Työttömän elämä -ketju

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja reNppa, 09.06.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Joo. Ei oikein tuo lause vain saa pohjaa tuosta tilastosta. Lukijoita kerää varmasti.

  Isokenkäiset vaihtavat duunia siinä missä muutkin saadakseen urakehitystä ja projektihommat/määräaikaiset yleisiä. Kun laitettaisiin samanlainen tilasto pitkäaikaistyöttömistä niin se kertoisi edes vähän kyseisten ammattitasojen todellisista ongelmista.
   
 2. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
  Niinpä! Harvemmin taitaa kuitenkin kyseisen ammattiryhmän edustajat jäädä pitkäksi aikaa kortistoon. Vaihtuvuus kunnon suurta niin minä tahansa hetkenä otettu tilasto voi näyttää, että kyseisen ammattityhmän edustajia olisi erittäin runsaasti työttömänä.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Pitäisi melkein laittaa toimittajalle viestiä ja pyytää selvittämään todellinen tilanne tai muokata tuosta tuo raflaava heitto pois, jota ei voi kyseisillä tilastoilla perustella. Vituttaa suoraan sanoen tuollainen vääristely.
   
 5. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  En pidä kovin yllättävänä, että Iltalehdestä löytyy raflaavia heittoja, ja ihan samalla tavalla puhe elämäntapatyöttömistä yms. koostuu raflaavista heitoista. Tosin sinänsä en näe miksei erityisasiantuntija voisi olla samalla tavalla elämäntapatyötön kuin jonkin muun alan edustajakaan, mitä tuolla elämäntapatyöttömällä nyt sitten tarkalleen ottaen tarkoitetaankaan.
   
 6. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
 7. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945

  Koska.

  "– Kuka tahansa on voinut mennä leipäjonoon tuloista riippumatta. Avun tarvetta ei ole millään tavalla selvitetty, että onko sitä olemassa. Käytännössä Helsingissä on pystynyt kuutena päivänä viikossa hankkimaan itselleen ilmaiset ruokatarvikkeet halutessaan, Helin sanoo.

  Talentia-lehdelle Helin puhuu hyvätuloisista ja ammattijonottajista. Helinin mukaan tiedetään, että kaikki ruokajonoissa jonottajat eivät ruoka-apua tarvitse.

  – Tällaista ilmiötä on, koska järjestelmä mahdollistaa sen, hän sanoo.

  Helinin mukaan viestiä hyvätuloisista jonottajista on tullut järjestöiltä, jotka ruokajakoja järjestävät.

  – Yleensä ajatellaan, että kaikki ruoka-avun saajat ovat köyhiä ja suurin osa heistä onkin. Asiakaskuntaa on tutkittu. Mutta lisäksi siellä on muunkinlaista väkeä ja erilaista elämänhallintaan liittyvää ongelmaa. Jostain syystä he ovat sitten tulleet leipäjonoihin.

  – Sitten on niitä, jotka vain käyttävät järjestelmää hyväkseen. Ruokakassin arvo on 20–30 euroa. Kyllähän siinä säästää, jos haluaa sitten käyttää rahansa johonkin muuhun tarkoitukseen, Helin jatkaa."

  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005726405.html

  Jos tässä maassa juostaan ilmaisen kahvin perässä Pirkan päiville sittariin, niin turha kuvitella ettei tuon takia olla valmiita seisomaan jonossa.
   
  demas ja SundeR tykkäävät tästä.
 8. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Itsellä on tuttu joka on aivan saakelin saita eikä häpeile sitä. Tienaa pari kertaa keskituloisen verran mutta ruokakassit sun muut kelpaa kyllä. "Ei ne suuret tulot vaan pienet menot", "ruokaankin menevät rahat voi sijoittaa paremmin jne".

  Tuollaiset tapaukset on varmaan (onneksi) harvinaisempia, enemmän on uskoakseni peli-/alkoholiongelmaisia, jotka hakevat ruokakassit että riittää paremmin rahaa pelata ja ryypätä.

  Tuo uuninpankolla-poika on sen verran valehteleva vassari että suosittelen lukemaan sen horinat kohtuullisella suolalla. Joskus kirjoitti huomattavasti paremmin, nykyään suoltaa sellaista propagandaa että menee varmaan vain kaikkein tyhmimpiin läpi.
   
  Viimeksi muokattu: 27.12.2018
 9. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
  Juu, kenties julkisuus noussut päähän kun liki pöivittäin kirjoittaa. Ei se kuitenkaan poista tuota tietoa, että vuodessa on tullut leipäjonoon 100 000 henkilöä lisää vuodessa, yhdessä kaupungissa.
   
 10. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Eikä jonoja varmaan vähennä, että lehdet kirjoittivat siellä jaettavan ilman kyselyitä 20-30 euron kasseja kuusi kertaa viikossa.
   
  SundeR, tth78, demas ja 1 muu tykkäävät tästä.
 11. Minarkki

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Viestejä:
  299
  Mulla ei sen takia riitä kamalasti sympatiaa näille ruokapummeille, koska olen omakohtaisesti elänyt maan kalleimmalla alueella fattan masseilla ja tullut toimeen varsin mainiosti, ja kaikki tapaukset jotka ovat olleet potentiaalisia kandidaatteja ruokajonoon, ovat itse kusseet asiat päihteiden, pelaamisen tai muuten vaan holtittoman rahankäytön takia. Yksikin tuttu tilailee kuukausittain vaatteita, pelaa uhkapelejä, ryyppää ja ostaa nettipeleihin kaikkia helvetin skinejä ja sillä on _aina_ rahat loppu kuun puolivälin jälkeen.

  Sitten on tietysti näitä ylisuoraselkäisiä kunnon kansalaisia(tm) jotka eivät heille oikeutettuja etuuksia hae, vaan mieluummin surkuttelevat ja itkevät jossain myllypuron loskaisessa ojassa. Toiset ovat jo valmiiksi ulosotossa mutta maksavat silti vapaaehtoisesti suuria velkoja joiden korot voivat ylittää moninkertaisesti vuosittain suoritettavan rahamäärän jolloin pääoma kasvaa kituutuksesta huolimatta.

  Olen ollut kaksi kertaa itse tilanteessa jossa rahat ovat loppuneet kesken kaiken: ekan kerran opiskelijana, jolloin kusin opintolainan omaa tyhmyyttäni ja tokan kerran, kun pankki ulosmittasi kysymättä tilin viittä euroa vaille tyhjäksi heti kuun alussa samaisen opintolainan lyhennyksen jälkeen. Tein mitä kuka tahansa yritteliäs ihminen tekee vastaavassa tilanteessa: selitin tilanteen sossulle ja sain satkun harkinnanvaraista ja järjestin asiani muutoin kuntoon ja huolehdin että säästöstä löytyy aina sen verran rahaa että kuun-pari pärjää ongelmitta, ja toisen kerran kopsasin pankille nikottelun jälkeen ulosottokaaresta muutaman lainkohdan ja pankki palautti rahat. Sain silloinkin tosin sossusta harkinnanvaraista mokoman satkun, joten jäin tilanteessa itse asiassa voitolle.

  Ruokajonoihin en viitsisi mennä, vaikka siellä ei tarvitsisi jonottaa, koska ruoan laatuun ei voi vaikuttaa. Se saattaa olla mitä tahansa sokerijogurteista hiilarimössöön ja joukossa voi olla sattumia laadukkaammasta ruoasta, kuten eläintuotteista, ym. Nälkääni syön kyllä vaikka puuroa ja näkkäriä, mutta aina kun on varaa valita, valitsen.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2018
  beatme tykkää tästä.
 12. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Viimeksi muokattu: 07.01.2019
 13. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
  Voi kuulostaa karulta, mutta monelle tuollainen ajatus elämästä lienee arkea? Ei ole sattumaa, että 90-luvun lamassa itsemurhat lisääntyivät taloudellisen toivottomuuden kasvettua (Lähde: https://findikaattori.fi/fi/10). Kymmenen vuotta on meillä ollut taantuma, joten varmasti se vaikuttaa monen arkeen. Paljon on puhuttu menetetystä sukupolvesta, vaikka työpaikat ovat lisääntyneet 24-35 vuotiaiden työttömyys ei ole laskenut.

  Vaikutusmahdollisuksien puute elämään varmasti on yksi tekijä, mikä ajaa epätoivoon. Aktiivimallin ehtojen täyttyminen on liki täysin muiden käsissä ja äänestämällä et asioihin vaikuta:

  https://yle.fi/uutiset/3-10133946
   
 14. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Hyvä artikkeli HS:ltä ja pistää ajattelemaan että asioita täytyy katsoa myös muilta kanteilta vaikka nyt onkin hehkutettu miten työllisyys on kohonnut ja pienemmilläkin tuloluokilla jää enemmän käteen.

  Juuri tuo näkymät tulevaisuuteen on tärkeä asia. Muistan itsekin opiskelijana kun oli niukkaa ja joutui laskemaan euroja että miten riittää ruokaan rahaa. Kuitenkin tuolloin oli fiilis hyvä kun ajatteli että kohta kuitenkin valmistuu, varmaan löytää töitä ja tulopuolikin on sitten kunnossa.

  Jos olet ollut työttömänä vuosia ja koettanut hakea töitä, "rangaistuksena" sitten aktiivimalli rokottaa tms niin en ihmettele jos sitten alkaa olla epätoivoinen, mieli on musta ja vaikkapa ne itsemurha-ajatukset pyörii päässä.
   
  tth78 tykkää tästä.
 15. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Itsemurha on siitä huono tapa hoitaa asioita, että se ei kiinnosta niitä, jotka ovat itsemurha-asteelle ihmisen ajaneet. Jotenkin pitäisi saada viesti perille ja mielellään jäädä henkiinkin.
   
  tth78 tykkää tästä.
 16. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 862
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...yytta-toivottomuutta-ja-pahoinvointia/7231556

  – Viikonloppuna oli mediassa asiaa köyhyyden aiheuttamasta toivottomuudesta. Poliisilla ollut perjantaista 4.1. alkaen Helsingin, Vantaan, Espoon ja muun Uudenmaan alueella 47 itsemurhayritys tai sen uhka -tehtävää. Köyhyyden lisäksi taustalla myös muuta toivottomuutta ja pahoinvointia, kirjoittaa Helsingin poliisilaitoksen johtokeskuksen johtaja ylikomisario Jussi Huhtela Twitterissä.
   
 17. bassebasse

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  972
  Varmaan ihan hyvä tehdä tuollaisiakin juttuja, mutta ylipäätänsä suurimmalla osalla suomalaisista ja työttömistä, menee hyvin. Työttömien köyhyysriski on OECD -maiden alin tai toiseksi alin, ja työllisten alin(vähän mittausvuodesta riippuen). Nämä faktat tuppaavat aina unohtumaan, varsinkin viime aikoina velloneessa eriarvoistumismouhotuksessa, jossa yleensä vielä koko eriarvoistumisen käsite jää määrittelemättä. Tämä toki ei yllätä varsinkin vaalien lähestyessä.

  Vaikka oikeasti persaukisten joukossa on niitä, jotka ovat joutuneet sinne ihan sattuman takia, niin ikävä kyllä suurin osa on niitä, jotka ovat ihan itse perseilleet asiansa. Hälyttävintä tuossa joukossa on se, että siellä on lisääntynyt etenkin se joukko, joka perseilee asioitansa jo toisessa tai, jopa kolmannessa polvessa.
  Ikävä tosiasia on se, että tällä jengillä tuntuun "periytyvän" heikko elämänhallinta. Tähän ongelmaa mikään perusturvan korotus tai rahan heittäminen ei auta.

  Mikä saattaisi auttaa, olisi pakollisen esiopetuksen aikaistaminen ja lapsiperheille suunnattujen sosiaalipalveluiden laajentaminen.
  Samaan aikaan olisi myös syytä tehdä ihan reippaat työmarkkinareformit, joilla työttömyydestä tehdään vittumaisempaa ja työllistämisestä kannattavampaa. Monelle tuosta porukasta on pakko keksiä edes joku puolipäiväinen aikuisten päivähoitopaikka, jos halutaan, että ne muksut eivät jatka vanhempiensa linjalla.

  Noissa porukoissa ei äänestysprosentti kovin korkea ole. Toisaalta ihan samanlainen oikeus se on olla äänestämättä kuin äänestää.
   
 18. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Vaikea olla bassebassen kanssa eri mieltä. Kaikki noi uudistuksethan tarvittaisiin :)
   
 19. Minarkki

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Viestejä:
  299
  Tiedätkö, miksi Paltamon mallia ei koskaan jatkettu, vaikka se "työllisti" 100% työttömistä?

  Se maksoi liikaa. Pieneen kuntaan upotettiin 10 miljoonaa pienessä ajassa, ja kun hanke lopetetiin, suurin osa jengistä palasi takaisin työttömyyteen, kun puuhapajan ovet menivät kiinni.
   
 20. bassebasse

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  972
  Enpä mä mitään Paltamon mallia tässä ole ajamassakaan.
   
 21. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Mielestäni tämä on hyvin erikoinen lähestymistapa, että koitetaan tehdä ihmisten elämästä vittumaisempaa. Jos nyt otetaan vaikka joku lievästä masennuksesta kärsivä pitkäaikaistyötön, niin ei sen työelämään siirtymistä varmasti helpota elämän vittumaisemmaksi tekeminen, joka luultavasti vain pahentaa ongelmia. Tietysti se voi suurempaa osaa ajaa niihin itsemurhiin, mikäli se on tavoitteena.
   
 22. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Tanskassahan on tämä työttömyyden vittumaisuusaste korkealla. Vastapainoksi pystytään maksamaan korkeampaa työttömyyskorvausta, koska kukaan hullu ei jaksa pysyä työttömänä, koska töitä tekemällä pääsee helpommalla. Tällainen tarvittaisiin Suomeenkin ja se ehdottomasti toimii.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2019
 23. Sansai

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2015
  Viestejä:
  134
  Tanskan malli tuskii toimii vittumaisuudella vaan siellä on vaan onnistuttu ottamaan työhakijoiden tilanteet yksilöllisinä ja parannettu työttömyysturvaa sekä heidän asemaansa muutenkin. Lisäksi se on pieni maa jossa välimatkat ovat lyhyitä. Tätä pitäisi kysyä henkilökohtaisesti Tanskan (pitkäaikais)työttömältä miten malli toimii. Itse en luota pelkästään median ja poliitikkojen kertomaan.
   
 24. Sansai

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2015
  Viestejä:
  134
  Tämähän se on. Suomen mallin mukaisesti jos työttömällä on jo nyt vittumaista niin kyllähän siitä on tehtävä vielä vittumaisempaa niin ymmärtää työllistyä. Tosiasiassa se kolahtaa eniten niihin joilla on jo vaikeaa mutta jotka haluavat työllistyä ja he hakeutuvat sitten vaikkapa sairaslomille. Ja tämä taas ei auta kuin hetkellisesti.

  Samoin jos Suomessa on jo lähtökohtaisesti huonommat työttömyyskorvaukset niin pienentämällä niitä työtön kyllä ymmärtää työllistyä. Tämäkään ei toimi vaan pitkien välimatkojen maassa rahattomuus vain kutistaa työnhakualuetta.
   
 25. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Mistä työtön hakeutuu sairauslomalle?
   
 26. Sansai

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2015
  Viestejä:
  134
  Sairauslomalle hakeudutaan sairauden perusteella. Työttömän on käytännössä oltava työmarkkinoiden käytettävissä ja jos on sairas/työkyvytön niin toki on haettava asiaankuuluvaa tukea eikä olla työkkärin listoilla. Esim. syöpä, sydänkohtaus, jalan murtuminen tai mielen sairaudet ovat näitä syitä. Kannattaa hakeutua hoitoon ja mahdolliselle sairaslomalle ennenkuin tilanne pitkittyy ja vaikeutuu.

  Toki monikaan työtön ei hae sairaslomaa esim. influenssan takia vaikka kyllähän silloinkin kuuluisi oikeastaan sairaslomalle. Vain työvoimapoliittisessa toimenpiteessä olevalta työttömältä saatetaan edellyttää virallista todistusta. Muut sairastavat työttömänä koska tulot eivät siitä muutu.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti