Työttömän elämä -ketju

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja reNppa, 09.06.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Siis sanotko ihottuma edelleen, että työvoiman kysyntä on täysin vakio, eikä riipu ollenkaan työllistämisen kustannuksista? Mikä estää suomalaisten palkkojen kymmenkertaistamisen jos näin on? Jumankekka, tämähän ratkaisisi kaikki ongelmamme!
   
 2. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Mitäs jos ei saa töitä niin voiko TE-keskukselta vaatia sitä koulutusta/työllistymistä edesauttavaa toimintaa jotta aktiivisuus täyttyisi?
   
 3. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Tässä ollaan nyt aika lailla asian ytimessä. KELA tai TE-keskus eivät osaa loihtia yhtään uutta työpaikkaa. Mutta he voivat auttaa työntekijää löytämään työpaikan ja päinvastoin. Olen sitä mieltä että työvoiman uudelleenkoulutus on avainasemassa työttömyyden alentamisessa. Itse asettasin itselleni aikaikkunan saada työpaikka - jos se ei toteudu niin hankkisin lisää koulutusta ja miettisin jopa uran vaihtoa. Fakta on että mitä enemmän teet sitä enemmän tapahtuu ja jossakin vaiheessa tärppää kunhan vaan jaksaa työstää sitä omaa osaamistaan.
   
 4. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 310
  Mitä koulutusta tai uranvaihtoa esimerkiksi insinööri voisi harkita, siivooja vai puhelinmyyjä..?
   
 5. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Siinä vaiheessa pitää vaan ottaa lusikka kauniiseen käteen ja valkata uusi ala. Tai sitten jäädä valtion sohvatyöntekijäksi.
   
 6. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 900
  Jostain hyvin mystisestä ja ihmeellisestä syystä ihmiset tuntuvat toimivan paremmin, kun heitä kohdellaan hyvin ja edes jonkinlaisella ihmisarvolla. Tiedä mikä helvetti siinäkin on oikein takana..
   
 7. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Mitens tossa aktiivimallissa, pieneneekö ne tuet 4,5% pysyvästi joka kerta kumulatiivisesti 3kk välein lähestyen nollaa? Vaiko vain kerran 4,5%.
   
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 119
  Vain kerran.
   
 9. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 445
  En nyt löydä mistään, että astuuko syksyllä voimaan tuo lakiuudistus, jonka linkkasin, että työttömyysrahalla voi opiskella vain 6kk? Jos astuu niin eipä häävisti puolessa vuodessa opiskella uutta alaa/ammattia. Tuo aika riittää pelkästään työkkärin koulutuksiin, jossa teoriaa 2kk ja 4kk työssäoppimista
   
 10. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Tuo lienee vain puhdas 4,5% leikkaus tukitasoon rehellisille. Ammattilusmut tehtailevat jatkossa noita eläkehakemuksia ketjussa.
   
 11. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 310
  No mutta tuohan oli mainio neuvo! Olet kouluttautunut insinööriksi, ollut työelämässä, firma heittää sinut pihalle/menee konkurssiin->valitse uusi ala. Oletko poliitikko?
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2018
 12. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Hei nyt ihan oikeasti.. Mitä sitten pitäisi tehdä? Valtio vetää taikahatusta uusia insinöörihommia? Shit happens. Ei voi mitään. Jos ei nykyisellä osaamis- ja kokemuspaletilla saa töitä niin sitten sitä pitää muuttaa. Vai mitä ratkaisuja sinä näet?
   
 13. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 445
  Insinööristä työnjohtajaksi-ei duunia- sitten suunnittelijaksi- ei duunia- sitten isännöitsijäksi- ei duunia. Kyllähän sitä voi kokeilla vaikka mitä...
   
 14. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 310
  Vastaukseni oli tuolla aikaisemmin jos meni ohi. Työttömiä on aina ollut ja tulee aina olemaan. Riippuu suhdanteista, politiikasta ja byrokratiasta, että kuinka paljon.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2018
 15. ihottuma

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2005
  Viestejä:
  531
  En ole sanonut kertaakaan, että työvoiman kysyntä olisi vakio.

  Sen sijaan työvoiman kysyntä ei myöskään ole täysin lineaarinen suhteessa työvoiman kustannukseen, jonka varsin hyvin tunnut ymmärtävän, kun et pysty vastamaan miksi selvästi halvemman työvoiman maissa on silti ihan reilua työttömyyttä, esim. Romaniassa tai Bulgariassa, jotka ovat Suomen kanssa samassa talousalueessa.

  Tunnut myös hyvin ymmärtävän sen, ettei yhteiskunnalla ole mitään todellisia keinoja luoda kysyntää, johon yritykset vastaavat, ja johon koko ansaintatyön konsepti perustuu. Yhteiskunta luo vain infran ja pelisäännöt, ja yrittää pitää huolen siitä, että mahdollisimman moni yksilö tuottaisi enemmän kuin veisi yhteisestä potista.

  Miten siis näillä parametreillä työvoiman kustannusten pienentäminen mistä tahansa näkökulmasta lisäisi työpaikkoja nykyisessä Suomessa?

  Tällä hetkellä yhteiskunnan pelisäännöt yritysten kesken ovat todella eriarvoiset ja infrasta tingitään jatkuvasti, ja jos pelkästään näihin puututtaisiin samalla innolla kuin nyt ollaan kyykyttämässä työttömiä, voitaisiin tänne alkaa houkutella työvoimaa myös muualta euroopasta, jolloin Suomen todellinen ongelma, eli huoltosuhdekin saataisiin korjattua (toki pidemmällä aikavälillä).

  Jos sen sijaan lähdetään pienentämään työvoimakustannuksia, potkimaan yhteiskunnan heikoimpia päähän ja jätetään todelliset uudistukset tekemättä, kustaan vain omiin muroihin ja itketään 20 vuoden päästä enää muistoissa elävää Suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa.
   
 16. Ekaros

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  1 933
  Jos elinkustannuksia saataisiin alaspäin niin moni varmaan lähtisi jo pienenmällä palkalla töihin ilolla. Mutta mitään todellisia haluja kasvukeskusten vuokratasojen laskuun ei tunnu olevan... Siinä olisi hyvä paikka aloittaa.
   
 17. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  @ie1 Mikäli ei olisi tessejä sun muita säännöksiä palkanmaksun suhteen, niin miten luulet työnantajan reagoivan? Yritys pyörii X määrällä työntekijöitä, henkilöstökustannukset ovat Y, ja yritys tekee tulosta Z. Poistetaan kaikki ikävät tessit ja eläkkeet sun muut. Lopputuloksena yritys päättää pudottaa työntekijöiden palkkoja 50%. Yritys tekee edelleen tulosta Z mutta palkkakustannukset ovat Y/2. Miksi yrittäjä valitsisi värvätä enemmän työvoimaa, kun samalla määrällä tulee enemmän tulosta. Muistaakseni täälläkin on monesti sanottu, että yrityksen tehtävä on tehdä tulosta, ei luoda työpaikkoja.

  Plus että edelleen on epäselvää, että miten ostovoiman heikentäminen parantaisi kansantaloutta. Nämä ovat niitä keinoja, joilla kivasti siivotaan kuluja yhdeltä kirjanpitotililtä ottamatta huomioon valtavia kerrannaisvaikutuksia toisella tilillä.
   
 18. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Musta vähän tuntuu että vaikka kaikki yleissitovuus ja muut humpat poistettaisiin, ihmiset eivät lähtisi yhtään nykyistä innokkaammin töihin, kun sillä palkalla ei vaan tule toimeen. En tiedä yhtään ihmistä joka OIKEASTI suostuisi tekemään töitä nälkäpalkalla, vaikka tätä mantraa hoetaankin joka paikassa. Päinvastoin suuntaus on toiseen päin - tessiäkin paremmasta palkasta on kieltäydytty koska työ ei ole ollut kokoaikaista. Ei kukaan elä millään 20 viikkotunnilla.

  Yksi hauska yllätys oli ansiosidonnaisen lyhentäminen joka ilmeisesti iski nopeasti takkiin alentuneiden verotulojen ja ostovoiman takia joka söi säästöt. Numerot eivät valehtele koskaan. Poliitikko valehtelee aina - joko kierouttaan tai tyhmyyttään.
   
 19. KameIeontti

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2006
  Viestejä:
  1 744
 20. Casual.M

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 068
  @electron06 Itse olen epäonnistunut insinööri; 6 vuotta oman alan töitä, sen jälkeen taloudellisista syistä ulos. Puolitoista vuotta työttömyyttä, töitä hain pääkaupunkiseutua myöten eikä mistään napannut. Tuli keskivaikea masennus, johon onneksi auttoi lääkkeet ja paikallinen mielenterveysyksikkö. Kesällä tulin valituksi kouluun opiskelemaan sosionomiksi. Eli loputtomiin ei kannata elätellä toiveita siitä että kyllä niitä töitä tulee, kun varsinkin insinöörillä pienikin aukko CV:ssä on punainen viitta työnantajalle. Toisaalta, ei koulutuspaikkojakaan anneta tuosta vaan jokaiselle sitä haluavalle, joten varmasti on jatkossakin niitäkin insinöörejä, jotka eivät saa töitä tai uudelleenkoulutusta vaikka haluaisivatkin. @ie1 näkee jokaisen työttömän saamattomana rötvääjänä, mutta ei asiat ole niin mustavalkoisia. Ja jos tuo @tth78 :n kuulema huhu pitää paikkaansa, niin ei kyllä voi kuin pudistella päätään. 6 kk:ssa ei ehdi opiskella yhtään mitään merkittävää, mutta lukujahan nämä Arkadianmäen mulkut ovatkin vain yrittäneet siivota, jotta medialle voidaan sädekehä pään päällä myhäillen ilmoittaa että työttömyys on saatu laskuun. Uskon vakaasti että työttömyysongelma on edelleen aivan yhtä todellinen kuin vielä varsinaisen taantuman aikana.
   
 21. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Onhan tuo ilmoitusruljanssi ollut tulossa jo vuoden päivät.

  Tällainen pelleily vähentää kannusteita kahdesta suunnasta: ensin se ajaa toimeentulotuen asiakkaaksi kannustinloukkuun ja toiseksi se kasvattaa työssäkäyvien verokuormaa lisääntyneen byrokratian ja kustannusten vuoksi.
   
 22. ihottuma

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2005
  Viestejä:
  531
  Jännä juttu, että kukaan tähän ketjuun innokkaasti kyykytyksestä kirjoittelevista ei osaa edelleenkään kertoa, että mistä johtuu työttömyys selvästi halvempien työvoimakustannusten maassa, esim. Bulgariassa tai Romaniassa, joissa ei muuten ole juuri minkäänlaista sosiaaliturvaakaan?

  @ie1 ja @bassebasse
   
 23. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 445
  Kuten arvata saattoi, ei keinot tuohon aktiivimalliin lopu. Katsotaankohan noita takautuvasti, sillä jos vaatimus on hakemus/viikko, on minulla mittarissa jo aktiivisuutta 57:n vuoden edestä...

  https://www.aamulehti.fi/uutiset/se...si-jos-et-hae-toita-kerran-viikossa-200645717  En nyt sanoisi huhuksi:

  "TEM / TYO LUONNOS 7.11.2017

  Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi työttömyysturvalain ja julkisesta työvoima- ja yritys- palvelusta annetun lain 6 luvun 2 §:n muuttamisesta

  ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

  Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työttömyysturvalakia ja julkisesta työvoima- ja yritys- palvelusta annettua lakia. Työnhakijalla olisi oikeus työttömyysetuuteen opintojen estämättä, jos opinnot kestävät enintään kuusi kuukautta ja antavat ammatillisia valmiuksia tai tukevat yritystoimintaa. Työttömällä säilyisi opintojen aikana työttömyysetuuden saamisen edellytyk- senä velvollisuus hakea kokoaikatyötä sekä osallistua työllistymistä edistäviin palveluihin nii- tä hänelle tarjottaessa. Opiskelu ei lähtökohtaisesti olisi pätevä syy kieltäytyä työstä tai palve- lusta.

  Lait on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä elokuuta 2018."


  https://tem.fi/documents/1410877/21...2017.pdf/edc0cb2f-f6ac-4780-b1b0-134d544c29f6
   
 24. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 591
  Eli pitäisi opiskella ja samalla olla täyspäiväisesti töissä.
  Eihä tossa ole mitään järkeä.
   
 25. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  9 822
  6kk oppii aika helvetisti jos niin haluaa, jos miettii jotain 4v insinööriopiskelujakin niin siitä on suurin osa sellaista mitä et koskaan tule tarvitsemaan. Jos haluaa oppia johonkin tiettyyn hommaan niin perusteet oppii nopeasti ja loput pystyy oppimaan sitten töissä. Sen takia paljon näkeekin näitä rekryjä joissa firmat ja oppilaitokset tekee yhteistyötä keskenään jolloin opetellaan niitä taitoja joista oikeasti on jotain hyötyä eikä vain siksi että lukujärjestys näin sanoo. Lopultahan se riippuu ammatista mihin pyrkii tai joutuu mutta esim omalla kohdalla kun miettii niitä luentoja missä tuli istuttua niin seuraavan 10v aikana turhia oli esim.

  100% ruotsi
  90% fysiikka
  90% kemia
  70% matematiikka
  etc...
  Luvut nyt on stetson menetelmällä vedetty mutta pari ensimmäistä vuotta meni aika pitkälle esitäytetyn lukujärjestyksen mukaan ja vasta myöhemmin pystyi enemmän vaikuttamaan siihen mihin erikoistuu. Toki jollekkin toiselle tyypille on taas erittäin paljonkin hyötyä jostain kemian tai matematiikan kursseista mutta ehkä noissa opiskeluissakin voisi nopeammin erikoistua siihen suuntaan mistä on jotain hyötyä eikä pakkosyöttää niitä fourier muunnoksia ja moolimassoja kaikille.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti