Työttömän elämä -ketju

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja reNppa, 09.06.2009.

 1. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Kiitos korjauksesta. Talkkari ja isännöitsijä ovat kaksi eri ammattia ja kuvailin isännöitsijän toimenkuvaa virheellisesti. Olin väärässä, vaikken kyllä pidä mitenkään tavattomana, että asunto-osakeyhtiön toimitusjohtajan työnkuvaan kuuluisi myös osallistuminen kiinteistön kunnossapitoon.

  Talkkari vetelee siis talotekniikan perustutkinnolla ja isännöitsijä on talotekniikan insinööri.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 2. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Toivotonta tilanetta ei olekkaan, on vain mahdollisuuksia. Miten olisi esim. uudelleenkouluttautuminen? Esim hitsaajista on pula eikä kaikki paikat vaadi kokemusta. Koulutus alle vuoden ja saat pätevydet.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 3. Hemek

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2008
  Viestejä:
  1 480
 4. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Kohta taas joku telaketjukapitalisti tulee vinkumaan miten pitää muuttaa vaikka inariin kolaamaan lunta kunhan työllistyy. Hyvähän se on johonkin Ruovedelle työntää porukkaa, kun tyypit siirtyvät puolen vuoden sisään masennuksen takia sairaslomalle kun pää ei kestä. :D
   
 5. damu

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2003
  Viestejä:
  996
  En usko, että tässäkään juurisyynä haluttomuuten on niinkään työpaikan sijainti vaan se fakta, että kyseessä lienee nykyaikana hyvin yleinen rekrykoulutus, jossa ensimmäiset x kuukautta ovat palkattomia (työttömyyskorvaus + jokin korotus ilmeisesti) ja se, että käytännössä työpaikka tarjotaan ainoastaan lokakuun loppuun asti. Kyseessä ei siis ole mikään vakituinen työpaikka-automatti niinkuin artikkeli antaa ymmärtää. Harva viitsii puolen vuoden jakson takia muuttaa Ruovedelle kun mitään takuita työpaikan jatkumisesta ei ole, kun miettii mitä muutoksia/kuluja tuollainen tuottaa esim. nykyisen vuokra-asunnon irtisanominen, työkkärin ja KELAn kanssa tappeleminen jne ilman mitään takeita tulevaisuudesta. Varsinkin perheelliselle vaikea paikka, nuorelle pojanklopille varmasti hieno mahdollisuus jos seikkailumieltä löytyy puolen vuoden keikalle Ruoveden metropoliin. :)

  "Tavoitteenamme on kouluttaa uusia ammattilaisia ikkunoiden ja ovien valmistukseen. Kurssin jälkeen on mahdollisuus työllistyä Ruoveden tehtaallamme vähintään lokakuun loppuun asti", kertoo tehtaanjohtaja Anu Ukkonen Inwidosta.

  "Yrityksen saama hakemus koulutukseen on puolestaan samalla työpaikkahakemus, joka saattaa johtaa pysyvään työsuhteeseen."

  Varmasti jos tarjoaisivat suoraan käteen vakituisen työsuhteen ilman kikkailuja, hakijoita olisi eri määrin. Mutta sehän ei käy koska siihen ei saa valtion tukea mitä noiden höpöhöpö rekrykoulutusten kautta saa.
   
 6. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 763
  Jos todellisuudessa tarjoasivat oikeaa vakituista työpaikkaa koulutuksen jälkeen ton tehtaan paikat olisi täytetty yhdellä kurssilla.
  Työttömiä löytyy tostakin kunnasta aivan riittävästi ja parista naapurikunnasta viimeistään. Kenenkään ei tarvitse muuttaa mihinkään.
  Selväähän se on että toiminnassa on jotain hämärää, jos rekrykoulutuksia pitää järjestää vuosittain. Kerran rekrytoidut työntekijät pysyvät talossa vuosikymmeniä jos niitä ei potkita pihalle, normaali vaihtuvuus on luokkaa yksi vuodessa.
   
 7. LonGero

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2013
  Viestejä:
  1 027
  Itse syytän yksilöä. Ensinnäkään työnantaja ei "jätä rannalle" vaan ei vain valitse sinua. Samaten valitsematta jäi todennäköisesti satakunta muuta. Jos koulussa ei ollut yhtään kaveria niin eiköhän tuo kerro jo jotain yksilöstä joten ehkä kannattaa hieman katsoa peiliinkin voisiko tehdä jotain toisin.

  Joskus tässäkin ketjussa sentään voi olla samaa mieltä, että tuossa homma kyllä haiskahtaa. Ainakin omaan korvaan tuo kuulostaa melkoisen liukuhihnamaiselta työltä joka tuskin tarvitsee erikseen 3kk koulutusjaksoa ennen kun voi alkaa vääntämään ikkunaa läjään. En tiedä, joten saatan olla väärässäkin. Veikkaisin silti että ensin pitäisi saada tulosta paranneltua ilmaistyövoimalla ja sen jälkeen todetaan että "sesonki meni, ei tarvita enää". Jos sesonki on 8-9kk vuodesta niin onhan siitä 3kk ilmaistyövoima jo säästöä sen ajan kuluihin 30% eikä tarvitse maksaa hiljaiselta ajalta mitään...
   
 8. LonGero

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2013
  Viestejä:
  1 027
  No jos saat yrittäjähenkisesti jotain niin hyvähän se on ja vielä "vientiteollisuudesta" :) Mutta älä hae papereilla, vaan osaamisella.

  Itse hieman samankaltaisella taustalla (lukiopaperit koska virallinen tutkinto vielä lunastamatta) +10v ollut yhtä soittoa töissä josta n. 5v ihan siisteissä sisätöissä johtotehtävissä. Vaihdoin äskettäin työpaikkaa sellaiseen josta ei alana eikä työnkuvasta ollut paperilla mitään kokemusta ja vaatimuksenakin oli tutkinto mitä ei siis ole, mutta niin vain pääsin hommiin. Tuurillakin on tietysti vaikutusta miten menee, mutta kyllä se osaaminen on kuitenkin se mitä palkataan eikä tutkintoa. Paitsi isoissa kansainvälisissä ja julkisella.
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2017
 9. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 625
  Tuohon isännöintiin palatakseni viimeviikolla olin Tampereella Inspectan ilmaisessa asbesti ja sisäilma roadshow aamupäivällä. Elokuvateatterillinen kiinteistöpuolen ihmisiä ja varmaan pääosin juuri isännöitsijöitä niin aika vanhemman luokan setä painotteinen katras oli.

  Kuten sanottu monella on sama fiilis isännöitsijä = talkkari = harvaointia. Toki ehkä jossain pienemmissä yhtiöissä voi joutua jotain käsillään tekemäänkin. Onko sekään sitten huono asia. En kyllä voi väittää tietävänä as oy:n isännöitsijän tehtävistä juuri mitään joten parempi olla sanomatta niistä mitään. Itse kunnallispuolen teknisenä isännöitsijänä vastaan 30 000m2 kiinteistömassan kunnossapidosta/huollosta ja pienistä investoinneista reilun miljoonan euron budjetilla. Kiinteät kulut lohkaisevat tuosta heti yli puolet, mutta muuten sitten pidetään paikat siinä kunnossa ettei korjausvelkaa pääse syntymään. Tarkoittaa oman porukan johtamista sekä palvelujen ostoa erittäin laajalta alueelta urakoitsijoita. Toki tartun itsekkin siihen viemäri rassiin jos sikseen, mutta se ei ole tehokasta ajankäyttöä kun on oikeasti helvetisti muitakin hommia hoidettavana joten sen minkä voi joku muu tehdä niin tehkööt.

  Vuosittain sitten yritetään päästä investointi budjettiin kiinni jolla rahotetaan sadan tonnin - miljoonin peruskorjausluontoiset asiat. Noissakin projekteissa mukana kiinteistön edustjana. Kunnallisella mukana on helvetisti byrokratiaa. As oy:ssä pääsee varmaan vähemmällä byrokratialla. Eroa taitaa olla siinä myös siinä, että ainakin oman mielikuvan mukaan minulla on kohtalaisen iso euromäärä käytettävissä vs. huollettavat neliöt johtuen siitä kun mennään vielä kuntapuolelta sairaala tekniikkaan. Veikkaisin, että kaupungin/kunnan kiinteistöhuollossa ei päästä lähellekkään samoihin €/m2 budjettilukuihin. En pistä vastaan koska tolla rahalla pääsen oikeasti siihen, että talo pystytään pitämään kunnossa kun kunnissa ja kaupungeissa tuppaa sitä korjausvelkaa kertymään. Lisäksi heillä on huonommat henkilöstö resurssit toki ei kyllä teknisesti ole niin vaativat kohteetkaan.

  Miten näihin hommiin sitten päästiin. Lomalta soitettiin kokoukseen jossa keskusteltiin sen hetkisestä tilanteesta ja haettiin pomolle kuukauden tuuraajaa. Toista kysyttiin ensin eikä suostuntu. Olin seuraava keltä kysyttiin ja ajattelin no eipä tuosta haittaakaan ole. Korvaus oli surkea jotain alle 200€/kk lisää. Siitä on nyt 4v aikaa ja palkkaa tulut 70% lisää sen hetkiseen. Ei se todellakaan tullut kuin manulle illallinen, mutta tuli kuitenkin. Koulutus ei ole sinnepäinkään joten vaan oikeaan aikaan suu auki ja hoitaa hommansa sen verran hyvin että kouluttamaton ihminenkin kelpaa jopa kunnallisella.

  Noin muuten. Meillä oli ammattikoulu harjoittelija joka hoiti hommansa kunnolla. Kysyin pääkallopaikalta onko mahdollista saada kesätyötnekijää (viime vuonna ei edes yritetty ja sitä edeltävänä meni puihin kiitos pääkallopaikan). Vihreetä näytettiin ja tarjosin kaverille hommia ennen kuin oli ehtinyt edes niitä kysyä. Vasta 2 vuoden opiskelija, eikä oikein mitään asennuskokemusta mutta sen 2kk aikana hoiti annetut hommat hyvin ja reippaasti vaikka ei aina omalta alalta ollutkaan. Hemmetin helppo ottaa tollanen kesätöihin kun arpoa hakemuksista, että mitä tulee ja hyvä jos oppii taloa edes sen kesän aikana. Nyt tietää, että homma toimii. Nyt kaveri saa heti alan työkokemsuta mikä on omalla reippaudella ansaittua ja veikkaan, että jos samaan malliin jatkaa niin ei tuo tuleva sähköasentaja tule työttömiä päiviä näkemään.

  e: Noin muute sanoisin, että pätevälle/oppivalle/innostuneelle kaverille löytyy aina hommia. Vaikeinta on nykään se, että miten pääset näyttämään oman osaamisen. Työnantajalle on aina riski palkata tuntematonta mitä vastuullisempiin hommiin tai korkeampiin palkkoihin niin vaikea/mahdoton niihin on nolla näytöillä päästä. Ymmärrän kyllä, että korkeakoulutettua työntekijää taas voi pelottaa, että jumiutuu matalemman tason hommiin jos lähtee hakemaan sitä kokemusta ensin tuolta. Tossa tilanteessa voi toimia se mikä täälläkin on sanottu, että tekee sitten vaikka ilmaiseksi jotain koulutusta vastaavia hommia jotka poikii töitä. Olen sen tässäkin talossa nähnyt. Tuppasi töihin ilmaiseksi ja nyt sitä ei haluta päästää pois.
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2017
 10. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 575
  Kiitos vinkistä! Täytyykin laittaa avoimia hakemuksia kunnalliselle puolelle. Olisi se kuitenkin byrokratiasta huolimatta hieman erilaista työtä, mitä se asunto-osakeyhtiöissä on.
   
 11. snowman22

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Viestejä:
  139
  Nuo ovat synonyymejä.


  Itseäni ei kiinnosta muut ihmiset. Se on minun oma yksityisasiani. Se ei tee minusta mitenkään viallista ihmistä.

  Ongelmana tässä on työn puute, ei mikään muu. Korkeakoulut kusettivat minua lupaamalla varmaa työllistymistä.
   
 12. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Teitkö siellä koulussa mitään työllistymisen eteen vai kävitkö vaan koulua?
   
 13. Välihessu

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2016
  Viestejä:
  222
  Isännöintialalla on löysät tehty ihan itse housuun, alalla on pitkään vedetty vanhojen sotahevosten avulla ja alalla on pulaa keski-ikäisitä tekijöistä. Ihan juniorit ei pysty kylmiltään vetämään yhtiökokouksia läpi, siellä tulee vastaan kaiken maailman tietäjää ja auktoriteetti pitää löytyä. Keväisin on aivan järkyttävä määrä töitä ja assistentteja ei haluta palkata. Lisäksi ala on aika vanhoillinen ja se saattaa karkoittaa terävimmät nuoret pois jo hakuvaiheessa.
   
 14. snowman22

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Viestejä:
  139
  Hankin koulussa tietoja ja taitoja.
  Ne ovat ne asiat, mitä "tein siellä työllistymisen eteen". Ja sen pitäisi myös riittää.
   
 15. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Valitettavasti 2017 ei riitä. Minä en ymmärrä miksi kouluissa ei vieläkään opeteta tai edes sanota sitä asiaa. Tuolla asenteella et tule työllistymään vaan kannattaa valmistautua pitkään työttömyyteen jos ei työttömyys kiinnosta niin sitten pitää alkaa tekemään asioita eri asenteella/tavalla.
   
 16. zZzzz

  Rekisteröitynyt:
  06.10.1999
  Viestejä:
  1 505
  ihan vaan melenkiinnosta, avaahan nyt toki kaikille kattavasti mitä siellä yliopistossa/korkeakoulussa tulisi sitten tehdä, ettei saisi niskoilleen näitä syytöksiä, että "jaaha no et vaan tehny tarpeeksi X juttuja että ihan oma vikas että olet työtön, vaikka akateeminen työttömyys huiteleekin siellä 50 000 kieppeillä - ne on kaikki heeboja joilla väärä asenne koska X jäi tekemättä!". ratkaistaan tässä samalla akateeminen työttömyys, koska kyseessähän on vain "väärä asenne kun X juttuja" ei ole tehnyt yliopistossa! nyt kun saadaan X määriteltyä niin jatkossa ei ole enää ketkuilla tahallaan itsensä työttömäksi järjestäneillä mitään millä puolustautua kun kaltaisesi viksummat murot ovat kertoneet sen reseptin jonka avulla työllistyy takuuvarmasti!

  allekirjoittanutkin odottaa nyt innolla tätä konkreettista määrittelyä, ettei tuo "väärä asenne!" -huutelu jää taas kerran vain sellaiseksi työttömiä syyllistäväksi paskapuheeksi tyyliin "no siis tota eihän kukaa ny voi antaa semmosia neuvoja mitä se X ois mitä pitäis tehä MUT VITTU KAIKKIHAN SEN TIÄTÄÄ ET TYÖTTÖMYS ON AINA IHA OMA SYY VAIK OIS HYVÄT KURSSIARVOSANAT JA OSAIS OMAT HOMMAT NI VITTU KYL SUN PITÄIS SILTI NIIT X JUTTUI TEHÄ SIIHE LISÄKS!!1" :psmoke:
   
 17. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 575
  Oman kokemuksen perusteella pelkät tiedot ja taidot ovat toisarvoisia seikkoja mitä tulee verkostoitumiseen. Siihen pitäisi satsata, että on riittävästi äänessä, vaikkei mistään tietäisi mitään. Tietystikään itseään ei kannata nolata tietämättömyydellään, mutta äänessä pitää olla, jotta jää ihmisten mieleen.

  Ennenpitkää luokalta 25+ ihmistä hajaantuu työelämään ja on hyvä jos on onnistunut jäämään noiden ihmisten mieleen aktiivisena tekijänä. Joku näistä voi tietää omien verkostojensa kautta jonkun kuka tarvitsee hyvällä asenteella varustettua tekijää ja se voit olla sinä. Likimain työn kuin työn oppii tekemällä, siksi can do-asenne on erittäin tärkeä ja se kantaa pitkälle, koska se tarjoaa mahdollisuuden päästä näyttämään kykynsä.

  Pelkkä oman alansa erityisosaamisesta ei ole mitään hyötyä, jos et verkostojen kautta saa sitä ensimmäistäkään mahdollisuutta näyttää kykyjäsi. Eli aivan kuten @Oltorno tuossa tovi sitten kertoi työnantajan näkökulmasta kesätyöntekijän palkkaukseen. Trust me- tiedän mistä puhun 2500+ haetun työpaikan kokemuksella.
   
 18. zZzzz

  Rekisteröitynyt:
  06.10.1999
  Viestejä:
  1 505
  okei, eli oliko tämä siis määritelmäsi X:lle? massatyöttömyytemme ei siis johdukaan työpaikkojen puutteesta, vaan vain siitä, että työttömät "eivät ole verkostoituneet"? no nyt selkis, saatanan lusmut työttömät, tulihan se väkevästi todistettua että työttömyys on kuin onkin ihan oma vika! eli korjatkaa asennevikanne ja koittakaa ny vittu "verkostoitua" - pitäiskö kenties tehdä niin että annetaan jokaiselle työttömälle 6kk aikaa "verkostoitua" ja sitten lähtee tuet vittuun!

  kyllähän nyt 6 kuukaudessa ehtii hyvät "verkostot" kehittää kun on motivaationa pelko toimeentulon menettämisestä. kiitos että olette ratkaisseet työttömyytemme, ja sivistäneet meikää sen pohjasyistä. kaikessa onkin kyse vain "verkostoitumisesta", viis globalisaatiosta, digitalisaatiosta, automatisaatiosta, robotisaatiosta...

  on muuten varmaan liikaa pyydetty, että täältä saisi nyt tarkempia ohjeita, miten introvertin suorittajan kannattaisi "verkostoitua", vai onko se nyt tällä puheella vain niin, että jatkossa työttömyys on tässäkin thriidissä "jokaisen työttömän oma vika kun ei ole verkostoitunut tarpeeksi, kato peiliin paska!1"?
   
 19. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Ilmeisesti opetus tuon verkoistoitumisen takana on, että mitä tunnetumpi naamasi on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saat työpaikan ja että voittaja-asenne on vähintä mitä työttömältä odotetaan.

  Ihan oivia neuvoja lohduttamaan ja tsemppaamaan. Tai sitten muistuttamaan, ettet ole omana itsenäsi tarpeeksi hyväkilpailemaan työmarkkinoilla.
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2017
 20. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Jos vaikka suomessa ei olisi kuin yksi työpaikka ja sinne hakisi kaikki vauvasta vaariin niin se on siltikin aivan täysin oma vika jos et saa sitä paikkaa. Se ei poista sitä etteikö olisi itsestä kiinni jos paikkaan oli hakijoita n.5,5 miljoonaa ja vain yksi sai sen paikan.

  Nykyään näkyy myös lehtien palstoilla että otettu kaikenmaailman kulutusluotot ja pikavipit. Lopputuloksena että luottotiedothan siinä meni mutta toki se ei ollut itsestä kiinni vaan yhteiskunnan vikahan se tietenkin oli. Aina on helppo syyttää muita siitä miksei itse onnistu sen sijaan että ottaisi itse vastuuta itsestään.

  Aina on työttömiä ja niita aina tulee olemaankin. 100% työllisyyttä ei ikinä olla saavutettu eikä tulla ikinä saavuttamaankaan.
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2017
 21. zZzzz

  Rekisteröitynyt:
  06.10.1999
  Viestejä:
  1 505
  entä jos siihen paikkaan on jo päätetty palkata rekryävän pomon serkkupoika, ja se on laitettu julkiseen hakuun ainoastaan sen takia että saadaan virmalle tukimasseja kun työllistetään työttömänä oleva - onko kyseessä silloinkin mielestäsi kaikkien muiden hakijoiden "oma vika" kun eivät ole sattuneet syntymään pomon sukulaiseksi?
   
 22. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Kyllä aivan samaa mieltä. Kaikki pyörii suhteilla ja sen tietää jokainen jos muuta väittää niin puhuu paskaa. Jos henkilöllä x ei niitä ole niin kenen vika se on? Aivan tietenkin kaikkien muiden paitsi ei itsensä. Toki itse olet varmaan sitä mieltä myöskin että kaikki työt menee pomojen sukulaisille?
   
 23. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 575
  Nyt Z hengitä hetki syvään.

  Vastaukseni oli @Randomizer postaukseen siitä, ettei 2017 enää riitä pelkkä osaaminen. Valitettavaa on, että kaikkien pitäisi olla jatkuvasti näkyvillä ja esillä, puhumattakaan siitä, ettää ulkoinen olemus tulisi muistuttaa A. Stubb:n kaltaista kiiltokuvapoikaa. Töitä on niin vähän, että naama on tehtävä tunnetuksi, jotta pääsee siihen pienen piirin tuolileikkiin mukaan, jota työelämäksi kutsutaan.

  Työttömyys ei johdu yksin työttömästä itsestään. Yritin tuoda esille omia kokemuksiani, joissa panostin enemmän ajallaan valmistumiseen ja oman alan osaamiseen kuin verkostoitumiseen. Verkostoitumiseen keskittyneet luokkatoverini, useita vuosia myöhässä valmistuneet ovat nyt päällikkötason tehtävissä omalla alallaan ja minä opiskelen uutta ammattia...

  Itse olen introvertti ja inhoan parrasvalojen loisteessa olemista. Olen yrittänyt opetella olemaan tylympi ja itsevarmempi työhaastatteluissa, mutta ilmeisesti näyttelemiseni ei ole mennyt läpi ja en ole sillä saralla menestynyt.

  Vihaan suuresti ajatusta siitä, että pitäisi brändätä itsensä. Siis tehdä itsestään tuote ja ryhdyttävä markkinoimaan sitä työnantajille. Se on kuitenkin tätä päivää, sillä kaikilla kahdeksalla TE-toimiston järjestämällä koulutuksella on tuota asiaa korostettu tärkeänä asiana. Enää ei riitä, että osaat asiasi ja työnantaja voi siitä laskuttaa. Sinun täytyy osata myydä itsesi työnantajalle mitä mielikuvituksellisin myyntipuhein. Eikä näiden tarvitse olla totta. Markkinointi on vain mielikuvien luomista ja siihen täytyisi jokaisen työnhakijan pystyä jos töitä haluaa saada.


  Nämä neuvot eivät todellakaan lohduta saati tsemppaa. Itseäni kyrsii suunnattomasti, ettei kelpaa sellaisenaan. Tähän on kuitenkin tultu, ettei työelämässä enää pärjää taviksena. Aivan kuten huipputason urheilussa, myös doping on hiipinyt työ-ja kouluelämään. Suomessa liki miljoona ihmistä syö kelakorvattavia psyykelääkkeitä. 2010 vastaava luku oli 700 000. Briteissä on uutisoitu siitä, miten korkeakouluopiskelijat hankkivat itselleen ad/hd-diagnoosin pelkästään saadakseen tarkkaavaisuutta lisäävää lääkettä, jotta saisi epäreilun kilpailuedun toisiin opiskleijoihin nähden.

  En hyväksy sitä, että menestyäkseen pitäisi olla kuten Jari Sarasvuo tms. keinotekoisesti luotu persoona. Ajat ovat kuitenkin sellaiset, että olen omakohtaisesti saanut huomata 2500+ kertaa, etten kelpaa tällaisen kuin olen, joten minun on muututtava tai hyväksyttävä kohtaloni.
   
 24. zZzzz

  Rekisteröitynyt:
  06.10.1999
  Viestejä:
  1 505
  :facepalm: :facepalm: :facepalm:

  väännetäänpä nyt oikein ratakiskosta:

  premissit: joku sattuu syntymään pomon sukulaiseksi, ja joku toinen ei. käsittääkseni logiikan mukaan, jotta asia X olisi sinun syytäsi, tulisi sen seikan olla sellainen jonka toteutumisen olet itse aiheuttanut tai siihen myötävaikuttanut. se, kenelle/mihin sukuun, satut syntymään, ei ole seikka johon voi itse aiheuttaa tai vaikuttaa.

  johtopäätös: näin ollen se, että henkilö Y (olkoon jäljempänä Jaakko) ei ole saanut duunia koska on tapahtunut tapahtuma X eli hän ei ole sattunut syntymään pomon sukulaiseksi, ei todellakaan voi olla Jaakon aiheuttama vika, vaan hän on täysin itsestään ulkopuolisen tekijän (sattuman, eli syntymisen "väärään" sukuun) uhri; seikka, jolle hän ei voi tehdä mitään.

  eli, oletko nyt ymmärtänyt asian, myönnät virheesi ja olet kanssani samaa mieltä siitä, että työpaikan saamattomuus ei sittenkään ole aina ja ikuisesti ja joka ikinen kerta työttömästä itsestään kiinni? jos et, niin oleppa hyvä ja joko avaa omaa "logiikkaasi" tähän, tai vaikene vastaamatta häpeillen ja tappiosi tunnustaen. :psmoke:

  missä olen näin sanonut? lähinnä tartuin vain väitteeseesi siitä että työpaikan saanti on joka ainoassa tapauksessa työttömän itsensä aiheuttama vika, ja osoitin sen nyt vääräksi. :psmoke:
   
 25. 4kex

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2012
  Viestejä:
  1 772
  Jep. Sama homma lottoamisessa. Ihan oma vika jos valitsi väärät numerot eikä (pää)voitto kilahtanut.
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti