Ukrainan vallankumous (Venäjän laajentumispyrkimykset)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja TheThh, 21.01.2014.

 1. Zenite

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2009
  Viestejä:
  128
  00000000
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2015
 2. Matin ja Tepon kosto

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2009
  Viestejä:
  1 932
  Putin, aikamies ja leikkii vielä nukeilla. Mitä tähän kommentoivat Muron psykologiaan perehtyneet?

  Vakavasti ottaen, jos tuo pitää paikkaansa niin epätoivostahan tuo kertoo. Ilmatilaloukkaukset, sotaharjoitukset, yms. eivät ole vakuuttaneet länttä (NATO:a) Venäjän konventionaalisesta voimasta, vaan esimerkiksi NATO hävittäjien ja tankkien lähettäminen Viroon kertoo juuri siitä, että Venäjän kortit ollaan valmiita katsomaan jos niikseen tulee. Venäjän olisi turha pelata ydinase korttia jos luottamusta siihen että omat konventionaaliset voimat voisivat vetää lännen pitkään ja kalliiseen konfliktiin.

  Epäilen vähän tämän aitoutta... Venäjä on ollut tiukasti Euroopan NATO maiden ohjustentorjuntajärjestelmiä vastaan ja tällaisella viestillä ei nyt ainakaan paranneta neuvotteluasemaa asiassa vaan eiköhän Tanskassakin ole kahta suurempi motivaatio puolustusjärjestelmän hankkimiseen ja nyt tuskin puhutaan enää vain mahdollisista Islamilaisten valtioden ohjusuhan torjunnasta.

  Pidemmällekin ajatellen Venäjä pelaa tässä USA:n ja EU:n pussiin yhä enemmän, mikäli tämä on totta.
   
 3. TonyM Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2002
  Viestejä:
  9 006
  Mitäköhän Suomi tekisi jos useampi venäläinen hävittäjä lentelisi Suomen ilmatilassa muutaman minuutin, Hornetit vierellään.
   
 4. FatBob Banned

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2014
  Viestejä:
  3 733

  Onko mahdollista USA tuoda lentotukialuksia suomenlahdelle? Onko itämerellä mahdollista olla jenkkien laivaston aluksia? Vai onko itämerellä vastaavia rajoituksia kuin mustallamerellä?
   
 5. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 830

  Teknisesti ei ole.

  Rajoitukset ovat purjehdusteknisiä eli hieman eriluonteisia kuin Mustalla merellä.
   
 6. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 461
  Ainakin on luvattu. Mutta kun kysymys oli radarsat -datasta (RADARSAT-2, spotlight moodissa 1 x 3 m resoluutio), ei se välttämättä ole ihan niin hyödyllistä kuin ensin kuulostaa. Toki suuri plussa on että sääolosuhteet ei tuohon vaikuta...
  http://www.asc-csa.gc.ca/eng/satellites/radarsat/radarsat-tableau.asp
  http://www.theglobeandmail.com/news...magery-to-ukrainian-military/article22978830/
   
 7. Superstar Supernova

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2013
  Viestejä:
  293
  Lukashenko Calls for U.S. Involvement in Ukraine Peace Process

  Belarussian President Alexander Lukashenko has appealed to the United States to become “openly” and “immediately” involved in resolving the crisis in Ukraine, saying that it would be impossible to attain stability in the region without a more significant U.S. role, according to an interview published Tuesday on the Belarussian presidential website.

  In one of Belarus's sharpest divergences yet from the policies of its powerful neighbor, Russia, Lukashenko seemed to be appealing for help to Washington amid the concerns of other Eastern European countries about Moscow's perceived imperial ambitions.

  “I believe that without Americans, no stability would be possible in Ukraine,” Lukashenko said in the interview with Bloomberg news agency.

  “When meeting lately with representatives of the United States, official representatives who visited us, I have persistently informed them of our point of view, stating that I don't know what Americans want here, in Eastern Europe, in Ukraine in particular, but if Americans want peace and stability here, they must immediately get involved in this process,” Lukashenko said.

  Since the start of the crisis, Lukashenko, whose country shares borders with both Russia and Ukraine, has mostly avoided openly defying Moscow, but has voiced his concerns over Russia's annexation of Crimea and its support for separatists in eastern Ukraine.

  The comments are unusual from Lukashenko, who has been called “Europe's last dictator” and has been the target of Western sanctions as a result of human rights abuses during his two decade-long rule in Belarus.

  But Moscow's attempts to dominate its neighbors seem to be increasingly troublesome for Lukashenko, who expressed doubts about Moscow's intention or ability to ensure peace in Ukraine.

  The “most worrying” aspect of the peace deals reached in the Belarusian capital Minsk by representatives from Russia, Ukraine and Europe was that the “U.S. was not openly involved in this process,” Lukashenko said.

  While hosting two rounds of talks in Minsk in February and last year, Lukashenko denounced Ukrainian forces for failing to more actively resist Russia's annexation of Crimea, and has proclaimed his readiness to personally take up weapons if Russian troops appeared in his country without invitation.

  Belarus passed a law earlier this year that states the appearance of any foreign fighters on its territory will be viewed as an act of aggression even if they cannot be identified as regular troops, and has moved to phase out Russian-language instruction at the nation's schools after Moscow claimed that its meddling in Ukraine was driven by the need to protect Russian speakers.

  During a meeting with Latvia's Foreign Minister Edgars Rinkevics last month, Lukashenko asked for the Baltic nation's help in improving his country's relations with the European Union, but added that Belarus wanted friendly relations with all its neighbors, including Russia, Belarussian state-run Belta news agency reported.

  Belarus, along with Kazakhstan, remains a member of the Russian-led Eurasian Economic Union.

  The EU, meanwhile, has also started warming up to Minsk. Rinkevics has said that recent events have given Europe a “window of opportunity” for improving relations with Belarus, the Wall Street Journal reported.
   
 8. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 120
  USA on varmaan jättäytynyt pois noista neuvotteluista ihan tietoisesti monestakin syystä, ja ehkä ihan fiksuistakin syistä. Yksi syy on se, että USA ei halua antaa ymmärtää olevansa jokin "osapuoli" tässä kriisissä Venäjän tapaan, se ei halua sitä riemua Putinille suoda. Toinen syy on se, että USA muutenkin toivoo eurooppalaisten kumppaniensa ottavan enemmän vastuuta takapihastaan.

  Sitä voi sitten taas pohdiskella, että mikä on Lukashenkon taka-ajatus tuossa toiveessaan. Pelaako puhtaasti Putlerin pussiin, vai onko sillä jotain vilpittömämpiäkin tarkoitusperiä tässä, mene ja tiedä.
   
 9. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 899
  Voisi kuvitellatulleen Moskovasta jotain ikäviä uutisia Valko-Venäjälle kun tuommoisia lausuntoja annetaan ulos. Valko-Venäjä on hyvin hankalassa asemassa. Parhaimpaan kaveriin ei voi luottaa yhtään.
   
 10. konvehteja

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  4 165
  [​IMG]

  Näinköhän venäjä antaa tarkkailijoiden saapua?
   
 11. Matin ja Tepon kosto

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2009
  Viestejä:
  1 932
  Olen joskus pohtinut tuota. Pitäisi jonkun ihan asiaan enemmän perehtyneet ottaa kantaa tuohon, mutta itse mietin, että tukialusosaston kannalta tuo Suomenlahti voisi olla sumppu.
   
 12. blister Banned

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2014
  Viestejä:
  3 133
 13. Rekistöröitynyt

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2014
  Viestejä:
  2 150
  Ettei keneltäkään unohdu, vaikka sanottaisiinkin että rikollisia pitäisi "ymmärtää" etteivät rikolliset pahastu vielä lisää:
  [​IMG]
   
 14. FatBob Banned

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2014
  Viestejä:
  3 733
  Samaa mieltä! Sota-aikana suomenlahti on aivan liian pieni lammikko laivaston operoimiseen. Niitä vastaan on helppo hyökätä maitse. Mutta nyt osoittaakseen NATO voimaa ja kokoa, olisi USA:lta hieno veto tuoda yksi Nimitz luokan lentotukialus näkyville suomenlahdelle. Keräisi paljon katsojia. Eipä taida mahtua kyseiset lentotukialukset edes Suomen satamiin ystävyyskäynnille?
   
 15. Jarlaxle

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2002
  Viestejä:
  3 469
  Tai oikeastaan koko itämeri on liian pieni ja ilmeisesti sukellusveneiden suhteen erittäin haasteellinen ympäristö niiden havaitsemisen suhteen. Samaten merta voitaneen miinoittaa ja ei tule unohtaa myöskään Kaliningradia. Rauhan aikana itämerellä seilaa paljon kaupallista liikennettä eikä niitäkään aluksia haluta päästää ihan lähelle myöskään. Koska siis kyseistä tukialusryhmää ei sota-aikana ikinä tuotaisi itämerelle niin ihan turha sitä on rauhan aikanakaan sinne ajaa kaiken muun ruuhkan keskelle.
   
 16. Mama70

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  7 518
  Ei taida kaikkein isoimmat lentotukialukset mahtua Ison-Beltin sillan ali? Ali mennyt risteilyalus oli 236 jalkaa ja lentotukialukset ovat about samoja korkeuksia. Tosin saattavat olla antennejä yms. joita voisi ottaa alas tilapäisesti.
   
 17. suomalainen on venäläinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2015
  Viestejä:
  9
  Muistan lukeneeni, että jenkeillä ja venäläisillä on herrasmiessopimus (tai olikohan kirjoitettukin johonkin ydinasesopimukseen), ettei itä-merelle tuotaisi ydinaseita kantavia laivoja. Ja siksi täällä käy vain pikkupaatteja.
   
 18. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 120
  Kerro se venäläisille sukellusvenekippareille.

  PS. Venäläinen on suomalainen, ja toisaalta trolli on paskapää.
   
 19. suomalainen on venäläinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2015
  Viestejä:
  9
  Niin kulkeeko venäjän ydinaseille varustetut sukellusveneet sitten itä-merellä?
   
 20. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 120
  Sitä ei tiedä erkkikään, mutta maailman varmin asia on se, että ryssään ei voi luottaa. Meidän muiden pitää lähteä siitä oletuksesta, että kyllä kulkee.
   
 21. suomalainen on venäläinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2015
  Viestejä:
  9
  Niin minun käsittääkseni Venäjän ydinaseita kantavat subit kyllä operoi jäämereltä käsin. Miksi edes toisivat itä-merelle ydinaseita kun maaltakin yltää.
   
 22. Jarlaxle

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2002
  Viestejä:
  3 469
  En usko että venäläiset tuovat niitä itämerelle eikä yhdysvaltalaisten Carrier Strike Group myöskään tule ydinaseilla varustetulla aluksella itämerelle, kun sieltä mereltäkin yltää vähintäänkin riittävän kauas. Itämeri on hankala paikka operoida isoilla laivoilla ja laivoja voidaan ampua maaltakin. Sukellusveneet kuitenkin ovat vähän paremmassa suojassa ellei ole erikoiskalustoa eli helikoptereita joilla tutkailla niitä.
   
 23. vonDarling

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2010
  Viestejä:
  755
  Tuollainen pikkudiktaattorimainen uhkailuhan on ihan tyypillistä venäläisyyttä niin yksilön kuin politiikan tasolla, eikä siis ainakaan minusta signaloi mistään historiallisesti uudesta asiasta. Samaa perusvenäjää. Ja tietenkin silkkaa paskavaletta. Vaikka NATO toimittaisi Ukrainalle kokonaisen armeijan verran kamaa, Venäjä ei nukettaisi tasan ketään about 99,9999 % todennäköisyydellä. Uhkauksen pointti on siinä, ettei tarvitse tehdä mitään, pelkästään soittaa suuta, ja silti saavuttaa tavoitteen. Sitten kun halutaan oikeasti tehdä, se tehdään eikä uhkailla ensin. Erityisesti venäläinen toimii näin, koska harhauttaminen ja valehtelu on kulttuurissa yhtä syvällä kuin apatia ja alkoholismi, ja siellä kyllä otetaan kaikki etu irti mitä saadaan. Niinpä on käytännössä varmaa, että jos venäläinen oikeasti nukettaa jonkun, se ei anna siitä pienintäkään uhkausta eikä varoitusta etukäteen (jos nyt ei lasketa ilmeisiä ja yleisiä poliittisia kannanottoja luokassa "puolustaudumme jos meitä vastaan hyökätään massatuhoasein" mitä aivan kaikki muutkin tekevät), vaan luultavammin yrittää näyttää sovittelevalta juuri ennen punanapin painamista. Vastapuolelle ei haluta antaa sitä etua, jonka se saisi jos alkaisi uhkauksen säikyttämänä varautua hyökkäykseen.
   
 24. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 830

  Obaman tapaiseen kakkahousuun uppoaa vähän heikompikin venäläinen gangsta-läppä. Silloin retoriikka ajaa asiansa vallan mainiosti. Mitä väliä sillä, mitä jengi tykkää, kunhan ymmärtävät PELÄTÄ! Sehän se on ollut slaaville suurin nautinto aina: saada toinen pelkäämään häntä.
   
 25. Kymsihanmas

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2014
  Viestejä:
  362
  Itämeri muuten on suomen kielellä Itämeri.

  Helppo erehtyä, etenkin jos ei äidinkielenään puhu tai kirjoita suomea.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti