Työttömän elämä -ketju

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja reNppa, 09.06.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
  Tarkoitin vanhempien asenteen siirtymistä.
   
 2. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 623
  Kyllä se taitaa olla viralliseti nousukausi menossa. Tämäkin triidi täysin kuiva jo kohta kuukauden. Ei taida olla vastaavaa jaksoa viimeisen 7v aikana täällä?

  Siitä oikeastaan eksyin kun sähkärin paikka ollut viikon auki. Saldo tähän mennessä 3 hakemusta. 2,5v takaperin 2vk aikana 60 hakemusta.
   
 3. reNppa

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2003
  Viestejä:
  1 066
  Oho, muutama viesti tullut siitä kun lirpakkeen tein tänne :D
   
 4. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 623
  Ja taitaa olla nyt sellanen tilanne, että jos homman hanskaa ja se näkyy niin palkkatoive kannattaa olla reilu.
   
 5. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
  Katselinkin, että teillä on haussa sähkärin paikka. Aika vähän on hakijoita, muistan kyllä kun mainitsit edellisen rekryn hakemustulvan. Toisaalta, useinkin törmännyt hakuihin, joissa hakijoita on ollut 200+.
   
 6. reNppa

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2003
  Viestejä:
  1 066
  Yritys?

  Joku 8 vuotta nyt tehnyt kipinän hommia, päivääkää ollut työtön.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017
 7. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
  Kuntarekryssä tuon sähkärin paikan löysin.

  Jos viittaat tuohon 200 hakijan joukkoon niin kyseessä on usein ollut jokin insinöörin tehtävä. Vaikea yksilöidä kun harttuja paikkoja kertynyt 2500+ vuodesta 2003 lähtien.
   
 8. Behöv

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  2 401
  Oho,
  Yllättävää että kuntatason työssä jossa palkkaus piilotetaan tessin mukaisesti minimiin ei löydy tekijöitä alalla jossa, kuten myös sinä sanoit, on pulaa tekijöistä. Ehkä Oltorno löytää tekijän vielä.

  Tarpeelliselle työntekijälle maksetaan heti palkka eri asteikolla kuin minimissä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017
 9. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Kaverilla meni alan vaihto hyvin... tosin kaveri on aktiivinen ja asenne kohdallaan. Ja tais hyvä tuurikin olla.

  Putkarin teoriakoulutus + työharjoittelu 'ämpärifirmassa'. Harjoitelupaikasta ei löytynyt töitä ja otti heti perään 4kk hitsauskurssin. Nyt löytyi töitä samaisesta harjoitelupaikasta hitsauskeikan muodossa. Minimi TES mutta työsapparia ei ehtinyt koskaan tehdä mutta ei pitänyt tärkeänä. Työt loppui 3kk pakertamisen jälkeen 1 vko irisanomisajalla mutta seuraava paikka löytyi heti - ennen kuin vanhat työt ehti loppua - kun oli suosittelija. Palkka (sis verottomat) nyt +6kk työkokemuksella noin 3000 EUR/kk ja töita niin paljon kun jaksaa tehdä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2017
 10. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
  Harvinaisen satumainen tuuri. Mukava kuulla, että tuolaistakin tapahtuu
   
 11. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Putkari, joka ei saa töitä? Varmaan PK:n ulkopuolella?
   
 12. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Suoraan kolunpenkiltä 5+3kk opinoilla taitaa olla aika haastavaa saada paikkaa suoraan jos ei harjoitelupaikka natsaa - siis jos harjottelu ei ole ns. ämpärifirma joka käyttää harjottelijoita halpana tilapäistyövoimana. Näin ainakin ymmärsin rivien välistä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2017
 13. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 173
  Eläkemaksuilla on tarkoitus kattaa vanhuuseläkkeen lisäksi myös esimerkiksi työkyvyttömyyseläke. Eli kyseessä ei ole silleen "säästötili" vaan enemmänkin "vakuutus". Mutta kyllähän se silti ottaa päähän, että omista maksuista menee suurin osa nykyisten eläkkeiden kattamiseen ja oman eläkkeen kannalta voi vaan toivoa että vielä silloinkin joku on maksamassa niitä.

  TyEL -maksut on yhteenä 25,1% bruttopalkasta 2017 ja ensi vuonna 25,3% bruttopakasta. Yhteensä siis tarkoittaa että työntekijän (bruttopalkasta vähennettävä) että työnantajan (bruttopalkan päälle maksettava) osuus. Yrittäjällä (YEL-maksu) on 24,1% alle 53 ja yli 62 vuotiailla ja tuossa välissä (53-62 v) 25,6%
   
 14. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
  Sanotaan, että äänestämällä voit vaikuttaa. Tämän uutisen luettuani mietin, ettei tuolla lausumalla taida olla lopulta mitään tekemistä totuuden kanssa...

  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/23...aktiivimalli-salin-kasittelyssa-koko-hallitus

  ”Ylimielisyyden huippu?” – Työttömiä suututtanut aktiivimalli eduskunnan käsittelyssä, koko hallitus poissa

  Jaa artikkeli:
  [​IMG]
  [​IMG]
  Minna Karkkola
  Luotu:
  8.12.2017 18:50
  • Kuva: Hanne Salonen / Eduskunta
   [​IMG]
   Vain kourallinen kansanedustajia on ollut paikalla suuressa salissa käsittelemässä hallituksen esitystä työttömien aktiivimalliksi. Arkistokuva.

  KOTIMAA
  |
  TYÖTTÖMYYSTURVAN UUDISTUS
  Opposition kritiikki niin sanotusta työttömien aktiivimallista on kaikunut eduskunnassa hallituspuolueista tyhjälle salille. Puolustuspuheenvuoroja on käynyt pitämässä vain Juhana Vartiainen (kok.), Ben Zyskowicz (kok.) ja Wille Rydman (kok.).

  Esitys työttömyysturvan aktiivimalliksi eteni tänään eduskunnan ensimmäiseen käsittelyyn. Välillä hallituspuolueiden edustus salissa on ollut pyöreä nolla. Oppositio on ollut pöyristynyt.

  –Tämä tilanne on käytännössä hyvin kuvaava tällä hetkellä täällä salissa, sillä meidän hallituspuolueiden edustajat eivät ole nyt esittelemässä tätä valiokunnan mietintöä – kertoo hyvin pitkälle siitä, miten tähän asiaan suhtaudutaan yleisestikin, ja toisaalta täällä ei ole myös vastuunkantoa vastata tästä lakiesityksestä. Ei ole ministeriä paikalla, aloitti Anneli Kiljunen (sd.) keskustelun puoli neljän aikaan eduskunnan suuressa salissa.
  Tässä vaiheessa hallituksen esitystä oli puolustamassa vain Zyskowicz, joka sanoi, että ”aktivointimalli tulee johtamaan siihen, että sadat, ehkä tuhannet työttömät tulevat työllistymään lyhytaikaisiin työsuhteisiin, jotka auttavat heitä pysymään työttömyysturvassa nykytasolla”.

  –Kiitän edustaja Zyskowicziä rohkeudesta, että hän ainoana hallituspuolueen edustajana on täällä kertomassa mielipiteensä ja puolustamassa tätä hallituksen mielestäni huonoa ja järkyttävää esitystä, kommentoi Piia Viitanen (sd.).

  – Arvostan sitä, että edustaja Zyskowicz on paikalla, koska muita hallituspuolueiden edustajia ei ole, eivät edes ne henkilöt, jotka oli valiokunnassa sovittu valiokunnan mietinnön esittelijöiksi käsittääkseni, jatkoi Tarja Filatov (sd.), jonka jälkeen äänessä oli Kari Uotila (vas.).

  Zyskowicz vastaan muut

  Tämän jälkeen puhemiehenä toiminut Mauri Pekkarinen (kesk.) puuttui puheeseen.

  –Josko tässä edustaja Zyskowicz vastaan muut edustajat ‑keskustelussa otetaan kaikki nämä vastauspuheenvuorot yhtä aikaa ja sen jälkeen sitten vasta edustaja Zyskowicz vastaa, Pekkarinen totesi.

  Eero Heinäluoma (sd.) sivalsi ymmärtävänsä, että ”sali on tyhjä, ministeriä ei ole paikalla eikä kukaan muu kuin uskollinen sotilas Ben Zyskowicz halua tätä ehdotusta puolustaa”. Hän arveli, että käsittely on tahallaan sujautettu perjantai-iltaan, kun mediaakaan ei näytä olevan paikalla. Aktiivimallia hän piti erittäin huonona ideana ja sanktiomallina.

  – Työtöntä, joka ei löydä työtä, rangaistaan sen takia, että hän ei ole löytänyt työtä. Työttömälle, joka ei ole saanut työtä, tehdään rankaisu siitä, että hän ei ole saanut työtä. Tämä on kyllä pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan käsittämätön sovellutus, Heinäluoma sanoi.

  Myöhemmin myös Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) hämmästeli tyhjää salia puheenvuorossaan.

  – Minustakin on aika järkyttävää, että täällä ei tosiaan ole muita kuin edustaja Zyskowicz hallituspuolueista kuuntelemassa tätä keskustelua, hän sanoi ja kutsui myös lakia järkyttäväksi.

  Parin tunnin keskustelun jälkeen Mika Kari (sd.) kaivoi salissa esiin paikalle kaivatun sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan (sin.) twiitin, jonka mukaan hän on savusaunassa. Kari mainitsi, että niin ikään paikalle kaivattu työministeri Jari Lindström (sin.) oli tykännyt twiitistä. Kari ihmetteli Piia Viitasen (sd.) taustatuella, miksi ministeri on mieluummin lauteilla kuin salissa käsittelemässä lakiesitystä. Savusaunaan palattiin keskustelussa useampaan otteeseen salissa.

  Tarkalleen ottaen Mattilan twiitissä toivotettiin hyvää viikonloppua ja todettiin, että ”se odottaa muuten savusauna”. Twitterissä tyhjää eduskuntaa on ihmetellyt Timo Harakka (sd.).

  – Ylimielisyyden huippu? Työttömiä kurittava "aktiivimalli" eduskunnassa, läsnä ei yhtään (0) hallituspuolueen edustajaa. Ministeristä puhumattakaan, Harakka twiittasi ja jakoi kuvan tyhjillään olevasta suuresta salista.

  ”Raju rangaistus työttömyydestä”

  Kun Zyskowicz poistui, paikalle saapui jälleen Vartiainen, joka vitsaili puheenvuorossaan toivovansa, että oppositio arvostaa, kun hän jaksaa tulla paikalle kiistelemään asiasta. Muutoin oppositio on käynyt salissa keskenään kitkerää keskustelua ja kritisoinut aktiivimallia kovin sanoin. Kiljusen mukaan aktiivimallissa on kyse työttömän kyykyttämisestä ja työttömyysturvan tosiasiallisesta leikkaamisesta.

  –Ja toisaalta voisi yleisesti todeta tämän asian käsittelystä, että tämä käsittely sosiaali- ja terveysvaliokunnassa oli hyvin ristiriitainen ja sitä sävytti hyvin vahvasti myös hallituspuolueiden välinpitämättömyys perustuslakivaliokunnan kannanotoista, Kiljunen sanoi.

  Tyrmistyneitä olivat myös Heinäluoma, Filatov, Ilmari Nurminen ja Merja Mäkisalo-Ropponen, jotka näkevät aktiivimallin rajuna rangaistuksena työttömyydestä. Perustuslakivaliokunta totesi aiemmin, että ehdotusta ei voi pitää perustuslain kannalta ongelmattomana.

  ─ Valiokunnan kuulemista asiantuntijoista suurin osa on suhtautunut esitykseen vähintäänkin kriittisesti. Kuulemisten perusteella katsomme, ettei hallituksen esittämää mallia tule hyväksyä. Suurena huolena on, että hallituksen ajama malli johtaa työttömien lisääntyvään köyhyyteen ja toimeentulotuen käyttöön, mikä taas osaltaan nostaa työllistymiskynnystä, Nurminen sanoo tiedotteessa.

  – Hallituksen esityksen tavoitteet työllisyyden lisäämisestä, työttömien kannustamisesta aktiivisuuteen ja omatoimisuuteen ovat itsessään kannatettavia. Tällä esityksellä niitä ei kuitenkaan saavuteta. Mikäli mallissa esitetyt aktiivisuuskriteerit eivät työttömällä täyty, seurauksena on 4,65 prosentin leikkaus työttömyysturvaan. Työtön ei kuitenkaan voi itse päättää siitä, saako hän työtä tai pääseekö aktiivitoimiin. Työttömyysturvaa siis leikataan rangaistukseksi, jos työtön ei löydä työtä, kansanedustaja, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Filatov sanoo tiedotteessa.

  Työttömät pitäneet julmana

  Demarikansanedustajat pitävät huolestuttavan myös sitä, miten aktiivimalli asettaisi työttömät työnhakijat eriarvoiseen asemaan. Alueiden välillä on merkittäviä eroja siinä, onko lyhytkestoisintakaan työkeikkaa saatavilla tai työllisyyttä edistäviä palveluita tarjolla.

  ─ Työttömien työllistymismahdollisuuksissa on muitakin kuin asuinpaikkaan liittyviä eroja. Ihmisen ikä, koulutustaso ja työttömyyden kesto kaikki vaikuttavat myös olennaisesti aktiivisuuteen. Hallituksen malli rankaisee enemmän heitä, jolla on heikommat työllistymismahdollisuudet ja pääsy palveluihin, sanoo Mäkisalo-Ropponen tiedotteessa.

  Työhuoneestaan hallituksen esitystä kiirehti puolustamaan ennen iltaseitsemää myös Wille Rydman (kok.). Viitanen huomautti, että salissa on piipahtanut vain kolme hallituspuolueiden edustajaa ja peräsi kunnollista käsittelyä. Lopulta edustaja Kari esitti Jari Myllykosken (vas.) tukemana asian pöydälle jättämistä, jotta asiasta päästään keskustelemaan hallituksen ja ministerien kanssa. Asia pantiin pöydälle maanantain täysistuntoon ja asian käsittely keskeytettiin seitsemän maissa illalla.

  Aiemmin Työttömien Keskusjärjestö ry on ilmoittanut, ettei kannata aktiivimallia. Järjestön edunvalvontatyöryhmän puheenjohtajan Eija Tuohimaan mukaan epäonnistuminen aktiivisuudessa toisi 60 päivän karenssin ja johtaisi ihmiset 2 kuukauden rahattomuuteen.

  –Aivan pöyristyttävän julmaa ajattelua, hän kommentoi kesällä.

  Lue tarkemmin: Juha Sipilän hallituksen aktiivimalli suututtaa: ”Aivan pöyristyttävän julmaa ajattelua”
   
 15. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 090
  Mitenköhän tuo aktiivimalli huomioi ne työttömät, jotka eivät ole työkykyisiä, mutta jotka eivät pääse sairaseläkkeelle? Näitä ihmisiä on todella paljon, kiitos Kelan lääkäreiden.
   
 16. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
 17. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 090
  Löysinkin vastauksen omaan kysymykseeni:

  Jos henkilö hakee työttömyyspäivärahaa ajalta, jona odottaa eläkelaitoksen päätöstä työkyvyttömyyseläkkeestä, tarkastelujakso alkaa eläkelaitoksen päätöksen antamispäivää seuraavan kuukauden ensimmäisestä päivästä, jolta henkilölle maksetaan työttömyyspäivärahaa

  Eli työkyvyttömiä työttömiä ei huomioida tässä mitenkään, vaan samat leikkaukset iskee heillekkin, vaikka heillä olisi sadalta eri erikoislääkäriltä lausunto, että töihin ei ole asiaa.
   
 18. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Sossuhan maksaa tämän työmarkkinatukikuppauksen erotuksen kuitenkin? Case closed.
   
 19. Mr. Hat

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2002
  Viestejä:
  2 827
 20. LWCJ

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2013
  Viestejä:
  219
  No ehkä niille jotka on sossun asiakkaita. Työttömien riveissä kuitenkin ihan helvetisti niitä, joilla esim puolisolla jotain tuloja. Sossusta ei näin saa mitään ja näihin ihmisiin tää leikkaus puree.

  Tän takia näänkin tän ihan järjettömänä mallina. Ne jotka oikeasti vaa rottailee kotona ja lusmuilee ni soppala kuittaa silti sen summan takas. Eikö niitä just pitäny tässä vähän potkia?

  En tajua muutenkaan millä resursseilla tämä homma meinataan järjestää. Itse asun keskikokoisessa / pienessä kaupungissa jossa järjettömästi työttömiä. Se on ihan varma että TE toimisto ei saa täällä kun murto-osalle jotain puuhastelua. Kuka helvetti palkkaa ketään töihin 3 päiväksi?

  Käytännössä tää on automaattinen alennus suurimalle osalle. Joukossa ne kaikkeista heikko-osaisimmat, jotka ei osaa TE palveluita kunnolla käyttää, masentuneet, mt-ongelmaiset, työkyvyttömät jotka ei pääse siihen viralliseen statukseen jne jne

  Ja itse en ainakaan aio tuon 30e vähennyksen uhalla lähteä mihinkään sisäisen sankarin etsintä -kurssille. 5 päivää edestakas sinne ja jotkut ruuat päälle niin se 30e menee siinä. Eli tämä malli tulee ainakin minut passivoimaan entistä enemmän. Onpahan sitte TE toimiston lupa olla menemättä mihinkään ja saa tukea :)

  Hienosti tää hallitus vetää. Toivottavasti näihin juttuihin tulee joskus jotain järkeä kun sukupolvi X saadaan vittuun tuolta määräävistä asemista.
   
 21. ANorecticUS

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2000
  Viestejä:
  124
  Miten vaikeaa Suomessa on yksityishenkilönä työllistää toinen ihminen? Johtaako tämä nyt siihen, että työtön "työllistää" toisen työttömän kolmeksi päiväksi nimellisellä palkalla, sanotaanko nyt vaikka euro/päivä, ja TE-toimisto on tyytyväinen?

  Enemmänkin saa tietysti maksaa. Kunhan vaan muistaa vähentää palkan verotuksessa kotitalousvähennyksenä, jolloin tappiota ei pitäisi tulla työnantajalle eikä tekijälle.

  • Työnantaja saa maksamansa palkan saa takaisin veronpalautuksena seuraavana vuonna. (Ok, ei nyt suoraan takasin, mutta palkka otetaan huomioon verotuksessa)
  • Työntekijä saa ansaita 300 euroa kuukaudessa, ilman että se vaikuttaa tukiin. Tämä saattoi tosin koskea vain ansiosidonnaisella päivärahalla olevia.

  Itse olen ollut kohta vuoden työttömänä ja nautin ansiosidonnaista päivärahaa. Onneksi tilanteeni ei ole lähellekään niin huono, kuin monilla muilla. Tästä huolimatta voisin kuvitella solmivani työsuhteen esim. kaverini kanssa kolmeksi päiväksi, ja mennä mökille esim. halkotalkoisiin. Aivan samoihin talkoisiin, joihin olen mennyt aina pyydettäessä ja täysin ilmaiseksi.

  Tietysti lain kirjaimen voi täyttää helpomminkin. Toinen työtön työllistää toisen ainoastaan paperilla. Aivan järjetön systeemi taas keksitty.


  YT,
  työtön filosofian maisteri
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2017
 22. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Järjestelyillähän kaiken saa hoidettua, eli jakautumalla kahteen kämppään ja maksamattamalla tuplasti enemmän kuluja fattalla kuin mitä hyvin toimiva yhteistalous kuluttaisi ja tulppaamalla asuntomarkkinoita. Olen kyllä huomannut että julkisessa retoriikassa harvoin on oikeastaan mitään järkeä ja vaihtoehtoiskustannukset sivuutetaan kategorisesti. Psykoosilääkäri ei vuosien takaisen (työvoimapoliittisen) masennuksen hoidossa oikein ymmärtänyt sitä miksi lääkärinlausunnot ja lääkekulut olivat triviaaleja ja he olivat kovin huolissaan asiakkaan toimeentulosta eivätkä tuntuneet ymmärtävän sitä että sossuhan sen kaiken maksaa. Sääli on sairautta mutta jos työkkäriä miellyttääkseen täytyy lunastaa 70 euron tulitikkuaskin kokoinen loota efexoria ja viskata se suoraan apteekin lääkejäteboksiin ennen kuin ehtii edes kassalle näyttämään sossun privilege-kuponkia niin jossain fuskaa pahasti.
   
 23. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 090
  Eipä taida helposti onnistua. Periaatteessa jonkun kevytyrittäjyyspalvelun kautta voisi kaveria laskuttaa 1€/päivä jostain keksitystä hommasta, mutta TE-toimisto voisi tällöin katsoa, että olet yrittäjä, elätä itsesi ja mene pois täältä (vaikka mitään Y-tunnusta ei olekkaan).
   
 24. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Perusta yhdistys ja rekisteröi osakeyhtiö sen nimiin. Hae työkkäriltä yhdistyksen tai yrityksen nimiin tukea itsellesi. Tällä tavalla työtön voi de facto hallinnoida varoja olemalla samanaikaisesti työtön.
   
 25. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Ei kai se uusi juttu ole että ainahan työssäkäyvät maksaa edellispolven eläkkeet. Luuleeko vieläkin joku typerä että itse maksaisi itselleen eläkettä vaikka maksut toki meneekin tulojen mukaan :)
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti