajatellen että jos moinen tulee jollekin joskus vastaan. Lähes kolme vuotta tuo on pelannut ilman moista ongelmaa.
   
 13. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 695
  Mobiililiittymissä ei yleensä ole tarjolla kuin yksi IPv4 osoite. (se IP jaellaan operaattorin DHCP palvelimelta)
   
 14. fraatti

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2011
  Viestejä:
  294
  Nulkun pissintää. Joo ei siellä zyxelissä sitä dhcp palvelinta ole sillattuna mutta saman värkin kautta se osoite annetaan myös seuraavalle laitteelle jä tämä linkki jumitti. Miksi tuota sitten kutsutaankaan.
   
 15. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 695
  Ei ole modeemin vika jos operaattori jakaa vain yhden IPv4 osoitteen, jos sen nappaa läppäri, niin muut laitteet jää ilman.

  Jos taasen meinasit sitä että Asus tiltannut, revit sen irti verkosta, kytket läppärin tilalle, läppäri sai IPn, jonka jälkeen kytki Asuksen uudestaan verkkoon, no luonollisesti se ei saa IPv4, jos nyt uudelleen käynnistät yhteyden, niin joku saa
   
 16. fraatti

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2011
  Viestejä:
  294
  Telian mastossa oli jotain hämminkin jolloin sekä zyxelistä että että kännykästä hävisi 4g verkko. Verkon palattua tämän seurauksena liikenne asukselta zyxeliin ei enään toiminut.

  Ei pingi zyxeliin eikä myöskään luonnollisesti zyxeliniin pystynyt kirjautumaan sisään, wan puoli oli mykkä asuksesta. Kummakaan boottailut eikä asuksen fw päivitys tai tehdasresetti auttanut mitään. Eikä zyxelin virtalähteen vaihto. DHCP-palvelimena verkossa toimii siis asus.

  Kun zyxeliltä lähtevän narun siirsi suoraan läppärin persiiseen niin kaikki toimi kuin junan vessa.
  Zyxelin ja asuksen yhteiselo alkoi taas toimimaan kunhan läppärillä kävi vaihtamassa zyxelistä sillatun tilan pois/päälle. Joku bitti oli siis mennyt poikittain zyxelistä joka aukeni kun asetuksen käänsi päälle/pois.

  Lopputulemana kaikki asetukset ovat samalla tavalla kuin viimeiset 3v ja homma toimii taas.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti