Työttömän elämä -ketju

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja reNppa, 09.06.2009.

 1. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Hyvä, jos tuosta soittamisesta luovuttaisiin.

  Karu fakta vain on, että kaikilla aloilla ei ole töitä tarpeeksi, vaikka sitä CV:tä kuinka hioisi. Lisäksi ektroverttiutta suositaan suhteettomissa määrin - jos ei ole suhteita, eikä kaikkea oheistoimintahärpäkettä CV:hen laitettavaksi, voipi työllistyminen olla erittäin vaikeaa, ellei mahdotonta.

  Työttömät istuvat hiomassa CV:tään ja "kohdistamassa" hakemuksia tuntitolkulla päivittäin ja vika monella on se, mitä siinä CV:n takana on. Mieleen tulee esim. tämä matkailun restonimi, joka hesarissa kertoi epäonnisesta työnhaustaan. Siinäkin syy on taas kerran kohtuuttomat koulutusmäärät suhteessa työelämän tarpeisiin.
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2017
 2. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Matkailun restonomeja koulutetaan näin monessa paikassa:

  Mikkelin ammattikorkeakoulu
  Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  Laurea – ammattikorkeakoulu
  Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  Lahden ammattikorkeakoulu
  Kajaanin ammattikorkeakoulu
  Savonia ammattikorkeakoulu
  Rovaniemen ammattikorkeakoulu
  Turun ammattikorkeakoulu
  Vaasan ammattikorkeakoulu

  Voitaisiin vaikka Sipilältä kysyä, minkä koulutusta vähennetään :D

  Yksi iso ongelma on, että korkeakoulutus ei ole koulutusta vaan hyvin paljon myös aluepolitiikkaa. Koulujen tehtävä on kouluttaa, mutta suuressa määrin myös tuoda työpaikkoja ja tuloja alueelle. Siinä pelataan aluepolitiikkaa nuorten tulevaisuudella. Aika kallista huvia.
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2017
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
  GAS Pro 12D2

  GAS Pro 12D2

  130 €
  -31 %
  Katso
  tuotetiedot
  GAS Alpha 6K

  GAS Alpha 6K

  50 €
  -28 %
  Katso
  tuotetiedot
  Sony XAV-3500

  Sony XAV-3500

  349 €
  -16 %
  Katso
  tuotetiedot
 4. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 574
  Niinpä. En ylipäätään ymmärrä tuota cv:n hiomista jokaiseen firmaan sopivaksi, sillä jos et henkilökohtaisesti tunne sitä henkilöä, joka cv:si tulee lukemaan, niin et takuulla tiedä mitä asioita tämä painottaa cv:tä lukiessaan. Joten personointi on puhdasta arpapeliä.

  Kaksijakoinen juttu tuo koulutus. Ammattikorkeista putkahtelee pihalle jos jonkinlaista sankaria, minä mukaanlukien. Kun töitä ei riitä kaikille niin monille aloille ylikoulutetaan väkeä.

  Toisaalta, en sitten tiedä onko parempi vaihtoehto karsia opiskelupaikkoja niin rajusti, että valtaosa kansasta jää kouluttamatta?

  Näin ei ainakaan koulutus kokisi inflaatiota, ja kaupan kassalle päätyisi kaksivuotisen merkantti-linjan jälkeen, toisin kuin nykyisin 6,5 vuoden merkonomi+tradenomi-koulutuksien päätteeksi.
   
 5. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Karsimisen sijasta tarvittaisiin lisäksi rajua uudelleenkohdistusta - esim lääkäreitä ja juristeja reilusti lisää. Ja kyllä minun mielestäni on ainakin täysin turhaa kouluttaa porukkaa kortistoon toi koulutusta vastaamattomiin töihin. Ei se koulutus ole halpaa huvia opiskelijan eikä yhteiskunnankaan kannalta.
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2017
 6. vihainen hippi

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2013
  Viestejä:
  1 304
  Toisaalta nykyään pitää olla vähintään alemman korkeakoulutason tutkinto jos haaveilet omasta kämpästä lapsineen, autoineen ja koirineen...

  Ps. lekureita on nyt jo melkein tarpeeksi, monet eivät vaan halua palvella muita kuin varakkaita :)
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2017
 7. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Tämä sen lisäksi, että lääkärit tekevät osa-aikatöitä jopa, kertoo oleellisesti sitä kuinka heitä ei todellakaan kouluteta tarpeeksi.
   
 8. IhmeellinenJuttu

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  2 056
  Lääkäriliitto ylläpitää monopolia ja tekee kaikkensa, ettei lääkärien koulutuspaikkoja lisätä. Ihmiset pidetään kurissa vaikka lakon ja kuoleman uhalla tarvittaessa.
   
 9. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 574
  Lääkäriliitto taitaa olla ainut vahva liitto tässä maassa. Inssiliitto on ainakin aivan munaton, niillä meni melkein 15 vuotta reagoida insinöörien liikakoulutukseen, tuona aikana liki 20 000 insinööriä koulutettiin työttömyyteen...
   
 10. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Samanlainen tilanne on tradenomeilla. Ei ihan yhtä paha kuin insinööreillä, mutta aika huono kuitenkin. Ylipäätänsä mutulla väitän, että amkeissa koulutetaan liikaa porukkaa ja yliopistoissa liian vähän (poislukien naistutkimus yms. jne. ennen kuin joku keksii nämä väläyttää). Syitä tähän voidaan miettiä. Varmasti yksi vahva syy on, että amkit ovat keskimäärin pienemmillä paikkakunnilla ja yliopistot suuremmilla. Pienemmillä paikkakunnilla kepu vastustaa henkeen ja vereen heidän hillokoneen leikkaamista ja suuremmilla paikkakunnilla koulutuksen laajentaminen vaatisi lisärahoitusta ja potentiaalisten vahvojen ammattiliittojen selättämistä. Järkevässä maailmassa resurssit toki vain siirrettäisiin, mutta Suomessa tällaista ei tietenkään voi tehdä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2017
 11. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Kyllä mä veikkailisin että tradenomin paperit ovat vieläkin arvottomammat kuin amk-insinöörin, ainakin mitä seurailut niin tradenomin paperit ovat täysin paskaa nykyään. Kaupankassalle kai noi menevät.
   
 12. T.N.T

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2009
  Viestejä:
  71
  Kyllä varsinkin työttömyysasioita miettiessä monesti tulee mieleen juuri tämä, että elämä ei ole reilua...valitettavasti. Suomi on varsinkin sellainen maa, jossa tuntuvat työpaikat menevän yhä etenevissä määrin jo työpaikassa olevien kavereille, tutuille, esimiehen pikkuserkulle ym.

  Työnantajilta tuntuu puuttuvan se uskallus harpata tuntemattomaan ja palkata vaikka pitkäaikaistyötön, josta he eivät tiedä mitään ja kellä ei ole ketään suosittelijaa. Tämä on toisaalta yrityksen kannalta ymmärrettävää, mutta toisaalta yritys ei tässä kanna yhteiskuntavastuuta, kun ei ota riskejä palkata esim. pidempään työttömänä olleita hakijoita. Onhan aina se koeaika, jossa näkee onko työnantajan valitsemasta henkilöstä kyseiseen työhön ja nykyään, kun tuo kokeaikakin voi olla jopa 6kk pituudeltaan niin kyllä tuossa näkee varmasti sen soveltuuko valittu henkilö kyseiseen työhön. Tämän lisäksi on hyvin yleistä, että koeaikana on pienempi palkka ja se tulee nousemaan, jos työsuhde jatkuu koeajan jälkeen.
   
 13. Haaskis

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2009
  Viestejä:
  1 609
  Ei insinöörin papereissa mitään vikaa ole jos kouluttautuu oikealle alalle... Mulle tuli about kaikista hakemistani työpaikoista tarjous joita hain ennen valmistumista.
   
 14. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 574
  Ei se taida aina suosittelijatkaan vaikuttaa, itsellä seitsemän suosittelijaa CV:ssä ja siitä huolimatta ei kutsuja haastatteluun tule.

  Se oikein alan ennustaminen on kohtuu haasteellista, suhdanteet muuttuvat äkistikin. Logistiikkaa et tainnut ainakaan lukea?
   
 15. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 090
  Muistakaa, että niitä papereita tärkeämmät on ennenkaikkea aito osaaminen ja työkokemus. Pyytäkää kaikista harjoittelujaksoista, tai muista koulutukseen liittyvistä työjaksoista aina kirjallinen arviointi jos se vain on suinkin mahdollista, automaattisesti niitä ei saa. Näillä pystyt erottumaan satojen hakijoiden joukosta koulun päätyttyä
   
 16. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Kaikkien pitäisi nyt vain alkaa erottautumaan siitä massasta :D
   
 17. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 574
  Tämän lisäksi voi olla hyvä pyytää myös kirjalliset suositukset. Suosittelijatkin vaihtavat työpaikkaa tai jäävät eläkkeelle/saikulle, joten en usko tulevan työnantajan jaksavan kovinkaan monelle soittelevan vaan listan ensimmäiselle.

  Tämä...helpommin sanottu kuin tehty.
   
 18. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Yrityksen tehtävä ei ole kantaa yhteiskuntavastuuta vaan selvitä markkinataloudessa kilpailutilanteessa ja tuottaa voittoa. Valtio kantaa vastuuta voitoista maksetuilla veroilla.

  Kilpailusta selvitäkseen yrityksen on optimoitava kaikkia toimintojaan - myös työntekijöiden tuottavuutta. Tehtäviin täytyy saada parhaat tekijät.

  Olen joskus yrittänyt saada pidempään työttömänä olleita mukaan firmoihin jonkin harjoittelun kautta ja valitettavasti heidän kanssaan ei ole voinut edetä pidemmälle. Yleensä syynä on ollut passiivisuus - ei ole halua tai kykyä toimia itse-ohjautuvasti eikä haluta aktiivisesti hankkia uutta osaamista tai sitä yritetään hankkia sieltä missä aita on matalin.

  Jos työssä tekee vain välttämättömän minimin tai ehkä ei sitäkään Facebookin selailun lomassa, ei työura siitä urkene. Pitää tehdä enemmän ja olla aktiivisempi - hoitaa asioita kuntoon.
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2017
 19. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 574
  Tämä se on. Sitten pitääkin kysyä, miksi maksetaan niin paljon yritystukia?

  http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001923316.html

  Suoria ja epäsuoria yritystukia maksetaan jopa 8 mrd vuodessa.

  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/21...tamatonta-kansanedustaja-antero-vartia-vaatii

  Työttömyyden kulut sen sijaan ovat kuusi miljardia euroa, joten miksi työttömiä syytetään yhteiskunnna varoilla loisimisesta kun yritykset kuppaavat vielä enemmän?

  http://app.kauppalehti.fi/uutiset/t...si-miljardia-euroa-vuodessa/ssisCj99/uusimmat
   
 20. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 763
  Monet firmat myös haluavat täysin passiivista työvoimaa eikä mitään minkäänlainen oma ajattelu ole sallittua, se on ihan arpapeliä tietää mitä yritys vaati ennen kuin siellä on töissä.
  Etenkin jo kymmeniä vuosia olemassa olleissa yrityksissä on monesti toimintatavat ja johtaminen jämähtäneet jonnekin 60-70-luvulle, jolloin johdon tehtävä on vain nostaa rahaa firmasta ja tyhmien työntekijöiden tehdä se mitä käsketään eikä muuta.
   
 21. Haaskis

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2009
  Viestejä:
  1 609
  Joo en. :)
   
 22. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Miksi se logistiikka ei tarjoa töitä? Luulisi, että sitä aina tarvitaan.

  Ei varmaan löydy Suomesta yhtään puoluetta, joka saisi yritystuet perattua läpi. Noita yritystukiakin, kun katsoo läpi niin ne ovat aivan järjettömiä. Ensin esimerkiksi luodaan yrityksille päästökauppajärjestelmä, että saataisiin päästöjä alaspäin ja sitten joku valopää keksii, että tämä pitää vielä kompensoida takaisin. Koko juttu on siis plus miinus nolla... Huom, huomiota ei ole tarkoitettu ilmastodenialisteille.
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2017
 23. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 095
  Kohtuullisestikin tuntuu olevan logistiikan paikkoja, mutta aika vaikeaa tuntuu olevan vastavalmistuneelta hommiin pääsy vaikka jonkinlaista kokemusta alan kesätöistä olisikin. Ei omakohtaista kokemusta, mutta näin läheltä seuranneena.
   
 24. bassebasse

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  972
  Talous kasvaa joko lisäämällä tuottavuutta, ts. palkkaamalla parempia lapiomiehiä tai hommaamalla niille paremmat lapiot, tai lisäämällä panosten määrää, ts. hommaamalla lisää lapiomiehiä. Ja paras tulos saavutetaan kun yhdistetään nämä kaikki.
  Yleisen hyvinvoinnin kannalta, sillä, että jnegi käy töissä tuppaa olemaan merkitystä, mikä taas laskee julkisten menojen tarvetta.

  Mistäs me sellainen mekanismi saadaan, jolla varmistetaan, että lähestulkoon kaikki fyrkka menee kulutukseen ja homma on taloudellisesti kestävä?

  Eihän tämä johda mihinkään reaaliseen talouskasvuun vaan ihan perinteiseen inflaation kasvuun. Ja mistä ne fyrkat tulee?

  En ymmärrä yhtää tuota sinun verotusjuttuasi? Siis meinaatko tosiaan, että jos reaalinen talouskasvu on vaikka 1% ja halutaan 5% talouskasvu niin perustulon kautta survotaan kaikille 4% BKT:sta ja tämä johtaa 5% talouskasvuun?

  Siis joku komiteako se päättää milloin homma on ylikuumenemassa? Ja sitten automaagisesti kiristetään verotusta; mitä veroja? Ja tällä saavutetaan joku täydellinen tasapaino, jossa talous kasvaa maailmaan tappiin asti, ilman mitään panostuksia tuottavuuteen ja huolimatta kaikista realitalouden tapahtumista tai vaikkapa työvoiman vähenemisestä? Ja miksi kukaan vaivautuisi töihin jos siitä ei mitään hyötyä saa?

  Eikö se ole aika olennaista mistä niitä veroja kerätään? Sekä sille sosiaaliturvan varassa eläjälle, että sille nettomaksajalle. Verotuksella on aina kannustinvaikutuksia. Kuinkas paljon enemmän meinasit, että pääomia pystyy vielä verottamaan, ennen kuin ne pääomat luikahtavat rajan yli jonnekin missä tuotot ovat korkeampia ja verotus matalampaa?
   
 25. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Kaventamalla tuloeroja. Köyhän euro menee kulutukseen, rikkaan euro menee säästöön.

  Kun huomioidaan työn merkitys yhteiskunnalle niin sen verottaminen on vähintääkin arveluttavaa. Siirtyisin pikkuhiljaa omistamisen verottamiseen (mm kiinteistövero). Etuja olisi verotulojen tasaisuus ja ennustettavuus. Mutta onhan siinäkin ongelmansa veroparatiisit jne.
   
  Viimeksi muokattu: 01.05.2017
 26. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Jos yhtälöstä putoaa se mies pois ja jäljelle jää pelkkä konelapio niin mitä sitten tapahtuu? Minkäänlainen robottivero ei tule toimimaan koska linjaveto on käytännön syistä lähes mahdoton tehdä ja se johtaisi vain raja-arvoilla kikkailuun ja naurettavuuksiin.

  Mitä pääomien verotukseen tulee, siitä selvitään vain yhteistyöllä keskeisten maiden kanssa.

  Tavallisille ihmisille perustulotalous ei näkyisi arjessa oikeastaan mitenkään muuten kuin perustulon muodossa. Kannustinvaikutteet ovat olemassa ainakin meillä ja myös niissä kaikissa maissa joissa jonkinlaista perusturvaa jaetaan jo nyt, sillä erotuksella että nykyinen turva suorastaan kieltää tekemästä mitään ja sen kaikenlaiset pykälät aiheuttavat enemmän kikkailua kuin halua työllistyä edes jossain määrin. Perustulon idea ei ole etenkään aluksi tarkoitus varsinaisesti elättää ketään vaikka joku sen varaan jättäytyykin - kuten nykyisissäkin systeemeissä on mahdollista - mutta tiedetään hyvin että ainakin 95% työkykyisistä ihmisistä hakeutuu töihin jollakin aikavälillä jos se parantaa taloudellista asemaa yhteiskunnassa. Sitten joskus aikanaan jos siirrytään siihen utopiaan että robotit hoitavat oikeasti lähes kaikki työt, perustulosta voi tulla ensisijainen elinkeino useimmille, ellei sitten päästä käsiksi rajattomiin resursseihin(puoli-ilmainen energia esim. fuusiovoimasta ja sitten avaruuteen laajentuminen) ja sitä kautta rajattomaan kasvuun.

  Perustulobudjettia ja talouskasvua valvoisi esim. keskuspankki joka voisi luoda rahaa valtion kassaan perustulon kattamiseksi enintään sen erotuksen verran joka jää reaalitalouskasvusta ja halutusta talouskasvusta. Parlamentti voisi sitten säätämisjärjestyksessään kyhätä talousarvion ja verojutut. Poliitikoille ei pidä antaa valtaa luoda rahaa koska se johtaisi inflaatioon ja suunnitelmatalouteen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti