TV signaali valokaapeliin

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja timitomi, 11.01.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 859
  Jos nuo hinnat on monelle liikaa, niin kuituosuuskunta taitaa kaatua siihen.
   
 2. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 831
  Täällä Oulussakin uudella omakotialueella noin joka toisen talon katolla näyttää olevan oma harava-antenni vaikka kuitu on vedetty DNA:n toimesta joka taloon. Kuitua pitkin saa netin tilattua (max 1000 Mbit/s) ja kaapeliteeveen.

  DNA:lla kaapeliteeveen perusmaksu nousi vuoden alusta 112 euroon vuodessa. Sillä saa samat kanavat mitä omalla harava-antennilla maksutta ja lisäksi Ranskan uutiskanavan, MTV tositeevee kanavan ja jonkun jeesuskanavan.

  Oma harava-antenni (UHF+VHF+FM) maksaa vahvistimineen ehkä 200 euroa. Ja toimivat vahvistimineen ehkä sen 20+ vuotta ongelmitta.

  Oma satelliittilautanen tarvikkeineen maksaa tarvikkeineen pari sataa euroa ja sillä saa jonkun viiden satelliitin kanavat ja ilmaisiakin tv-kanavia saa luokkaa pari tuhatta.

  En itse näe mitään järkeä maksaa kaapeliteeveestä tuota 112 euron perusmaksua. Sehän tekee jo 2200 euroa 20 vuoden ajalle. Oman harava-antennin ja lautasantennin kustannukset jäävät murto-osaan ja kanavatarjonta on pari dekadia suurempi - sekä maksuttomien että maksullisten kanavien osalta.
   
 3. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 859
  200€ ja 20 vuotta ehkä vähän optimistisiä, hinta vähän riippuu onko tarkkana urakkaa/lisätyötä tilatessa ja kuinka haasteellinen paikka.
  Jos viimevuosia miettii, niin nyt on eletty aikaa jolloin omaa antennivastaanottoa on voinut joutua sääteleen useammankin kerran, tajuusmuutosten (LTE) ja uusien lähettimien myötä, nyt tosin tiedetään joksikin aikaa.

  Vaikka laskisi että oma ant. vastaanotto maksaa 30-70€/vuosi, niin pistää silläkin tarkan euron miehen miettiin onko kaapeli omakotitalossa lisäarvoltaan riittävä, joillekkin netti voi tuoda sen lisäarvon.
   
 4. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 831
  Tokihan se silloin maksaa enemmän jos antennifirman tilaa hoitamaan antenniasennukset. Alle sadan euron hinnalla tuskin käyvät edes pihassa kääntymässä. Siihen päälle sitten ne antennit ja tarvikkeet sillä antenniliikkeen hinnalla joka lienee vähintään tuplat sille mitä samat romut saa tilattua netin kautta.

  Kyllä se 20 vuotta on aika tavalla minimi mitä ne antennit kestävät omakotitalossa kun ne saa kerran suunnattua ja asennettua. Nyt eletään vuotta 2017 ja tästä taaksepäin oli vuosi 1997. Hyvin monessa omakotitalossa ja rivitalossa on vanhempiakin tv-antenneja katolla ja hyvin toimii.

  Vahvistin tai vahvistimen virtalähdehän sitä useimmiten ensimmäisenä hajoaa. Tai sitten antennikaapelin liitokset hapettuvat pilalle kosteuden vuoksi.

  Noin 50 euron hintaan saa laadukkaan Triaxin tai Televesin antennivahvistimen ja verkkolaitteen UHF+VHF+FM taajuuksille. Eli se ei mahdoton kustannus ole jos se pitää uusia esimerkiksi 10-15 vuoden välein.

  Toki jos vastaanottopaikka on vaikea tai lähes mahdoton niin silloin se voi olla halpa hinta maksaa siitä kaapelitelevisiosta tai yhteisantennijärjestelmästä vaikka se 100 euroa vuodessa. Tyypillinen vaikea paikka on esimerkiksi ruotsin kielinen Pohjanmaa, jossa porukka haluaa katsoa Ruotsin televisiokanavia ja niiden vastaanotto parin sadan kilometrin päässä Ruotsin tv-mastosta vaatii sellaista korkean kännykkätukiaseman korkuista antennimastoa pihalle ja neljän antennin stakkaamista yhteen ja eksoottisia matalakohinaisia vahvistimia ja siltikin kuva saattaa kadota kun vaikka sataa enemmän lunta tai vettä.

  Toki ne Ruotsin kanavat saa nykyään iptv:n kautta (esim. Maxivision, Sonera/Elisa Viihde jne) sekä satelliitin kautta jos on suhteita Ruotsiin jota kautta katselukortin onnistuu tilaamaan ruotsalaiseen osoitteeseen.

  Aika monessa valokuituosuuskunnassa joka on perustettu internet-yhteyksiä varten televisiokanavat on päädytty jakelemaan samassa kuidussa Maxivisionin iptv-systeemillä. Kuukausimaksu siinä on se 6 euroa kuussa sisältäen Suomen peruskanavat (myös hd-versioina puolet) ja Eurosportin ja Discoveryn. Todennäköisesti kuituosuuskunta saa sen halvemmalla per talous kun se kuuluu joissakin kuituosuuskunnissa kaikkien perusmaksuun. Huonoa siinä on se, että vaatii sen Motorolan iptv-digiboksin ja ilmeisesti perushintaan ei saa kuin yhden boksin taloutta kohti käyttöön. (Tosin siitä en tiedä saako niitä vaikka 5 boksia kytkettyä taloudessa käyttöön ilman lisähintaa.) Samoin radiokanavat puuttuvat siitä. Parempi se nykyisten kaapelitelevisioiden systeemi on jossa valokuitua pitkin tuodaan kaapeliteevee asuntoon ja siitä sitten mediamuunnin purkaa ne kaikki taajuudet alle 900 Mhz taajuudelle antenniverkkoon. Silloin ei tarvita mitään erillisiä bokseja ja talossa voi olla vaikka kolmekymmentä telkkaria ja kaikilla katsoa eri tv-kanavia.

  Mahdollisesti tuokin on muuttamassa iptv:n osalta. Uusi Sky UK satelliittioperaattorin digiboksi on sellainen, että se ottaa vastaan satelliittisignaalit ja sen alle voidaan liittää kodin wlan-lähiverkossa useampia orjadigibokseja ja niillä voidaan katsella eri tv-kanavia yhtä aikaa yhdellä Skyn tilauksella. Sama systeemi toimisi todennäköisesti iptv-systeemeissäkin jos vain nettikaistaa on riittävästi.
   
 5. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 859
  Luonollisesti oletan että ne asentaa joku muu kuin itse, jokatapauksessa se se siverkko tehdään, eli työmaalla tekijät joutuvat käymään.
  Jos työtön ja tekemisen puutetta niin voi leikitellä että rakentelee vaikka itse ne antennitkin, kustannukseksi jää lähinnä riskit, mutta luulis siellä kohteessa olevan muutakin tekemistä mitä kykenee tekemään, jos nuo hommat on se mikä kiinnostaa ja mihin osaamista niin siitä vaan, yleistämiseksi siitä ei ole.


  Jos mietitään taaksepäin, niin on tullut uusiaoperaattoreita, joista esim DNA on monesti vaatinut muutoksia, on tullut mobiiliTVtä (kuopattu), pari LTE kaistaa otettu käyttöön, jotka vaikuttaneet, jälkimmäisen mahdollisiin ongelmiin on operaattorit auttaneet.

  En sano etteikö joillain olisi kestänyt ilman muutoksia sen parikymmentävuotta, mutta se nyt on vain vääristelyä. En sano että kymmenenvuotta on oikea aika, mutta on sillä paljon tukevammalla pohjalla kuin 20vuotta. Jos toteutuksessa on akatiivikomponentteja niin ilman jakelumuutoksiakin tulee herkästi konnossapitokustannuksia.
   
 6. timitomi

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  1 866
  Noista teeseitse antenneista. Vaatii toki harrastusta itse se tehdä, ei kaikki viitsi.

  Mökillä, liki 100km Digitan mastosta, on ollut 20v tämmöinen. Tosin on mastossa, n. 8m maan pinnasta, harjan yläpuolella.

  http://www.motonet.fi/fi/tuote/466083/Ulkoantenni-569-mokitasuntovaunut
  Hinta 15,90€

  Näkyi hyvin analogiset ja nykyiset DVB-T . Ja aina. Muutaman kasvaneen koivun poistin viime kesänä edestä häiriköimässä.

  Miksi itse sitä antenni signaalia tarjoaisin, liittyy siihen, että itse netti säilyisi suurimmalta osin IP-tv:n aiheuttamalta liikenteeltä.
  En ole vieläkään ehtinyt tutkia, paljonko oikeasti 15HD kanavaa syö (jos samaan valo-kaapeliin), kaistaa (x50 taloutta/x 150 vastaanotinta) Osaako joku laskea?

  Mietin niin, että olisi ehkä jopa fiksua antaa antenni-kuitupääte "ilmaiseksi" ja kytkeä, sekä tarvittaessa jopa virittää asiakkaille nämä valmiiksi.
  Jos se homma jäisi asiakkaiden omaksi työksi, niin varmaan aika harva viitsii nykyisen KTV-kaapelin (tai antennin) irti-kytkeä, tai jatkavat uudessa kuidussa vanha Viihde boxin käyttöä, näin kuluttaen merkittävän osan kaistasta, ihan vaan perus-telkkaria katsoessa.
   
 7. NikoTapani

  Rekisteröitynyt:
  02.05.2010
  Viestejä:
  121
  Vähän apuja kaivattas dna-tv:n kanssa. Ukko otti tuon hubin kiintolevyllä. Niin miten sinne kovalevylle voi tallentaa, kun kaikki menee verkkotallennuksiin. Eli mikä virka sillä kovalevyllä ees on, kun ei voi telkkarista suoraan siihen tallentaa, vaan pitää puhelimella mennä dna-tv sovellukseen ja laittaa sieltä tallennus. Ja se menee sinne verkkotallennuksiin. Eli jos sattuu olemaan häiriöitä netissä niin ei voi katsoa tallennuksia.

  Kiitos jos löytyy apuja täältä. Ite koittanut tutkii mut nyt ei Niko tajuu.
   
 8. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  En sitten tiedä, tallennetaanko tuonne "maksukanavia" eli ne ei ainakaan tallennu nettiin kiitos meidän tekijänoikeusfirmojen takia.
   
 9. NikoTapani

  Rekisteröitynyt:
  02.05.2010
  Viestejä:
  121
  puuttuu se tallennus kohta kokonaan. Ihan normi kanavoiltakin. Hubi kuitenkin tunnistaa kovalevyn. Ja on se dna:n oma kovo.
   
 10. NikoTapani

  Rekisteröitynyt:
  02.05.2010
  Viestejä:
  121
  Ratkastu. En tiiä missä vika oli. Palautin tehdasasennuksen. Otin virrat pois, piuhat irti ja putsasin molemmat päät. Takas kiinni virrat päälle ja tilien asennus. Sen jälkeen tunnisti kovon ihan nimen kanssa, alustin sen varuiks. Sit ohjelmaoppaaseen. Ja tadaa olikin tallennus namikka ilmestyny. En kyl tiiä yhtää mikä se vika oikeasti oli. Lueskelin pari päivää muiden kokemuksia ja ei ollu muillakaan toiminu niinkun piti.
   
 11. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Eihän sen päätelaitteen edes pitäisi ottaa millään tavalla kantaa käytettävään signaaliin eli syötetäänkö siihen DVB-T/T2/C/C2/S/S2-signaaleita. Ja eihän se kuitu/koksi-muunnin "edes" tajua fm-lähetyksistä mitään eli täysin analogisia radiokanavia. Ja nuo muuntimethan syöttää 5-864/1005MHz taajuuksia. Vissiin siellä saattaa olla ihan minkätason antenniverkkoa. En tiedä, mitä höpöjuttuja siellä on puhuttu.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti