Työttömän elämä -ketju

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja reNppa, 09.06.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Toinen mahis on se, että on vaan epäpätevä pomo, joka ei osaa johtaa ajatustyötä.

  En ihmettelisi yhtään jos monikin keskisuuri / pienehkö firma vaan disintegroituisi huonoon johtamiseen. Isommatkin kun hajoilevat noiden ongelmien parissa.
   
 2. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  No miksi henkilö ei sitten vaihda töitä? Ammattilaiselle on aina paikkoja auki.
   
 3. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  1 012
  Tämä on totta! Pomona on narsisti, hyväveli-verkoston palkkaama kaveri joka keikkuu pallilla vain siksi että lapsuuden hiekkalaatikkokaveri on isona pomona talossa. Ollaan kielipitkällä johdon suuntaan, ei kuunnella ja mikä pahinta ei haluta edes ymmärtää. Hänen mielestää olemme ensiapu-osasto (ylin asiantuntija-organisaatio), kuka eniten huutaa käydään laittamassa haavaan laastari ja pari-kolmen päivän päästä uusi laastari haavaan kun sairautta ei ole aikaa parantaa. Hänen jatkuvasti sytyttämiä "Kalifornian" tulipaloja sammutetaan 1l ämpärillä joka vuotaa pohjasta. Asiakkaiden määräyksiä rikotaan tuottamuksellisesti vain sen takia että esimieheni erehtyy lupaamaan asioita jota meillä ei ole, koska eihän hyvävelikaverille voi sanoa ei.

  Palkkasi vielä sukulaisen, mukavan kaverin jolla

  a) ei ole koulutusta alalle
  b) kokemusta alta

  vaativiin asiantuntijan tehtäviin aikana jolloin firmalla oli poispotkittujen takaisinottovelvollisuus yt-neuvottelujen takia. Luulin jo että nyt kaverista päästään eroon mutta luottamusmiehet on haluttomia puuttumaan asiaan, koska asiaan puuttuminen tekisi vain heidän elämänsä vaikeaksi. Kuka esittää kritiikkiä löytää itsensä keskutelemasta esimiehen kanssa motivaatio-ongelmista joissa annetaan ymmärtää että jos ei puhe lopu niin ihmisiähän irtisanotaan jatkuvasti, ensin työt siirretään muille ja kuukauden päästä huomaat olevasi kortistossa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2012
 4. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  AMKiin haettu, en päässyt pääsykokeita pidemmälle kun en tajunnut tyhmänä googletella etukäteen ettei niillä pääsykokeilla olekaan alan kanssa yhtään mitään tekemistä vaan olisi pitänyt palauttaa mieleen fysiikan ja kemian opinnot matikan ohella
   
 5. Must1

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2010
  Viestejä:
  99
  On. Koulutus -> 2,5 kk työharjoittelu -> Määräaikainen työsuhde -> Vakituinen työsuhde. Moni nauroi, kun lähdin koulutukseen ja työharjoitteluun. Tätä perinteistä "meet orjatyöhön" ja "et tule koskaan saamaan työpaikkaa tuota kautta" vittuilua. Ähäkutti apinat! Nyt on nähty jo muutamat pikkujoulut samassa firmassa ja hyvin menee. Palkalla ei loisteta, mutta mitä nyt voi yleensäkään odottaa täällä Pohjois-Karjalassa tienaavansa näissä hommissa...
   
 6. ScrollLock

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  87
  Suremisprosessi on tunneperäistä touhua joka vie voimia. Järki-ihmisetkin tuntevat tunteita ja tuskaa elleivät sitten hautaa niitä syvälle sopukoihin. Mutta siellä ne kuitenkin on. Ja tulevat sieltä ulos viimeistään kun kippo on tarpeeksi täynnä.

  Ja miksi pitää sitten pahoina hetkinä työnteon vaihtoehtona olla kaljan juominen? Siitähän ne ongelmat vaan lisääntyy. Sanoin ratkaisuksi, että asian läpikäyminen jonkun kanssa. Nimenomaan vaikka sen psykologin kanssa tms. Se oikeasti auttaa vaikka järki tietäisikin jo että vaimo ei tuu takaisin. Toki siitä voi selvitä monella tapaa varsin erilaisin lopputuloksin, mutta miksi torjua ammattiapu?

  Niin tuota venäläisistä vielä. Miksiköhän ne siellä Venäjällä ryyppää niin paljon? Oliskohan syynä masennus tai muut mielenterveysongelmat. Alkoholismikin on sairaus.

  Masennusten TOP-lista maittain 20 maan vertailututkimuksessa

  1. USA (9% väestöstä)
  2. Ukraina (9%)
  3. Ranska (8%)
  4. Hollanti (6-7%)
  5. Kolumbia (6-7%)
  6. Libanon (6-7%)
  7. Belgia (6%)

  Suomessa 5-6%. Eli Jenkkilässä melkein tuplasti masentuneita. Ei muissakaan maissa ole mitään reality-check ihmisiä jotka päättävät yks-kaks lopettaa masennuksen sen vuoksi kun yhteiskunta on karumpi. Ihmiset siellä potevat sairauksia ja pahaa oloa niin kuin mekin.
   
 7. Calle

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2003
  Viestejä:
  1 876
  Tuolla aiemmin joku/monet epäili, ettet välttämättä tahdokaan tilanteeseesi muutosta. Tämä pistää kyllä pohtimaan samaa, yleensä on tapana edes jollain tavalla valmistautua (ammatti)korkeakoulujen pääsykokeisiin. Minkälaisia kokeita sitten odotit, "järjestele nämä seuraavat näytönohjaimet nopeusjärjestykseen"? :p

  No eipä siinä, nyt tiedät mitä siellä kysytään niin eikun uutta hakua ja opiskelemaan jos siltä tuntuu.
   
 8. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  No sanotaanko, että vähän reilu puolet enemmän? Jenkeissä sosiaaliturvan taso on kuitenkin kammottavan huono Suomeen verrattuna ja esimerkiksi mahdollisuus nousta ylempiin sosiaaliluokkiin monesti todella vaikeaa. Siihen nähden masentuneita on oikeastaan aika vähän (Suomen prosentit muuten ovat vaikeasti masentuneita). Jenkeissä muuten masennus yllättäen osuu vanhoihin ihmisiin, työttömiin ja vähemmistöjen edustajiin eli juuri niihin, jotka eniten hyötyisivät Suomen sosiaalituista.

  Edelleen jää jäljelle se kysymys, että mitä noille masentuneille muualla tapahtuu kun eivät saa rahaa taikaseinästä. He eivät selvästikään kuole nälkään.

  ---

  Mitä tuohon suruprosessiin tulee, niin joku ero parisuhteesta on niin tyypillinen kriisi, joka vieläpä tulee useimmille vastaan vähintään kerran elämässä, että ei siitä selviytyimiseen pitäisi useimmissa tapauksissa tarvita ammattiapua. Terapia tarjoaminen ratkaisuksi tällaisiin hyvin tavanomaisiin ongelmiin kertoo taas siitä, että aliarvioidaan ihmisten kykyä ja vastuuta selvitä elämässään hankalistakin ajoista. Minusta on vastuutonta totuttaa ihmisiä siihen, että heti kun elämä potkii päähän niin yhteiskunta ottaa kainaloista kiinni ja paijaa kuukausi- tai vuositolkulla hirmuisin kustannuksin.

  EDIT:

  Kaotikalta vielä kysyisin, että mitä ajatuksia herätti tuo kertomus teini-ikäisestä epileptikosta/autistista, joka muutti vieraaseen kaupunkiin, hankki koulutuksen ja pääsi lopulta kotikaupunkiinsa töihin alan hommiin (joku it-tuki tosin, mutta kuitenkin). Ovatko olosuhteesi mielestäsi huonommat kuin hänellä?
   
 9. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  268
  Kaikki sairaslomat eivät kuitenkaan ole palkallisia.

  Lääkäri päättää työkyvystä, ei rahasta - Mediuutiset
   
 10. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Näinhän se on, mutta valtaosan aloitekyky ei ole ihan niin hirvittävän kova sitten kuitenkaan.
   
 11. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  En oikeastaan tiedä mitä odotin, matikan pidin selviönä ja sitä palauttelin kyllä mieleeni etukäteen, mutta että fysiikka ja kemia?

  Herätti ajatuksia että hienoa että uskallusta riitti, olosuhteet eivät missään nimessä ole minulla olleet huonommat, mutta kaikista ihmisistä ei vain ole samaan kuin jostain muusta oli olosuhteet samat, paremmat tai huonommat.
  (Toisaalta tiedän myös että jos saman kysymyksen olisi kysynyt silloin kun syvimmissä masennuksen vesissä ui olisi vastaus varmasti hyvinkin erilainen)
   
 12. ScrollLock

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  87
  No shit, niinhän se osuu Suomessakin.

  Itsestään selvää on, että jos Suomessa ei tulisi taikaseinästä rahaa niin täällä olisi vielä enemmän masentuneita. Ja jos rahaa ei tule niin sitten sitä haetaan väkisin niiltä joilla sitä on (rikollisuus). Se mikä sossutuissa säästettäisiin menisi rikollisuuden torjuntaan ja vankeinhoitoon + kaikilla olis paskemmat oltavat köyhistä rikkaisiin ilman yhteiskuntarauhaa.

  Mitenkä niin Suomen prosentit vaikeasti masentuneita? Kyseinen teksti sanoo "Masennustilasta kärsii vuoden aikana noin 5% suomalaisista, mutta vähemmistö heistä hakee hoitoa". Masennustila != depressio / pitkäaikainen vaikea masennus.

  Ja tuo kysymys jota sä hoet "Miten muiden maiden masentuneille käy?" alkaa menettää jo merkitystä. Sano suoraan mitä sä ajat sillä takaa. Että muissa maissa masentuneet on työkykyisiä koska eivät saa valtiolta rahaa?
   
 13. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  268
  Jos et edes pääsykokeista viitsinyt ottaa etukäteen selvää, niin eipä täällä murossa ole ketään joka voisi auttaa tai antaa edes neuvoja. Tuolla asenteella ja puhkun tasolla edessä on elämäntapatyöttömän ura.

  Ensiksi pitäisi nimittäin löytää se motivaatio ja sitä ei löydy mistään kuin itsestä.
   
 14. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  Toki minä kavereilta kyselin jotka ovat siellä laitoksessa olleet, eivät varoitelleet mistään kemioista tai fysiikoista, ja kyllä, jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt tulla mieleen googlata tarkempaakin infoa josko vaikka ne olisikin väärässä, mutta aina ei tullut.
  Vaikka jälkiviisaana ei ole tehnyt kaikkea mitä "olisi pitänyt" ei se tarkoita ettei motivaatiota olisi, vai väitätkö että esimerikiksi itse et ole ikinä joutunut jälkiviisaana toteamaan että olisikin pitänyt tehdä niin ja näin tai tuo mitä ei silloin tullut mieleen?
  Vai onko Murossa taas niin täydellistä väki ettei ikinä tule tehtyä mitään vähempää kuin täydellisesti?
   
 15. Albireo Banned

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2007
  Viestejä:
  1 238
  Näin olikin sitten erä nro 2 vihelletty loppuun. Väliajalla kahvia ja pullaa ja sitten käydään kolmannen erän pariin. :kippis:
   
 16. corbulo

  Rekisteröitynyt:
  05.06.2009
  Viestejä:
  1
  Ihan uteliaisuudesta, olisiko antaa linkkiä lähteeseen?
   
 17. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  Ei kai se ole voinut epäselväksi jäädä. Muissa maissa masentuneet eivät kuole nälkään eikä näin ole tapahtunut myöskään historiassa ennen masennuslääkkeitä, taikaseinää ja terapiaa. Nyt puhutaan siis ensisijaisesti tapauksista, jotka voisivat tehdä jotain elämälleen, mutta muutos aiheuttaisi liikaa epämukavuutta työnteon, muuttamisen tai nyt vaikka sosiaalisesta elämästä tinkimisen vuoksi ja se muka laukaisisi vakavan masennuksen.

  Tässä muuten pätkä tuosta aiemmasta linkistä:
  Masennusdiagnoosi irtoaa liian helposti

  Martimon mukaan lääkärit arastelevat Z-koodien käytössä. He kirjoittavat sairauslomatodistukseen helposti psykiatrisen diagnoosin silloinkin, kun kyseessä on elämänkriisi tai jokin muu työkykyä alentava tila, joka ei ole sairaus. Omaisen kuolema taipuu masennukseksi ja irtisanomisen pelko ahdistukseksi.
  Masennuskoodi irtoaa erityisen helposti.
  – Se voi olla yksi syy siihen, että depressioperusteisia sairauspoissaoloja on niin paljon.
  Perusteeton sairausdiagnoosi voi aiheuttaa harmia muillekin kuin työnantajan ja veronmaksajien kukkarolle. Diagnoosi voi alkaa velvoittaa potilasta.
  – Depressiodiagnoosin saanut henkilö tietää, että masennus on vakava sairaus, joka kestää pitkään. Vähitellen hän voi alkaa käyttäytyä diagnoosinsa mukaisesti.
  Miksi lääkäri sitten kirjaa potilaan avioerotuskan masennukseksi?
  – Kukapa ei haluaisi hoitaa potilaitaan tyytyväisiksi. Potilaan pyynnöistä kieltäytyminen on vaikeaa. Ja sairauslomatilanteessa potilas on usein päättänyt etukäteen, että loma on saatava.
  Tämähän on tietysti pelkkää propagandaa ja paras tapa hoitaa surua ja muita ongelmia on homehtua kotona ja välttää haasteita jatkossakin.
   
 18. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Eiköstä ainakin fysiikka ole itsestäänselvyys kaikille teknillisille aloille?
  Ja mitä muuta niissä testattaisiin, historiaa ja filosofiaa?
   
 19. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  En tiedä, edes perustietämys alaan liittyen voisi olla mukana?
  Ja juu, fysiikan voi ymmärtää riippuen linjasta ehkä, mutta kemiaa ei kyllä millään tuohon saa sopimaan minun päässäni.
   
 20. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  Koska selvästi koitat minuun(kin) tuolla viitata, niin minulla ongelmat on diagnosoitu kauan ennen kuin mitään töitä (no, kesätöiden lisäksi) tai muuttamisia olisi pitänyt miettiä, ja ne tekijät jotka sitä pahentaa on tullut kantapään kautta opituksi vuosien varrella.
   
 21. Baabloo

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2006
  Viestejä:
  179
  Mitenkäs nuo kokeet oli järjestetty? Tampereella ainakin TAMK järjesti kaikille insinöörialoille mielestäni yhteiset kokeet, kun silloin 2010 hain. Kokeeseen sisältyi tekstiosio, jossa luettiin ensin 5-10min tekstiä ja sen jälkeen tekstit keräiltiin pois ja piti vastata. Lisäksi kokeessa oli kaikille pakolliset matikan tehtävät + yksi logiikan tehtävä. Lisäksi sai sitten valita fysiikan ja kemian tehtävien joukosta pari kappaletta.
   
 22. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  Käsittääkseni tuossa nimenomaisessa kokeessa oli vain tietotekniikan tutkintoon tähtäävät (suuntaus valitaan toisena vuotena)
  Logiikkatehtävää ei mielestäni ainakaan ollut, vain tuollainen teksti, matikka, fysiikka ja kemiatehtäviä (en enää muista oliko näissä joku tee valitsemasi x tehtävää vai kaikki vai mikä oli homman nimi)
   
 23. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  No tekniikan alalla on käsittääkseni sama pääsykoe kaikille riippumatta siitä että pyrkiikö tietotekniikka, konetekniikka tai vaikka rakennustekniikka linjalle. (joku jonka on tarvinnut käydä pääsykokeissa voi varmistaa :smoke:)
  Joten mitkään alakohtaiset kysymykset eivät toimi. Lisäksi niitä ei opeteta lukiossa vaan juuri niissä korkeakouluissa.

  Ja kemia on mukana samasta syystä, ei pidetä eri pääsykokeita niille aloille joissa kemia on fysiikkaa tärkeämpi. Tai yhtä tärkeä.
  Kuitenkin nuo kolme ainetta lienee ne lukioaineet joilla voidaan parhaiten mitata henkilön kykyjä teknillisillä aloilla.
   
 24. juupajoki

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2001
  Viestejä:
  55
  Käsittääkseni, en enää muista, joku tee x tehtävä vai mikä se nyt oli!!!!

  Aivan huippu, sori vaan!!

  Siis et edes muista mitä kokeessa oli? Muistihäiriö, krapula, evvk?

  Ja paras että olisi pitänyt googlata!

  Opintopaikkaan pääsee kun lyö pään täyteen tietoa, oli ala mikä tahansa eikä ajattele että viisas pääsee helpommalla ja kyselee "oikoteitä"; tämä on juuri nykynuorison ongelma.....

  Tänäpänä 3:n L:n ylioppilas ei ole mitään jos opiskeltu tieto ei ole jäänyt päähän, hyvin suoritettu korkeakoulututkinto ei ole mitään jos kaikki saatu tieto on päntätty päähän ja tenttien jälkeen haihtunut ilmoille.
   
 25. ThePate

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2004
  Viestejä:
  1 832
  Noissahan on sitten vielä fysiikat ja kemiat vapaaehtoisia siinämäärin että muistaakseni kolmeen kysymykseen on vastattava ja kysymyksistä kolme on fysiikkaa ja kolme kemiaa - eli ei pelkästään pääse aika hyvin kikkailemaan tiettyjen kysymysten kanssa, mutta voi myös jättää vaihtoehtoisesti kemian tai fysiikan kysymyksiin vastaamatta, jos vastaa kaikkiin kolmeen toisen aineen kysymyksiin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti