Työttömän elämä -ketju

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja reNppa, 09.06.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  Jos joku joskus jossain voi huijata masennusdiagnoosin, ei se anna oikeutta vähätellä masennusta sairautena tai olettaa, että jokainen masennusdiagnoosista kertova huijaisi.

  Kirjoituksistasi huomaa valitettavan selvästi sen, ettet ymmärrä miten vakava sairaus masennus pahimmillaan on!
   
 2. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  Niille, jotka maksavat kyseisten kaverin elatuksen ja joutuvat kuuntelemaan heidän ulinaansa mm. webbifoorumeilla.

  Taas joku pistää suuhuni sanoja, tuo on oikeasti todella epäkohteliasta.

  Kiinnitän vain huomiota masentuneiden valtavaan määrään, masennusdiagnoosin hankkimisen äärimmäiseen helppouteen sekä ihmiselle tyypilliseen taipumukseen vältellä raskaita ja stressaavia asioita, kuten työntekoa. En siis ota kantaa siihen, kuinka moni masennusdiagnoosilla ratsastava on yksinkertaisesti saamaton laiskuri tai liian käsistäpitelyn vuoksi muuten kykenemätön elämään omin avuin yhteiskunnassa.

  Ympyrä on jälleen sulkeutunut. "Et voi ymmärtää!!"
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. ThePate

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2004
  Viestejä:
  1 832
  Onko kaikenlaiset yhteiskunnalliset menoerät myös samanlaisia ongelmia? Vai onko tämä jotenkin hankalampi käsittää ja hyväksyä?
   
 5. Johan_V

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  4 102
  Aiheeseen liittyen uusi tulos:
  Scientists identify depression and anxiety biomarker in youths
   
 6. Oriental

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2008
  Viestejä:
  848
  Mikähän mielisairaus näillä tyypeillä on, jotka on aina ULISEMASSA siitä miten muut elää herroiksi heidän verorahoilla ym. :D Yhtälailla heille voisi heittää "fiksuja" kommentteja kuten "mene asumaan metsään niin ei tarvitse muita elättää" ja muita ajattomia viisauksia.

  On kyllä moisilla tapauksilla surkea kyky asettua muiden asemaan tai edes tajuta omalta katkeruudeltaan että kaikki ei todellakaan ole samanlaisia tai elä samassa maailmassa kuin itse. :rolleyes:

  Menisivät sitten pimeisiin töihin kerta se verojen maksu on niin kamalaa että siitä mennään melkein psykoottiseen tilaan.

  Ja tuntuu aina masennus&muut sairaudet olevan ihmisen omaa vikaa ja laiskuutta. Esimerkiksi jo se että on joutunut koulukiusatuksi altistaa psyykkisille&fyysisille sairauksille aikuisiässä, ihan tutkittu juttu.

  Joten jos joku joutuu erilaisuutta pelkäävien kusimulkkujen kiusaamaksi vaikkapa koko ala- ja/tai yläasteen ajaksi ja tämän takia ei pysty toimimaan sosiaalisesti ja muutenkin yhtä hyvin kuin nämä "rehdit&reippaa työnsankarit(tm)" niin sekin on omaa vikaa, kun ei vaan laiskuuttaan jakseta "ottaa itseään niskasta kiinni"?

  Kyllä, osa masennusdiagnooseista on varmasti turhia ja osa niitä saattaa turhaan hakea, mutta itse sairaus on kyllä ihan totisinta totta. Ja ei siinä tilassa monikaan pysty hetkessä pomppaamaan takaisin yhteiskunnan osaksi, vaan se vaatii aikaa ja lepoa että ne voimavarat taas siitä palautuu.

  Eli pahimmassa tapauksessa kun on ollut vaikkapa kiusattu/hyväksikäytetty/menettänyt vanhempansa/muu syy ja tämän seurauksena masentunut tuossa 20+-4v niin on aika helvetin vaikeaa enää saada "normaalia" elämää kasaan. Jos nyt mietitään vaikka ihmistä joka ei ole sairauden takia saanut ollenkaan(ei edes isin kautta kesätöitä) työkokemusta jonnekkin 24-25vuotiaaksi mennessä niin kyllä sitä on aivan helvetin vaikea päästä mihinkään töihin koska niitä suhteita, sosiaalisuutta ja työkokemusta jokapaikassa toitotetaan.

  Kokeilkaapa huvikseen laittaa hakemus missä puuttuu vuosien ajalta työkokemus, koulu on voinut jäädä kesken sairauden takia ja sitten vielä pitäisi kaikki selittää niin, että ei tule hulluksi leimatuksi niin eipä se kovinkaan toimiva yhtälö ole.

  Ja vaikka olisikin parantunut vaikkapa siitä masennuksesta, niin ne lapsuuden traumat on joka tapauksessa jälkensä jättäneet, osalle hyvin pienet, osalle isommat. Siinäpä sitten hakee töitä jos vieläkin kokee sosiaaliset tilanteet ahdistaviksi ja pitäisi osata esittää parastaan haastatteluissa ym. Siihen kun yhdistää työkokemuksen puutteen niin ei se työnsaanti välttämättä onnistu vaikka ihan oikeasti haluaisi tehdä töitä jotta saisi OMAA rahaa eikä tarvitsisi elää kädestä suuhun huonoilla tukirahoilla vuodesta toiseen.

  Mur.:)
   
 7. suomalainen_mies

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2009
  Viestejä:
  770
  Niinpä. Huomaa miten joidenkin ihmisten mielestä heidän X määrä maksamia veroja, pitää hyödyttää heitä itseään X määrän verran.
   
 8. Konerak

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2007
  Viestejä:
  412
  Kovasti täällä joukkoharmistutaan Keljumuksen kirjoituksista, vaikka käsittääkseni kaveri ei ole masennusta sairautena vähätellyt mitenkään. Lähinnä tuota, miten helposti tänä päivänä diagnoosin "etuuksineen" voi hankkia, vaikkei sille todellista tilausta olisikaan.

  Kaotika, kyselitkö tilastoja?
   
 9. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 553
  Viisaita sanoja Oriental:lta. Kummasti työttömän elämä harhautuu masennus säikeeksi...
   
 10. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  Kuten sanottua, tiesin kyllä etukäteen, ettei masennuksesta voi puhua. Ainakaan muusta näkökulmasta kuin miten yhteiskunta voisi masentuneita auttaa ja kuinka yhteiskunnan kylmät ja raa'at arvot ovat sietämättömiä ihan normaaleillekin ihmisille. Kuinka elämän vastoinkäymisistä selviämiseen ilman masennuslääkkeitä, sairaslomaa tai terapiaa pitää olla jonkinlainen poikkeuksellinen superihminen.

  Orientalin typerään ja turhaan vuodatukseen en viitsi juuri ottaa kantaa, siinä taas olkiukkoa piestään niin että pöly lentää ja heppu jauhaa samaa paskaa kuinka täällä ei uskota etteikö masennus voisi vaatia hoitoa ja lomaa. Sitähän kukaan ei ole esittänyt.

  ThePate:
  tässä ketjussa puhutaan työttömistä ja työttömyydestä yhteiskunnallisena ilmiönä. Tällä hetkellä masennus kaataa selvästi eniten nuoria sairaseläkkeelle. Lievemmätkin tapaukset ovat erittäin yliedustettuina kohti lopullista syrjätymistä matkalla olevista nuorista. Mielenterveyden haasteet ovat todennäköisesti olennaisin asia ratkaistavaksi jos huoltosuhdetta halutaan ylläpitää: fyysiset sairaudet eivät ole enää ongelma, vaikka eläkeiän nostamisesta höpistäänkin puolitosissaan.

  Jos ei osta sitä teoriaa, että yksi maailman eniten suklaakiisseliä ja tukia tarjoavista maista omaa niin hirvittävät olosuhteet aikuiselämän alkutaipaleelle niin selitystä on pakko etsiä jostain muualta.
   
 11. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 386
  Sanokaapa rekryämisen kanssa vielä tekemisissä olevat ihmiset, jotta voittaako nykyään "persoonallinen, kuvitettu CV" sen perus-ohje-CV:n jossa on korkeintaan naamakuva?
   
 12. Kanapulla

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2006
  Viestejä:
  1 670
  Minun amk-pääsykokeissani ainakin piti valita juuri aineiden välillä, vastaako fysiikan vai kemian tehtäviin. Ei voinut tehtäväkohtaisesti arpoa, että tekisi vain kolme helpointa. Pääsykokeissa kävin viitisen vuotta sitten, tosin päädyin yliopistoon, ja sieltäkin olen jo paperit saanut.
   
 13. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  Huh huh miten alentavaa tekstiä masennuksesta.

  Ymmärrätkö, että masennus on sairaus?

  Jos olet terve, et tarvitse hoitoa tai lääkkeitä. Jos sen sijaan sairastut vakavasti, sinun pitää todellakin olla poikkeuksellinen superihminen, jos aiot selvitä ilman hoitoa ja sairauslomaa. Masennus on pahimmillaan vakava sairaus siinä missä esimerkiksi syöpäkin. Kuten syövästä, voi masennuksestakin parantua sopivalla hoidolla, kuten esimerkiksi terapialla ja masennuslääkkeillä.
   
 14. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  Ei keskustella. Tässä ketjussa keskustellaan "Työttömän elämästä".

  Aloita oma ketjusi, jossa voit avautua niistä yhteiskunnallisista ongelmista, joiden vuoksi verotuotot valuvat epämääräisistä syistä työelämää vieroksuvien taskuihin. Ketjussa voit avautua niin teeskennellyistä masennuksista kuin turhista sairauslomistakin.

  On ikävää seurata kuinka tulet vähättelemään toisten ahdinkoa ja ongelmia ketjuihin, joissa ihmiset kertovat oman elämänsä haasteista ja ongelmista.
   
 15. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  Okei, minun on nyt pakko oikeasti olettaa, että joko trollaat, et osaa lukea tai olet vähän yksinkertainen. Mitä muuta tässä voi enää sanoa kun melkein joka ikisessä viestissäni olen korostanut sitä, että masennus voi pahimmillaan olla oikeasti lamaannuttava sairaus. Siitähän tässä ei ole kyse. En tiedä miten voisin asian enää paksummasta siltapalkista vääntää.

  En taida oikeastaan edes jaksaa yrittää, tuntuu kuin uskovaisten kanssa kinastelisi.

  Jatkoa ajatellen, tuolla on olemassa sellainen ketju kuin "Keskustelun valvonta ja yleissäännöt", jossa voit ilmoittaa mielestäsi epäasialliset viestit ylläpidolle. Muuten on hyvän tavan mukaista pitää naamansa kiinni keskustelun laatuun liittyvistä asioista.

  Vaan en nyt tosiaan vaivaa tätä ketjua ikävillä viesteillä enää.
   
 16. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  Ongelmasi on se, että yrität vääntää siltapalkkiasi väärästä aiheesta väärässä paikassa. Se on totta, että masennusdiagnooseja tehdään väärin perustein ja väärät masennusdiagnoosit ovat varmasti yhteiskunnallinen ongelma - tuskin kukaan sitä tässäkään ketjussa kiistää.

  Syy sinuun kohdistuvaan kritiikkiini on se, että ilmestyit tähän ketjuun arvostelemaan virheellisiä masennusdiagnooseja siinä vaiheessa, kun muutamat keskustelijat kertoivat sairastaneensa masennusta, mikä on osaltaan vaikeuttanut heidän työllistymistään.
  Se, että vertasit masennusta "sähköallergiaan", sai myös epäilemään tietämystäsi masennuksesta ja masennuksen diagnosoinnista. Vaikka osassa viesteistäsi olet maininnut, että masennus voi pahimmillaan olla oikeasti lamaannuttava sairaus, vähättelet kuitenkin jatkuvasti muilla kommenteillasi masennusdiagnooseja ja ennen kaikkea masennusdiagnoosin saaneita ihmisiä. Ristiriita kommenttiesi välillä on siis räikeä.

  Edes jonkinlainen tunneäly olisi paikallaan silloin, kun käydään keskustelua vakavista sairauksista ja tähän ketjuun kirjoittavien nimimerkkien todellisista ongelmista.
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2012
 17. Maaster-

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2008
  Viestejä:
  1 313
  Ei kyllä saa Lempäälästä tahi lähikunnista yksiötäkään kahdellasataa. Lähempänä neljääsataa tuppaavat olemaan lähes kaikki. Eli tuo <7e on todella vähän.
   
 18. Daemoni

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2009
  Viestejä:
  1 189
  Kysehän on tietenkin suhteellisesta hyvinvoinnista. Jos olet oman porukkasi pohjamutaa, jota halveksitaan ja jonka päälle syljetään, ei sinua varmaankaan lohduta ihan kauheasti, jos jollain jossain menee vielä huonommin.
   
 19. Manne

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2000
  Viestejä:
  1 636
  Kas kummaa, tulipa päästyä yhdelle kurssille.
  Tosin kyseessä on vain kuukauden kurssi ja joulut ja uudetvuodetkin välissä ja muutenkin kurssin taso taitaa olla se, että opitaan oppimaan ero lehmän ja maitoauton välillä.
  No saapa ainakin jotakin tekemistä, että ei ihan kokonaan komeroidu ja jos sitä sitten vaikka pääsisi jatkokoulutukseenkin sen ansiosta :)
   
 20. Ramona

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  2 430
  M_M: Keljumuksen pointti on ihan selvä ja sä et tunnu tajuavan sitä. Nykyään valitettavasti annetaan tuo dg: masennuksesta liian hatarin perustein. Oikeesti masentuineita ei pystytä/ keretä auttamaan ja psykoterapioihin tuntuu jonot kasvan, näiden luopioiden takia.

  Dg:n teko on madallettu liian alas ja pelkkä verbaalinen kusetus käy eläke prosessin alottamiseen. Tämä on kuultu suoraan 25v narkkipaskalta viime työvuorossa, kun sairaalaan kuskasin hakemaan verovaroin tarjottua hoitoa. Tämäkin kaveri kehui olevansa sairauseläkkeellä ja MASENNUKSEN takia. Paperin oli saanut postissa heti 18v synttäreiden jälkeen.

  Että kyllä näitä paskoja tässä maassa riittää ja oikeesti sairaat tulee kärsimään "vapaa" matkustajien venkoiluiden takia
   
 21. SheikYerbouti

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  4 629
  Riippuu firmasta, luulen mä. Johonkin mainostoimistoon tai nuorekkaaseen it-firmaan tehonnee joukosta erottuva, mielenkiintoinen hakemus. Itse olin tekemässä rekryä asianajotoimistossa pari vuotta sitten ja siellä taas persoonalliset hakemukset meni suoraan hylkykoriin.
   
 22. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  Keljumuksen pointti koskien hatarin perustein tehtyjä masennusdiagnooseja on varmasti kaikille selvä ja pitää paikkansa. Et ilmeisesti huomannut mm. seuraavaa kommenttiani:
  Se on totta, että masennusdiagnooseja tehdään väärin perustein ja väärät masennusdiagnoosit ovat varmasti yhteiskunnallinen ongelma - tuskin kukaan sitä tässäkään ketjussa kiistää.

  Ongelmana Keljumuksen kanssa käydyssä keskustelussa oli siis perimmiltään siitä, että minä kommentoin "aitaa" ja Keljumus "aidan seipäitä".

  Miten mielenkiintoinen tarinasi liittyy työttömien elämään ja tässä ketjussa masennuksesta kertoneisiin henkilöihin?
  Onko mielestäsi oikein epäillä "oikeesti sairaiden" masennusdiagnooseja muutamien "vapaamatkustajien" takia?

  Itse vältän liian hätäisten johtopäätösten tekemistä ja sen seurauksena "totuuksien" laukomista päin naamaa henkilöille, jotka todennäköisesti joko sairastavat tai ovat sairastaneet vakavaksi tiedettyä sairautta, kuten tässä tapauksessa masennus.

  Kaikille keskusteluille on oikeat paikkansa ja aikansa. Tässä ketjussa heräteltiin keskustelua siitä, miten masennus voi vaikeuttaa ja pitkittää opintoja ja myöhemmin työelämään siirtymistä. Jos masennuksen myötä työelämään siirtyminen pitkittyy useilla vuosilla, on mielestäni täysin luonnollista, että työllistymisen haasteet kasvavat selkeästi.

  Pointtini on siis se, että siinä vaiheessa, kun joku tosissaan työelämään pyrkivä kertoo masennuksen haitanneen työllistymistä, ei ole syytä alkaa käydä keskustelua masennusdiagnooseilla kusettamisesta.
   
 23. Ramona

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  2 430
  Osahan näistä TE- keskusten kursseista on juuri tätä motivoivaa ja kannustavaa toimintaa. Tätä ketjua kun kahlaa läpi niin valitettavasti aina, kun on kursseista puhe niin ruvetaan hakemaan keinoa, kuinka voi välttää aktivointi toimet. masentunu kysyy ohjeita kuinka pystyy välttään 3kk kestävän työllistävän kurssin... yks valittaa kun polvet on rikki ja pystyy pelaan silti säbää... tais muuten samanen jätkä valittaa kun masentaa ja haluaa työelämään, mut kumminkaan ei voi hakea mitään ku paikat ei kuitenkaa kestä. Ei saatana suostu edes kokeileen TYÖTÄ tai sen HAKEMISTA
   
 24. Puntus

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2009
  Viestejä:
  366
  Tavallaan ymmärrän, että ei se työkkärin toiminta innosta asiakkaita kovin paljon, mutta toisaalta sitten pitäisi innostua ja olla sitoutunut omatoimiseen työurallaan etenemiseen. Jos ei pysty hoitamaan itseään eteenpäin, byrokratian velvollisuus on auttaa byrokratian keinoin.

  Jostain syystä muuten eniten reunaehtoja ja vaatimuksia työstä taitavat asettaa ne, joilla on raa'asti katsottuna vähiten varaa vaatia. En nyt tarkoita tätä klassista suoraan pomopaikalle peruskoulupohjalta -kliseetä vaan sitä, että mitä kaikkea työ EI saa olla ja mitä siinä on alusta asti pakko olla. Vaikka sitten hakijan pohjakoulutus olisikin perustasoa ja työkokemus vähäinen. En myöskään tarkoita, että pitää myydä itsensä halvalla työhön, mutta tuntuu, että täälläkin näkee sitä, että jos työ ei heti ole 100 % omaa toivetta vastaava, työtä ei kannata tehdä. Ei pystytä näkemään urakehityksen mahdollisuutta.

  (Aloin sitten messuta ihan yleisellä tasolla, en quoteen liittyen.)
   
 25. Capone

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  2 044
  Taas alkaa työttömyys, YT neuvottelut, soppari poikki ja kiitos.
   
 26. Gio10

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2010
  Viestejä:
  25
  Nyt on sellanen tilanne, että olisi kiva saada niitä töitä jostain. Ensi syksynä toki tarkotus aloittaa koulu, mutta siihen asti jotain. Muuta koulutusta ei ole kuin lukio, sillähän ei tietysti pitkälle mennä. Eipä mulla nyt kriteereitäkään hirveästi ole. Puhelinmyyjäksi en ala, mutta kaikkea muuta voin harkita. Kellään vinkkejä mistä voisi oikeesti saada töitä? Oli sitten mikä paskaduuni vaan. Työkkärissä on käyty ja avoimia työpaikkoja katsottu, mutta tuntuu että ei niihin tällä koulutuksella oteta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti