Työttömän elämä -ketju

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja reNppa, 09.06.2009.

 1. ihottuma

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2005
  Viestejä:
  531
  En tiedä mistä tällainen illuusio homogenisesta työttömien joukosta aina putkahtelee esiin, mutta aika suuri osa työttömistä on vaihtuvaa porukkaa ihan kuukausitasollakin, puhumattakaan vuositasosta.

  Jos työttömät olisivat niin passiivisia kuin ie1 viittaa, olisi meillä työttömyys kirjaimellisesti räjähtänyt käsiin, ja puhuttaisiin varmasti kaksinumeroisista työttömyysluvuista ja todellisesta katastrofista nyky-yhteiskunnassa.

  Juuri tästä syystä työttömyyden ongelmien taklaaminen on vaikeaa, sillä kohdennettut muutokset tässä kuussa eivät välttämättä toimi enää ensi kuussa, taas puhumattakaan siitä vuositasosta.

  Taloudellisesti järkevin vaihtoehto (edelleen) olisi pistää lähes kaikki resurssit työpaikkojen luomiseen, ja mahdollisimman vähän työttömien aktivointiin, sillä ironisesti paras lääke työttömyyteen on juurikin tarjolla olevat työpaikat.

  Jos tätä väitettä superpassiivisuudesta suhteuttaa esim. TE-toimistojen kautta välitettyihin töihin, niin statistiikka ei vaan kohtaa millään tasolla, sillä huomattavasti suurempi osa työllistyvistä löytää työpaikkansa muuta kautta kuin työvoimapalveluiden kautta.
   
 2. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Ei julkinen sektori pysty luomaan työpaikkoja, se pystyy luomaan vain terveet edellytykset niiden syntymiselle. Tärkeintä mielestäni olisi koulutusjärjestelmän ja tutkimus- ja tuotekehityksen raju kehitys ja niihin satsaaminen.
   
 3. ihottuma

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2005
  Viestejä:
  531
  No tämähän nyt on täysin puppua, sillä suomessakin julkinen sektori on suurin työnantaja.

  Olen kyllä samaa mieltä siitä, että panostukset pitää kohdentaa koulutukseen ja erityisesti tutkimukseen, joissa sitä tulevaisuuden potentiaalia on kaikista eniten.

  Pitäisi kuitenkin muistaa, että jopa valtion omistamat suuryritykset ovat melkoisia työllistäjiä, ja näitä yrityksiä kehittämällä ja laajentamalla ei olisi mitään estettä luoda ihan konkreettisia työpaikkoja veroeuroilla hienojen puheiden sijaan.
   
 4. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Tarkoitatko lyhytnäköisiä omia etujaan eli lisää tukea sossusta vai mitä? Moni työtön voi uskoa markkinatalouden parantavaan voimaan siinä missä toinen työtön sosialismiin.
   
 5. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Tämä on eräs suurimpia ongelmia Suomessa. Koulutuksen jälkeen ollaan "oikeutettuja" tiettyihin työtehtäviin. Paljon terveempi lähtökohta on, että tehdään mitä tahansa oman elinkeinon eteen.

  Minua ärsytti aikoinaan suunnattomasti kun jouduin työttömäksi ja ilmoitin työvoimatoimistossa tekeväni mitä tahansa, niin täti alkoi selittämään, että "eihän tällä koulutuksella ja taustalla..."
   
 6. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Ehkä ennemminkin tarkoitin työttömien matalaa äänestysprosenttia. Veikkaan, että heidän asemansa olisi aika paljon parempi, jos äänestäisivät enemmän ja enemmän oman etunsa puolesta.
   
 7. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Niin mutta mikä se sitten olisi? Lyhytnäköinen oman edun tavoittelu työttömien toimesta johtaisi lähinnä syvemmälle paskaan vajoamiseen. Pitkänäköiseen tavoitteeseen (itsenäinen toimeentulo) päästäkseen voi moni miettiä ihan erilaisia ratkaisuja.
   
 8. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Mielestäni homma menee pikemminkin niin päin, että ilmaisen korkean opintotasosi hankittua olet velvollinen tekemään jotain sen koulutuksen arvoista ja maksamaan siitä veroja. Se on sitten valtion tehtävä huolehtia, että opintojen aloituspaikat ovat edes jollain tasolla kytkettyjä alan työpaikkojen määriin.
   
 9. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Teollisuudessa itse toimivana voisin antaa valtiolle vinkin.. Laittakaa työajanseurannat kuntoon! Kertalaakista tulee tuhansia työpaikkoja lisää ja harmaa talouskin vähenee siinä sivussa.. Mulla on töissä tälläkin hetkellä alihankkijan kautta jätkiä joiden vuosittainen työaika on 1500-3000 tuntia yli normaalin.
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2017
 10. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 574
  Tuo on muuten hyvä pointti. Asiantuntijatasolla tehdään paljon ylitöitä omalla ajalla. Nuo kun saataisiin rekisteriin niin silloin voisi tosiaan tulla havahdus, että väkeä tarvitaan enemmän tekemään töitä. Ja tuottavuusloikka onkin saavutettu pelkästään näiden ihmisten pelolla kun eivät uskalla noudattaa työaikoja kun tietävät lähtevänsä seuraavissa yt-neuvotteluissa pihalle jos asiasta ääneen jotain sanovat.
   
 11. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Jep. Itse asiantuntijatasolla ja eikä mullekkaan ole oikeastaan annettu koskaan vaihtoehtoa teenkö vai en. Ylityöt on tapissa joka vuosi.
  Toteuttavalla tasolla pitäisin tuota ongelmaa vielä suurempana, yritykset harjoittavat erittäin isolla mittakaavalla työaikalakien kiertämistä.
   
 12. sapatti

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2013
  Viestejä:
  167
  Mitä tekemistä valtiokonttorilla on tämän asian kanssa?
   
 13. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Valtion pitäisi nykytilanteessa vähentää koulutuspaikkoja rankalla kädellä ja se aiheuttaisi toisen ongelman ja mölyämisen kuinka koulutusta on nykyään niin vaikea saada kun on vaikea päästä sisään. Koulutusta pitäisi kohdentaa paljon järkevämmin kuin nykyään mutta se aiheuttaisi auttamasti koulutuspaikkojen vähenemistä ja taas alkaisi kitinä miten ei ihminen saa opiskella mitä haluaa.
   
 14. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  No ei tuo helppo yhtälö ole. Tietty määrä "kannattamattomiakin" aloja pitäisi pitää koulutettuna ja työllistettynä sitten vaikka valtion piikkiin sillä muuten ne ovat vaarassa hävitä kokonaan ja osaamisen saaminen takaisin on todella hankalaa. Ylettömät määrät jotain humanistisia tai valtiotieteellisiä erikoisihmisiä on tietty ihan selvä ongelma mutta tekniikan ja talouden alalle nyt pitäisi puskea osaajia ja luoda edellytykset heille työllistyä tai työllistää itseään. Eikä niitä koulutettuja tyyppejä pidä haaskata siivoushommiin sillä meillä on täysin osaamatontakin työvoimareserviä, joka pitäisi potkia noihin hommiin.
   
 15. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 574
  Silkkaa kiusantekoa sille taholle, joka keksii kepittää työttömiä
   
 16. chief constable v. 2.0

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2016
  Viestejä:
  257
  Tää oli hyvä vitsi. Olihan se vitsi? :facepalm:

  Ehkä kepittäjät kuitenkin istuvat hallituksessa eivätkä valtiokonttorin viroissa.
   
 17. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 574
  Oli se vitsi:) En ole oppinut hymiöitä käyttämään...
   
 18. T.N.T

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2009
  Viestejä:
  71
  Itsekin jo yli puoli vuotta tehnyt asiantuntijatöitä vakituisena toimihenkilönä rakennusteollisuuteen liittyvällä alalla ja huomannut myöskin sen, että pitkää päivää joutuu tekemään ja ylitöistähän ei makseta mitään(työnantaja ei edes tiedä niistä, koska ei minkäänlaista työajanseurantaa toimistotöistä ja liukumat 7-10 ja 15-18 välillä aamuin illoin). Työnantajan kanta oli, että oman omantunnon mukaan tehdään vähintään vaaditut tunnit päivässä. Käytännössä työmäärä vain on sellainen, että normaalityöajalla niitä ei saa tehtyä aikataulussa ellei venytä päivää. Ainakaan, jos puhutaan laadullisesti hyvästä suunnittelusta, jossa mahdollisimman vähän virheitä.
   
 19. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Koetteko te työkavereidenne kesken, että teidän tehtävä on hiljaa ja johdon huomaamatta paikata heidän tekemänsä resursointivirheet?
   
 20. T.N.T

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2009
  Viestejä:
  71
  En ole itse ainakaan halunnut tuota asiaa tuoda kovinkaan aktiivisesti esille, koska olin vuoden työttömänä(yt-potkut edellisestä työpaikasta) ja aktiivisesti hain töitä koko tuon työttömyysajan ja lopulta tärppäsi tämä nykyinen työpaikka missä olen. Viihdyn muuten kyllä hyvin, todella mukavat ja kannustavat työtoverit, sekä esimies myös mukava(tuntuu toisaalta ettei hän edes kiireidensä takia tiedosta koko ongelmaa).

  Koitin esimiehelleni asiasta hienovaraisesti vihjaista kehityskeskustelussa ja hänen mielipiteensä oli, että venytän päivää, koska olen vielä kokematon alalla ja en omaa vielä kykyä rytmittää / aikatauluttaa työkuormaa oikein suhteessa aikatauluihin. Luulisin, että tuo on osittain tottakin. Työkaverit eivät ole ainakaan ääneen työkuormasta puhuneet. Mutta ainakin toiminta on tehokasta ja nettiäkin selataan vain työasioissa(omaksi huviksi netin selailu olisi pois tehokkaasta työajasta = jäät jälkeen aikataulusta).

  Sellainen toimintamalli on työnantajalla, että jos vuoden seurantajaksolla jäät jälkeen keskimääräisestä suunnittelutahdista / aikataulusta niin työnantaja alkaa yhdessä työterveyshuollon kanssa tutkia "mikä sinussa on vikana? Onko sinulla esim. alkoholiongelma, jonka takia työtehosi kärsii? Onko mahdollinen lääkityksesi oikealla tasolla yms."
   
 21. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  http://www.talouselama.fi/uutiset/t...dessa-syntyvat-17-miljoonaa-raporttia-6644453

  Nämä uudet suunnitelmat kuulostavat jotenkin täysin järjettömiltä. Vaadittaisiin siis jotain viikoittaista raportointia ja tietyn lukumäärän hakemuksia lähettelyä. Hyvin vaikea nähdä tuosta olevan mitään hyötyä, kun taas vaikuttaisi selvältä, että tuo kasvattaa kustannuksia. Ainakin siis jos noita raportteja olisi jonkun tarkoitus tarkastellakin. Tuo hakemusten määrän vaatimus taas lisännee hakemusten lähettelyä epäsopiviin paikkoihin, joka taas lisää työpaikkaa tarjoavan tahon työmäärää ja saattaa jopa nostaa kynnystä ilmoittaa paikkoja.
   
 22. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Voipi työkkärin listoilla olla jatkossa entistä vähemmän työpaikkoja.
   
 23. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Kuulostaa kyllä uskomattomalta paskalta, onneksi IT-alalla ei ole moista. Ylitöitä ei tarvitse tehdä korvaamatta jos ei ehdi tehdä niin silloin ei ehdi. Eri asia jos on maksetut ylityöluvat päällä. Mielestäni projekti ei ole tarpeeksi kriittisessä tilassa jos työantaja ei ole valmis maksamaan ylitöistä. Iltatöitä joutuu toki jonkinverran tekemään johtuen projektien kansainvälisestä luonteesta mutta nekin voi vähentää päivätunneista sitten.
   
 24. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Parastahan olisi jos työkkäri ei ilmoittaisi yhdestäkään työpaikasta. Eli työttömät joutuisi oma-aloitteisesti ettiä työpaikkoja, kenties soitella firmojen pomoille ja tuoda itteänsä esille.

  Nykyään on naurettavan helppoa kaivaa niitä työilmoituksia mollista ja hakea sinne tänne persoonattomilla nettihakemuksilla/sähköposteilla.
   
 25. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 574
  Tämä on hyvin todennäköistä. Käsittääkseni jo nyt osa työntekijöitä hakevista firmoista kärsii siitä, että hakuehtoja täyttämättömät hakee sinne töihin.

  Tuota noin. Millä tavalla tämä on parempi asia? Nyt jo ulvotaan kohtaanto-ongelmaa niin millä tavoin tuo sitä parantaisi?

  2013 kun edellisen kerran olin työnhakukonsulttien kiusattavana kurssilla niin jo tuolloin puhuttiin siitä, että soittaminen firmoihin alkaa olla loppuunkulunut tie, eivätkä firmat jouda vastailemaan työnkyselijöille.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti