Typerimmät suunnittelun kukkaset

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja laine, 03.08.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. teppo mörkö

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2010
  Viestejä:
  322
  Ostin kaikkein halvimman ja nyt valitan kun lisäominaisuuksia puuttuu...?
   
 2. OrgaNik

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2015
  Viestejä:
  770
  Tarkkasilmäisempi voisi viestistä huomata, että samainen tuote oli ennen parempi.
   
 3. Fact0ry

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2005
  Viestejä:
  2 289
  Ja sitten kun sitä avainta sohii menemään vuosikaudet, niin avaimenreiän ympäristö näyttää tältä: http://s1203.photobucket.com/user/korat102/media/scratched.jpg.html
  Kieltämättä se avaimenreiän kurkkimaan joutuminen on hölmöä. Paras olisi, että avaimenreikä olisi kuljettajan istuimelta täysin näkyvillä, kuten monissa uudemmissa autoissa onkin.
   
 4. markku69

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  1 195
  Kaikista järkevimmässä paikassahan virtalukko on aina ollut Saabissa :):
  [​IMG]
   
 5. Esterhaus

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2008
  Viestejä:
  1 216
  Vanhoissa Saabeissa se oli semmoisen kuopan pohjalla ja likaa ja roskaa pääsi lukkoon. Lukkoja taisi jonkin verran tuon takia hajotakin ja saabistit jakoivat toisilleen virtalukon avaus- ja puhdistusohjeita.
   
 6. ratkakapu

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 935
  En usko, että kyseessä on varsinainen suunnittelun kukkanen, vaan aivan tarkoituksella tehty huononnus.

  Tavallisissa rypsiöljyissä tuskin on lainkaan laatueroja, joten ainut erottava tekijä tuotteiden välillä on purkki ja brändi. Siitä halvimmasta on nyt siis tehty tahallaan huonompi, jotta olisi edes jotain todellista eroa siihen kalliimpaan tuotteeseen.
   
 7. FreeJack

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2002
  Viestejä:
  110
  Olen muistaakseni tänne aikaisemminkin asiasta avautunut, mutta koska asia ei parissa vuodessa ole muuttunut, niin avaudun uudestaan, eli nämä elintarvikepakkausten avausjutut. Vaikkapa jäätelöpaketeissa ja pinaattikeittopakkauksissa se repäisynauha ni voi pojat kuinka hanurista se on. Käteen jää 1cm palanen parhaimmillaan. Sitten nämä kaikki pasta ym. pussit. Niitä kun koitat avata niin ensin ei tapahdu mitään ja sitten yhtäkkiä koko pussi sälähtää pieniksi palasiksi ja sisältö lattialle. Sama karkkipusseissa. Kuussa on käyty ja atomi halkaistu, mutta..
   
 8. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  Joops,kaupat tekee tota nykyään ihan tarkoituksella kun pitää pitää ne omat katteet eli ostetaan sitä halvinta mahdollista.Valmistajat taas tekevät noi tuotteet niillä summilla mitä kauppa suostuu niistä maksamaan eikä nekään voi myydä sitä tuotetta tappiolla.
   
 9. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  jos tekevät ne niin että ne aukee helposti niin hajoavat jo kaupassa/kuljetuksessa?.Käyttäkää nyt hitto jotain veistä/saksia kun avatte noi pussit eli vähän käyttäjän oma tyhmyys taitaa nyt puhua?.
   
 10. Mawerick

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  2 724
  Yhtälailla niitä menee ysitonnareista ja siinä lukko on "normaalilla" paikalla.
   
 11. Devnullable

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2010
  Viestejä:
  95
  Ehkäpä kaikki eivät kanna mukanaan saksia tai veistä, joten se kaupasta napattu karkkipussi täytyy avata ilman niitä, mikäli haluaa napostella liikkeellä ollessaan.

  Toisekseen se on juurikin suunnittelun kukkanen, jos täytyy jotain erillisiä vehkeitä käyttää niinkin yksinkertaiseen toimintoon kuin pussin avaamiseen.
   
 12. teppo mörkö

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2010
  Viestejä:
  322
  juurikin näin.
   
 13. DDT

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2002
  Viestejä:
  625
  Asuksen RT-sarjan reitittimet (vaikkapa RT-N65U), jotka on tehty seisomaan sen kolmikulmaisen jalan varassa. Jalusta on kapea, joten reititin kaatuu helposti. Lisäksi jalusta liukuu kohtuullisen helposti irti itse laitteesta. Tätä reititintä ei voi kiinnittää seinään, en ainakaan vielä ole hoksannut. Seinäkiinnitys on usein ainoa fiksu tapa saada reititn sinne minne se kuuluu ja vielä pysymään paikoillaan.

  Lisäksi tässä reitittimessä on liukuva virtanappi, joka on erittäin pieni kooltaan, ja hyvin heiveröisen oloinen. Juuri ja juuri uskaltaa liu'uttaa virran päälle. Myös virtalähteeltä tuleva plugi on niin ohut, että jos vähänkään johdosta joutuu kannatukseen, vaarassa mennä rikki. Yksi minulla hajosikin noin.

  Kaiken kruunaa se, että virtaplugi tulee virtanapin kanssa päällekkäin. Jos haluaa katkaista virran napista, pitää 90 asteen kulmaa taivitettua plugia kiertää sivuun.

  USB-portitkin ovat toisissan täysin kiinni, voi tulla tiettyjen laitteiden osalla ahdasta ja jatkokaapelille tarvetta. Esim. omassa TP-Linkin reitittmessä USB-porteissa mukavasti pieni väli, saa mokkulankin kiinni helposti suoraan.

  Teknisesti OK -reitittmiä, mutta muotoilu/suunnittelu em. asioiden osalta mennyt täysin metsään, arvatenkin ulkonäkö edellä.

  [​IMG]
   
 14. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Kuvassa näkyy samalla suunnittelun kukkanen: nopeusmittarin asteikon jako. Vähän tiheämpikin asteikko riittää siihen, että nopeus näkyy tarkasti normaaleissa maantienopeuksissa. Suuremmissa nopeuksissa taas pitäisi voida pikavilkaisulla nähdä mittarin näyttämä, mutta sitäpä ei käytännössä näe muuten kuin "yli 140". En nyt tarkoita sitä, etteikö asteikon jako saisi muuttua, ja näinhän se nykyään monessa merkissä on. Sitä ei kuitenkaan tarvitse muuttaa noin radikaalisti.

  Auto on suunniteltu käytettäväksi kaikilla nopeuksilla, joihin se kykenee. Muuten ajo yli 140 km/h nopeuksilla olisi estetty. Melko surkeaa mittarisuunnittelua ihan lentokonetehtaalta. Ei jatkoon.
   
 15. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 826

  Ehkä tämä suunnittelun kukkanen mahtuu tähän ketjuun:

  http://www.kaleva.fi/uutiset/kotima...tavaroita-yritettiin-pantata-takaisin/740778/

  "Varkailla ontuva suunnitelma Oulussa: panttilainaamosta varastettuja tavaroita yritettiin pantata takaisin

  Oulun keskustassa sijaisevaan panttilainakonttoriin murtauduttiin tiistaina aamuyöllä.

  Poliisin mukaan varas rikkoi panttilainaamon ikkunan ja varasti näyteikkunassa olleita koruja ja kellon.

  Vartija oli paikalla nopeasti, ja hän sai tekijästä osittaisen havainnon. Epäilty oli lisäksi jättänyt rikospaikalle omaisuutta, jonka perusteella hänen henkilöllisyytensä saatiin selville. Miestä ei ole tavoitettu, mutta hänet on etsintäkuulutettu.

  Keskiviikkona samaan liikkeeseen saapui nainen, joka yritti pantata ikkunasta varastettuja tavaroita.

  Henkilökunta tunnisti tavarat varmuudella heiltä varastetuksi. Panttausta tehneen naisen henkilötiedot saatiin selville, mutta hän pääsi poistumaan liikkeestä. Myös hänet on etsintäkuulutettu.

  Poliisin mukaan varastettujen korujen ja kellojen arvo on vähäinen. Rikoksella aiheutetut vahingot nousevat saavutettua rikoshyötyä suuremmaksi.

  – Näyteikkunoissa ei pidetä esillä arvokasta omaisuutta, minkä vuoksi tämänkaltainen rikollisuus on täysin kannattamatonta, rikoskomisario Jan Sormunen sanoo.

  Oulun poliisi toivoo, että epäillyt tulisivat oma-aloitteisesti poliisiasemalle selvittämään asiansa."
   
 16. hirvi2

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2001
  Viestejä:
  600
  Leikkelerasia jota ei ole tarkoitettu suljettavaksi. Teet kaupassa ostopäätöksen, että hei otampa pussimaisen leikkelepakkauksen sijasta tuon kovemmasta muovista olevan rasian käytettävyyden takia. Rasian kalvo kansi ei kuitenkaan omaa ollenkaan liimapintaa kiinnitettäväksi uudelleen. Muutamassa kauppojen halvemmassa omassa merkissä tullut vastaan. Olen kumminkin ilolla käyttänyt erittäin toimintavarmasti uudelleen ja uudelleen kiinnittyviä kansia myöskin.

  Ratkaisu:Lähetän seuraavalla kerralla asiallisen sähköpostin kyseisen yhtiön hankintaan, jotta kurnuttavat seuraavissa neuvotteluissa toimittajalta paremman pakkauksen.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2016
 17. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  759
  No muutta kuka niitä kalliimpia ostaisi, jos halvemmalla saisi yhtä hyvän?
   
 18. OrgaNik

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2015
  Viestejä:
  770
  En tiedä, mitä tekemistä tuolla on viestini kanssa.
   
 19. Entä jos ostaa yhden kerran kalliimassa purkissa olevaa tavaraa ja sitten tulevaisuudessa kaataa aineet halvemmasta purkista käytettyyn kallimpaan purkkiin?
   
 20. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  759
  Että ehkä se kaatonokka ymös otettiin halvasta mallista pois, jottaa saadaan ihmiset ostamaan kalliimpaa?
   
 21. touchee

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2005
  Viestejä:
  48
  Jos leuku on unohtunut vyöltä, niin karkkipusseissa ja pusseissa on (monesti) ylhäällä sellainen ööh leikkaus, josta repäisee kyljen kätevästi auki. Ei sitä liimaa tarvitse auki repiä. Luultavasti tämänkin keksijä poistunut oman käden kautta..
   
 22. konvehteja

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  4 165
  Millä tavalla tuo karkkipussin koko kyljen aukirepiminen on hyvä keksintö? Vaikka yrittäisi vain vähän repäistä, niin suurella todennäköisyydellä se repeää kokonaan. Onpa vittumoinen moista pussia sitten jossain taskussa kuljetella.

  Kyllä päästä repäistävä pussi on 100x parempi. Ennen niissä käytettiin turhan tehokkaista liimoja, ja koko pussi saattoi räjähtää lattialle, tai vieressä olija sai kyynärpäästä nekkuun. Ei pitäisi kuitenkaan nykytekniikalla olla mahdotonta tehdä siitä sopivan kevyesti avautuva tai sitten tehdä niistä minigrip pusseja, kuten lähes kaikki purkkapussit on. Ei moinen minigrip nauha varmasti senttiäkään pussissa maksaisi.
   
 23. touchee

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2005
  Viestejä:
  48
  Voit sä repäistä siitä pelkän kulmankin josset halua kokonaan avaa.
   
 24. konvehteja

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  4 165
  Ei ne pussit vaan toimi aina silleen.
   
 25. touchee

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2005
  Viestejä:
  48
  Tä? Mulla nää toimii just näin, eikä vaadi paljon sorminäppäryyttä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti