Työttömän elämä -ketju

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja reNppa, 09.06.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 690
  Mikähän näistä listaamasi jutuista oikeasti lisäisi sinällään työllisyyttä? Mikään ei tue näitä väittämiäsi. Taidat olla populisti politiikko.
   
 2. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Nyt saat kyllä itse selittää että mitkä olisi niitä "oikeita" keinoja lisätä työllisyyttä?

  bassebasse:lla ihan hyviä ajatuksia.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Ekaros

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  1 933
  Itsenäkisin että elämisen kustanuksie lasku olisi yksi tehokas. Jos pääkaupunkiseudun vuokrataso saataisiín vaikkapa puolitettua niin yksi este olisi jo poissa. Sen jälkeen olisi hyvä hyökätä muihin elinkustannuksiin kuten perusruoan hintaan.
   
 5. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Puhe oli siis keinoista lisätä työllisyyttä. Miten nämä keinot lisäisivät työllisyyttä?
   
 6. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Tuon juhanavartiaisen kanssa olen harvasta asiasta samaa mieltä, mutta oli tuossa listauksessa ihan helmiäkin mukana. Muun muassa tuo ”lisää väkeä työkkäriin”. Tanskan hommahan toimii niin hyvin juuri siksi, että työtön saa helpommin henkilökohtaista apua paikallisessa työkkärissä ja hänet saadaan sitä kautta nopeammin uudestaan työelämään. Suomessa asiakkaita per työkkärivirkailija on moninkertaisesti (vai monikymmenkertaisesti?) joten jos tuota mallia oikeasti halutaan ajaa sisään, niin kyllä se vaatii panostusta myös työllistämispalveluihin.

  Työttömyyskorvaukset tulee myös suhteuttaa muihin tukiin ja maan hintatasoon. Pelkkä lukujen vertailu itsessään ei johda mihinkään.
   
 7. Sansai

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2015
  Viestejä:
  134
  Jossakin Tanskan työttömyyttä käsittelevässä ohjelmassa pitkäaikaistyöttömälle laskettiin jäävän 200-300e/kk vaatteisiin, terveydenhuoltoon, jopa lahjoihin jne. Muistin varassa olen kyllä tässä asiassa. Eu:n kallein maa Tanska kyllä on mutta Suomi tulee jo heti kolmantena. Tanskassa pitkäaikaistyöttömän työttömyyskorvaus oli tuo noin 1300e ja asumistuki (muistaakseni) noin 200e. Suomessahan noiden suhde on noin 50/50, Joskus jopa niin että asumista tuetaan enemmän.

  Jos piiskata halutaan niin yhtään virkailijaa ei tarvita lisää. Samassa ohjelmassa Tanskan työkkäri antoi työttömälle ihan listan työpaikoista mitkä palkkaavat parhaillaan. Kuka oikeasti on saanut Suomessa samanlaista palvelua. Suomessa taitaa myös olla kovin karenssijärjestelmä joka sysää ihmisiä lopullisesti syrjään.

  En kyllä itsekkään näe mitkä tuosta listasta lisäisivät työllisyyttä vaikka osaa kannatankin muuten.
   
 8. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 559
  Harvemmin mitään töitä tuolta on tarjottu. Pariin kertaan virkailija on ehdottanut, että lähtisin työkokeiluun. En ole noihin suostunut, sillä katson liki parinkymmen eri työn kokemuksella suunnilleen tietäväni, millaista työnteko on.

  Ei ole vielä pakotettu ilmaistöihin. Vaikkakin usein väläytellään ”jalka ovenväliin”- korttia. Silloin voin hyvällä omallatunnolla kertoa kahdesti eri koulutuksissa tehneeni näitä ”jalka ovenväliin”-töitä ja ne eivät ole työllistymistäni edistäneet.

  Varmaan työkkärin virkailijoita voitaisiin lisätä jos oikeasti olisi Tanskan malliin töitä, joita tarjota työttömille. Vaikkei olekaan staattinen suhde tuo puoli miljoonaa työtöntä ja 50 000 työpaikkaa niin kummasti ne vain vuodesta toiseen pysyvät tuollaisina nuo lukemat.
   
 9. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Kyllä tuossa on montakin kohtaa näin työnantajan näkökulmasta katsottuna. Aloitetaan tuosta yleissitovuudesta ja irtisanomisesta. Palkkaat nyt vain ja ainoastaan todelliseen akuuttiin tarpeeseen, vain ja ainoastaan todella pätevän kaverin. Jos ehdot olisi löysempiä, niin voisi ottaa sen hieman epäilyttävän koekaniininkin ja katsoa mihin pääsee.
   
 10. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Onko tämän tarkoitus lisätä työpaikkoja? Elintarviketeollisuuden työpaikat lisääntyvät, kun puolitetaan tuotteiden hinnat? Kaupoissakin lisääntyy työpaikat samassa ja rakentaminen varmasti kasvaa jos vuokratuotot puolitetaan?
   
 11. Klown00

  Rekisteröitynyt:
  31.07.2013
  Viestejä:
  77
  .
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2019
 12. PK_

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2007
  Viestejä:
  387
  Eikö 6 kk koeaika ole riittävä vai pitäisikö vielä saada parin euron "työntekijöitä" allekirjotuksesi kasinopaskaan?
   
 13. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Sulje silmäsi allekirjoitukselta. Ei ole sivustoni ja toisekseen se on vain paska jos sille ei tarvetta.

  Hieman rakentavampaa keskustelua, niin voin jatkaa aiheestakin.
   
 14. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 593
  Etkö ole ollut tietoinen tuosta 6 kuukauden koeajasta? Palkkaat työntekijän ja jos ei miellytä pääset siitä eroon.
   
 15. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  No jokainen työtä tehnyt tietää tuon jos ei koulussa ole muistanut kuunnella aiemmin.

  Se vain on niin, että siinäkin on omat perusteet mihin sitä voi käyttää. Toki aina voi valehdella, mutta se menee samaan kategoriaan tyypillisen "ei se verottaja saa mistään tietää" keskustelujen kanssa ja en harrasta sellaista.
   
 16. bassebasse

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  972
  On kai siinä tuulimyllyjä vastaan taistelussa jotain tähänkin keskusteluun sopivaa symboliikkaa.

  Ei se progression loiventaminen ja tulonhankkimisvähennyksen kasvattaminen ole millään tavalla suunnattu vain todella pieniin palkkatuloihin, joissa Suomen verotus itse asiassa on jo melko kilpailukykyinen. Se idea noissa on, että marginaaliverot tippuvat, mikä kannustaa tekemään enemmän/vaativampia hommia; siellä kuitenkin on jo melko alhaisilla tuloilla esim. päivähoitomaksuihin liittyviä kannustinongelmia. Ja ylipäätänsä pidän tuloverotuksen keventämistä fiksuna pitkän ajan tavoitteena.

  Suomessa tuotannollisten ja taloudellisten syiden perusteella irtisanominen on suht helppoa. Eli tehdas säppiin ja koko jengi pihalle. Yksittäisen paskan työntekijän irtisanominen on vaikeata.

  Miksi?
  Tanskassa on hintatasokin huomioiden korkeammat korvaukset keskimäärin, mutta siellä myös lähtee korvaukset merkittävästi Suomea helpommin, mikäli hommat jää hakematta tai tai tarjotut duunit ei kelpaa. Eli kyllä sielä tulee raippaa oikein kunnolla jos tarve vaatii.


  Ja sitten tämä....
  Miksi vaivautuisin sinulle perustelemaan mitään saatika sitten tarjoamaan ihan oikeata dataa väitteiden tueksi kun et kumminkaan usko, etkä ainakaan historian perusteella ymmärrä edes niitä itse esiin tuomiasi lähteitä?

  Mitä muuta sinä olet kuin tyhjää huuteleva velliperse?

  Kukaan meistä ei halua nähdä tilannetta missä pääkaupunkiseudun vuokrataso puolittuisi. Se tarkoittasi jotain niin hirveätä talouden romahtamista, että niille rauniolle voisi tuskin mitään rakentaa.

  Ei niitä työpaikkoja synny Tanskan/Saksan/Ruotsin -malliin, ellei työmarkkinat toimi samalla tasolla. Tarvitaan rakenteellisia uudistuksia. Mikä tässä on niin vaikeata ymmärtää?
  Esim. Saksa muuttui siitä Euroopan sairaasta miehestä Hartz -reformeilla yhdeksi pienimmän työttömyyden maaksi. Juuri sen takiahan ne rakenteelliset uudistukset tehdään, että niitä työpaikkoja voisi syntyä enemmän ja yhä useampi pääsisi töihin.
  Jonkunlainen asumistuki on pakko olla, jos halutaan, että pienituloiset käyvät duunissa. Sitäpaitsi nykymuitoisenkaan asumistuen vaikutus vuokriin ei ole ainakaan uusimpien tutkimusten mukaan kovin suurta.
   
 17. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Asumistuki ei ole ongelma ainakaan pk:lla, koska kattaa vain korkeintaakin jotain 60-70% vuokrasta, eikä oman vuokran nousu nosta sitä senttiäkään. Kaikkien vuokrien nousu toki nostaa sitä, mikä voi olla jossain määrin ongelmallista, mutta tähänkin kehitykseen on jo puututtu ja asumistuen nostoja vähennetty.

  Oikea ongelma on toimeentulotuki, joka korvaa vuokran 100% ja usein yli maksimienkin. Toimeentulotuki on muutenkin ongelma, koska on ns. all inclusive -pakettiloma, jossa kaiken maksaa ja tarjoaa yhteiskunta.
   
 18. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 003
  Miksi vitussa minun pitäisi ylläpitää tätä paskayhteiskuntaa jota johtavat mielipuolet lastenhässijät? Kaatukoon koko paska ja eliitti joutukoon aidattujen aitojensa taakse! Sitten vähän jännittämään jättävätkö henkivartijat aidan portin auki jos ei heille kelpaa eliitin maksama palkka...
   
 19. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Aidatut aidat! Kun tavalliset aidat eivät enää pidä paska-prolea kusisessa slummissaan :D
   
 20. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Mikä tekee sinusta paremman kuin muista tavallisista ihmisistä, että voit kieltäytyä työnteosta? Ihan tavallista työtä tässä valtaosa ihmisistä tekee.
   
 21. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Sen kuin kieltäytyy, mutta turha käsi ojossa odotella, että muut elättävät.
   
 22. Klown00

  Rekisteröitynyt:
  31.07.2013
  Viestejä:
  77
  .
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2019
 23. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Ei toimeentulotuki korvaa koko vuokraa, jos se on suurempi kuin hyväksyttävät vuokramenot. Esimerkiksi Helsingissä tänä vuonna raja näyttäisi olevan yksin asuvalta 675 euroa, josta ylimenevää osaa vuokrasta ei siis huomioida menoiksi tuen määrää laskettaessa. Harva toimeentulotuella olemisesta nauttii ja sen pitäminen jonain all inclusive -pakettilomana on melko erikoista.
   
 24. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Se on silti ehkä luksustason vaihtoehto kaikesta. Sen sijaan, että jokaiselle maksetaan yksiö kantakaupungista vapailta markkinoilta, voisi olla hyvinkin asuntola lähiön laidoilla tai seutukunnassa. Kyllä se aika montaa nyppii, että heräät vuorotyöhön joka vitun aamu maksaaksesi oman vuokrasi ja naapurissa toinen nakuttaa muroon viestiä valtion kustantamasta kämpästä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2018
 25. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 559
 26. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Eli kattaa siis normaalin vuokran kokonaan toisin kuin tavallisessa asumistuessa. Sen lisäksi terveydenhoito on ilmaista ja kaikki muukin oikeastaan. Maksusitoumuksella saa haettua hyvillä puhujanlahjoilla vähän vielä extraa. Tällainen minua ainakin kaikista eniten kaivelee. Ei tavallinen asumistuki, joka kattaa vuokrasta vain aika kohtuullisen osuuden.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti