Työttömän elämä -ketju

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja reNppa, 09.06.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. peneplaani

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2010
  Viestejä:
  303
  Minä en nyt tässä tee eroa ystävän ja kaverin välille, joten äsköinen kaveri-ilmaisu tarkoitti sitten ilmeisesti ystävää.

  Et ole muuttamassa, masennuksen uhka estää mitkään radikaalimmat toimet, et pysty tekemään fyysistä työtä ja koulutus on hyödytön. Aika huonot on mahdollisuudet työllistyä sanoisin.

  Luultavasti kannattaisi mennä eka lekurille ja sitten todistuksen kanssa KELA:an vinkumaan jonkunlaista työkyvyttömyyseläkettä.

  Jaa niin. Jos työkyvyttömyyseläke ei nappaa, niin aina voi sitten alkaa opiskella itselle uutta tutkintoa, ainakin jos älyä riittää.
   
 2. pezku^

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2007
  Viestejä:
  117
  Millä tavalla tuo nyt oli naurettava ehdotus? Jos niitä mikrotuen hommia ei löydy ja työkokemusta ei koko kolmenkymmenen ikävuoden aikana ole kertynyt, niin kyllä sitä herranjestas kannattaisi vähän laajentaa perspektiiviä. Jos henkilö on hakenut siivoushommiakin, niin kyse vissiin ei ole siitä, että pelkkää mikrotukea kelpuutettaisiin.

  Edelleen sanon sen, että jos oikeasti haluaa työllistyä, niin niihin osa-aikatöihin voi olla pakko lähteä, vaikka palkka ei työttömyyskorvausta voitakaan. Hyvät osa-aikaiset otetaan vakituisiksi, jos paikka aukeaa ja toisaalta osa-aikaiselle voidaan myös tarjota enemmän tunteja, jos on tarvetta. Vaikka kuinka joku luulee olevansa viisas laskeskellessaan erotuksia korvausten ja palkan välillä, niin siinä kyllä rakentaa itselleen ansaa etenkin silloin, jos työttömyys pitkittyy.
   
 3. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 553
 4. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 553
  Oletko Kaotika tutkinut koulutusmahdollisuuksia ja niiden rahoitusta? Työttömyysturvalla saa nykyään opiskella, itse en tuon tarkemmin tiedä että mitä saa opiskella?
   
 5. Albireo Banned

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2007
  Viestejä:
  1 238
  Joo niin tai muutto tai fyysiset työt tai niin edelleen. Nyt nää on kyllä käyty jo vaihtoehdot kaikki läpi pariin kolmeen kertaan. Sitten ihmetellään kun Kaotika ei viidettä kertaa vastaa samoihin kysymyksiin. Normitriidi sais lukon tai bannia alkaisi kai jo napsua useammallekin trollille.

  Annetaan nyt olla jo tämä kehän kiertäminen.
   
 6. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 553
  @Albireo: ainahan voit ummistaa silmäsi tälle ketjulle?
   
 7. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 553
  Onko kenelläkään positiivisia, työllistäviä kokemuksia TE-toimiston työvoimakoulutuksista?
   
 8. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Ei kaikki työpaikat ole pk-seudulla mutta esim. Suomen IT-alan työpaikoista (johon sunkin tutkinto taisi liittyä?) luokkaa 60-70% on PK-seudulla.
  Sitten 10% Tampereella.
  Eli jos alueella jossa asuu about 20% kansasta on 60% yhden alan työpaikoista niin kyllä se aika paljon kertoo siitä että työpaikan saantichanssit lisääntyy merkittävästi jos muuttaa.
   
 9. Konerak

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2007
  Viestejä:
  412
  Ymmärrätkö nyt, miksi tässä toitotetaan sitä pientä piipahdusta PK-seudulla? Ei kaikki maailman työt täällä ole, mutta enemmän niitä on kuin muualla. Mitä luulet, minkälaisen vaikutuksen ansioluettelosi saisi, jos poikkeaisit edes sen 6-9 kuukautta töissä Helsingissä ja alkaisit sitten hakea Turusta töitä?

  En edelleenkään niele yhtäkään noista tekosyistä, miksei voisi tuollaista lyhyttä aikaa viettää muualla kuin siellä Turussa, johon edelleenkin pääsee kavereiden luo melko iisisti. Väkisinkin tässä tulee se vaikutelma, ettet edes halua muutosta tilanteeseesi, vaan mieluummin näennäisesti haet työtä ja samalla sivuutat ne oikeasti arvokkaat viestit ja vinkit, joita tässäkin keskustelussa monet yrittävät sinulle tarjota.
   
 10. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  Aika hauska piikki, taidat olla huumorimiehiä!

  Päivittäin tulee kyllä vastaan tilanteita, jolloin olen ymmälläni, maailma on ihmeellinen paikka.

  Tässä kohtaa kun täällä kerran on masentumisen asiantuntijoita niin tietoja sivistyksessäni voisi paikata kun varsinaiset vastaukset taas unohtuivat ja vastineissa oli a) paska kuitti b) ikivanha "et voi ymmärtää kun et ole koskaan masentunut".

  Mikä muuten se oikea masennus sitten on? Diagnoosinhan saa lääkäristä puhumalla, olisinkohan sitten pätevä puhumaan masennuksesta? Jos vaikka aikoinaan oman avioeron jälkeen kun en nukkunut yli kuukauteen paria kolmea tuntia enempää yössä, nekin mirtazapinin avulla, olisin pyytänyt saikkua ja jäänyt kotiin makaamaan masennusdiagnoosilla? Oikea masennus tietysti on juuri sitä, mitä kritisoija ei ole koskaan kokenut eikä ole siis kelvollinen keskustelemaan asiasta.

  Se varsinainen vastaamatta jäänyt kysymys oli, että miksi elintasoltaan ja tukijärjestelmiltään yhdessä maailman parhaista maista on satoja tuhansia masennuspotilaita, jotka eivät kykene normaaliin työhön? Miksi näitä ei löydy moninkertaisia määriä vaikka itäblokin maista? Kuolevatko nämä kaverit muualla nälkään?

  ---

  Asiasta rautasaha, tuttu on töissä eräässä opistossa, jossa oppimisvaikeuksista kärsivät hankkivat itselleen ammattitutkinnon. Hän oli juuri oikein tyytyväinen kun yksi hänen valmistuvista oppilaistaan pääsi töihin IT-alalle. Kyseessä kaveri, jolla on erittäin vaikea epilepsia ja lievää autismia. Sama kaveri aloitti koulutuksensa 16-vuotiaana muutamalla kotikaupungistaan satojen kilometrien päähän Helsinkiin yksin asumaan, mikä on epileptikolle aika pelottavaa kun kohtauksia ei voi lääkkeillä estää.

  Vaan eipä kyseisen hepun vaikeudet varmaan ole kuin murto-osa siitä mitä näillä meidän masentuneilla raukkaparoilla.
   
 11. Manne

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2000
  Viestejä:
  1 636
  Jahas, taas yksi haastattelu takana ja tälläkertaa ei ihan suoraan tyrmätty.
  Puhuivatten jopa, että ei välttis tarvistisi ihan perusteiden kurssia käydä, vaan voisi jopa suoraan päästä asentajakoulutukseen.
  Toivossa on hyvä elää..
   
 12. ScrollLock

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  87
  Minä ainakin olisin pyytänyt saikkua sinun tilanteessa ja selvittänyt päätä jonkun kanssa viikon-pari ennemmin kuin raastanut parin tunnin yöunilla kuukauden. Ei se ainakaan mikään ylpeyden aihe ole, että oman terveyden uhalla painaa duunia. Se sankarimyytti on sotakorvausten aikaisia juttuja. Toisaalta taitaa nykypäivänä tietyillä aloilta mennä työpaikka/ylennysmahdollisuudet alta jos mielenterveyssyistä jää saikulle..

  Köyhissä maissa jopa 80% mielenterveysongelmaisista jäävät vaille diagnoosia ja hoitoa. Näille ihmisille todellakin saattaa käydä huonosti ellei oma perhe tue ja ota hoitaakseen tätä henkilöä. Monesti alaikäiset lapset joutuvat menemään töihin ja jättämään koulun kesken jos aikuisesta tulee työkyvytön.

  Ja mikä ihmeen itäblokki? Kaikki entisen itäblokin maat on nykyään EU:ssa. Mutta jos katsotaan esimerkiksi Venäjää, jossa budjetista menee enemmän rahaa aseisiin kuin terveydenhoitoon niin kyllä siellä kummasti itsemurhaluvut ovat suhteessa Suomeen kaksinkertaiset. Viimeisen kymmenen vuoden aikana kuolleisuus ollut Venäjällä suurempi kuin syntyvyys sekä odotettava elinikä 10 vuotta pienempi kuin EU:ssa keskimäärin.
   
 13. hävisit_pelin

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2012
  Viestejä:
  0
  Monille työhön menoa huutaville haluaisin selventää ettei yksinkertaisiinkaan töihin meno ei ole itsestäänselvää jos on pitkään ollut työtön. Edes siellä maagisella PK-seudulla. Kyllä työnantaja sen huomioi jos on sitä aukkoa cv:ssä eikä tule kutsua haastatteluun. Ei ehkä tule omassa elämässä niin esiin jos on onnistunut tekemään normaalin työhistorian.

  Jos on kolmekymppinen kaksikymppisen työkokemuksella niin kyllä peli on hyvin pitkälti pelattu ja sossun varassa mennään hautaan asti. Itse yritän vielä kouluttautua mutta käytännössä valmistumisen jälkeen olen vain muutaman vuoden vanhempi eli tilanne on enintään sama ellei paskempi. Ehkä näitä 9 €/pv töitä löytyy vielä lisää. Nyt on aikamoista luksusta kun saa opiskellessa sitä samaa karkkirahaa työkkärirahojen päälle.
   
 14. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  No mikä se vaihtoehto olisi ollut, istua kotona ja juoda kaljaa? Miten päänsisäisten ongelmien käsittelyyn auttaa normaalin elämän keskeyttäminen? Miten sellaisten ongelmien, joille ei voi tehdä mitään, märehtiminen auttaa niiden selvittämisessä?

  Ensimmäinen askel on myöntää nykyinen tilanteensa ja unohtaa sen selittely muille ja itselleen sekä lopettaa syyllisten etsintä. Joku käsi on jaettu ja sillä pelattava: eukko on häipynyt, kaveri kuollut tai kenkää tullut, ne asiat eivät muutu vaikka löytäisi syyllisen tai vaikka ongelmat olisivat miten epäreiluiksi todistettavissa.

  Toinen vaihtoehto on, että nämä ihmiset joutuvat väkisin ottamaan itseään niskasta kiinni että pysyvät hengissä ja samalla se masennuskin tuppaa monelta unohtumaan. Köyhissä maissa on pakko tehdä tuo aiemmin suositeltu reality check, jonka jälkeen tajuaa että ainoat vaihtoehdot on toimia tai lamaantua, maailmankaikkeus ei välitä.

  Kummatkin mainitsemasi ongelmat voidaan aika pitkälti selittää venäläisten alkoholinkäytöllä.
   
 15. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  268
  Aika monella taitaisi vaan käydä niin, että sinne saikulle sitten jäädäänkin. Töissä sentään on jotain sosiaalisia kontakteja ja jotain tekemistä ja ajateltavaa.

  Ainakin kun itse erosin joskus muutamia vuosia sitten, niin aika kaameatahan se työskentely oli parisen viikkoa, mutta vielä surkeampaa se olisi ollut kotona nyhjäten.

  Oikeuttaako muuten tuollainen omasta elämäntilanteesta johtuva ahdistus edes palkalliseen sairauslomaan?
   
 16. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  Kyllä lekuri meinasi, että kannattaa psykologilla käydä ja tämä siten voisi kirjoittaa pidempää saikkua jos tarpeen. Mielestäni vähän turhaa tuossa vaiheessa kun päänsisäinen ongelma on varsin yksinkertainen, tyypillinen, selvästi määriteltävissä ja lääkkeenä aika.
   
 17. pyreksi

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  4 098
  Onhan se kiva, kun arvon murotoverit on diagnooseissaan tarkempia kuin kukaan lääkäri, siis siinä että jos he itse kestävät vastoinkäymisiä niin kaikkien muidenkin täytyy kestää mitä tahansa, ja painaa hommia samalla hampaat irvessä.

  Itselläni ei ole dignosoitua masennusta tai muita vastaavia vakavia mielenterveysongelmia ollut, vaan olen tähän mennessä selvinnyt myöskin ilman lääkärinapua monenlaisesta. Siliti ei tulis mieleenikään alkaa vähättelemään esimerkiksi masennusta, olen sivusta seurannut monia vaikeitakin ihmiskohtaloita, ja sen sanon että masennus kyllä vie osalta ihmisiä joissain tilanteissa työkyvyn täysin.
   
 18. M.P.T

  Rekisteröitynyt:
  26.05.2003
  Viestejä:
  1 881
  Mielestäni Kaotikan ehdot eivät ole mahdottomia mitä hän työltään vaatii. Itselläni löytyy sama tutkinto kuten myös ajoneuvoasentajan paperit. Kaupalliselle alalle minulla ei ole kokemusta, mutta niitäkin töitä tullut tehtyä. Kiitos Tietotekniikan ja ajoneuvoasentajan koulutuksia. Näin sain kaupalliselle alalle kokemusta autotarvikeliikkeestä ja tietokonekaupasta. Ne johtivat sitten ruokakauppojen kassoille myös.

  Terveydelliset rajoitteet pitää ottaa huomioon työtä hakieessa. Itsekkään en edes kelpuuttaisi töitä pk-seudulta ellei nyt eduskuntaan pääsisi. On niitä työtarjouksia tullut pk-seudulta ihan viimeisien vuosiennkin aikaan, mutta vastaukseni on aina EI.

  Jos Kaotika asuisi Jyvälän alueella niin vosin kenties ehdottaa yrityksen perustamista. Itsekkin kaipaisin työpaikan vaihtoa erittäin kipeästi, että idea voisi olla hyvä. Ainakin hyvältä jätkältä hän tuntuu, että ei muuta kuin laitetaan firma pystyyn.
   
 19. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  Onko teillä hermanneilla oikeasti vaikeuksia luetun ymmärtämisen kanssa? Kukaan ei varmasti olet tarkoittanut, että kaikki masentuneet voisivat vain ottaa itseään niskasta kiinni. Suomessa on kuitenkin puoli miljoonaa masennuslääkkeitä syövää ihmistä.

  Ei tulisi, koska asiasta on tehty tabu ja jos masennukseen suhtautuu kriittisesti niin saa samantien rekkalastillisen paskaa niskaansa, oikeita perusteluja ei ilmeisesti tarvita.

  Jos joku valittaa, että paskaduunin tekeminen huonolla palkalla ja tyttöystävän puute vituttaa niin vastauksena on "tee asialle jotain".

  Jos taas joku sanoo, että on masentunut paskaduunin ja tyttöystävän puutteen takia eikä voi saada duunia tai tyttöystävää kun on masentunut niin pääsee kritiikin ulkopuolelle. :rolleyes:
   
 20. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 553
  Täällä on toistaiseksi puitu vain ei-työperäistä masennusta. Entäpä jos tilanne onkin niin, että työ on aiheuttanut burnoutin ja sitä kautta masennuksen? Tällaiset ihmiset ovat tunnollisia ja haluavat tehdä työnsä hyvin ja kun esimies tämän huomaa palkitsee hän kaatamalla niskaan lisää hommia.

  Itsellä tilanne kehittyi hiljalleen, liki huomaamatta. Tietyin väliajoin esimies tuli kertomaan kuinka nyt täytyisi kiristää tahtia kun hommia on paljon. Kuitenkaan lisää ei saanut palkata väkeä kun konsernilla oli jossain yksikössä yt:t päällä. Tilanne meni ohi ja tiukempi työtahti muuttui vakioksi kunnes jälleen jonkin ajan kuluttua tahtia piti kiristää. Pian tahti oli sellainen, että väki alkoi sairastella ja jäljelle jääneet tekivät sairastuneiden työtkin. Päivät pitenivät ja pomon ratkaisuehdotus asiaan oli, että siirretään kaikkien lomia hamaan tulevaisuuteen, että hommat saadaan valmiiksi aikataulussa...

  Omaan työtehtävään vaikutusmahdollisuudet vietiin. Aiemmin sai tehdä laajempia kokonaisuuksia ja tehostamisen seurauksena jokainen tahkoi vain omaa erikoisosaamistaan. Jos olet aiemmin saanut tehdä laajaa ja monipuolista työtä suunnittelemalla esim: polkupyörän niin kyllä siinä mielekkyys katoaa kun jatkossa hierot vain venttiilin hattua...

  Työn etenemisen seuraaminen tehtiin järjettömäksi. esimerkkinä toimikoon tuo polkupyörä. Exceliin täytettiin kuinka kauan aikaa on mennyt yhden venttiilinhatun suunnitteluun kun aikaisemmin riitti rengaskokonaisuuteen käytetty aika.

  Seuraavaksi yksitellen joku otti loparit. Kolmen vuoden aikana neljä määräaikaista ei halunnut jatkaa sopimustaan ja 14 vakituisesta 8 lähti(minä mukaanlukien). Loppujen lopuksi jopa pomo lähti.

  Epämääräinen työnkuva, vaikutusmahdollisuuksien eliminointi, narsisti pomo, huono palkkaus, pomon myrkyttämä työilmapiiri, järjettömäksi paisunut työtahti/-määrä, Siinä syitä mitkä ajoi minut burnout-tyyppiseen masennukseen.

  Se on arpapeliä millaiseen työpaikkaan pääsee. Missään tapauksessa työtä ei pidä tehdä oman terveyden kustannuksella. Mielestäni sitoutiminen ja joustaminen on kaksisuuntainen tie.
   
 21. Pinay

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  2 130
  Eli käytännössä olet useampaan otteeseen voinut vaan kävellä firmaan aloittamaan työt, mutta kieltäydyt jotta voit itkeä Murossa kuinka ei ole töitä? Fuck logic...
   
 22. M.P.T

  Rekisteröitynyt:
  26.05.2003
  Viestejä:
  1 881
  Minulla on työpaikka ollut jo monia vuosia. Olen kieltäytynyt työpaikoista(pk-seutu) myös silloin kun olin työtön. Sitä valitan, että ei löydy töitä nykyisen työn tilalle. Kyllä työpaikkojen pitäisi olla muualla kuin pk-seudulla. Ikävä kyllä näyttää vain siltä, että työpaikkaa vaihtaakseen pitäisi muuttaa. Se taas tarkoittaa, että talo pitäisi siirtää tai myydä.

  Olet oikeassa, että olisin voinut vaan kävellä työpaikkaan. Sitä en tiedä olisiko palkka ollut paljonkin parempi kuin nykyisessä. En edes kysynyt asiaa viimeksi tai aikaisemmissakaan tapauksissa. Jos nyt joutuisin työttömäksi niin en edes tiedä olisiko kaupan kassallakaan silloin vapaita paikkoja. Kokoajan kuitenkin katson paikkoja minne voisi lähteä nykyisestä. Minua ei kiinnosta Jämsän eteläpuoli tai pihtiputaan pohjoispuoli. Nuo voin vielä autolla ajella.
   
 23. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  1 012
  Näinhän se pitäisi mennä mutta työelämää viimeiset 15 vuotta katsoneena voin sanoa että näin se ei ainakaan mene. Työantaja edellyttää sitoutumista mutta on itse valmis potkimaan sinut samalla sekunnilla pihalle kun et enää jaksa, ei puhettakaan enää yhteistyöstä, yhdessä kehittämisestä, sekä tekemisen että kannattavuuden parantamisesta. Väitän että täältä ne suuret säästöt ja suuret kannattavuuden parannukset tulee, sanelupoliitiikalla ei saavuteta kuin lyhyen tähtäimen tuloksia. Ja erittäin valitettavaa on se että tämä riittää 99% johtajista jotta he pääsevät seuraavalle oksalle. Kiristetään kiristetään, väki vähenee ja duunit lisääntyy, 10 vuoden jaksolla pois potkimisen seurauksena teet 4-5 ihmisen työt, palkka ei ole "noussut" senttiäkään lukuunottamatta liittokorotuksia. Kaikista laissa ja työsopimuksissa määritellyistä perusoikeuksista saat tapella työnantajan kanssa joka yleensä myöntyy vasta kun toteaa että se on sitten kassan kautta ulos.

  Tämä on niin todellisuutta. Mikä tätä yhteiskuntaan vaivaa?
   
 24. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 553
  Pidän asenteestasi! :kippis:
   
 25. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  Lyhyesti: asiantuntemuksesi arvo työmarkkinoilla on liian pieni. Muussa tapauksessa työnantaja yrittäisi sitouttaa sinua paremmilla ehdoilla tai olisit jo vaihtanut työnantajaa. Paha tilanne kyllä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti