Työttömän elämä -ketju

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja reNppa, 09.06.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tattisose

  Rekisteröitynyt:
  03.09.2013
  Viestejä:
  14
  Sieltä semmoiset videohaastattelut taas vaihteeksi. Oisko heittää viime hetken protippejä? Näitä muutamat jo tehty mutta ei ole tärpännyt, nämä siis näitä recruitby-paskoja joissa yksitellen nauhoitetaan videopätkävastaukset kysymyksiin. Ja kun viimeisenä voi esittää omia kysymyksiä niin mitäs helvettiä rekryfirmalta kyselet, tuskin ne edes tietää kuinka monta työntekijää siellä työpaikalla ylipäätään on ja että millaisia etenemismahdollisuuksia jne. jne., yhdessä aiemmassa (live)haastattelussa jopa sanottiin heti alkuun että seuraavalla kierroksella (johon en koskaan päässyt) voi työnantajalta kysellä tämmöiset. Ehkä hakuprosessin etenemisestä voisi kysyä, mutta tämänkin tajuaa kysyä varmaan about kaikki, eipä paljon erotu massasta. Vai jättäisikö suosiolla tyhjäksi? Ei kai sekään hyvää kuvaa anna.

  En tiedä pitäiskö itkee vai nauraa kun tämmöiseen osa-aikaseen matalapalkkaduuniinkin tämmöstä järetöntä säätämistä. Luulisi että vastaavaa paskahommaa saisi kuka vain tuosta vaan mutta välillä tuntuu kuin olisi hakeutumassa presidentiksi kun pitää järkätä kaiken maailman palikkatestit, kolminkertaiset haastattelukierrokset ja kohta varmaan keksitään erilliset pääsykokeet (ellei jopa ole jo) että pääset nollasopparilla kaupan kassalle tai osa-aikaisena pesemään vessoja. Vittu. Olisin iloinen jos olisi edes jokin syy herätä aamulla, työkkärin 9e-työkokeilut ja kurssit ei ole motivoinut pitkään aikaan kun tietää lentävänsä pihalle kuitenkin.

  Tulikin pidempi avautuminen kuin oli tarkoitus, pahoitteluni. :smoke: Ehkä tää tästä.
   
 2. chief constable v. 2.0

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2016
  Viestejä:
  257
  Ei ole joustava. Ei sitten yhtään.

  Eikä se TE-toimiston vika ole, jos laissa seisoo ikäraja 25 v.

  Isännöitsijöistä on käsittääkseni pulaa ja loputkin ovat eläkkeen kynnyksellä. Ihan ok liksakin. Miinuksena paljon iltakokouksia ja saa kuunnella päivät pitkät mummojen valitusta. Jos nämä handlaa, niin mikäs siinä.

  Koulutuksen pätemisestä en tiedä, mutta työharjoitteluun kannattaa panostaa. Sen kun tekee kunnolla, niin varmaankin on töitä tarjolla.
   
 3. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
  Aikuispuolella osaaminen arvioidaan työnäytteen perusteella ja koulutukseen kuuluu 4kk työtä/-harjoittelua. Niinhän nuo opettajat sanoivat, että puolet isännöitsijöistä tulee eläköitymään seuraavan kymmenen vuoden aikana, joten töitä pitäisi riittää. Ala ei ole kovin seksikäs juuri noiden iltakokousten ja ihmisten vuoksi, toisaalta mikäpä asiakaspalvelu enää tänä päivänä olisi kovin hohdokasta...
   
 4. jebou86

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  965
  Uskalsimpas soittaa. Nyt lupas selvittää sitä paikkaa mitä me oikeasti puhuttiin työkkärissä eikä mitä siinä lapussa oli.:kippis: Molemmissa kun on kaupunki työnantajana.
   
 5. TheThh Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2011
  Viestejä:
  7 266
 6. Preemiumi

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2007
  Viestejä:
  395
  ]

  Ei ole ei, oikeassa olet.

  En ala kinaamaan. Laissa (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2012/20120916#L6P2) sanotaan näin: "Työnhakijalla, joka on täyttänyt 25 vuotta ja joka opiskelee omaehtoisesti, on oikeus työttömyysturvalaissa tarkoitettuun työttömyysetuuteen mainitussa laissa säädetyin edellytyksin, jos:"

  Ja muistelen, että tuo mahdolilstaa tuen saamisen hakijan täytettyä 25 v jos se tapahtuu pian opiskelun alkamisen jälkeen. Edelleen kehoitan kysymään työkkäristä.
   
 7. zacksa

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  644
  Kai tiesit, että työntekijän bruttopalkan kun kertoo 1,5-2:lla niin ollaan siinä suuruusluokassa jonka työntekijä yritykselle maksaa? 10€/h työntekijälle maksaa elintarvikealalla n. 17€ työnantajalle.
   
 8. Välihessu

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2016
  Viestejä:
  222
  Tämä. Esimerkiksi suorittavan työn aloilla vuokrafirmojen kilpailu on veristä ja kilpailevat monesti juuri tuolla kertoimella. Alimpia mitä olen nähnyt on 1,6 , eli vuokrafirmalle ei juuri jää katetta. Siihen kun sitten vielä osuu saikuttelija, niin turskaa tulee vuokrafirmalle.
   
 9. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Ironistahan siinä on, että hyvin nopeasti tulojen noustessa ollaan tilanteessa, jossa työnantajan nostaessa työntekijän palkkaa satasella, työnantaja maksaa 170 euroa ja työntekijälle perille menee 50 euroa :D

  Kyllähän tässä olisi aika paljon trimmaamista tässä verotuksessa.
   
 10. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 623
  Tässä ollaan asian ytimessä :). Ja vielä kun lasketaan paljonko tuon 50€ kuluttamisesta maksaa veroja. No kait ne miljardit vero eurot sentään menee johonkin hyvään... Imho virkakyösteillä pitäisi olla joku vastuu aina yhteiskunnan eurojen hukkaamisesta. Nyt kun sellaista ei käytännössä ole niin euroja palaa.
   
 11. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Aivan.. Eli todellisuudessa voi vielä miinustaa alvin eli käteen jää noin 37 euroa. Veroprosentiksi muodostuu jo kohtuullisen korkea 80 prosenttia :D
   
 12. djii

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  669
  Hesari provoaa tänään oikein kunnolla: "Puoli miljoonaa työpaikkaa on vailla ottajaa...".

  Vaatii digilehden lukuoikeuden, joten en viitti edes linkata. Laskettu siis yhteen kaikki TE-toimistojen avoimet työpaikat vuoden ajalta. Onhan niistä tälläkin hetkellä 13500 vailla ottajaa...
   
 13. Lumiaton

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2013
  Viestejä:
  58
  Jep, juuri sen takia sanoinkin, että 10e brutto / h maksaa asiakasyritykselle 20e / h + alv ;)
  Eli jos työnantajamaksut ovat työntekijälle 50% niin orjafirma maksaa työntekijästä 15e / h ja 5e/h jää sitten katetta. Riippuu työn luonteesta ja työntekijän iästä, että mitä nuo työnantajamaksut ovat.

  Tosin vuokratyöfirman kerroin riippuu ihan firmasta itsestään. Joku sanoi, että 1,6 on pieni. Onhan se ihan saatanan pieni. Mutta jos tuolla kertoimella niitä tyyppejä onkin 500 ympäri Suomen? Tuleehan sielä saikkua joo, mutta kun on volyymiä niin ei se haittaa. Ja saikuttajista päästään helposti eroon sanomalla että "asiakayrityksellä ei ole töitä" ja samaan aikaan myöhemmin aloittanut jatkaa sen paikalla :)
   
 14. SteveW

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Viestejä:
  3
  IT vääntäjät kertovat kuinka duuniin pääsee.
  HKI Fredrikinkatu 48, 10.11. 16-18
   
 15. Casual.M

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 067
  Kysyin kuukausi, pari sitten jatko-opiskeluun liittyvästä asiasta jotain, mutta kysytäänpä lisäksi kokonaan uudelleenkouluttautumisesta.

  Mulla on siis alla jo yksi ammattikorkeakoulututkinto, tekniikan alalta. Olen alkanut pohtimaan, jos hakisi keväällä kuitenkin sosionomin amk-tutkintoon, kun ei tältä nykyiseltä alalta mitään töitä löydä, ainakaan tällä osaamisella. Toki vasta vajaan vuoden ollut työtön, mutta se on pitkä aika tekniikan inssille. Siispä:
  - Tapahtuuko hakeminen yhteishaun kautta vai ei? Opintopolku.fi:ssä sanotaan, että pitäisi hakea suoraan oppilaitokseen jos on jo yksi tutkinto alla, mutta esimerkiksi Laurean sivuilla sanottiin, että haku tapahtuu yhteishaun kautta; se vaan että on kiintiö niille, jotka hakevat ensimmäistä kertaa amk-tutkintoon. Joten kumpi se on? Yhteishaku, vai mikä?
  - Työkkärissä sanottiin, että tukea voi hakea kahdeksi vuodeksi, kun opinnot alkavat. Sosionomi-koulutus kestää kuitenkin 3,5v (poislukien mahdolliset hyväksiluettavat aiemmasta tutkinnosta), joten onko mahdollisuutta saada mistään rahaa tuon lopun puolentoista vuoden ajaksi, vai pitääkö viimeinen puoltoista vuotta elää säästöillä, ja kun ne on kulutettu, marssia sossuun?
   
 16. Kuningashillo^2

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  2 235
  Mikähän olisi jokin kohtuullisen lyhyt+suhteellisen varman hyvän työpaikan takaava ammattikoulutus. Akillesjänne ei kestä enää sotilasalan hommia (tällä ei enää spurtata, kävelee ja hölkkää kuitenkin). Säästöjä on sen verran, että joku maksullinenkin koulutus kelpaa, jos sillä saa kohtuu varmasti töitä. Pitäisi olla kuitenkin 90% asiaa ja maksimissaan 10% paskaa eikä toisinpäin, että viitsii käydä loppuun eikä käy samoin kuin aikanaan ylilipastossa. Muuten motivaatio-ongelmia ei pitäisi olla, edellisessä työssä olin käytännössä 24/7 hommissa 6,5 vuotta ja aina 100 lasissa.

  Ikää nyt 32 joten kiire alkaa olla pikkuhiljaa.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2016
 17. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
  Itse kun toista amk-tutkintoa aloin opiskelemaan niin sain huväksiluettua puolet eli 80ov edellisestä tutkinnosta. Lukujärjestys vaihtui viikottain niin käytännössä opinnot olisivat kestäneet yhtä kauan kuin ilman hyväksilukuja, joten lopetin kesken.

  Ketjuun aiemminjo postasin missä järjestyksessä tuota hommaa pitää lähteä purkamaan jos ajattelee työttömyyskorvauksella opiskella, mutta kerrataanpa:

  1. Hae kouluun
  2. Kun pääset niin työkkäriin hakemus että haluat opiskella työttömyyskorvauksella (op621 muistaakseni)
  3. Pyydä koulusta, että lähettävät todistuksen (op 623)työkkäriin, josta selviää tarvittavat tiedot koulusta
  4. Odota kusi sukassa, että mitä lautakunta päättää.

  Todennäköisesti hyväksilukujen ansiosta koulu ei tule kestämään kuin pri vuotta jos lukujärjestys on fiksusti suunniteltu eli pystyt käymään sekaisin kaikkia kursseja tiiviissä tahdissa. Jos lukkari vaihtuu viikoittain niin ei todennäköisesti onnistu nopeampi valmistuminen.

  Itse opiskelen isännöitsijäksi monimuotokoulutuksena forssan ammatti-instituutissa. Kerran kolmessa viikossa koulua ja loppuaika etätehtäviä. Teoriaopetusta vuoden verran ja sitten pitää löytää työpaikka tai työharjoittelupaikka jossa voi käytännössä osoittaa osaamisensa. Tämä jakso kestää 4kk. Eli yhteensä vajaa 1,5v ja saa ammatin. Hinta on 500€ ja siihen voi koulutusrahastosta hakea stipendiä.

  Isännöitsijöiden keski-ikä n 55v joten puolet eläköityy seuraavan kymmenen vuoden aikana. Töitä kuulemma riittää... noh itse en luota mihinkään ennenkuin on nimet papereissa...
   
 18. Trolo

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2010
  Viestejä:
  238
  Elikkäs työkkäriltä tuli ohjeistus kyseiseen aiheeseen. Laki on tässä ehdoton. Täytyy siis odottaa ensi vuonna alkavaan koulutukseen :)
  "Kiitos viestistäsi. Hienoa, että olet löytänyt sinulle sopivan koulutuksen. Valitettavasti joustomahdollisuutta ei ole. Laki on tältä osin täysin ehdoton. Sinun pitäisi olla 25-vuotias opintoja aloittaessasi."

  Eikä tämä tietenkää tarkoita että 100% saisin edes silloinkaan. Välissä oli kysymys miten toimin jos aloitan opiskelun työssä ollessa ja miten menee silloin tuki jos työt päättyvät opiskelun aikana

  "Tuki voi sinun kohdallasi olla siis mahdollinen vain, jos voisit aloittaa opinnot työsuhteen aikana ja työsuhde päättyisi työnantajasta johtuvasta syystä, kun olet täyttänyt 25 vuotta. TE-toimiston pitäisi tällöin arvioida, että sinulla on koulutustarvetta. Lisäksi koulutuksen pitäisi parantaa olennaisesti työllistymismahdollisuuksiasi."

  Tulipahan selväksi nyt tämä. Ensi vuonna sitten uudelleen. Koulutus alkaisi ensi kuussa. Viikko ennen kuin täyttäisin 25v. Harmin paikka

  tth78, millaista on ollut opiskelu isännöitsijäksi? Olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksiasi. Kuitenki itsetkin tähtäämässä kyseiseen tutkintoon.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2016
 19. Casual.M

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 067
  Kiitos paljon vastauksesta. Varmistaakseni asian vielä: jos menee yli kahden vuoden, niin mitään tukea ei saa enää sen jälkeen mistään, ja toimeentulo on keksittävä itse / elettävä säästöillä, ja kun säästöjä ei enää ole, niin mennä sossuun?
   
 20. Pezqu

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  351
  Arvon foorumistit. Täällä olevia viestejä on ollut antoisaa ja toisinaan turhauttavaa lukea varsinkin, jos ne eivät ole istuneet omaan ideologiaan. Työttömän elämä -threadin aiheita on voinut kuvata kahdella sanalla: työttömyys ja politiikka.

  Murossa puhaltaa uudet tuulet. Vastavoimana on noussut uusi keskustelualue, joka löytyy kun googlettaa: io-tech

  Kiitokset postaajille!
   
 21. Albireo Banned

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2007
  Viestejä:
  1 238
  Kiitos tiedosta. Taidan tästä itsekin kerätä kamani ja siirtyä io-tech:n keskustelufoorumille.
   
 22. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
  Kyllä näin on. Kahden vuoden jälkeen et saa mistään mitään joten omilla säästöillä rahoitat kaiken, aivan kaiken.

  Sitä en sitten tiedä onko työkkäri myötämielinen maksamaan tukia jos jää pienestä kiinni opinnot.

  Selvitä opintolinjan vetäjältä:

  1: kuinka paljon saat hyväksilukuja edellisistä opinnoista

  2: pystyykö lukujärjestystä säätämään niin, että mahdollistuu tuo kahdessa vuodessa valmistuminen.

  Amk:n autopuolen vetäjä tosin lupas ummet ja lammet opintojen säätämisessä, käytäntö oli hieman eri... mutta tämä tapahtui Turussa 2007, joten ajat ovat muuttuneet
   
 23. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Ja joillain aloilla työntekijä tarvitsee siihen päälle vielä kalliit suojavarusteet ja auton.
   
 24. LEIF LINDEMAN - SATUMAATANGO Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2005
  Viestejä:
  1 248
  Ette ole töihin ajatelleet mennä?

  [Sääntöjen vastainen gif poistettu.]
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 20.10.2016
 25. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 437
  Painat vielä ylitöitä noiden postaustesi kanssa..
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti