Työttömän elämä -ketju

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja reNppa, 09.06.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Ainakin alkoholinkäyttö nuorilla on vähentynyt reilusti, kuten sanottua ongelmana on mentaaliset ongelmat joihin liittyy vahvasti syrjäytyminen, masennus jne. jne. Yhteiskunta vaatii henkisesti paljon nykypäivänä.
   
 2. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Rikkaiden verottaminen toimii vain jos se perustuu kansainvälisiin sopimuksiin. Muutoin verotusta on helppo kiertää erilaisin järjestelyin. EU:n kaltaisten yhteisöjen tulisi lisätä painetta kolmansia maita kohtaan ja esim. rajoittaa tai estää sopimuksiin suostumattomien maiden pääsyä hallitseville markkina-alueille. Rikkaiden verotuksen keventäminen ei lisää talouskasvua tai hyvinvointia pidemmällä aikavälillä, koska he pyrkivät kaikessa fiksuudessaan kasvattamaan ainoastaan omia voittojaan ja minimoimaan kuluja.

  TE-toimintaa voitaisiin rajata tai se voitaisiin nykymuodossaan pitkälti lakkauttaa, koska se on erittäin tehotonta tavoitteeseensa nähtynä ja sen pääasiallinen, puolijulkinen tarkoitus on ainoastaan luoda painetta työttömille ottaa vastaan mitä tahansa töitä työttömyysturvan sijaan. Soten mukainen hoito ja kuntoutus järjestetään muutoinkin toisaalla - masennuksesta kuntoutuva ei asioi työkkärin kuntoutuspajoilla vaan psykiatrisessa kuntoutuksessa joka on lääkintää ja terapiaa. Terveet ihmiset taas eivät kaipaa puuhastelua vaan rahaa, jota yleensä saa työn vastineeksi ja jolla osallistutaan yhteiskuntaan. Kaikki rahana maksettavat etuudet ja eläkkeet pitäisi korvata perustulolla, joka nollautuisi n. 2000-2500 euron palkkatasolla proggressiivisen verotuksen kautta. Rajaa nostaisivat luonnollisesti erilaiset vähennykset, esim. lasten osalta. Alle 18v perustuloa ei maksettaisi, ja samalla elatusvelvollisuus nostettaisiin tähän ikään.

  Pääoma- ja yritysverotus oli Jenkeissä WW2:n aikaan jopa yli 90%. Tulevaisuudessa tuotannon ja kaiken lisäarvon robotisoituessa tämä skenaario ei ole mielestäni millään tapaa liioiteltu.

  Liikkumisen rajoittaminen ei ole sivistyneen valtion toimintaa. Ks. ensimmäinen kappaleeni. Rahan liikkumista voitaisiin rajata talousalueilla sillä periaatteella, että "missä (raha on) tehty, siellä (verot) maksettu".

  2v YT-sääntö johtaisi massiiviseen irtisanomisaaltoon ennen lain voimaanastumista ja vuokrafirmojen räjähtämiseen.

  Ulosoton suojarajaa voitaisiin nostaa sekä tehdä rajauksia omistuksiin puuttumiseen. Velkajärjestelyyn pitäisi päästä aina halutessaan ja sen pitäisi kuolettaa velat viimeistään 5 vuoden aikana.

  Virkarikoksiin voitaisiin tehdä matalampi syyte- ja tuomiokynnys, mutta vastaavasti laeista pitäisi tehdä täsmällisempiä jotta niitä ei tarvitsisi soveltaa. Suomessa on ollut pitkään tapana soveltaa suhteellisen avoimesti kirjoitettua lakia erilaisilla käytännöillä.
   
 3. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Ja rikkaat rikastuvat koko ajan entisestään koska "köyhät" haluavat ostaa ennemmin siltä rikkaalta sen sijaan että ostaisi siltä toiselta "köyhältä". Koska jos ostat rikkaalta niin saat itse enemmän ja silloin tulee myös kannatettua rikkaita. Myös lompakollaan voi äänestää...
   
 4. Zener78

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2014
  Viestejä:
  236
  Nykyajan työelämä on kyllä todella haastavaa. Ihan OK tyyppi voidaan sanoa irti, kun ei ole tarpeeksi nopea, tai vähän hidas oppimaan. Ennen tämmöiset kaverit oli työelämässä ihan normaalisti.

  Mullakin on yksi "hieman yksinkertainen" sukulainen, joka 90-luvulla parjäsi vielä raksamiehenä. Hyväluontoinen ja ei käytä alkoholia. Tosin asuu vielä 50-kymppisenäkin kotona. Sai potkut suuresta rakennusfirmasta, ja ei ole sen jälkeen kelvannut muuhun, kuin työkkärin pajoihin. Kuitenkin on vanhempiensa kesämökillä rakentanut mm. 25 neliön hirsinaunamökin ym., eli ei ihan peukalo keskellä kämmentä.
   
 5. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Viiskymppisiä irtisanotaan kyllä vaikka osaamistakin olisi. Nää on niin ala- ja tilannekohtaisia nämä työmarkkinatilanteet.
   
 6. Felita

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2009
  Viestejä:
  853
  Puhumattakaan siitä, että olen itse vierestä seurannut, kun todella tuottavia ja osaavia jamppoja on noin vain pistetty pihalle, kunhan vain riittävän ylhäällä organisaatiossa on päätetty, että virtaviivaistetaan organisaatiota. Valitettavan harvoin tällaisissa todella isojen firmoijen virtaviivaistuksissa ajatellaan yksiäkään potkuja henkilötasolla - hyvä edes jos tiimitasolla.
   
 7. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Ei yritysmaailman tarkoitus ole pohtia mitään eettisiä tai sosiaalisia asioita, vaan tuottaa maksimaalisesti voittoa. Yhteiskunnan tehtävä on varmistaa loput.
   
 8. Phobos

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2001
  Viestejä:
  245
  Eli sosialisoitaisiin kaikki nykyinen omaisuus ja karkoitettaisiin kaikki fiksut nuoret yrittäjyyteen kykenevät ulkomaille? Kyllä noilla pääomaveroilla ja osinkoveroilla vois olla aika hiljasta uusien yrittäjien suhteen. Olis varmaan köyhillä kivaa sen aikaa kun olisivat tuhlanneet nuo sosiaalirahat, jonka jälkeen oltaiskin aika paljon syvemmällä vielä suossa.
   
 9. UnknownDude

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2013
  Viestejä:
  232
  Et sitten ole kuullut että niitä töitä ei vaan haeta tai niin vaan mennä töihin, ei ole kysymys että työt eivät kelpaa.

  Hain itse todella paljon työpaikkoja joista kaikista tuli kielteinen vastaus, sitten yksi kaunis päivä tuli työkkäriltä paikka sain sen eikä työnteossa ole vikaa tykkään tehdä jotain järkevää, yritän pyytää paljon päiviä (urakkatyö) mutta pelkällä palkalla siinä ei tule toimeen, tuleeko sekään yhteiskunnalle halvemmaksi että työntekijä ei tule toimeen palkalla vaan joutuu turvautumaan hakemaan erilaisia tukia?
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2017
 10. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Mun mielestä malli, jossa työnteosta palkitaan on paras. Eli sidotaan sosiaaliturvaa työntekoon esim. käänteisellä tuloverotuksella. Toimisi erinomaisesti!
   
 11. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 910
  Kuinka paljon ja mitä tukia voi saada jos palkka on hyvin pieni? Esim. 50€/kk bruttopalkka kokoaikatyöstä, niin mitä saisi lisäksi valtiolta?
   
 12. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 466
  työttömyyskorvauksen kelalta; päiväraha tai työmarkkinatuki
   
 13. Azu-nyan

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2004
  Viestejä:
  3 388
  Kokoaikatyö on kirosana työttömyysturvassa, koska se helposti poistaa tuet, vaikka palkka olisi mitä. Näin on lakipykälät laadittu ja yli kaksi viikkoa kestävä kokoaikatyö menee varmasti syyniin. Kokoaikatyötä ei kannata tehdä, jos tunnit ovat vajaita ja tarkoituksena on myös nostaa tukia. Osa-aikatyöllä sellaiset hoidetaan.
   
 14. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 910
  Lähinnä mietin, että jos pääsisi jonnekkin nimellisesti kokoaikatöihin niin ei joutuisi työkkärin pompoteltavaksi. Palkka vaikka 5€/kk ja nimellisesti 8h/päivä. Sitten jos siis saisi tukea suunnilleen saman mitä työttömänäkin, mutta ilman mitään velvoitteita käydä missään kursseillä/työhaastatteluissa. Tämä toki vaatisi sen että tuntisi jonkun joka "palkkaisi" tuolla tavalla.

  Ja ei en ole työtön, mutta jos joskus olen niin mielenkiinnosta tällaista mietin. Toki ongelmana työnantajalle voi olla erilaiset työnantajamaksut tms? Niin ei ehkä järkevästi onnistu.
   
 15. Preemiumi

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2007
  Viestejä:
  395
  Eiköhän tuossa skenaariossa ole aika monta kohtaa joilla pääsee valtion täysikoitoon sekä työntekijä että työnantaja. Tai no ehkä nyt ei ihan linnatuomiota tule, mutta paljon maksettavaa ainakin.
   
 16. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 017
  Hakee sitä saikkua niin ei työkkäri pompota!
   
 17. Zerrod

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2009
  Viestejä:
  1 872
  Vajaan 2 tunnin päästä ois aika työkkäriin, saas nähä mitä jännää tällä kertaa on luvassa.
   
 18. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 017
  Nauhoita keskustelut virkanilkin kanssa!
   
 19. PK_

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2007
  Viestejä:
  387
  Onko kenellekään pitempään työttömänä olleelle laitettu kutsua tähän "3kk välein" haastatteluun tai muutettu yhteydenottoaika maaliskuulle?
   
 20. Ölssi

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2012
  Viestejä:
  106
  Sitä joutuu ihan lähikuukausina ensimmäistä kertaa työttömäksi, kun yrityksillä ei ole enää varaa pyöriä ja uusiakaan työpaikkoja ei ole tiedossa. Pitäisi lainojakin yrittää takaisin maksella. Ei olekkaan vähään aikaan näin stressannut.
   
 21. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Sinä päivänä kun tuo muutos tehtäisiin, katoaisi Suomesta valtava määrä rahaa. Yritysten arvo romahtaisi ja suuren osan toiminta lakkaisi täysin. Kaikki helposti siirrettävä pääoma lähtisi heti maasta. Kaikki yritykset jotka suinkin voisivat, lähtisivät ulkomaille.

  Kukaan ei enää perustaisi uusia yrityksiä. Kukaan ei enää palkkaisi toista ihmistä.

  Verotulot tietysti romahtaisivat. Valtiolla ei olisi enää varaa maksaa minkäänlaisia palveluja työttömille. Miksi ihmeessä haluaisit tuollaisen maan?


  Minulla on tulot hiukan yli 5000 euroa kuussa, mutta käteen ei jää nytkään niin paljoa, että sillä hirvittävästi juhlisi. Toki hiukan normaalia huolettomammin rahankäyttöön voi suhtautua. Olen jo monesti meinannut lähteä maasta ja jos progressio vielä kiristyisi paljon, ryhtyisin joko himmailemaan työelämässä tai lähtisin muualle. Olen jo himmaillutkin viitisen vuotta aiemmin kun silloinkin tuntui, että käteen jäävä rahamäärä ei muutu mitenkään työn vaativuuden perusteella. Kukaan ei tee tällaista työtä kovin pienestä rahasummasta - se ei yksinkertaisesti kannata verrattuna helpompiin hommiin. Valtio menetti himmailuni aikana noin 50 000 - 75 000 euroa verotuloja.

  Hiukan yli viidestä tonnista jää käteen hiukan yli 3000 euroa. Se on tietysti ihan mukava tulo, mutta ei niin massiivinen, että "rikasta voidaan kyllä rokottaa". Kuinka paljon tuollaisesta tulosta pitäisi jäädä käteen? 2000? 1500?

  Työttömille ja kenellekään ei ole eduksi, että näitä hommia ei hoideta parhaalla mahdollisella tavalla. Motivoituneiden työntekijöiden rankaiseminen kohtuuttomasti ei ole kenenkään etu.
   
 22. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 881
  Mä taas poistasin työttömien verotuksen ja vähentäisin työttömyyskorvausta veron verta, suomikäyttää vuodessa miljardeja veronkeräykseen, säästäisin tässä ja potkisin osan verottajista kortistoon, lisäksi yksinkertaistasin verotusta myös muualla, kuten autoilussa tulisi olemaan yksi vero koskien polttoainetta jne, säästetyillä miljardeilla maksaisin valtionvelkaa :smoke:
   
 23. T.N.T

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2009
  Viestejä:
  71
  Nyt, kun säästötalkoot on päällä niin kansanedustajien määrää voitaisiin ensin vähentää 50:llä ja vaikka vuoden päästä toinen samanlainen vähennys. Samalla myös kansanedustajien avustajien määräksi rajattaisiin 1, poislukien ministerit, joilla voisi olla korkeintaan 2 avustajaa. Kyllä heidänkin pitäisi osallistua näihin säästöihin, tuota voisi ajatella tavallaan eduskunnan yt-neuvotteluina.

  Itse lisäisin Suomen lainsäädöntöön myös sellaisen kohdan, että yritys saisi veroetua siitä, että se lahjoittaa rahojaan hyväntekeväisyyteen Suomen sisällä (kodittomien, työttömien, mielenterveysongelmaisten, vammaisten tms. hyväksi).
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2017
 24. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Joustavuutta lisää. Paljon lisää.

  Irtisanomissuojaa huonommaksi jolloin kynnys palkata laskee. Nuorille ja iäkkäille helpotuksia.
  Vastaavasti työttömyysturva paremmaksi ja yritykset maksumiehiksi entistä enemmän. Kansalaispalkka milloin keikkahommien vastaanottaminen helpottuu ja byrokratia vähenee.

  Työtön kaveri teki 2 päivän keikkan laskutuspalvelun kautta. TE-keskus tutki useamman kuukauden että onko yrittäjä ja näin oikeutettu korvauksiin. Kaveria ei jostakin syystä hotsita enään keikkahommat mistä ei saa työsopparia. Mainailee TE-keskuksen typeryyttä ja kaupuloiden työntämistä pinnojen väliin.
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2017
 25. vihainen hippi

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2013
  Viestejä:
  1 304
  Täälläkin on aika paljon poliitikkoja joiden ainoa jotain pientäkin hyötyä antava olisi pakkotyöleiri joten.

  Luin aamun uutiset ja nää jäi pistämään;

  http://yle.fi/uutiset/3-9406403?origin=rss

  "Viisihenkiselle perheelle jää käyttörahaa ruokaan, vaatteisiin ja muihin hankintoihin noin 650 euroa kuukaudessa"

  JA

  http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000005053407.html?ref=rss

  "Kun olin kerännyt paperini ja ehtinyt juuri astua käytävälle, ne rähähtivät nauramaan huoneessa. En ollut ehtinyt sulkea ovea ja kuulin huoneesta, että ’olipas siinä tyyppi’, ’kaikenlaista sitä näkee’. En ole mikään missi enkä keijukainen, mutta minulla on hyvät paperit ja paljon työkokemusta. Tuli kyllä todella kurja olo, että voiko ulkonäön perusteella arvioida ihmistä näin."


  Että lopettakaa juntit se vittuilu työttömiä kohtaan, vaikka on toki umpilaiskojakin...

  e: onneksi pakolaiset saa vaikka kuinka paljon tuossa tilanteessa nauraen meille.

  Ja siis se perhe joille jää käyttörahaa noin vähän niin mies kuitenkin yrittää kaikkensa, onko reilua ?
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti