Työttömän elämä -ketju

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja reNppa, 09.06.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. bassebasse

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  972
  Sellainen lähestymistapa on kanssa aika erikoinen, missä vihjaillaan työllisyyden parantamiseen pyrkivien toimien todellisen tarkoitusperän olevan itsemurhien lisääminen.
  Tanskan, Ruotsin, Saksan jne. työmarkkinauudistuksissa kaikissa yksi keskeinen tekijä on patistavuus. ts. työttömyyden tekeminen tavalla tai toisella vittumaiseksi. Mutta ei toimi Suomessa, koska...?

  Yksi iso osa rakenteellista työttömyyttä on se, että jengi asuu hevonkuusessa, missä ei ole, eikä tule olemaankaan toimivia työmarkkinoita. Ja tätä vielä tuetaan valtion puolelta varainsiirtoveroilla, kuntien välisillä tulonsiirroilla, jyrkällä progressiolla, kaiken maailman syrjäseutu- ja saaristolisillä jne.
   
 2. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Hieman tuollainen kärjistetty lausuntohan tuo oli, mutta toisaalta mukailee myös kovimpia asenteita. Ja pidän myös todennäköisenä, että jos huonoimmin pärjäävien elämästä tehdään vittumaisempaa, niin itsemurhat myös lisääntyvät, oli tuo sitten todellinen tarkoitus tai ei. Joka tapauksessa en pidä vittuuntuneisuutta kovin hyvänä motivaattorina toimia millään rakentavalla tavalla, vaan vitutuksella on tapana purkautua epätoivotulla tavalla.

  Jo se jos viranomaisiin suhtaudutaan lähinnä vitutusta aiheuttavina tahoina, niin niiden kanssa yhteydessä oloa pyritään välttelemään. Tämä ei liene kovin toivottavaa, jos pyritään tarjoamaan palveluita, joiden avulla työelämään olisi helpompi päästä. Tietysti jos pääasia on se, että ihmisiä vituttaa, niin asia on eri.
   
 3. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Itse aikoinaan muutin pohjanmaalta Etelä-Suomeen töiden perässä. Muistan hyvin miten suuri joukko tuttuja kummasteli tätä että oletpa rohkea kun muutat noin kauas. Mulle on aina ollut itsestäänselvää että jos ei töitä löydy, muutetaan sinne missä niitä on. Oli se sitten Suomessa tai ulkomailla. Omasta suvusta on lähtenyt paljon jengiä Ruotsiin/Kanadaan töiden perässä.

  Tottakai taloudellisetkin syyt vaikuttaa siihen miten helppo on muuttaa muualle, mutta aika monella se on varmaankin vain jonkinlainen este mielessä. Muuttamisesta pitäisi tehdä helpompaa, kannattavampaa ja siihen pitäisi jopa hieman pakottaa. Ei ole kenenkään "oikeus" olla jossain perähikiällä nostelemassa tukia. Tähän on tietty keinoja myös mm. varainsiirtoveron poisto jne. Siis paljon muitakin keinoja kuin "pakottavia".
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2019
 4. Sansai

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2015
  Viestejä:
  134
  Enpä ole tutkiskellut lähemmin muuta kuin Tanskan mallia.

  Tanskan mallissa hyvä ansiosidonnainen ja jokainen tehty työtunti pidentää sen kestoa kahdella tunnilla. Jos Tanskassa ei ole aktiivinen eli ei ole tehnyt tarpeeksi palkkatyötunteja niin tulee yksi karenssi per neljä kuukautta. Ansiosidonnaisen kesto 500 päivää.
  Suomessa kesto 300-400 päivää ja alennuksia tulee yksi kuukaudessa jo valmiiksi heikompaan turvaan. Käsittääkseni keikkatyöt eivät Suomessa pidennä ansiosidonnaisen kestoa. Tässä voin olla väärässäkin.

  Tanskassa te-toimistossa panostetaan kasvokkain palveluun. Suomessa siirryttiin puhelinhaastatteluihin jotka ovat täysi vitsi. En tiedä vieläkö näitä tehdään puhelimitse ja vain aniharvoin tavataan työtön henkilökohtaisesti? Tanskassa myös panostetaan rahallisesti te-toimistoihin ja samalla Suomessa leikattiin määräärahoja.

  Tanskassa palkkatukimäärärahoja on käytössä enemmän kuin Suomessa ja Suomessa näitä leikattiin. Yrityksille rahaa olisi käytössä mutta eivät jostain syystä halua työllistää palkkatuen avulla. Tanskassa tuo on ilmeisesti yleisempää eikä leimaavaa. Myös Ruotsissa tukityöllistämiseen on enemmän rahaa käytössä. Ero Tanskaan ja Ruotsiin on euroissa 500milj-1 miljardin luokkaa. Ei ihme että työllisyysluvut ovat paremmat. Suomessa keskitytään siivoamaan tilastoja kuntouttavan ynnä muun avulla. Voi laskea montako työtöntä työllistettäisiin edes puolen vuoden pätkään edes 500milj. vuosittain?

  Tanskassa on kuulemma myös asiaan paikapäällä tutustuneiden mukaan työttömien kohtelu inhimillisempää ja positiivista kannustustakin löytyy. Suomessa luullaan että siellä vaan kepitetään. Ja kopiodaan se kepitys omaan systeemiin. Karenssikäytäntö on myös inhimillisempi.

  Se ei toimi Suomessa koska Tanskan mallin keskeinen osa ei ole olla vittumainen työttömiä kohtaan. Lisäksi Suomi on tähän mennessä kopionut sieltä vaan muutaman kepityksen, lisännyt muutaman kepityksen itse ja unohtanut kaiken positiivisen minkä olisi voinut yhtä hyvin kopioida.

  Tässä nyt muutama kohta mitkä muistin.

  Tuossa vieressä on yksi hevonkuusi missä ei ole ainoatakaan vuokra-asuntoa tarjolla koskaan. Siellä on kuitenkin merkittävä työpaikkakeskittymä ja samoin työmatkaliikenne. Ratkaisu olisi paremmat tuet ja työnhakualuekin olisi laajempi. Tällöin työhakijaltakin voisi vaatia hakemaan töitä kauempaa kuin kävely/pyöräilymatkan päästä. Eikä kyse ole Uudestakaupungista. Ihan yhtä lailla se työvoimapula koskee maaseutuakin. Omakin asuinpaikka on muuttotappiokunta ja nuoriso ei pysy täällä vaan muuttavat kasvukeskuksiin. Samalla hoetaan kuitenkin työvoimapulaa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2019
 5. Johtaja_Jurmu

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2004
  Viestejä:
  1 544
  Paskanmarjat.
   
 6. komponenttimies

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2014
  Viestejä:
  191
  Työttömien kepittäminen on turhaa, kun keppi ei paljoa valikoi niiden jotka haluaa vaan juoda kaljaa, ja niiden jotka haluaa oikeasti töihin ja kehittää itseään.

  Töitä kun ei vaan yksinkertaisesti riitä kaikille halukkaille, niin sillä ei ole mitään väliä että osa ei halua töihin ollenkaan. Eikös se ole vaan parempi, että osa on vapaaehtoisesti pienellä tuella eläviä, kun täystyöllisyyttä ei saavuteta?

  Eikä kaikki voi etelä-suomeenkaan muuttaa, ei sielläkään vakitöitä riitä kaikille(jos muuttaa kaukaa niin ei varmaan pätkätyöt helpota rohkeutta muuttaa)

  Ongelmaa pitäisi lähteä ratkomaan jo jostain yläasteikäisistä asti.

  Toisella porukalla on suvun kautta suhteita, he pääsevät (halutessaan) kesätöihin helposti, hankkivat kokemusta ja rahaa sekä itsetunto kehittyy

  Toisella porukalla ei ole mitään suhteita joilla saisi töitä, pääsevät kesätöihin tuurilla tai eivät pääse ollenkaan. Kokemusta, rahaa ja itsetuntoa ei pääse kertymään.

  Sitten opiskellaan ammattia, ja ne joilla on helposti kertynyt kokemusta saa helpommin alan töitä, siinä missä toinen puoli ei välttämättä pääse mihinkään töihin, tai työt ei auta oman alan työllistymistä.

  Tämän jälkeen aletaankin syyllistämään milloin milläkin verukkeella että miksi et mene töihin, muuta sen vähäisenkin turvaverkkosi luota helsinkiin saatana!

  Omista korkeakoulutetuista kavereista aika monella on ollut ongelmia löytää yhtään mitään töitä, kaikilla on järkeviltä aloilta koulutukset ja motivaatiota + järkeä löytyy, mutta ei juuri suhteita. Pätkiä ja osa-aikaisuuksia lähinnä, joiden varaan ei juuri tulevaa rakenneta. Ne jotka on olleet jo 10-15v töissä, on kaikki päässeet alkuun sukulaisten firmojen ym. kautta.

  Siinä voi sitten miettiä että mitä yksilö voi tehdä, jos nuorena ei saa oikeanlaista&riittävää kokemusta, eikä koulutus ei välttämättä auta työllistymään kun ei saa oman alan kokemusta kovasta kilpailusta johtuen.

  Itselläkin on käytännössä kohta neljännen ammatin opiskelu menossa(2x amis, amk ja yliopisto), kun ei kiinnosta luovuttaakkaan. Töihin on tavoite päästä, kokemus on vaan tosi vähäistä koska uraputkeen en vaan ole yrityksistä huolimatta päässyt, eikä suhteita ole oikein syntynyt. Paskaa tuuriakin on riittänyt vaan koskaan en ole luovuttanut. Ne kesätyöt joihin olen päässyt satunnaisesti on kaikki paikoissa joissa ei ole ollut varaa palkata jatkoa, aina olen kysellyt sen perään.

  Sekin on yksi seikka, että avoimiin paikkoihin valitaan(jos suhteita ei lasketa) luonnollisesti usein kokeneimmat&sopivimmat tyypit. Joten käytännössä ne samat henkilöt jää pakan pohjimmaisiksi riippumatta mihin hakevat, ellei kaikkia hakeneita oteta töihin. Koska eihän heidän kokemus tyhjästä kartu ja ne joilla kokemus puuttuu, ei pääse ikinä niille kärkisijoille kymmenien hakijoiden joukosta.

  Niin mikä on sitten ratkaisu heille, joilla ei riitä rahkeet voittaa kilpailua, lisää keppiä niin kyllä sitten alkaa kelpaamaan työnantajille? :D
   
  headman78 ja tth78 tykkäävät tästä.
 7. Preemiumi

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2007
  Viestejä:
  395
  Hallituksen tavoitehan on velvoitetyöllistää eli laittaa kuntouttavaan työtoimintaan kaikki vähänkään kauemmin työttämänä olleet. Näin yritykset saavat halpaa työvoimaa ja ihmiset tekevät järkeviä asioita sen sijaan, että makaisivat kotona. Edes sitä tonnista ei tarvi uneksia.
   
 8. Sansai

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2015
  Viestejä:
  134
  Velvoitetyöllistäminen tarkoittaa itse asiassa kuntien velvollisuutta palkata yli 57-vuotiaita palkkatyösuhteeseen. Jotain ehtoja tuohon liittyy ja näin he pääsevät takaisin ansiosidonnaiselle.

  Kuntouttava työtoiminta on sitten ihan muuta. Järkevää toimintaa se ei ole paitsi jos henkilö todella on kuntouttavan työtoiminnan tarpeessa.
   
 9. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Laittakaa nyt hyvät ihmiset näihin tutkintonimikkeet edes. Itsekin etsin työntekijöitä sillä valmiudella, että jos lupaava osuu eteen, niin selvitellä mitä voidaan tehdä. Ei kannata aliarvioida "epävirallisia" reittejä, koska juuri tässäkin viestissä sanoit et työpaikat löytyy suhteilla ja pöydän alta.
   
 10. Preemiumi

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2007
  Viestejä:
  395
  Hyvä täsmennys. Käytin tuota velvoittamista pakottamisen asemasta. Kuntouttavasta kun ei voi ilman seuraamuksia kieltäytyä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2019
 11. Sansai

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2015
  Viestejä:
  134
  Tottakai voi. Pitää vaan tietää oikeutensa ja laki kuntouttavasta. Pelkkä pitkä työttömyysaika ei ole peruste kuntouttavalle työtoiminnalle. Vielä ollaan kaukana siitä että jokainen pitkäaikaistyötön määrättäisiin osallistumaan siihen.

  On kuntouttavassa varmasti sellaisiakin jotka käyvät siellä mielellään vaikka lain määrittämää tarvetta ei olisikaan. Itse tiedän yhden tälläisen hieman vanhemman henkilön. Ei halua enää oikeisiin töihin ja pärjää työmarkkinatuella. Käy jossakin työkeskuksessa lähinnä kahvittelemassa muutamana päivänä viikossa. Kuitenkin vuosikymmenten työhistoria joten työkunnossa luulisi olevan. Taitaa olla vielä hetki aikaa ennenkuin 57 tulee täyteen niin josko sitten palkkaisivat oikeisiin töihin kunnalle.
   
 12. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
  Uutinen keväältä, lienee kuitenkin yhä paikkansapitävä:

  ”Viiden vuoden ajan Britanniassa tehty tutkimus osoittaa, että keppi on huono tapa motivoida työttömiä ja saada heidät jäälleen työvoiman piiriin.Usean yliopiston voimin toteutetun ja Yorkin yliopiston johtaman tutkimuksen tulokset julkaistiin tiistaina.

  Tulos on yksiselitteinen: ihmisten rankaiseminen pienentämällä tai epäämällä sosiaalietuuksia ei toimi.Sen sijaan ehdollinen sosiaaliturva ajaa ihmiset köyhyyteen, heidän terveytensä heikkenee ja saa jotkut turvautumaan rikollisuuteen henkensä pitimiksi.”

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201805232200963606
   
 13. bassebasse

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  972
  Saksassa, Ruotsissa ja Tanskassa on kaikissa vähemmän itsemurhia per capita kuin Suomessa.
  Mikään palkkatukijärjestelmä ei voi toimia ilman reipasta patistavuutta, eikä palkkatuki muutenkaan ole mikään hopealuoti. Jos kuntouttava työtoinminta on tilastojen siivoamista, niin miksi palkkatuki ei ole sitä? Tanskassa on mahdollista menettää kaikki tuet jos ei hypi työkkarin pillin mukaan. Ja raippa on vielä kovempi maahanmuuttajille.
   
 14. bassebasse

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  972
  Onko siellä Saksassa, Tanskassa ja Ruotsissa sitten huomattavasti paremmat suhteet kaikilla, kun työllisyysasteet ovat suhdanteista riippumatta helvetisti paremmat kuin täällä?
   
 15. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Aika moneen otteeseen on myös mainittu, että noissa se työttömyyden hoito ei perustu mihinkään vittumaisuuteen ainakaan pelkästään. Ainakin itselläni on käsitys, että noissa panostetaan yksilöllisiin toimenpiteisiin huomattavasti enemmän kuin täällä. Ei siitä ole mitään hyötyä, että työtöntä vituttaa. Siitä voi olla, että pääsee johonkin mielekkääseen koulutukseen tai tukityöhön. Ja mielekkäät koulutkset yms. voivat myös vähentään sitä vitutusta, joka taas tekee yksilöstä toimintakykyisemmän.
   
 16. bassebasse

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  972
  • 3.2 & 3.3 - 10 päivää reipasta ulkoilua niin voi taas palata virkein mielin keskustelemaan asioista!
  Ja taas sitä herra levittää samaa paskaa sivuuttaen kaiken sen tutkimustiedon, mikä ei tue omaa erittäin rajoittunutta ja suorastaan hämmästyttävän surkeata ymmärrystä aiheesta. Alla muistutus sinulle, keväseistä vastauksesta samaan aiheeseen, jossa kivasti sivuutit kaiken muun tutkimuksen ja tuon sinun tutkimuksen metodologian heikkoudet.
  Alan ymmärtää, miksi olet työtön. Olet selvästi täysin kyvytön oppimaan omaksumaan uutta ja uskontosi vastaista tietoa. Sinulle on lukemattomia kertoja annettu lähteitä, selitetty ratakiskosta vääntäen jne. eikä mene edes perusasiat perille.
   
 17. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 863
  bissebasse voisi olla kuitenkin menemättä henkilökohtaisuuksiin. Mielestäni olisi varoituksen paikka.
  Mikään noista tutkimuksista ei kuitenkaan vastaa absoluuttista totuutta. Molemmissa on omat totuutensa.
   
 18. bassebasse

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  972
  Ehkä voisin, toisaalta täällä saa vapaasti esitellä mitä tahansa paskaväitteitä ja vihjata esim. että tarkoituksena om mm. itsemurhien lisääminen.

  Perusteluilla, lähteillä, tieteellisillä artikkeilla jne. ei ole mitään todistusarvoa, sen sijaan epämääräiset vihjailut yleensä todella hirveistä tarkoitusperistä ja ihan suoranaiset fake news -postaukset, joita esim. arvon moderaattorimme jakaa (esim. case uuninpankoidiootin -jutut), ovat täysin ok.
   
 19. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
  Alkuperäinen uutinen:

  https://www.theguardian.com/society...anctions-found-to-be-ineffective-and-damaging

  Alkuperäinen uutinen tutkimuksen tehneeltä taholta:

  http://www.welfareconditionality.ac...tionality-is-ineffective-research-team-finds/

  Ja itse tutkimus:

  http://www.welfareconditionality.ac...elCond_evidence_benefit_sanctions_May2018.pdf

  Juu, olisinhan nuo voinut pikaisella haulla liittää alkuperäiseen postaukseen, kuten olisit voinut itsekin lukea, sen sijaan päätit ryhtyä aukomaan päätäsi, jälleen kerran. Jospa koittaisit pysyä asiassa.
   
 20. Bunder

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2012
  Viestejä:
  244
  Tuotas noin. Allekirjoittaneen työt edellisessä työpaikassa päättyivät vasta ja nyt olisi tarkoitus tyottömyysturvat nostaa Kelalta tästä kuusta. Ei siinä muuta ongelmaa ole kuin , että haluavat tietää täyttyykö työssäoloehto. Oikeastihan se siis täyttyy, kun 2 vuoden ajalta ensimmäiset 10 kuukautta työaika oli joka kuukausi 80-160 tuntia mutta todisteita tästä ei ole antaa kuin kuukautiset palkkalaskelmat ja työsopimukset joissa, työaika on merkitty 20-30 tuntia/viikko. TT4 lomaketta ei voi täyttää koska työantaja ei osaa ja vaikka osaisikin niin viikottaisia työtunteja ei ole merkittynä missään, joten niiden tarkka selvittäminen on mahdotonta.
  Jos he eivät Kelalla saa tuota ratkaistua, niin onkohan tuo ihan mahdollista lähettää vain uusi hakemus ja laittaa siihen, että työssäoloehto ei täyty? Vaikka siis oikeasti saattaisikin täyttyä, mutta sitä ei saa vain todistettua.
  Kiitos jo etukäteen jollekkin sankarille asiallisesta vastauksesta, koska järkipuhe ei aina ole mahdollista näitä asioita hoitavien tahojen kanssa :hammer:
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
 21. kimalainen

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2017
  Viestejä:
  18
  18-tuntia per viikko riittää täyttämään ehdon
   
 22. Bunder

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2012
  Viestejä:
  244
  Riittää täyttämään kyllä, mutta toinen asia on pystyykö tätä todistamaan millään. Ainoat todisteet ovat sopimukseen merkitty min. 20 tuntia/viikko ja kuukausittain saadut palkkalaskelmat, joissa näkyy tietenkin kyseisen kuukauden tuntimäärät. Mitään viikottaisia tarkkoja tuntimääriä on siis mahdotonta ilmoittaa, koska niitä ei ole tallessa missään. Itselle nyt ihan se ja sama lopulta täyttyykö se vai ei. Ainoa mitä mietin on että jos eivät saa tuota selvitettyä, niin pitääköhän tässä tapauksessa tehdä vain uusi hakemus, johon laitan että ehto ei täyty
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
 23. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Luulisin, että voivat laskea viikottaisen työajan noistakin. Tuo viikottainen työaika on käytössä oleva nimike, mutta ei siitä tarvitse mitään viikottaista selvitystä antaa. Siellä lasketaan viikottainen työaika noiden palkkatodistusten mukaan. Voi sinne soitellakin, jos haluaa jonkun kanssa aiheesta paremmin keskustella. Itse laittaisin laput sisään ja soittelisin sen jälkeen, niin ne ovat ovat myös puhelimen toisessa päässä olevan tarkasteltavina.

  edit. Vilkaisin vielä tuota lomaketta ja siinähän tosiaan pyydettiin antamaan viikottainen selvitys viikoista, jolloin ei ole ollut riittävä määrä tunteja. Ehkä voi soittaa jo ennen täyttämistä, mutta varmaankin voi jättää tyhjiksi nuo poikkeukset, jos vaan kaikissa palkkalaskelmissa on tunteja tarpeeksi.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
 24. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Tämä huono vastaus, kun en tuo tietoa vaan kysymyksen: miten kuvittelet, että tuosta voisi tulla ongelma, kun sopimus selvästi sanoo, että vähintään 20 tuntia viikossa on tehty? Eikö tämän jälkeen ole viranomaiselle todistustaakka, mikäli he väittävät, että sopimusta ei olisi noudatettu?
   
 25. Minarkki

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Viestejä:
  299
  Halvin työtön on se jonka kustannukset rajoittuvat siihen nettomääräiseen perusturvaan. Kallein työtön on se, jota yritetään kaikin mahdollisin keinoin vängätä joka paikkaan mutta joka ei vaan suostu tekemään mitään ja osaa hoitaa homman oikein, eli about se mitä minä teen.

  En tiedä yhtään rehellistä ihmistä joka olisi saanut töitä työkkärin kautta tai joille työkkäristä olisi ollut muuta kuin haittaa. He ovat kaikki työllistyneet omin avuin omine aikoineen yleensä hyvin nopeasti valmistumisen/työpaikanvaihdon/työttömäksi jäämisen jälkeen. Sitten on joukko elämäm_kalluja jotka juoksevat pajan ja työharjoittelun välillä vuodesta toiseen, mutta heistä heijastuu muutoinkin vähän yksinkertainen elämänasenne.

  Itsemurhien määrä nyt ei korreloi suoraan yhteiskuntaolojen kanssa vaan taustalla on paljon muuttujia. Voidaan kuitenkin yleistää, että kun matalimpien yhteiskuntaluokkien minimiturvasta pidetään huolta, yhteiskunnalla menee hyvin. Thatcherismi on aika lailla tuhoon tuomittu ideologia eikä se ole jälkeenpäin aiheuttanut mitään muuta kuin haittaa.

   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti