Työttömän elämä -ketju

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja reNppa, 09.06.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 564
  6kk aikana oppii julmetusti, jos vain opintosuunnitelma on räätälöity yrityksen kanssa. Kun mukana on säheltämässä opetusministeriö yms tahot, täyttyy opintosuunnitelma kaikesta epäolennaisesta ja näin et 6 kk aikana pääse oppimaan mitään hyödyllistä.

  Tuo tuleva lakimuutos luo pohjaa sille, että työttömän on mahdollista käydä vain työkkärin järjestämillä kursseilla, joissa teoriaa on 1-8 viikkoa ja loput ”työssäoppimista”. Eli jälleen yksi keino tuuppia työttömät ilmaistyövoimaksi.
   
 2. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  6kk riittäisi korkeampaankin koulutukseen, kun koulutuksesta jätettäisiin yleissivistävä sonta ja kaikki turhat lisäherkut pois.
   
 3. pcbuilder

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2014
  Viestejä:
  1 019
  Onko kellään tietoa?
   
 4. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Edelleen tarkastelet koko työttömyyttä staattisena. Työvoima halpenee -> Tuotteet halpenee -> tuotteita kysytään enemmän -> työvoimaa kysytään enemmän.
   
 5. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Työvoima halpenee -> ostovoima heikkenee -> tuotteita ei kysytä enemmän -> työvoimaa ei tarvita enempää.

  Voi olla että itse käsittelen työttömyyttä staattisena, mutta sinä käsittelet ostovoimaa staattisena tai pikemminkin kasvavana samalla, kun palkkoja madalletaan.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018
 6. Casual.M

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 067
  No huhhuh. Kylläpä meidän hallitus jaksaa, siellä varmaan vedet silmissä naureskellen keksitään näitä ideoita. Enää puuttuisi, että (mikäli tuo tulee voimaan) tämä koskisi opintonsa jo aiemmin aloittaneitakin. Saattaisi muutama ärräpää lennellä täälläkin, jos mulle luvatut 2 vuotta tuettua opiskelua muuttuukin 6 kk:ksi, parhaassa tapauksessa takautuvasti. Saavatko Sipilä & kumppanit tästä ihmisten kyykyttämisestä kenties jotain perverssiä nautintoa? Niitäkin, jotka yrittävät tosissaan saada elämänsä kuntoon, yritetään yrittämällä lannistaa että olisi varmasti pääkoppa sekaisin ja lopullisesti yhteiskunnan rattaista ulkona. Saatana että tekisi mieli räjäyttää ilmaan koko perkeleen eduskuntatalo, siten voisi mennä edes viikko ilman että tarvitsisi pelätä mitä pähkähullua ne seuraavaksi keksivät, kun puheenjohtajan nuija kiertää ilmakehää.
   
 7. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Tuollaiset yritysten tarpeisiin räätälöidyt kurssitukset voisivat olla todella hyödyllisiä, jos ne olisi toteutettu kunnolla. Käytännössä taitaa vain olla niin, että yrityksiä ei juuri kiinnosta tuollaiseen osallistuminen ja myöskään koulutuksen järjestäjien taholta ei ole laittaa kunnolla resursseja koulutusten suunnitteluun. Tätä järjestelmää kehittämällä olisi mahdollista ratkaista osaajavajetta, mutta valitettavasti suunta tuntuu olevan työhakemusten massalähettelyn suuntaan, joka taas oikeastaan vaikeuttaa sopivien työntekijöiden löytämistä.
   
 8. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Hyvä, että vihdoin tunnustat jo peruslähtökohtasi olevan väärä. Työttömyys on kaikkea muuta kuin vakio. Työttömyys muuttuu dynaamisesti riippuen mitä toimia siihen kohdistaa.

  En tietenkään oleta ostovoiman olevan vakio. En tiedä mistä olet sellaisia johtopäätöksiä vedellyt. Ostovoima muuttuu dynaamisesti ihan kuin työttömyyskin. Maataloustuet ne taitavat olla staattiset (reaaliset) kolme miljardia tästä ikuisuuteen :D
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018
 9. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Ihan siitä vetelen, kun tosissasi veistelet, että palkkoja pudottamalla ihmiset ostavat enemmän tavaraa, koska tuotteet halpenevat. Juu niin halpenevat, mutta rahaa ei ole välttämättä enempää käytettävissä. Vai ovatko vietnamilaiset kovinkin ostovoimainen kansa? Tai romanialaiset? Molemmissa työvoima on halpaa, ei ole ikäviä ammattiliittoja tekemässä vaatimuksia (joku voisi vaikka kutsua näitä ”paikallisen neuvottelun ihanneyhteiskunniksi”), eikä mitenkään hääviä sosiaaliturvaa. Miksi ko. maat ovat rutiköyhiä, vaikka pitäisi olla juuri toisinpäin?
   
 10. ihottuma

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2005
  Viestejä:
  531
  Kerro toki meille kaikille miksei tämä toimi, ihan omin sanoin?
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018
 11. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Kuinka ollakaan radiohiljaisuus laskeutuu heti, kun esitetään inhottavia kysymyksiä. Vaikuttaa ihan vastuuministerien toiminnalta, jotka ”eivät ehdi” kommentoida päätöksiään, vaan marssittavat estradeille joitain poloisia, joiden puolesta jopa myötähäpeä on alakanttiin sanottu.
   
 12. sapatti

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2013
  Viestejä:
  167
  Rauhoituppas sitten vähän. Tuo 6kk opiskelu-uudistus on parannus ei heikennys. Tulevaisuudessakin on mahdollista opiskella työttömyysetuudella tuettuna max 24kk. Tähän liittyy kuitenkin TE-toimiston tarveharkinta. Jatkossa saa ihan omalla ilmoituksella opiskella käytännössä mitä vain max 6kk opintoja ilman, että menettää työttömyysturvan.
   
 13. jeannette

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2013
  Viestejä:
  457
  Romaniassa työttömyysaste n. 5 ja Bulgariassa n. 6.

  Mutta kyllä, teet todistustaakan siirtoa, koska tässä nyt pitäisi käytännössä tutkiskella näiden maiden elinkeinorakenne, koulutus, ketkä siellä ylipäätänsä ovat työttömänä, mahdolliset alueelliset erot ja niin edelleen. Ja työttömyys noissa maissa ei ole edes mitenkään kauhean korkealla tasolla, kun täystyöllisyydestä voidaan puhua siinä vaiheessa, kun työttömien määrä on siinä 4% hujakoilla.

  Mutta vastaesimerkkiä löytyy esimerkiksi Irlannista, jossa palkkoja alennettiin, työttömyysprosentti on n. kuusi (pahimmillaan 15)
   
 14. ihottuma

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2005
  Viestejä:
  531
  Irlannin työttömyydellähän ei ollut mitään tekemistä pankkikriisin kanssa, joka käytännössä ajoi koko valtion EU:n syliin?

  Itse asiassa samalla tavalla kuin myös Espanjan, Portugalin ja Italian, ainoastaan sillä erolla, että näissä kolmessa maassa työvoiman kustannus on aivan käsittämättömän paljon halvempaa, esim. Portugalissa keskipalkka on 56% vähemmän kuin Irlannissa https://www.ksml.fi/ulkomaat/OECDn-palkkavertailu-Yllättävä-pikkumaa-Euroopasta-nappaa-voiton/719335

  Kertokaahan nyt, miten se voi olla mahdollista, että meillä on euroopassa ihan huomattava määrä maita, joiden työvoimakustannus on Suomea pienempi, ja silti siellä on työttömyyttä, vaikka olemme täysin sama talousaluetta.

  Eikä tällä samalla logiikalla näillä kaikilla valtiolla pitäisi olla täystyöllisyys, ja vieläpä suuri tarve saada lisätyövoimaa kattamaan yritysten tarve joka täytyy näillä kustannuksilla olla aivan älytön.

  Espanjan työttömyysaste on esimerkiksi tällä hetkellä 16,7%.

  edit:

  Ilannissa on muuten tälläkin hetkellä keskipalkka 24% korkeampi kuin Suomessa.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018
 15. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 690
  Espanjassa keskipalkka on noin 24% pienempi kuin suomessa ja tuotteet/palvelut halvempia kuin suomessa mutta työttömyys% on yli
  2x suurempi kuin suomessa. (Suomessa työttömyys% 7,5 ja espanjassa 16,7.)
  Mites se menikään että jos täällä alennetaan palkkoja niin....
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018
 16. jeannette

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2013
  Viestejä:
  457
  Tottakai Irlannin työttömyydellä oli tekemistä pankkikriisin kanssa. Kuten Suomenkin työttömyydellä.

  Väitehän oli lähinnä, että sisäinen devalvaatio ei voi toimia: Irlanti todistaa väitteen kategorisesti vääräksi. Ja vielä senkin, että jos palkanmuodostus on vapaampaa, niin se ei tarkoita, että palkkataso on ikuisesti alempi (vaan se tietenkin paranee, kun työntekijöistä alkaa olemaan niukkuutta, niin ne markkinat toimii)

  Minä en todellakaan väitä, että työvoimakustannukset olisivat ainut asia, joka työllisyyteen vaikuttaa (sen voi huomata jo siitä, miten käsittelin Bulgarian ja Romanian tilanteen). Mutta se on yksi asia, jossa Suomessa, Suomen tilanteessa on petrattavaa. Meillä on esimerkiksi koulutettu työvoima ja niin edelleen.

  Eli pointtina onkin katsoa ne asiat, joita voidaan parantaa ja miten niitä parannettaisiin vielä siten, että saadaan toivottuja vaikutuksia.
   
 17. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Ihan samanlaista siirtelyä minä harrastan siinä tapauksessa kuin nämä, jotka huutavat ”Tanskan mallin” perään tuijottaen pelkkää työttömyyslukemaa. Ihan yhtä vähän siinä pyritään huomioimaan erot esim. toteutustavan suhteen.

  Enemmän mun kritiikki kuitenkin kohdistuu siihen, miten yleissitovuutta pidetään hirveänä peikkona ja työnantajapuoli rummuttaa paikallisen sopimisen perään. Varmasti näillä on jonkinlainen merkitys, mutta pitää ymmärtää kansantalouden perusteita: jos saa vähemmän palkkaa on vähemmän rahaa ostaa. Ei se ole mikään automaatio, että jos työntekijäkustannukset putoavat 50% niin työntekijöiden määrä nousee 100%, jotta saadaan ”tuhlattua” sama määrä rahaa työntekijöihin. Eivät työnantajat rummuta palkanalennuksia sen takia, että saisivat palkattua lisää väkeä.
  Siksi en näe, että työmarkkinan myllertäminen tuohon tapaan olisi mikään täsmälääke.

  Otetaan taas esimerkki maailmalta, Islanti. Työttömyysprosentti 2,8. Päästiinkö tuohon palkkoja alentamalla, työttömiä Suomen tyyliin ”aktivoimalla” (eli leikkausautomaatilla) ja työntekijöiden neuvotteluasemia heikentämällä? Kyllä, helvetin tyhmä esimerkki, aivan kuten muutkin sokeat vertailut muihin maihin tutustumatta yhteiskunnan rakenteisiin. Jos halutaan ottaa toisessa maassa ollut käytäntö haltuun positiivisten tulosten toivossa, on se otettava kokonaisuudessaan. Ei voida poimia vain rusinoita pullasta ja kaataa vastuuta alaspäin, kun homma ei toimi. Esim. Suomessa ”te-virkailijaa” kohtaan on yli kymmenkertainen määrä ”asiakkaita” kuin Tanskassa. Ei tarvitse olla kummoinenkaan meedio ymmärtäkseen, mikä ero tällä on työllistymisen tai muun aktivoitumisen kannalta.
   
 18. INY

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2016
  Viestejä:
  97
  Vai aktiivimalli 2 pukkaa. Kai seuraavaksi tulee sitten parantumismalli? Pitää osoittaa joka viikko parantuvansa sairaudesta x jotta rahat juoksee.
   
 19. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 564
  Plus että islannissa annettiin peluripankkien kantaa vastuunsa ja kaatua, eikä elvytetty pumppaamalla yhteisiä varoja toisten monopolipeleihin...

  Edit: ja mahtavatko firmat enää uskaltaa ilmoittaa voimia paikkoja julkisesti kun nykyisen 20:n hakemuksen sijaan tuleekin 2000?
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018
 20. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  9 822
  Kun olen itse sellaisessa ollut niin ei ne kaikki ainakaan niin paskoja ole mitä täällä työttömät antaa ymmärtää ja minun lisäksi moni muu samasta ohjelmasta on uuden (pysyvän) ammatin saanut ja todellakin lyhyessä ajassa. Suurin osa vielä oli motivoituneita opiskelemaan, kai suurinosa pallinrapsuttelijoista jäi sitten ennakkohaastatteluihin.
   
 21. Casual.M

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 067
  En nyt oikein ymmärrä. Henkilö saa siis opiskella... sillä ehdolla että hakee koko ajan samalla kokopäiväistä työtä tai osallistuu työkkärin haistapaska-kursseille. Jos työ löytyy, opinnot täytynee jättää kesken ellei jotenkin keksi keinoa olla kahdessa paikassa samaan aikaan. Vai olenko ymmärtänyt väärin? Tuo on siis parannus mihin?
   
 22. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Ei ollut tarkoituskaan väittää kaikkien olevan paskoja. Mutta tosiaan tuollaisen lyhyen kurssin pitää olla hyvin suunniteltu ja toteutettu, jotta siinä ajassa saa jotain opittuakin. Mikäli sisältö ei ole kunnolla mietitty, niin ei ole välttämättä kovin hyödyllinen. Tosin huonomminkin järjestetyn kurssin kautta voi työelämään päätyä, mikäli sitä kautta pääsee harjoitteluun ja sen jälkeen jatkamaan. Mutta tosiaan noihin kunnolla panostamalla voitaisiin saada erittäin hyviä tuloksia aikaan ja sitä osaajapulaakin ehkä korjattua.

  Nuo turhiksi haukutut kurssit taitavat olla lähinnä niitä, joissa ollaan viikko ja opetellaan tekemään CV.
   
 23. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Vaikkapa insinöörin koulutusta, jos sen kokee kynnyskysymykseksi tylliin kerran insinöörin aina insinööri eikä mitään muuta kuin insinööri. Toisaalta, tunnen yhden insinöörin joka vaihtoi alaa joten kaikki eivät koe insinöörinä oloa pyhänä elämäntehtävänä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018
 24. PK_

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2007
  Viestejä:
  387
  :D:D:D

  Kuinka pihalla ihminen voi olla.. tai miten syvällä pää voi olla kokoomuslaisen perseessä. Ole nyt oikeasti hiljaa jos et ymmärrä mistään mitään. Hinnat eivät halpene nykyisestä vaikka tuntipalkat olisivat 1 € vaan silloin hyödyttäisiin vaan paremmista katteista.
   
 25. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Sitten pieni varoituksen sana.

  Älkää antako jälkipolville perheyrityksen osakkeita. Vaimolle voi antaa koska hän on joka tapauksessa Kelan silmissä korvamerkitty yrittäjäksi. Jo yhden osakkeen omistaminen näkyyy Kelalle ja jälkikasvu joutuu selvittämään onko aviopuoliso tai itse tehnyt töitä yrityksessä ym. paskaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti