Työttömän elämä -ketju

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja reNppa, 09.06.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Casual.M

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 068
  Ja vaikka noin olisikin, niin olisiko se muka se suunta johon kannattaisi pyrkiä? Kauemmas Norjasta, jossa kaikki on kallista mutta liksat ovat erinomaisia, kohti Romaniaa, missä mikään ei maksa mitään mutta kukaan ei tienaakaan mitään. ie1 ei taida ainakaan olla mikään himomatkailija. Tai taitaa muutenkin nautiskella aika askeettisesta elämästä.
   
 2. sapatti

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2013
  Viestejä:
  167
  Parannus nykytilaan, koska tällä hetkellä tuollainen omaehtoinen opiskelu työttömyysturvalla ei ole mahdollista. Eiköhän jokainen osaa sitä työllistymistä vältellä, jos oikein kovasti haluaa sen 6kk opiskella. Työllistyminen on kuitenkin ensisijaista, ei opiskelu. Jengiltä unohtuu, että tässä puhutaan työttömyysetuuksista, eikä mistään opintotuesta tai hengailurahasta.
   
 3. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Jos näin olisi, pörssistä ja muualta olisi helppo löytää yrityksiä joiden tuotto on hyvin korkea sijoitettuun pääomaan verrattuna.

  Näin ei kuitenkaan ole. On vaikea löytää hyvin tuottavia yrityksiä ja jos sellainen löytyy, hyvää tuottoa ei yleensä tule kovin montaa vuotta peräkkäin.

  Todellisuudessa yritykset toimivat hyvin kiivaassa kilpailutilanteessa ja katteet ovat lähes kaikessa toiminnassa varsin maltillisia. Totta kai hinnat halpenisivat jos tuntipalkat laskisivat. Se on päivänselvää.
   
 4. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 503
  Miitkä hinnat? Tuotteiden,palveluiden, liikenteen, terveyspalvelut? Ankkalinnassa ehkä kävisi näin mutta ei oikeassa elämässä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018
 5. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Itse asiassa hinnat ovat havaintojeni mukaan suhteessa halvimmat kaikkein kalleimmissa maissa kuten Norjassa ja Sveitsissä. Espanjassa palkkataso on n. puolet meidän hintatasosta mutta perussafka maksaa kaupassa melkein samat, eli tavara on ihan hirmuisen kallista. Näin siis sen perusteella mitä jossain iltaroskan vertailussa oli esitetty hintoja. Tietysti kun settiin iskee jotain andorran viinaa niin hinnat saadaan alas kun täällä se maksaa saavutettuun päihtymystilaan verrattuna pahimmillaan enemmän kuin herska.

  Sitten takaisin työttömien paskojen ongelmiin:

  https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005514517.html

  Kaikille vaan trailerit alle ja vaeltamaan aina pajasta pajaan. :D
   
 6. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Kannatatan sitä että aktiivisia työttömiä palkitaan mutta että tämänkaltainen , byrokratiaa lisäävä leikkuri niin ei ole pakko muuta kuin ihmetellä.


  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005513618.html
  TIETENKIN TYÖTTÖMIÄKIN on joka lähtöön. Kaikki eivät työllisty ikinä, osa ei edes halua. Työnantaja voi saada pelkän sähköpostin, jossa lukee vain, että haen auki olevaa työpaikkaa. Mukana ei ole tarkempia tietoja hakijasta, hänen koulutuksestaan, kokemuksestaan tai muustakaan. Tiedän tämän lähipiiristäni. Tietenkään kukaan ei tällaisilla hakemuksilla työtä saa, eikä ole tarkoituskaan. Ne ovat silkka riesa. Siksi monet työnantajat varovatkin ilmoittamasta auki olevista työpaikoistaan työvoimatoimistoihin. Aktiivimallin ehkä paras puoli onkin, että siinä ei sentään pakoteta työtöntä tekemään tiettyä määrää työhakemuksia, kuten jossain vaiheessa kaavailtiin.


  Tiedän kylläkin työnhakijan joka 'pakoitettiin' tekemään molliin työhakemus. Otsikko oli 'Hyvä työntekijä', ei muuta. Henkilö kutsuttiin työhaastatteluun ja on nyt töissä. Eli kyllä sanoisin että kaikenlainen aktiivissu kannattaa.
   
 7. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  TE-keskuksen työvoimapoliittinen lausunto jne nyt on ihan idioottimainen lähestymistapa ongelmaan nimellä työttömyys. Koulutettu työvoima on yhteiskunnan etu joten yhteiskunnan kannattasi suosia kouluttautumista. Sohvan pohjalla makaamisesta ei hyödy muut kuin mtv.
   
 8. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 517
  En usko, että unohtuu. Nykyinen malli passivoi, sillä et uskalla edes kahvia olla keittämässä sunnuntaina kirppiksellä aikasi kuluksi kun TE-toimisto voi sen katsoa olevan yritystoimintaa ja katkaista näin tuet. Eikö olisi parempi, että voisi opiskella mielin määrin, kuitenkin velvoite tehdä työllistymisen eteen jotain lyhyelläkin tähtäimellä? Tuo opiskeluhan olisi juuri pitkän tähtäimen suunnitelmana tukemassa työllistymistä.

  Jos töitä vailla olevat voisivat opiskella, niin ainakaan työnantajilla ei olisi syytä ulista kuorossa sitä, ettei saatavilla olevan työvoiman tieto-/taitotaso olisi ajantasalla.

  Saa nähdä onko kesällä yleislakko pystyssä ja orastava talouskasvu katoaa sinne? Viime vuonna osana KIKYä ansiosidonnaisesta lähti 100 pv pois ja lupaus tuli, ettei uusia kurjistamistoimia tule ja nyt tämä aktiivimalli ja karenssiautomaattiuudistus rikkoo tätä lupausta.

  https://www.sak.fi/aineistot/uutise...taa-tyonhakijoita-ja-ennen-kaikkea-hallitusta

  SAK:n Eloranta: Aktiivimalli nöyryyttää työnhakijoita ja ennen kaikkea hallitusta itseään
  SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta toteaa työttömyysturvaa leikkaavan aktiivimallin heikentäneen luottamusta hallitusta kohtaan sopijakumppanina.
  05.01. 06:35
  SAK

  UUTINEN YHTEISKUNTA AKTIIVIMALLI TYÖTTÖMYYS TIEDOTTEET
  [​IMG]
  Jarkko Eloranta. Kuva: Patrik Lindström


  – On vaivaannuttavaa katsoa hallituspuolueiden kansanedustajien kiemurtelua työntekijöiden perustellun suuttumuksen edessä. "Kansalaisten palaute on otettava todesta" -tyyppiset lausunnot ovat tyhjää puhetta.

  Eloranta ihmettelee, miksi hallituspuolueiden edustajat eivät ottaneet palautetta tosissaan ennen aktiivimallia koskevan lain säätämistä.

  – SAK ei osallistunut aktiivimallin valmisteluun, mutta kerroimme useaan otteesen hallitukselle ja mallia valmistelleille virkamiehille sen ongelmista. Myös perustuslakivaliokunta kiinnitti huomiota aktiivimallin puutteisiin. Jos palautetta ei kuunneltu valmisteluvaiheessa, kuinka se nyt yhtäkkiä otettaisiin todesta hallituspuolueiden keskuudessa?

  Suomen suurimman palkansaajakeskusjärjestön puheenjohtaja muistuttaa hallituksen leikanneen työttömyysturvaa jo viime vuoden alussa. Työttömyyspäivärahan enimmäiskeston lyhentäminen 100 päivällä ja muut heikennykset leikkasivat turvaa yhteensä noin 200 miljoonalla eurolla.

  Kilpailukykysopimuksen osana hallitus sopi työmarkkinajärjestöjen kanssa, ettei työttömyysturvaan tehdä uusia heikennyksiä.

  – Aktiivimallin voimaan saattamisella hallitus rikkoi kilpailukykysopimusta. Kaiken lisäksi hallitus on kaikessa hiljaisuudessa valmistelemassa aktiivimalli kakkosta, joka toisi työttömille uusia karenssiautomaatteja, Jarkko Eloranta toteaa.

  Työttömiä uhkaa jo nyt toistakymmentä turvaa leikkavaa karenssia. Hallituksen valmistelema kakkosmalli toisi erikseen seurattavaksi työttömän omatoimisen työnhaun karenssin uhalla ja kasvattaisi entisestään työttömän hallinnollista taakkaa.

  – On käsittämätöntä, että hallitus haluaa lisätä työttömien kohtaamaa byrokratiaa. Me olemme esittäneet sen sijaan karenssien yksinkertaistamista, työllistymispalvelujen lisäämistä, työttömän opiskelumahdollisuuksien parantamista ja sovitellun päivärahan kehittämistä töiden vastaanottamisen helpottamiseksi, Eloranta sanoo.

  Aktiivimallin kumoamista vaativa kansalaisaloite on kerännyt jo yli 105 000 kannattajaa.

  SAK:n hallitus käsittelee aktiivimallia maanantaina 15. tammikuuta.
   
 9. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Entäs jos käännän logiikkasi ympäri?

  Työvoima kallistuu -> ostovoima kasvaa -> tuotteita kysytään enemmän -> työvoimaa tarvitaan enemmän.

  Olisiko työttömyyteen ratkaisuna siis palkkojen nosto?
   
 10. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 503
  Ei toimi. Palkkojen nostaminen aiheuttaa jälleen verotuksen, kulutksen jne kiristymisen. Kierre jatkuu. Mielestäni paras ratkaisu olisi mm. palveluiden, elintarvikkeiden jne verotuksen keventäminen-->kulutus kasvaa-->verotulot valtiolle lisääntyy-->työpaikkoja tulee lisää-->tukien tarve pienenee-->valtion kassaan jää enemmän rahaa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2018
 11. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Miksi se sitten toimii toiseen suuntaan? Vai eikö toimi siihenkään suuntaan?
   
 12. KameIeontti

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2006
  Viestejä:
  1 752
  Aktiivimalli kakkonen. Miten todistetaan että ollaan joka viikko haettu jotain työpaikkaa ettei menetä työttömyys tukia 60 päiväksi. Veikkaan että tästä tulee melkoinen leikkuri työttömille vaikka he tekisivät kaiken mitä käsketään. Tämä työllistää työkkäriä niin paljon ettei heillä ole resursseja tämän hoitamiseen.
   
 13. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 503
  Mikä toimii toiseen suuntaan? Palkkojen laskeminen, vai? Ei toimi, koska kulutus eli rahan kierto pienenee.
  Tässä olisi tilaisuus ottaa käyttöön nollalinja palkankorotusten suhteen vaikka seuraavaksi 3 vuodeksi. Samaan aikaaan kevennetään asteittain verotusta johon myös kaikki olisivat sitoutuneet.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2018
 14. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Pitääkö näistä kumpikaan paikkaansa?

  1) Työvoima halpenee -> ostovoima heikkenee -> tuotteita ei kysytä enemmän -> työvoimaa ei tarvita enempää.
  2) Työvoima kallistuu -> ostovoima kasvaa -> tuotteita kysytään enemmän -> työvoimaa tarvitaan enemmän.
   
 15. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 503
  Ei.
   
 16. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 517
  Todennäköisesti mol.fi sivustolle täytyy kirjautua laittamaa raksi ruutuun kerran viikossa. Voisihan sitä sähköpostihakuihin laittaa piilokopioksi työkkärin kirjaamon osoitteen ja luonnollisesti tätä lakia ajaneiden ministerien sähköpostit...

  Tämän pakkohaun seurauksena on sitten haettava kirurgin paikkaa, ihan vain jotta saa hakuvelvoitteen täytettyä. Se on sitten rekryävän firman käsissä päättää, onko hakija sopiva vai ei. Jokatapauksessa asioiden käsittelyajat tulevat venymään. Ei sillä, kyllähän nytten jo saa jonkin aikaa odotella.

  Koulu päättyi 17.10 jolloin ilmoittauduin työkkäriin työttömäksi. Ansiosidannainen päättyi 10.11. Sain lausunnon työkkäriltä, että kaikki ok IAET maksaa päivärahaa. IAET lähetti sähköpostia 2.1, että ansiosidannaiseni päättyi 10.11 ja heltä tulee tästä asiasta lausunto minulle, joka minun täytyy toimittaa työkkäriin. Työkkäri antaa tästä lausunnosta lausunnon KELA:lle ja kun KELA:lta tulee hyväksyvä lausunto, voin hakea sieltä peruspäivärahaa.

  Vielä ei ole lausuntoa tullut IAET:lta, joten odotellaan vaan kiltisti ja seurataan kuinka kauan byrokratian rattaat pyörivät, ennenkuin tililleni kilahtaa pennosia...
   
 17. ihottuma

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2005
  Viestejä:
  531
  Mikä siinä on niin vaikea ymmärtää, että sulla on lähtökohtaisesti se korrelaatio vääristä lähtökohdista?

  Työvoiman kustannuksen ja työvoiman kysynnän korrelaatio on niin pieni, ettei sillä ole kansantaloudellisesti mitään merkitystä, kuten tässä nyt on moneen kertaan erilaisia maita verratessa todettu.

  Luxemburissa on euroopan parhaat palkat ja työttömyys todella alhainen, eikä se siltikään ole ollut mikään este talouskasvulle, kun toisissa maissa alhaisista työvoimakustannuksista huolimatta taloutta on vaikea saada kasvamaan.

  Joka ikinen kerta kun meillä (tai muualla) keksitään pyörää uudelleen, on vallan kahvassa ollut oikeistolaiset aatteet, jonka lopputuloksena meillä on vuosikymmenten aikana tehty niin massiivisia tulonsiirtoja valtiolta yrityksille, että heikompaa hirvittää.

  Silti, kun joka ikinen kerta tällaista ideologiaa sovelletaan käytäntöön ja tarkastellaan lopputulosta muutosten jälkeen, ollaan päästy siihen lopputulokseen, että uudistukset ovat olleet oikeasti heikennyksiä hyvinvointivaltiolle.

  Ironisinta koko asiassa on se, että myös suurimmalle osalle yrityksistä uudistukset ovat olleet haitallisia, ja heikentäneet niiden toimintaedellytyksiä tai kilpailukykyä, samaan aikaan kun muutoksista ovat oikeasti hyötyneet suurimmat yritykset vähentämällä työpaikkoja koko 2000-luvun, eli yritystermein sanottuna "parantaneet kannattavuutta".
   
 18. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 503
  Tätä ei olla myöskään ajateltu aivan loppuun asti aktiivimallissa, eli muutto työn perässä. Todennäköisesti syrjäseuduilla ja pienillä paikkakunnilla käy niin, että autioituvat kun muuttoliike suurempiin keskuksiin ja kaupunkeihin työn perässä ja valtion pakottamana alkaa. Ne pienetkin palvelut, kaupat, koulut ja päiväkodit lopettavat. Maaseutu autioituu entisestään.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2018
 19. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 900
  Asiat menevät pääsääntöisesti enemmän päin persettä, kun ollaan keksivinään yksinkertainen (mustavalkoinen) rstkaisu monimutkaiseen ongelmaan X.
   
 20. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 517
  Ja kun miettii, että pks-tienoolla on jo liki 100 000 työtöntä kilpailemassa töistä niin tuskin se esim Kainuulaisen työmahdollisuuksia parantaa tulla tuohon joukkoon?
   
 21. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Karkeasti sanottuna ainoa yksinkertaisuus joka pitää enimmäkseen paikkansa on se että raha motivoi ihmisiä. Kaikki muut jutut ovatkin sitten villejä kortteja jotka riippuvat n. miljoonasta eri asiasta. Esimerkiksi se että kierrätetään rahaa erilaisten tukiaisten kautta aiheuttaa herkästi juuri tällaisia tulo- ja kannustinloukkuja ja jotkut kääntävät kannustamisen sitten niin päin, että leikataan ensin vähän peittoa toisesta päästä ja annetaan nukkujan ommella se takaisin toiseen päähän ja kokea ansainneensa jotakin.

  EDIT. Rahan motivoivuuskin pätee vain hiekan lapiointiin. Kaikkeen vähänkään monipuolisempaan senkin kannustevaikutus muuttuu toissijaiseksi:  Herää väkisin ajatus, että hyväpalkkaiset, monipuolista ja haastavaa työtä tekevät ihmiset ovat laatimassa köyhille ja kurjille näitä kuntoutuspajajuttuja johon yhdistävät oman kokemuksensa työn motivoivuudesta palkan ohi, jolloin lopputuloksena tehdään todella monotonista työtä ilman palkkaa ja ihmetellään miksei siitä oikein tykätä.

  Höpsistä. Jokuhan puhui että kun laitetaan kainuulaiset helsinkiin ja helsinkiläiset kainuuseen niin työvoimapula korjaantuu. :D En kyllä todellakaan tiedä että miten. Ihan oikeasti ainoat työt joiden perässä voi ja kannattaakin välillä muuttaa ovat kapea-alaiset erityisasiantuntijatyöt joihin voi löytyä se yksi huippuosaaja jostakin kun tarpeeksi kaivaa. Tätä yleistetään sitten kaikkeen ja vingutaan kun ihmiset eivät halua siirtyä trailer parkkeihin jonkun nollatuntivuokratyösopparin takia raksalle minimipalkalle ja alalla on työvoimapulaa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2018
 22. sapatti

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2013
  Viestejä:
  167
  Yhteiskunta suosiikin kouluttautumista. Yhteiskunta subventoi koulutusta siinä määrin, että se on opiskelijalle käytännössä maksutonta. Ja ei tässä vielä kaikki. Lisäksi yhteiskunta maksaa sinulle vielä opiskelusta opintotukea ja asumislisää sekä takaa halpaa lainaa. Eikä tässä vielä kaikki. Tälläkin hetkellä kymmenet tuhannet työttömät opiskelevat työttömyysetuudella tuettuna eri puolilla Suomea. Kouluttautumista suositaan kyllä.

  En kannata rajattoman opiskelun sallimista työttömyysturvalla, koska se väistämättä pidentää työttömyysjaksoja ja johtaa opintojen tehottomaan kohdentumiseen. Mikseipä sitä lähtisi opiskelemaan ansiosidonnaisella toista korkeakoulututkintoa, vaikka olemassaolevallakin voisi työllistyä? Tämän takia TE-toimistoissa on olemassa tarveharkinta opintojen tukemiseen liittyen. Opiskelun vaikutuksesta työttömyysturvaan tulee säätää myös sen takia, että muuten jokainen 6kk työssäoloehdon (joka on maailman lyhimpiä) täyttänyt opiskelija vuotaisi opintotukijärjestelmän piiristä työttömyysturvalle, joka lisäisi myös menoa valtavasti.

  Opiskelu on hyvästä joo ja oman osaamisen kehittäminen auttaa työllistymään. Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2018
 23. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 900
  Hyvä video. Tuo bonusten toimivuus oli ihan tuttua kauraa. Se ainoastaan sotkee älyllistä työtä jos miettii liikaa rahaa. Mielestäni kivasti tuotu esille tuo miten tärkeää ihmislile on se, että heidän työnsä tuntuu merkitykselliseltä ja on haastavaa. Sekä, että on tunne siitä, että voi hallita omaa työtään (sitouttaa työntekijöitä) ja kehittyä siinä.

  Oletusarvoisesti näissä kaikissa netin keskusteluissa sekä näemmä myös hallituksen toiminnassa/päätöksissä on ongelmana se, että eri mieltä olevat osapuolet eivät oikeasti ymmärrä sitä mistä toinen puoli tulee. Eletään erilaisessa todellisuudessa, mutta oletetaan kaikkien muidenkin elävän siinä samassa todellisuuden versiossa missä itsekin on.

  "Jos itse olisin työtön niin lusmuilisin ja vaan näyttäisin työtätekeville persettä". "Työssäkäyvät ajattelevat vain omaa etuaan ja potkivat työttömiä päähän". Kaikille ajatuksilleen löytää todisteita jos niitä haluaa etsiä ja niin uskoa..
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2018
 24. K.Night

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  991
  Mikäs töiden perässä muuttaessa jos tiedossa olisi vakituinen paikka ja ei olisi pelkoa että YT iskee heti. Osa-aikatyön tai määräaikaisen perässä muutto on aika iso kynnys, varsinkin jos on naimisissa ja on jälkikasvua.
   
 25. jeannette

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2013
  Viestejä:
  457
  Niin miksiköhän yleissitovuutta pidetään peikkona? Katsopa Suomeb työttömien määrää vaikkapa viimeisen 20 vuoden aikana. Edes 2000-luvun Nokia-buumissa ei päästy kuin hädin tuskin 70% työllisyydessä ja tulevaisuutta ajatellen työllisten määrän pitäisi olla siellä 80%, jos ei haluta nähdä todellista kurjistamispolitiikkaa.

  Jos työmarkkinajärjestöt kantaisivat sen vastuun, joka niille on vallan myötä annettu, niin ei kukaan paikallisen sopimisesta mussuttaisi (koska liitot lähtisivät siihen ihan vapaaehtoisesti)

  Ja kuitenkin hirttäydyt yleissitovuuteen alentamalla kaikkien palkkoja. Ei näin. Yritykset ovat eri kokoisia, erilaisilla tilanteilla, eri paikoissa. Ja ketkä jäävät näissä sopimusneuvotteluissa ulkopuolelle? 1. työttömät 2. syntymättömät yritykset. Eihän töissä olevilla tai olemassaolevilla yrityksillä olekaan mitään hätää (työntekijät saavat parempaa palkkaa, yritykset taas vähemmän kilpailua).

  Ja se nimenomaan on se tärkein asia, joka pitäisi tehdä. Jos oletuksena on nykyisenkaltaisten palveluiden ja etuuksien taso ja määrä.

  Ihan kiva ajatusrakennelma, harmi vaan että se on ristiriidassa tutkitun todellisuuden kanssa. VATT on tutkinut alvin muutosten vaikutuksia kuluttajahintoihin. Lopputulos lyhyesti: alennukset eivät oikeastaan alenna hintoja, mutta korotukset taas siirtyvät hintoihin.

  Mutta yritysten omistajat varmaankin kiittäisivät, jos heille tällainen lahja annettaisiin. Ja hassua, että yritystuista paasataan, mutta ratkaisuna olisi yritystukien lisääminen...
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti