Työttömän elämä -ketju

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja reNppa, 09.06.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Tietenkin tekee.
  Yksi ongelma noissa työttömän kannalta on mahdollinen karenssi. Se väkisinkin nostaa kynnystä ottaa vastaan tuollainen paikka, jos työsuhteen loppuminen koeajalla saattaa johtaa kolmen kuukauden karenssiin. Eli irtisanoutuminen on helppoa, mutta työttömyysturvaan ei ole välttämättä sen jälkeen oikeutettu kolmeen kuukauteen.
   
 2. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Jep, tässä varmaan oman asiantuntija-alan näkökanta vaikuttaa. Ei olisi järkeä alkaa perehdyttämään jotakuta (ja sitoa tähän ihmisiä) ja sitten heivata mäkeen.

  Nuo on kyllä järkyttävimpiä työllistymisen esteitä. En ymmärrä että vaikka hallitus on jotain normienpurkua tehnytkin, niin kikyt on kyllä saatu aikaan mutta esim. noihin ei ole puututtu.

  Koeajan pidennyskin on vähän niin ja näin jos se joillain aloilla tarkoittaa pätkätöihin hakemista. Mekanismit tulisi olla sellaiset ettei niillä voi kikkailla. Työttömän ei todellakaan pitäisi joutua miettimään töitä vastaanottaessaan että pahimmillaan tästä tulee karenssit päälle.
   
 3. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
 4. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Juu, eiköhän nuo koske aloja, joissa juurikaan perehdyttämistä ei tarvita ja työvoiman löytäminen tarvittaessa on helppoa. Ja tilanteita, joissa työvoiman tarve on tilapäinen.

  Esimerkiksi tällainen juttu löytyi aiheesta: https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000001869906.html. Tuossa esimerkkinä uuteen myymälään palkattu myyjiä siivoamaan rakennusjätteitä ja kokoamaan hyllyjä koeajalla. Tuollainen ei juuri perehdytystä vaadi. Vaikea tuosta sanoa mitkä toimintaan ovat perimmäiset syyt. Voi olla mahdollista, että toistaiseksi jatkuvaan myyjän pestiin helpompi saada väkeä kuin muutaman kuukauden kaupan pystytykseen. Sinänsähän tuossa olisi ollut selvä peruste määräaikaisillekin työsuhteille.
  Tässä on se ongelma, että tarve tuolle lähtisi työttömien puolelta ja näitä asioita ei ole ajamassa lobbaajia samalla tavalla kuin esimerkiksi yritysten puolelta. Melko varmasti yrityspuolella vastustettaisiin sellaista, joka voisi tehdä irtisanoutumisesta helpompaa, ja näillä lienee aika paljon enemmän valtaa kuin jollain työttömien etujärjestöllä.
   
 5. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Eiköhän ne jonkinlaista taloudellista etua saa. Esimerkiksi tuon tyypin blogin (https://focusonfavorites.fi/2018/11/08/kun-sain-potkut-jungle-juice-barista/) mukaan oli palkka nousemassa 20 prosenttia seuraavan kuun vaihteessa. Eli tällöin pitämällä tyyppejä töissä vain pienemmällä palkalla olevan harjoittelujakson ajan säästetään kustannuksissa. Mikäli tuo rekrytointi ja irtisanominen ei juurikaan kuluta resursseja, niin selvää säästöähän tuo on. Blogin kommenttiosion mukaan on saanut myös paljon yhteydenottoja vastaavaa kokeneilta, joten lienee tuon yrityksen yleinen tapa toimia.
   
 6. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 763
  Ei ne rekrytoinnit todellisuudessa mitään resurseja kuluta, jos tavallista työntekijää ollaan hakemassa.
  Työpaikka ilmoituksen annetaan olla mollissa vuosi tolkulla, aina kun jonkun työntekijän koeaika on täyttymässä soitetaan uudelle hakijalle joka on lähettänyt cv:nsä ilmoituksen sähköpostiin ja pyydetään huomiseksi töihin. Ei niihin mitään haastatteluja ja sovelteuvuus kokeita pidetä. Itsekin olen pari kertaa ollut pätkän tällaisen rekrytoinnin kautta.

  Jotkut firmat taas pitävät moni vaiheisia haastatteluja työnhakijoille vaikka ketään ei edes olla palkkaamassa, pitää vaan saada johtajan koulut käyneelle tyttärelle jotain tekemistä missä voi tuntea itsensä tärkeäksi.
   
 7. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Et selvästi ymmärtänyt mistä ne kulut tulevat. Se vie työaikaa jo tuokin, joka on rahanarvoista. Lisäksi:

  - Kirjanpito/taloushallinto (tYEL, vakuutukset jne aina sorvattava)
  - Sulla työpaikka vailla tekijää, siinä juoksee joka päivä tappiota firmalle

  Täällä ollut tänään liian paljon yksinkertaistuksia. Työntekijän ainoa verokertymä valtiolle ansiotulovero ja nyt tämä, että yritykselle ei koidu kuluja henkilöstömuutoksista, koska se on vain lappunen MOL:n sivuille.
   
 8. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Kyseessä ollut yritys tuskin mollista ketään hakee, vaan noilla lienee koko ajan jonossa tulijoita oman sivun kautta hakeneiden joukossa. Tuosta kirjanpidosta tuskin kovin paljoa vaivaa on, koska mitään sorvaamista noissa ei kai ole, jos sopimukset ja kaikki muu ovat samat jokaisen työntekijän kohdalla. Toki aikaa jonkin verran menee, mutta luultavasti kohtalaisen nopea homma sille, jonka vastuulla nuo ovat. Ja jos säästönä on työntekijän parin kuukauden palkoista viidesosa, niin eiköhän tuossa kustannusten kanssa voitolle jäädä.

  En myöskään usko, että tuolla pidetään työpaikkaa vailla tekijää, vaan irtisanottaessa on seuraava jo tulossa. Eihän tuossa tietenkään mitään järkeä olisi, jos vain irtisanottaisiin ja sen jälkeen alettaisiin miettimään mistä saadaan seuraava työntekijä.
   
 9. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
 10. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Niin mitä sitä suotta ottamaan intialaisia hitsareita aiheuttamaan vain kuluja valtiolle. Parempi vain jos tuollaiset miljardien tilaukset menee muille.
   
 11. Peridermal Jesus

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  2 809
  No mieluummin tilaukset muualle, kuin jotain currylle haisevia intialaisia paskomaan kaduille.
   
 12. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Miksi se intialainen hitsari paskoo kadulle? Sama palkka ja duuni kuin muillakin turkulaisilla. Toki en oo Turussa käynyt, joten en tiedä jos siellä yleinenkin ongelma tuo.
   
 13. Peridermal Jesus

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  2 809
  Kuuluu kulttuuriin.
   
 14. eli_porter

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2008
  Viestejä:
  433
  Öööö???
  "Työperäisestä maahanmuutosta ja monikulttuurisuuteen oppimisesta on tehtävä kansallinen projekti, sillä kotimaiset ikäluokat eivät riitä vastaamaan osaajatarpeeseen. [Ulkomaisen työvoiman] tarveharkinta tulee poistaa ja lupaprosesseja nopeuttaa”, etujärjestö totesi."
  Mitä helevettiä juuri luin.
   
 15. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Sitä, että täältä halutaan tilata enemmän laivoja kuin mihin resurssit riittää.
   
 16. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Tarveharkinnasta pitäisi luopua ehdottomasti! Eihän sitä nytkään ole olemassa. Ei koske kuin vaan pientä osaa työntekijöistä. Ihan perseestä tällainen suosiminen.
   
 17. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
  Ei menneet koulutusuudistukset aivan nappiin:

  https://www.aamuset.fi/mielipide/4151361/Mielipide+Koulutusleikkaukset+tulivat+kalliiksi

   
 18. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  1. "Hänen sanojensa mukaan siksi, että ammattikoulusta valmistuneet eivät pysty selviytymään itsenäisesti työstä, johtuen koulutuksen surkeasta tasosta"
  2. "A-studio (9.10.) kertoi sähkömiesten uuden reformin tuomasta opetusmenetelmistä. Nyt kaikki vastuu on sysätty keskenkasvuisille nuorille. Itse on valittava ja tiedettävä mitä kursseja käy ja vielä itseopiskeluna. Huoli on suuri, ei uudistuksen tällaiseen pidä johtaa."

  Mielestäni kohta kaksi (2) vain kannustaa korjaamaan kohdan yksi (1) ongelman, mutta ilmeisesti logiikka onkin joku toinen. Kädestä pitäen paapoa ja huolehtia kaikesta amispojan puolesta opettaa itsenäistymään ja työskentelemään itsenäisesti kantaen vastuun tekemisestään?
   
 19. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Tässä on varmasti pakko näkyä Suomen ammattikoulutuksen paska tila pidemmältäkin aikaväliltä eikä vain muutamana viime vuotena suoritettu reformi.
   
 20. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Ilmeisesti tuo on kuitenkin pahentunut viime aikoina, kun resursseja on pienennetty ja lähiopetusta vähennetty. Käytännössä vastuun siirtäminen opiskelijoille ei toimi kovin hyvin välttämättä edes yliopistotasolla ja joka tapauksessa vaadittaisiin itseopiskelua varten hyvät opiskelumateriaalit ja selkeät suuntaviivat, joiden olemassaoloon en oikein usko.
   
 21. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  No täytyy sanoa että sen perusteella mitä olen kuullut ammattikoulutuksesta, niin tuntuisi kyllä vihoviimeiseltä keksinnöltä siirtää enemmän vastuuta opiskelijalle korkeakoulujen tapaan...
   
 22. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Kohdan kaksi mukainen menetelmä tuottaa suunilleen omilleen pärjäävistä valmistuneita, joilta itsenäinen toiminta sujuu hyvin. Kuitenkin niistä, jotka eivät osaa edes valita järkevää kurssikokonaisuutta itsenäisesti, ei tule itsenäiseen työhön kykeneviä. Tilanne on aivan sama kuin uimaan opettaminen heittämällä oppilas järven keskelle: osa oppii uimaan, osa ei ja monia parempiakin tapoja löytyy.
   
 23. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Tuntuuhan se ja luultavasti vielä toteutus on pääasiassa sellainen, että lähiopetusta vain vähennetään ja juuri kenelläkään ei ole tarkkaa tietoa mitä tuo itsenäinen oppiminen pitää sisällään. Monissa tapauksissa kyseessä lienee jotain hätäisesti keksittyjä tehtäviä ja sekavan kokoelman materiaaleja lukemista. Tähän kun yhdistää vielä muutenkin opiskelun haastavaksi kokevan ammattikoululaisen opiskelijaksi, niin ei tosiaan kovin hyvältä kuulosta. Tällaisen toimivuus kuitenkin on kyseenalaista vielä yliopistotasollakin, jossa sentään pitäisi periaatteessa olla parhaiten itseopiskeluun kykenevää porukkaa.
   
 24. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Vaikka olisi 100% läsnäolopakko ja 30 tuntia viikko-opetusta, niin tuskinpa työelämässä hypittäisiin innoisssaan. Fakta nyt on, että jossain metallialan linjalla ehkä max 10% sellaisia, että voi kuvitella palkkaavansa mielellään töihin omaan firmaan. Lopuista 30-40% sellaisia, että jos kova tarve, niin kovalla työllä voi opettaa itse talon tavoille. Loput, niin turha kuvitella.

  Tuo 10% osuus taas työllistyy oli opetustapa mikä tahansa. 30-40% sakki selviää läpi itsenäisyyttä vaativasta opetusmuodosta rimaa hipoen ja loput 50% jättää koulun kesken, koska liian vaikeaa.

  Miksi lukiolaisilta ollut aina ok vaatia kirjojen ostamiset, kursseille ilmoittautumiset ja huolehtimaan, että vapaavalintaisia jne tarpeeksi? Kummallista.
   
 25. Ekaros

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  1 933
  Jep, itse en näkisi kovin kannattavaksi antaa lasten(tässä tapauksessa kai pääosa on alle 18) päättää erityisen itsenäisesti. Lukiossa omana aikanani oli kuitenkin hyvin perusteelisesti ilmoitettu vähintään ne pakolliset kurssit, joiden päälle sitten opettajilla ajoissa tuli mitä pitäisi vielä tehdä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti