Työttömän elämä -ketju

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja reNppa, 09.06.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Kallion Juoppo

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2012
  Viestejä:
  2 156
  Pitää olla hyvin, hyvin yksinkertainen ihminen jos ottaa user-id:n viestit mitenkään niin että niitä vielä kehtaa lainata.
   
 2. Preemiumi

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2007
  Viestejä:
  399
  Kyllähän työllistämistukikin jollain tavalla toimi. Yrittäjä saa osaavan tekijän helvemmalla, soi ottaa vaikka kaksi yhden hinnalla.
  Eikä valtion menot siitä lisäänny, raha joka ennen meni tyuöttömälle menisi nyt työnantajalle. Verotulot voisivat joa lisääntyä ja kulutus kasvaa.

  Mutta onhan se niin ettei työpaikka väkisin synny. Jos ei ole töitä niin ei ole paikkojakaan. Keksitty työpoaikka ei ole oikea työpaikka. Jos olisi kaikki työttömät voitaisiin työllistää vaikkapa kaivamaan lusikalla kerrostalon monttuja. Ei järkee.
   
 3. nom_de_plume

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  2 018
  Ehdottomasti mahdollisimman moni työtön kaivamaan lusikalla monttuja. Vertauskuvallisesti.

  Tarkoitan että mitä järkeä on pitää poliisia kortistossa, kun olisi niin monta sijoituspaikkaa työttömälle poliisille, vaikka osa-aikaisena tai 30h/viikko. Esim. Koululaitokset. Kulkuneuvona polkupyörä ja sijoitus seuraavaan avoimeen työpaikkaan muualla. Mikä tahansa parempi kuin kaivella nenää ja odotella jonkun hakevan kotoonta.

  Insinöörit vääntämään paskan tärkeitä kunnallisia projektejaan, joilla virkistetään työttömiä. Rakennusmiehet remontoimaan kunnallisia rakennuksia tai rakentelemaan linnunpönttöjä.

  Miksi sosialismin pitää tarjota leipä ilman hikeä. Ei tuollaisen yhteisöllisen (työttömien työpaja) tarkoitus ole kilpailla muun toiminnan kanssa vaan tarkoitus on luoda suhteita, sekä aktivoida ihmisiä. Sama se on maksaa palkkaa siinä missä tukea.
   
 4. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Eivät ne valtion tulot siitä lisäänny. Puhutaan kuitenkin käytännössä pienipalkkaisista töistä, joista ei oikein veroja maksella. Käytännössä siis tulonsiirto yrittäjille. Eikä siksi oikein hyvä tapa toimia.
   
 5. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Tuolla mallilla vain lisättäisiin työttömyyttä, koska silloin vältettäisiin palkkaamasta ihmisiä oikeasti töihin. Lisäksi se olisi helvetillinen haitta avoimessa kilpailussa, koska mikään yritys ei voi kilpailla ilmaistyön kanssa. Eli lisää työttömyyttä ja konkursseja.

  Mitään tekemisen arvoista työtä ei pidä teetättää ilmaiseksi työttömillä, koska seuraukset ovat nuo. Ja toisaalta jos työ ei ole oikeasti tekemisen arvoista, niin sen teettäminen on pelkkää vittuilua työttömille. Joka tapauksessa pakkotyö ei motivoi ketään ja tarjoaa vain paskoja suorituksia vailla hyötyjä. Näin siis niin kauan kuin emme elä jossain diktatuurissa, jossa se pakkotyön laadun tae on työntekijän oman tai läheiste hengen ja terveyden säilyminen.
   
 6. M52B25 Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  1 060
  Tää on muuten mielenkiintonen kysymys. Jäi pyöriin mieleen. Tuollasella pelonsekasella sävyllä kysytty. Ajattele asia niin, että jos jossain on työnantaja, jonka mielestä 2 vuotta työttömänä ollut aktiivinen työnhakija ei ansaitse saada enää työtä, todellisuudessa se työnantaja ei ansaitse yhtäkään pätevää työntekijää, saati työnsuoritusta.

  Työelämä varsinkin tänäpäivänä on hyvin pitkälti pelkkää muniinpuhaltelua ja kiireen teeskentelyä, joten on melkosta hurskastelua väittää, että tässä vauhdissa joku putoaisi kärryiltä parissa vuodessa. Jos joku multa tuollaisia alkaisi kyseleen, niin vastaisin rehellisesti että "käytin hetken elämästäni ottaakseni etäisyyttä - kasvaakseni ihmisenä ja kenties työntekijänä. Kiitos, hei ja minulla onkin jo kiire seuraavaan haastatteluun".
   
 7. pieniapina

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2003
  Viestejä:
  4 293
  joo en tota iha meinannu sillä vaan sitä, että onko lähinä oman alan duuneja enäää edes tarjolla suomes.. :) ja mitään sanan olis voinu laittaa heittomerkkeihin..

  mutta joo.. kyllä ite lähtisi ainaki päämärkänä jos ulkomailta siedettävä tarjous tulis.. ja tietty faktahan se on, että mitä pidempään oot suomessa työttömänä niin jokane kuukaus työhakus vaan täällä vaikeutuu.. ja taitaa olla lusittuna aikalailla parisvuodessa liitonrahatki?
   
 8. Vitsa

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2013
  Viestejä:
  466
  Palkkatukitöistä ei kaiketi saanut kunnollista työtodistusta? Jos CV:stä löytyy merkintöjä jostain pellekursseista niin äkkiäkähän siinä leimaantuu luuseriksi. Oletettavasti tuossa uudessa systeemissä oltaisiin ihka oikeissa töissä, mutta liksa vain tulee valtiolta.
   
 9. M52B25 Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  1 060
  Mulla on työkokemusta ja tässäkin työtarjouksessa nimenomaan oli kriteerinä pitkä kokemus suurella kansainvälisellä ja itselläni tuo työkokemus ja saavutukset on niin merkittävät, että esim. täysin vaatimaton koulutus (peruskoulu, vähän lukiota ja kauppista :D ) ei kiinnosta ketään.

  Ei mennyt kauaa tänään kun selvisi googlaamalla minkälaisia haasteita kyseisellä firmalla on; heidän entiset ja nykyiset työntekijät on kirjoittaneet työkokemuksistaan hyvin avoimesti nettiin. Arvostettu työnantaja (palkka ja pitkät työsuhteet), mutta tehoton organisaatio. Jotenkin linjassa siihen nähden, että nyt haetaan käytännön kokemusta vaikka ulkomailta asti.

  Toi pitkittyneen työttömyysajan kirous on voimassa, jos sen näkee hakijasta. Tärkeintä on pysyä elossa ja menossa mukana ja kerron kyllä ihan ylpeästi tarvittaessa haastattelijalle kaikesta siitä mitä olen duunaillut työttömyyteni aikana. Eilenkään se ei kiinnostanut ketään kun marssin paikallisen putiikin ovesta sisään kysyin töitä. Istuttiin tunnin verran siinä tj:n ja tp:n kanssa ja mietittiin firman tulevaisuutta :) Kertaakaan ei kysytty, että mitäs oot tehny viimeset kaks vuotta.
   
 10. nom_de_plume

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  2 018
  En ymmärrä pointtiasi, ellet sitten ole julkisen sektorin yksityistämisen kannalla. Ei työ ole kunnille ilmaista, jos he joutuvat siitä maksamaan. En tarkoita ilmaistyötä yksilön kannalta, vaan "ilmaistyötä" julkisen sektorin kannalta. Kukaan ei korvaa esim. Poliisia koulutoimipisteessä, eikä se kilpaile yksityisen sektorin kanssa. Valtion sisällä on niin paljon tekemistä, joka on vailla tekijäänsä, koska budjetti ei anna periksi. Kunnan budjetti ei paisu yli määrärahojensa, eikä se luo työpaikkaa yhtään sen enempää, vaikka hommat kuinka roikkuisikin.

  Eikö markkinoilla vapaata työvoimaa saisi työllistää osa-aikaisissa projekteissa kunnan osalta? Tämä tuntuu tietenkin vääryydeltä työttömiä kohtaan, sillä he saisivat joka tapauksessa saman toimeentulon. Ainakin he tekisivät oman alansa töitä tuona aikana ja saisivat siten kontakteja eteenpäin, mikäli vuosien haastattelut eivät tuota tulosta.

  Tottakai järjestely vaatii käytännön muutoksia ja pitkään puhuttu Negatiivinen tuloverotus olisi askel oikeaan suuntaan. Minä en vain näe että tukieurolla saadaan mitään kestävää kehitystä verrattaen projektiluontoiseen työhön.
   
 11. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Oliko tää moottorikoodimies nyt se sama jolla oli kymppidonan vanteet ja kamera mummolla lainassa?
   
 12. Zonium

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2012
  Viestejä:
  479
  Sain mä vuoden palkkatuetusta työstä ihan kunnon työtodistuksen. Miksi ei saisi?
   
 13. Vitsa

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2013
  Viestejä:
  466
  Kovasti pitkäaikaistyöttömät valittavat, että palkkatukitöitä ei lasketa työkokemukseksi. Mutta ilmeisesti siitä ei sitten mainita todistuksessa. Seison korjattuna.
   
 14. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Palkkatuki ja työkokeilu mennyt ehkä sekaisin?
   
 15. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Eli oikeasti joko palkkaamaan jonkun oikeisiin töihin tai teetättämään sen työn jollain firmalla. Niin sen pitäisi mennä, että töistä maksetaan oikeaa palkkaa eikä pistetä ihmisiä orjatöihin. Jos on töitä tehtäväksi, niin sitten joku pitää siihen palkata sitä tekemään.

  Niin kuin sanoin, se ei ole ilmaista yhteiskunnalle. Ilmaiseksi teetetty pakkotyö tulee kalliiksi työttömyyden ja konkurssien muodossa.

  Tuo on huono esimerkki, koska puoleen miljoonaan työttömään kuuluu varsin vähän poliiseja. Ja jos sinusta valtion sisällä on paljon tekemisen arvoisia töitä, niin miksi haluat riistää työntekijöiltä mahdollisuuden palkkatöihin? Itse en usko noita töitä edes olevan, vaikka porukan kuinka voisi laittaa vähän puuhastelemaan työttömyyskorvausta vastaan.

  Heidän "työllistäminen" käytännössä ilmaiseksi työttömyystuilla on eniten väärin työttömiä kohtaan, koska se on työllisyyttä ja työllistämistä haittaava tekijä. Töitä teetetään ilmaiseksi pakkotöillä ihmisten oikeasti työllistämisen sijaan.
   
 16. Täyssinä

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2013
  Viestejä:
  1 451
  Wanhan kansan viisaus: "Jos et tee röitä - et syö!1"
   
 17. Hemek

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2008
  Viestejä:
  1 480
  Kannattaa muistaa myös Olawin motto: "Paras on ainoastaan vain kyllin hyvää. Viinaksia joskus lääkkeeksi"
   
 18. Täyssinä

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2013
  Viestejä:
  1 451
  Oleppa hyvä ja mene röihin kuten vanhempasikin.
   
 19. etusukunimi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2015
  Viestejä:
  3 630
  keräsin sieniä metsästä ison satsin, ostin tarjouksesta naudan ulkofilettä 1,8kg maksoi 18€ tarjouksessa (tuoretta siis) ja syön hyvin. Kotiviiniä oman pihan punaherukoista valmistumassa 25-27 litraa. Jne.

  Menen huomenna ostamaan pari kiloa lisää tuota mureaa HK:n naudan ulkofilettä. Ei sitä tarvi paskaa syödä häpeäpaalussa sen vuoksi että on työtön.

  Alkoholinkulutusta pitäisi saada hillittyä mutta minkäs teet.

  Aijjai. Sienisoossia, ulkofileepihvejä ja lankkuperunoita (LIDL). Halpaa hyvää. Ja voi vetää vaikka 2 viikon kännit tuosta saavista viiniä. Lisää teenkin nyt heti omenoista.
   
 20. etusukunimi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2015
  Viestejä:
  3 630
  Paista sipulit ja sienet voissa, lisää kerma ja lihaliemikuutio sekä mustapippuria.
  Juo pää täyteen syö pihviä ja naura.
  Pihvi erittäin kuumassa pannussa voissa paistettuna, sisältä medium päältä hiiltynyt.
   
 21. M52B25 Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  1 060
  Ja kuole sydän -ja verisuonitauteihin. Tee tilaa työmarkkinoille vai miten se meni :/
   
 22. nom_de_plume

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  2 018
  Esimerkki on helvetin hyvä siihen nähden mitä Tässä ajetaan takaa. En minä ehdota, että laitamme kaikki työttömät töihin, niin absurdilta kuin se kuulostaakin. Tiettyjä ihmisiä on yksinkertaisen mahdoton saada tekemään mitään järkevää tai heiltä edes sellaista odottaakaan. Valitettavasti.

  Puhun tietyistä ammattiryhmistä ja tietyistä töistä, joihin ei kannata tai voi palkata määräaikaista saati vakituista työntekijää, sekä tehtävistä jotka eivät ikinä mahdu budjettiin. Tämä liitettynä negatiiviseen tuloverotukseen, jolloin tekijälle jää enemmän kuin mitä tuilla saa. Tämän lisäksi mahdollisuus työllistyä paranee.

  Elanto kun pitäisi tulla ilmaiseksi. Jopa 10h/vko on liikaa, jos se ei huomattavasti paranna elintasoa. Tämä ajatusmaailma on se rutto, joka nykyjärjestelmää kalvaa. Mikäli tuet olisi ehdollisia, niin työllisyystilanne paranee - sen olisi pakko. Oman näkemyksen mukaan jokainen tuilla elävä on palkansaaja. Halusi sitten subjektiivisesti muotoilla sen miten tahansa ja olen jopa kuullut sanottavan että "työn haku on työtä".

  Töitä on. Osaajia ei. Ammattitaito ei kasva CV:tä täytellessä ja työpaikkoja etsiessä. Mitään takeita huolellisesti täytetty CV ei anna henkilön pätevyydestä. Ihmiset työllistyy valtaosin suhteilla ja suosituksilla. Sitäkään ei työkkärin tiskiltä löydä ja asialle pitäisi tehdä jotain ja edes pyrkiä luomaan ratkaisuja.
   
 23. nom_de_plume

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  2 018
  @Steeltape

  Nykyinen järjestelmä ajaa pienyrityksiä konkurssiin, koska työntekijän pitäminen on parhaimmillaan todella iso riski. Koskaan ei tiedä millainen "Paarma puri käteen - viikko sairaslomaa" - eetvartti saapuu syömään yrityksen tuottavuutta. Irtisanominen on vaikeaa, osa-aikaiseen kukaan ei tahdo lähteä ja työ nähdään vain rahana, koska järjestelmä ei taivu muuhun.

  Järjestelmää pitäisi muuttaa siten että pätkätöitä kannattaa tehdä. Malli parantaisi työntekijän suhteita ja antaisi näyttää osaamistaan, sekä mahdollisesti mahdollistaa yritykselle kasvun palkata tekijä vakituiseksi.

  Lainsäädännöllisesti voidaan turvata työpaikkojen pysyvyys kuntasektorilla, kuten esim. koulujen luokkakoko, sairaanhoito järjestelmä asukasta kohden yms. Tällä tavalla työttömien kierrättäminen tietyissä tehtävissä ei heikennä nykyisen vakituisen asemaa ja budjetti pitää huolen ettei uusia palkata - päinvastoin, trendi on supistaa ja luoda lisää työttömyyttä.

  Toivon vain että nykyistä järjestelmää monipuolistettaisiin ja "orjatyöstä" tehdään enemmän mahdollisuus, kuin sanktio. En siis toivo "orjatyövoimaa" markkinoille, vaan melko täydellistä muutosta nykyiseen tilanteeseen.
   
 24. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 437
 25. pieniapina

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2003
  Viestejä:
  4 293
  Sä dorka et oo näköjään huomannut, että maailma on muuttunu "wanhasta ajasta" ja enään kaikille ei ole töitä vaan automaatio on karsinut ihan helvetisti sitä suorittavaa työtä pois..
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti