Työttömän elämä -ketju

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja reNppa, 09.06.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 386
  Pääsykokeista on jo aikaa monta kuukautta, ehtii helposti unohtamaan yksityiskohtia kuten mitä kysymyksiä tarkalleen siinä oli, pääpiirteet muistaa.
  Lukioajoista on reilusti yli kymmenen vuotta, ehtii unohtumaan asia jos toinenkin joita ei ole sen jälkeen juuri tarvinnut.

  Mutta johan se on ymmärretty että tiettyjen tyyppien mielestä jollen muuta pk-seudulle niin se on ihan sama mitä sanon tai teen :kippis:
   
 2. ThePate

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2004
  Viestejä:
  1 832
  Mitkäs on Kaotikan suunnitelmat opintojen suhteen? Kirjastosta fysiikan, matematiikan ja kemian kirjat kotiin ja opiskelemaan ja yrittämään uudelleen keväällä ja kesällä?
   
 3. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 386
  Sikälimikäli töitä ei ole löytynyt niin kirjastosta tai sukulaisilta, pari kirjoittanut lähivuosina niin voisi olla jotain kirjoja vielä tallella niillä, mutta juu uusiksi olen hakemassa jos työtön olen
   
 4. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 518
  Muistiongelma? Kyllä nuo pääsykokeiden sisällöt unohtaa kuukaudessa kun ei ole elämisen kannalta relevanttia tietoa.

  Vaikka tieto olisi päässä niin ylioppilas ei ole mitään, kun ei ole tradenomi-, insinööri-, maisterikaan, siitä yksinkertaisesta syystä, että kaikkia noita on koulutettu liikaa. Lääkäri on aika kova juttu, mutta niillä onkin vahva ammattiliitto mikä pitää huolen ettei markkinoilla ole ylitarjontaa.

  Tässä saatiin yksi vastaus siihen missä ne työpaikat on:

  Lama painaa, mutta tämä Suomen seutu kasvaa: +16 000 työpaikkaa - Uutiset - Talouselämä
   
 5. Konerak

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2007
  Viestejä:
  412
  Se ainakin on ymmärretty, että sivuutat monia arvokkaita vinkkejä ja viestejä, mitä täällä yritetään sulle tarjota. Porukka koettaa saada sua miettimään muitakin vaihtoehtoja, mutta vastaukset ovat aina "mutku sitä ja mutku tätä."

  Koeta nyt hyvä ihminen ymmärtää, että se saattaa vaatia pienen ja LYHYTAIKAISEN uhrauksen, että pystyt edes tulevaisuudessa työskentelemään kotiseudullasi. En minäkään 1,5 vuotta sitten olisi kotikonnuillanni töitä saanut millään. Nyt niitä työtarjouksia satelee pohjoisesta tasaisin väliajoin, enkä ole edes hakenut töitä sieltä. Mitä arvelet, millainen vaikutus tässä on sillä, että on työkokemusta se 1,5 vuotta enemmän kuin silloin hakurumban aikaan?
   
 6. ilkkes

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2004
  Viestejä:
  1 133
  Työkokemuksesta omakohtaisia kokemuksia sen verran, että jos se ei ole omalta alalta, niin siitä ei ole oikeastaan mitään hyötyä. Nyt tullut oltua vuosi töissä omalla alalla, niin melkein revitään töihin (tosin pääkaupunkiseudulle). Oman alan työt taitaa olla 90%:sti pääkaupunkiseudulla, niin ei ole paljon vaihtoehtoja.
   
 7. Kaitsuuh Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2010
  Viestejä:
  307
  Teiniangstin aikaanhan nuo virhediagnoosit justiinsa tehdään. Ahdistaa kun on tottunut jonneilemaan vaan pelimaailmassa ja sitten pitäisikin jo tietää mihin ammattikouluun tai lukioon menee ja mitä sitä isona tekee.

  Siinä vaiheessa kun joku lääkäri ryntää paikalle masennusta tyrkyttämään, niin jos siihen tarttuu on ikuisesti jumissa. Olen tuon nähnyt ihan vierestä seuraten: Yläasteen loppupuolille asti tyyppi oli ihan normaali ja fiksu mies. Koulun ohessa kiinnosti lähinnä MMO-pelit ja röökin ja viinan vetäminen. Sitten kun tuli aika alkaa valita jatkokoulutusta niin ei ollut mitään hajua mitä haluaisi tehdä, siitä sitten lukioon vaan. Koulunkäynti on yhtä lintsailua että jää aikaa pelien pelaamiselle, sitten ahdistaa kun on kokeita ja pitäisi kursseja olla suoritettuna mutta ei saa mitään aikaan. Sitten kun tajuaa tilanteensa ongelmallisuuden, niin tulee "masennus" johon onneksi lääkäri ryntää tyrkyttämään litiumia ja mitälie ja voikin jäädä koulusta pois hyvillä mielin datailemaan koska on "vaikeuksia" ihan virallisesti.

  Muutaman vuoden lepäilyn jälkeen tyyppi alkaa yrittämään vuoden välein erilaisia ammattikouluja kiinnostuksiensa pohjalta, ja lopputulos on aina sama: "Ei vaan napannutkaan, alkoi ahdistamaan. Tuli paniikkihäiriöitä heti". 3-4 eri koulun ja yhden hyvin hyvin lyhyen työpaikan jälkeen tulee pelastus: työkyvyttömyyseläke 25 vuotiaana. Enää ei masenna ja aika menee kivasti kalliita harrastuksia puuhastellen, koneella kykkien ja röökiä vedellen. Viina tosin ei maistu enää kun sillä on venettä keikuttava vaikutus.

  En nyt väitä että tilanteesi olisi ollenkaan tämä henkilökohtaisesti, ja rohkeasti kyllä keskustelet täällä vaikka porukkaa on vastassa väittämässä paljonkin, mutta kerronpahan vaan yhden läheltä koetun tarinan.
   
 8. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  268
  Paljonko muuten luit niihin pääsykokeisiin kun ei jaksanut edes sitä vertaa googlailla, että olis tiennyt mitä kokeita siellä on? Silmäilit maolia matkalla kokeisiin?
  Eipä minun ole kyllä koskaan jälkiviisaana tarvinut todeta, että pääsykokeet oli jotain ihan muuta kuin odotin, koska olen aina etukäteen ottanut niistä selvää.

  Sensijaan olen joskus kävellyt luennoille todeten, että tällä kertaa onkin välikoe ja kääntynyt kannoiltani koska minulla ei olisi ollut eväitä päästä siitä läpi.. Syyhän oli selvä: en ollut panostanut kurssiin pätkän vertaa, en edes sitä että olisin käynyt luennoilla, koska en pitänyt kurssin sisältöä olennaisen tärkeänä. Se ei ollut mikään "tekävlle sattuu"-tilanne, vaan tuollaisia tapahtuu ainoastaan laiskalle. Tuon tapauksen jälkeen jouduinkin ryhdistäytymään.

  Ymmärrätkö että tuollaisella tekemisen tasolla ei ole mitään asiaa mihinkään, ei kouluun eikä työelämään? Ajatteleppa jonkin nettikaupan työntekijää, joka laittoi pakettiin tavaraa "joka varmaan kuului sinne" ja sitten loppupeleissä toteaa että "olis varmaan pitänyt käydä läpi se tilaus".

  Ehkä on tosiaan parempi että pysyt työttömänä, koska luulen että työpaikalla tulisit aiheuttamaan työnantajalle vain harmaita hiuksia terveysongelmien aiheuttamien poissaolojen sekä huolimattomuuden takia. Ei kaikista vaan ole tekemään mitään muita kuin lapiohommia ja susta ei ilmeisesti ole terveyden takia niihinkään. :(

  Suosittelisin kuitenkin myöntämään ettei se ole muun maailman vika että sinulla on terveysongelmia ja hyväksymään asia. Se auttaa negatiivisuuteen. Niinhän ne pahasti onnettomuuksissa vammautuneetkin sanoo että vaikea se asia on hyväksyä, mutta kun sen onnistuu tekemään niin helpottaa. Keksii sitten jotain muuta sisältöä elämäänsä.
   
 9. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 386
  Itsellä oli suunnitelmat tuohon aikaan selvät eikä niissä ollut mitään miettimistä (vaikka ne sitten myöhemmin kusivatkin tietenkin), MMO-pelejä en pelannut :)

  Omat ongelmani diagnosoitiin kun menin unihäiriön vuoksi sinne lääkäriin, ei ollut itsellä mitään käryäkään että voisi olla masennusta

  -

  J1mmy, luin ja tein tehtäviä lukion matikankirjoista mitä oli saatavilla, maoliin en koskenut

  Sillä miten valmistauduin ko. pääsykokeisiin ei ole mitään tekemistä työni tekemisen kanssa, eikä niissä töissä mitä olen tehnyt ole tullut yhtäkään negatiivista sanaa tai mitään ongelmia tekemisistäni
   
 10. Urpo Normaali

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2009
  Viestejä:
  311
  Juuri näin. Lähdin aikoinaan pikkupaikkakunnalta "isoon" kaupunkiin opiskelemaan ja tekemään töitä. Eräässä vaiheessa tuolta kotipaikkakunnaltani soiteltiin ja kyseltiin haluaisinko palata sinne takaisin hommia tekemään.

  Ihminen ei voi edetä elämässään tekemättä töitä asioiden eteen ja joskus pitää tehdä päätöksiä jotka aiheuttavat suoranaista haittaakin lyhyellä tähtäimellä.

  Elämä vain on sellaista, että asioiden eteen pitää tehdä. Sohvalla istumalla ei kukaan ole ikinä, satoihin tuhansiin vuosiin, saanut mitään aikaiseksi.

  Elämä on kuitenkin aika pitkä. Jos sieltä kotipaikkakunnalta joskus joutuu lähtemään, niin kyllä sinne takaisinkin pääsee.
   
 11. Maaster-

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2008
  Viestejä:
  1 313
  Tuossa viime sivulla kun keskusteltiin palkoista ja joku ihmetteli ettei kai kukaan enää saa alle 10e/tunti, niin ihan vertailun vuoksi: Olen eräässä vuokratyöfirmassa kirjoilla, ja äsken tuli tekstari jossa tarjottiin töitä joulusesongiksi Ideaparkin Fun parkkiin. Palkkaus: Huvi- ja teemapuistoalan tes 6,75e/h.

  On siis muitakin kuin siivoojia jotka ei palkoilla juhli. Enkä myöskään ota työtä vastaan. Onneksi on jouluun asti vielä töitä paikassa jossa palkka on sentään 10,44e/h.
   
 12. ThePate

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2004
  Viestejä:
  1 832
  Taas vähän eri asia olla töissä jollain pienellä paikkakunnalla kun pääkaupunkiseudulla. Toisesta saat vuokrayksiön/-kaksion parilla-kolmella sadalla kuussa, kun taas toisessa hinta vähintäänkin tuplaantuu, ellei triplaannu.
   
 13. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  Oletko koskaan edes harkinnut sellaista vaihtoehtoa, että tyyppi on saanut oikean diagnoosin? Miksi pidät itseäsi lääkäreitä pätevämpänä arvioimaan tyypin diagnoosia?

  Litiumia käytetään usein nimenomaan kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitamiseen. Kyseessä on selkeästi diagnosoitavissa oleva sairaus, jonka seurauksena potilas on voinut olla jossain vaiheessa jopa psykoosissa. Myös kommenttisi siitä, että "Viina tosin ei maistu enää kun sillä on venettä keikuttava vaikutus.", viittaa siihen, että kyseessä on nimenomaan todellinen sairaus, jonka tyyppi itsekin tiedostaa.

  Typerintä mitä voi tehdä, on sivusta seuraavana ja asiasta tarkemmin tietämättömänä vähätellä muiden sairauksia. Esimerkiksi yllä mainitsemani kaksisuuntainen mielialahäiriö on pahimmissa tapauksissa erittäin ikävä ja arvaamaton sairaus.
  Myöskään masennusta tai paniikkihäiriöitä ei kannata vähätellä.

  Nyky-yhteiskunnassa kilpailu on kovaa ja sairastuminen kesken opintojen tekee elämässä etenimisestä usein erittäin haastavaa. Ja jos opinnot jäävät vaiheeseen vuosikausiksi, tulee usein jatkossa suuria ongelmia myös työelämään mukaan pääsemisen suhteen.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2012
 14. riisipuuromies

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2011
  Viestejä:
  42
  Työhakemuksia on lähetetty tehokkaasti ympäri Suomea. Vähän joutuu suodattamaan paikkakuntia sen perusteella löytyykö paremmalle puoliskolle sieltä töitä. Opiskelee todella hyvin työllistävää alaa, mutta työpaikkoja ei valitettavasti löydy joka pitäjästä.

  Heikolta vaan näyttää työllistyminen tällä alalla. Yt:tä pukkaa sitä mukaan kun hakemuksia lähettää ja opiskelutovereillakin oli viimeisimmän kyselytutkimuksen mukaan samanlainen tilanne. Yhdellä oli alan töitä, mutta sekin oli saatu ennen kuin talous alkoi sakkaamaan. Helppoa työtä ja rahaa luvannut koulutus olikin loppujen lopuksi melkoisen tyhjä arpa.

  Olisi ihan kivaa saada rahaa tuilla elämisen sijaan, mutta vähän kiven alla on muutkin soveltuvat paikat. Kyllä rahalle löytyy aina käyttöä :)

  Keväällä sitten opiskelemaan haku. Onneksi rouva valmistuu ja voi aloittaa työt, joten ei sentään ihan makaroonidietillä tarvitse elää.

  Ajattelen kuitenkin, että työttömyys on ollut hyvin opettavaista ja tänä aikana on päässyt ja joutunut pohdiskelemaan hyvin monenlaisten ongelmien parissa. Varmasti työttömyyskokemuksestakin on valtavasti hyötyä tulevaisuudessa ja osa vaikutukista näkyy jo nyt. Tuntuu, että minulla on käytettävissä enemmän rahaa kuin monilla tuntemillani työssäkäyvillä ihmisillä. Jännää :)
   
 15. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  Juuri tuossa äsken ketjussa oli linkki, jossa todettiin lääkärien diagnosoivan masennuksen todella helposti, ihan vain potilaan mieliksi että varmistetaan palkallinen sairasloma.

  Lääkärin diagnoosia ei voi mitenkään pitää "vapaudut vastuusta"-korttina tai todisteena "oikeasta" masennuksesta.
   
 16. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  Huomasitko muuten, että kommentoimassani tapauksessa jatkuvaa lääkitystä käyttävä tyyppi oli kärsinyt sairaudestaan vuosikausia, jo kouluiästä lähtien, eikä kyseessä siis ole ollut ainakaan lähtökohtaisesti "palkallisen sairausloman varmistelu"?

  On totta, että virheellisiäkin diagnooseja tehdään. Se ei kuitenkaan mielestäni oikeuta epäilemään jokaista pidempiaikaisesta masennuksesta kärsinyttä "saurausloman varmistelusta". Ja vaikka lääkärin diagnoosia voi toki epäillä, lähtisin itse kuitenkin siitä, että muiden sairauksien kohdalla uskon lähtökohtaisesti sen diagnoosin, jonka he kertovat lääkärin antaneen.

  Jokainen voi kuitenkin omalla kohdallaan arvioida saamansa diagnoosin todenperäisyyttä ennen sairauslomalle jäämistä ja lääkärin määräämien, usein voimakkaidenkin lääkkäiden popsimista. Turhasta lääkkeiden syömisestä ei ole kuin haittaa ja eivät ne turhat sairauslomatkaan edistä työuraa. Nyky-yhteiskunta on aika raadollinen, minkä vuoksi muiden työntekijöiden mielestä epäilyttävien syiden vuoksi sairauslomilla usein olleet putsataan hyvin helposti YT-neuvottelujen myötä pois palkkalistoilta.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2012
 17. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  Ahaa, eli vaikka masennusdiagnoosin saa lekurilta ihan pyytämällä niin kaikeksi onneksi tällaista tilannetta eivät väärinkäyttäisi kuin ne, jotka syystä tai toisesta eivät halua tehdä töitä vaan elellä tuilla. Hetkinen...

  Mistä päästäänkin taas siihen, että masennusdiagnoosin hakeminen on helpoin tapa saada pidempää aiheetonta sairauslomaa ja päästä työkyvyttömyyseläkkeelle, koska masennusta tai sen voimakkuutta ei voi kokeellisesti mitenkään todistaa.

  Ja silti asenneilmapiiri on sellainen, että jos joku väittää kärsivänsä masennuksesta puhumattakaan että hänellä olisi ihan masennusdiagnoosi niin tätä ei saa epäillä tai joutuu internet-ritarien lynkkaamaksi. Jostain syystä kukaan ei kuitenkaan puolusta esimerkiksi sähköallergikoita, vaikka kyseessä on samalla tavalla vain pään sisällä syntyvä ongelma, jota ei voi kokein testata.
   
 18. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  Tottakai saat aivan vapaasti epäillä muiden vakaviakin sairauksia. Sinulla on itse asiassa hyvä syykin epäillä, jos kompetenssisi riittää sairauden arvioimiseen. Saat myös loukkaantua ja kokea itsesi lynkatyksi siitä, että sinun epäilyksiäsi epäillään.

  Sen sijaan pidän ihmeellisenä, että vertailet niinkin paljon tutkittua sairautta kuin masennusta huomattavasti vähemmän tutkittuun ja kiisteltyyn sähköallergiaan.

  Masennus on pahimmillaan erittäin vakava sairaus. Siksi en itse lähde epäilemään muiden minulle kertomia masennus-diagnooseja. En ole lääkäri, enkä tunne masennusta sairautena riittävän hyvin, jotta kompentenssini riittäisi kyseisen sairauden arviointiin.

  Mitä taas tulee ihmisiin, jotka "eivät halua tehdä töitä vaan elellä tuilla", niin en osaa oikein olla heille katkera tai kateellinen. Työttömän elämä ei ole useinkaan helppoa ja tuetkin ovat varsin rajalliset. Jos joku valitsee vapaaehtoisesti työttömyyden ja niukan toimeentulon, en näe valinnassa suurta ongelmaa niin kauan kuin läheskään kaikille työtä haluaville ei ole töitä tarjolla.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2012
 19. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 336
  Kyllä masennus on ihan todettavissa oleva sairaus, eikä suinkaan vertaudu sähköallergiaan.

  Mutta, samaan aikaan masennus on myös se diagnoosi, jolla hakeudutaan eläkkeelle, koska sitä kautta se on helpointa.
   
 20. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  Voitko vähän valistaa, että mitenkä se on todettavissa kokeellisesti? Kun esimerkiksi masennuslääkkeistä käydyissä keskusteluissa tulee poikkeuksetta esille se, että lääkärit voivat aika vapaasti diagnosoida masennuksen ja määrätä napit potilaalle eikä kyseistä diagnoosia voi oikein mitenkään todistaa vääräksi.

  Tyypillisin tapa diagnosoida masennus on käsittääkseni kysellä potilaalta standardikysymyksiä ja laskea montako pistettä henkilö tämän perusteella saa. Eli siis muokattu versio Hamiltonin asteikosta. Onko masennus siis mielestäsi todettu jos potilas vastaa riittävään moneen kysymykseen "kyllä" ja saa tarpeeksi masennuspisteitä?

  Keksitkö miten tällaisessa testissä voisi huijata?
   
 21. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 336
  Masennus on voitu todeta esimerkiksi aivojen kuvaamisella. Masennus aiheuttaa muutoksia aivoihin.

  Brain Imaging Shows Brain Changes in Depression | Psych Central News

  Se on siis todennettavissa oleva sairaus. Diagnostiikka ei ole vielä sillä tasolla, että todellinen masennus havaittaisiin aivokuvilla, se on totta. Masennuksen vertaaminen sähköallergiaan on kuitenkin typerää.


  Taisin myös todeta, että kyllä, masennusta käytetään myös keppihevosena. Se ei poista sitä tosiasiaa, että se on myös todellinen, todettavissa oleva, sairaus.
   
 22. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  Eipä poista ei. Vaan kun näitä ilmeisesti varsin kokeellisia ja harvinaisia diagnosointikeinoja ei masennuksen toteamiseen käytetä 99,999% tapauksista niin lienee turha ottaa niitä mukaan keskusteluun kun puhutaan masennuksesta yhteiskunnallisena ongelmana.

  Kerrataanpa vielä:
  1. masennusta ei voi käytännössä todentaa kokeellisesti, vaan
  ...masennus todetaan kyselemällä potilaan fiiliksiä ja
  ...lääkärit kirjoittavat mielellään masennusdiagnoosin ja määräävät lääkkeitä ja
  ...masennusdiagnoosia ei voi käytännössä kiistää, ja siksi
  ...masennus on helpointa tapa saada pitkä sairausloma tai sairaseläke, mutta
  ...masennusdiagnoosi ja siitä seuraava sairausloma voivat itse asiassa pahentaa tai jopa aikaansaada masennusta

  Edelleen täällä ollaan sitä mieltä, että masennusta pitäisi voida käyttää kaikki perustelut kumoavana valttikorttina?
   
 23. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 386
  Toinen puoli taas on sitä mieltä että masennuksesta millään tasolla mainitseva on automaattisesti vain systeemiä hyväksikäyttävä tyyppi jota voi surutta syyttää kusettamisesta.

  Kumpi on pienempi paha, kun tiedetään että niitä oikeasti masentuneita kuitenkin on eikä se ole edes ihan älyttömän harvinaista
   
 24. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  Juurihan tuossa tuli todettua, että "oikeaa" masennusta on melkein mahdotonta todistaa.

  Edelleen isompi ongelma kuin masennusta teeskentelevät vilunkimaakarit ovat ne heput, jotka ovat päättäneet, että ovat de jure-masentuneita eivätkä siksi voi ottaa haasteita vastaan, hankkiutua mahdollisesti stressaaviin tilanteisiin tai meloa hetkeä vastavirtaan päästäkseen elämässään eteenpäin.
   
 25. ThePate

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2004
  Viestejä:
  1 832
  Mikä ongelma he ovat? Kenelle he ovat ongelma?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti