Tv antennia hankkimassa, apua tarvitaan.

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Tommi_82, 05.07.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Hyvä esimerkkihän oli muutama vuosi sitten Keravalla alkanut mobiilitv lähetykset, jotka olivat sitten aiheuttaneet ongelmia ihmisille.

  DVB-H lhetin hiritsee Keravalla

  Silloin, kun DNA alkoi lähettää Kanta-Hämeessä VHF-alueella omia antennitv-lähetyksiä, ne olivat aiheuttaneet joillekkin ongelmia alle 5km säteellä. Monella oli auttanut VHF-alueen vahvistuksen säätäminen minimille. Lehdessä kirjoiteltiin, että tuo on jopa 1000 kertaa voimakkaampi lähetys kuin kauempana oleva tv-masto. Ei tarvitse ihmetellä, jos vahvistimet kyykkäävät tuosta.

  Tuo kyllä tiesi antennifirmoille "töitä" käydä säätämässä vähän tasoja.

  Ihmettelen, miksi ihmiset olivat säätäneet eri alueet täysille, vaikka pienempikin vahvistus riittäisikin.
   
 2. Rubbish

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  3 855
  Koska 99% ihmisistä ei tajua mitään eri alueista tai tasoista. Saatika että paljonko jakorasiat ja kaapelit välissä vaimentavat, eikä sitä paljonko olisi optimaalinen taso.
   
 3. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Nuokin on helppo laskea loppujen lopuksi, paljonko vahvistimelta -> rasialle tulee vaimennusta. Mittarillahan sen loppujen lopuksi näkee, että toimiiko hommat vai ei. Ja eri verkoille on vielä annettu eri määräykset tasoille.

  Itselläkin tuollainen halppis antennivahvistin tahtoo antaa jopa liikaa tasoja toiseen televisioon, mitä tarttis antaa. Ei tahtonut mittari oikein tykätä, kun olin "säätänyt" täysille. No tasot puoleen väliin, niin ei yliohjautunut. Ja nuo ammattimittarit eivät kyllä valehtele tuossa suhteessa.
   
 4. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Halpoja laajakaistaisia antennivahvistimia kannattaa välttää. Jos 30-40 eurolla saa kunnollisen UHF+VHF+FM taajuuksien tulot sisältävän vahvistimen joissa tasotkin voi säätää niin ihan turha sitä "halpakaupan" 12 euroa maksavaa paskavahvistinta on ostaa.

  Ne huonot vahvistimet vahvistavat kaikki taajuudet ja niiden häiriöt ja lisäävat siihen reippaasti kohinaa mukaan mikä on myrkkyä vastaanotolle. Uusi teräväpiirtokanavien välittämiseen käytetty DVB-T2 modulaatio on vielä paljon herkempi kaikenlaisille häiriöille kuin vanha DVB-T modulaatio. Joskus sukulaisen luona metsästin 2 tuntia vikaa kun uusi DNA:n VHF-taajuuden DVB-T2 muksi oli lakannut näkymästä. Syyksi selvisi lopulta se, että seinässä oleva antennikaapeli oli tökätty hieman huonosti seinäpistorasiaan tai se oli liikahtanut kun oli siivottu. Kaikki muut kanavat ja muksit näkyivät hyvin, mutta se DNA:n muksi jossa "Yle HD" majaili ei. Syynä tuollainen olematon vika.

  Nykyisissä digitelkkareissa on ilmeisesti aina jonkinlainen signaalimittari (joskus tosin melkoisen hukassa valikkojen kätköissä). Niissähän on usein joku prosenttinäyttö 0-100 prosenttia signaalin laadulle ja voimakkuudelle. Vahvistimen vahvistusvoimakkuus ruuvia kannattaa vääntää niin pienelle että telkkarin mittari antaa sellaisen 95 prosenttia voimakkuudeksi eli ei ihan mene tappiin. Silloin se kuva ei mene koskaan poikki liian voimakkaan signaalin vuoksi.

  Eri mukseissa signaali vaihtelee eli kannattaa tsekata niiden kaikkien voimakkuudet. Antennia suunnattaessa kannattaa katsoa minkä muksin signaali on huonoin ja tehdä antennin hienosäätö sen mukaan.

  Televisioantennin asennus ja suuntaus on sen verran helppo homma että se kyllä onnistuu lähes keneltä tahansa ja siihen on turha mitään kallista antenniasentajaa tilata. Toki joskus paikka on on sen verran haasteellinen vastaanoton kannalta, että ammattilainen on pakko tilata apuun. Tosin iso osa niistä ammattilaisista on sellaisia "ammattilaisia", että ammattitaito loppuu kesken jos paikka on oikeasti haasteellinen, mutta kuvan saisi näkymään jos osaisi yhdistellä sopivimpia antenneja, etsiä antennille optimaalisimman paikan ja käyttäisi vielä erittäin matalakohinaisia antennivahvistimia. Niitä todella matalakohinaisia vahvistimia ei mistään Elfan tai Triaxin tukusta saa ostettua vaan pitää tilata valmistajalta Yhdysvalloista tai Englannista ja maksavat noin 130-150 euroa.
   
 5. virtuaali

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 905
  mitäs jos skenaario on sellainen että kanavat näkyvät hyvin kunnes laitetaan jakari väliin että näkyy samasta antennista kahteen eri tvseen mutta toisessa tvssä ei näykkään sitte ku pari kanavaa? Tai sillee että kuva on rakeista ja pätkii. Eli varmaan liian heikko antenni kysymyksessä? Minkähänlainen vahvistin siihen sit väliin pitäs hommata jos ei jaksa antennia uusia? Koitin aikoinaan jotaki bilteman sisävahvistinta mutta sen jälkeen ei näkyny kyllä yksikään kanava...=)

  esim olisiko tästä apua hommaan? Konig-ANT-AMP-UHF-VHF-mastovahvistin-ja-virtalahde
   
 6. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Tuo hoitanee hyvin homman.

  Antennivahvistin kannattaa asentaa mahdollisimman lähelle sitä tv-antennia.

  Virtalähteen virta ei mene läpi niistä kaikista jakopalikoista. Eli verkkolaite sen antennin puolelle kaapelia.

  F-liittimiä tarvit lisäksi puolisenkymmentä. Osta pari ylimääräistä kun kuitenkin joku f-liitin tippuu katolla kun niitä asentaa eikä löydy jos ylimääräisiä liittimiä ei ole mukana. Silloin se asennus jää siihen vaiheeseen jos liittimiä ei ole tarpeeksi.
   
 7. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Nuo f-liittimet kannattaa asentaa joko puristettavana tai komperssoivalla liitintavalla. Noita pidetään luotettavampana kuin kierettävää f-liitintä, kun se liitin ei pakolla mene loppuun saakka ja kun liitin on tehty kunnolla, pysyy paikalla.
   
 8. b0bb0

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2005
  Viestejä:
  435
  Voisitteko tehdä listan suositeltavista laitteista kun pitäisi saada näkymään TV (myös ainakin ilmaiset HD) ja kuulumaan radio uuteen omakotitaloon.

  Talossa on Tähti 2000 verkko rasioineen asennettuna. Rasioita yhteensä 9, joten "jakajan" mitoitus sen mukaan.

  Talolta matkaa noin 20km DNA ja 25km Digita.
   
 9. fraatti

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2011
  Viestejä:
  294
  Tuossa omat romut joilla näkyy kaikki ilmaiset kanavat ja kookkeli kertoo myyntipaikat http://murobbs.plaza.fi/1714124536-post675.html

  Ilmaiskanavien näkymiseen tarvit UHF antennin joista yksi parhaista on tuo mikä laittamassani linkissä on. Tämä antenni suunnataan digitan lähettimeen.

  Maksukanavat vaativat VHF antennin joka suunnataan DNA:n
  lähettimeen. Itsellä ei ole.

  Itsellä on jotakuinkin vastaava matka mastolle ja minun tarvi laittaa vielä lisäksi mastovahvistin jotta sain kaikki kanavat näkymään. Tuo vahvistin on edullinen ja asennetaan sinne missä sen paikka kuuluukin olla ja tukee vhf ja uhf alueita. Tätä ei kannata asentaa jos kuva näkyy muuten ok(vie sähköä koko ajan).

  Radiolle laitan ULA antennin mikäli satun sitä joskus tarvitsemaan.

  Haaroittimeksi tekniseen tilaan joku tälläinen vastaava Haaroitin kahdeksaan päättyvä 12dB T4578 - Taloon.com ja siihen anttenijohdot kiinni f-liittimillä joita löytyy mm verkkokauppa.comista.
   
 10. Willeh

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2009
  Viestejä:
  465
  Antennipaikan haku voi vaatia tiettyjä mystisiä toimenpiteitä, jos joku kanavista näkyy huonosti. Korkeuden tai paikan muuttaminen metrillä voi vaikuttaa dramaattisesti, koska maasta tulevat heijasteaallot häiritsevät aina jotain taajuusaluetta.
   
 11. fraatti

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2011
  Viestejä:
  294
  Näinhän se on. Omassa tapauksessani asensin ensin tolppaan mokkulan 4g antennit ja myöhemmin vasta töllön antennin. Paikallekaan ei oikeastaan ollut vaihtoehtoja. Kokeilin liikutella antennia ylösalas suunnassa mutta tässä tapauksessa se ei vaikuttanut mihinkään.

  Tuossa jotain ohjetta asian tiimoilta.
  TV-antennin paikan etsiminen
   
 12. karimoore

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2011
  Viestejä:
  42
 13. Vellu80

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2008
  Viestejä:
  427
  Pitäisi asentaa vanhaan taloon töllöantenni. Koskaan siinä ei semmoista ole ollut, eli rasioitakaan ei ole seinässä.
  Mitää kokemusta moisesta ei ole, mutta eikait se niin vaikeata voi olla? Jos ostan tämmöisen antennin ja tämmöisen vahvistimen, niin olenko oikeilla raiteilla?

  Naapurilta kävin niiden antennista utelemassa ja siellä on ihan perus bilteman antenni suhteellisen matalalle asennettuna, eli ilmeisesti signaali olisi hyvä tuolla seudulla?
   
 14. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Oikeilla jäljillä olet.

  Tuo UHF-antenni riittänee hyvin jos naapureillakin tv näkyy ilman ongelmia pienillä antenneilla.

  Mastovahvistimeksi kannattaa laittaa UHF+VHF mallinen tuon linkittämäsi sijasta. Vaikka tuo:

  http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...-ANT-AMP-UHF-VHF-mastovahvistin-ja-virtalahde

  Suurin osa teräväpiirtokanavista näkyy DNA:n VHF-verkon kautta:

  https://www.dna.fi/tuki-miten-otan-teravapiirron-kayttoon

  Jos DNA:n VHF-alueella asut niin ja VHF-näkyvyysalueen sisällä reilusti niin pelkkänä VHF-antennina tuollainen toimii hyvin:

  http://www.motonet.fi/fi/tuote/466083/Ulkoantenni-569-mokitasuntovaunut

  (Jos taas asuu VHF näkyvyysalueiden ulkopuolella niin silloin ainakin toistaiseksi koko VHF antenni on turha eikä siilä tee toistaiseksi ainakaan mitään.)

  LIsäksi tarvit F-liittimiä reilu puolisenkymmentä ja antennikaapelia. Tuo Verkkokaupan myymä antennikaapeli on oman kokemuksen mukaan ollut erittäin laadukasta:

  http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/5674d/Asennus-Koaksiaalikaapelit

  F-liittimiä on helppo kiinnittää kaapeliin veitselläkin leikkaamalla.

  Lisäksi tarvii telkkarin taakse yhden IEC-antenniliitin mallia uros.

  Mastovahvistimenkin voisi jättää mahdollisesti pois jos telkkareita ei ole kuin yksi ja signaali on hyvä. Silloin pitäisi hommata erillinen VHF-UHF suodin jos DNA:n VHF verkon haluaa näkyviin. Se suodin maksaa lähemmäs pari kymppiä eli siinä ei hirveästi säästäisi.
   
 15. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Kysynpähän taas vinkkiä täältä kun tälläinenkin keskustelu tuli avattua...
  Muutin hiljattain omakotitaloon, ja samalla kaapeli tv vaihtui antenniksi.
  Maasta käsin tuijoteltuna antenni on suht tuoreen oloinen, matkaa mastolle vain muutamia kilometrejä, jostain syystä en silti saa kaikkia kanavia näkyviin (MTV, Nelonen, Fox ainakin jää uupumaan...) sama vika esiintyy telkkarin omalla virittimellä, ja elisa viihteen boxilla.
  Mahtaakohan vika olla nyt itse antennissa, suuntauksessa, vai jossain muussa? Hirveää hinkua ei ole lähteä katolle ennen kuin lumet on tulleet alas...
  Entä jos haluaisin näkyviin antenniverkon hd kanavat, millaisen antennin tarvitsisin?
   
 16. -ralffi-

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2010
  Viestejä:
  276
  Ei kai siellä oo välissä jossain kohtaa vahvistinta? Välikatolla tai muualla? Onko se töllömasto mihin suunnattu?

  Eiköhän ne HD-kanavat asiaankuuluvalla VHF-antennilla näy (+vahvistin). UHF-antennilla taitaa näkyä Ylen hd:t, ainakin vielä jonkin aikaa. Tiedä mitä Yle ja Digita keksii.
   
 17. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Kevät tuli ja katollakin uskalsi liikkua joten palaan nyt asiaan...
  Antenni ja antennilta lähtevä kaapeli vaikuttivat kohtuu uusilta ja olivat ihan asiallisessa kunnossa, katolta itseasiassa oli näköyhteys mastolle. Suuntaus oli ainakin silmämääräisesti kohdallaan...
  Yläpohjasta löytyi tälläinen rasia, ilmeisesti ihan haaroitin koska mitään virtajohtoja tms tuohon ei tule: https://www.dropbox.com/s/5yaocr7pnqaiuzb/photo 6.4.2015 13.45.10.jpg?dl=0
  Musta johto tulee antennilta, oikean puoleinen tulee olohuoneeseen ja vasemmanpuoleinen makuuhuoneeseen, jossa haaraantuu taas toiseen makuuhuoneeseen. (Makkareissa en ole telkkaria edes kokeillut, talon ainut tv on olohuoneessa)
  Nyt kun kelit on parantuneet, on telkkarikin alkanut näkyä, mutta luultavasti viimeistään talvella lienee ongelmia taas luvassa.

  Mistähän päin tätä alkaisi purkamaan?

  Jos haluan hd kanavat näkyviin, ilmeisesti joku tälläinen antenni toimisi? http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...MBI-57-elementtinen-UHF-VHF-yhdistelmaantenni

  Tekeeköhän tälläisellä radioantennilla mitään? http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...KN-aktiivinen-FM-radioantenni-sisakayttoon-30 Vakiolla johdonpätkä antennilla ei kuulu oikein mikään asema kunnolla, ja toisaalta ei huvittaisi alkaa viritellä antennipiuhaa kattoantennille.

  Jos haluan joskus lisätä samaan mastoon harava antennin kanssa satelliittilautasen, saanko tuotua signaalin yhdellä ja samalla kaapelilla vai tarvitsenko toisen kaapelin?
   
 18. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Tarvit UHF antennin. Sillä näkyy Digitan mastosta sd- kanavat ja osa hd-kanavista.

  Jos asut DNA:n tv:n näkyvyysalueella, niin tarvit lisäksi VHF antennin kun sieltä tulee suurin osa hd-kanavista. Huom! Digitan ja DNA:n mastot sijaitsevat eri paikoissa. Eli yhdistelmäantennilla niitä molempia harvoin saa näkyviin.

  Tuo UHF-antenni on hyvä tuollaisessa paikassa missä lähetinmasto jopa näkyy:

  http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...uperior-DVB-T-UHF-antenni-LTE-suodattimella-1

  Tuossa on hyvä VHF antenni:

  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/41659/dxjjb/Maximum-VHF6-5-7-5-dB-VHF-TV-ulkoantenni

  Lisäksi kannattanee hommata tuollainen mastosuodin:

  http://www.satshop.fi/amplification/antennivahvistimet/televes-561501.html

  Tuolla saa yhdistettyä jo katolla VHF, UHF ja FM antennit samaan antennikaapeliin. Yhteen katselupaikkaan myös satelliittiantennin jos sellaisen haluaa.

  Lisäksi tarvii verkkovirtalaitteen:

  http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...m-2430A-suojattu-mastovahvistimen-verkkolaite

  Radiolle tarvit FM-antennin. Unohda nuo sisäantennit. Vaikka tuollainen:

  http://www.antennikauppa.fi/index.php/fm-2-2-elementtinen-antenni.html

  Lisäksi tarvit varmaan kymmeniset metriä antennikaapelia ja kymmenkunta F-liitintä.

  Tuo kuvassa dropboksissa oleva jakoboksi ei sitten päästä antennivahvistimen virtaa läpi kuin tuosta liittimessä missä lukee DC läpisyöttö. Jos saat tuon antennin virtalähteen siihen tilalle niin heivaa se jakopalikko menemään joka nyt on.

  Katso kuitenkin ensin oletko DNA VHF-verkon näkyvyysalueella. Jos olet näkyvyysalueella niin pitäisi riittää tuo VHF antenni jonka linkitin. Jos olet luokkaa 10 km sen ulkopuolella niin tarvii järeämmän VHF-antennin että saa pelaamaan. Jos näkyvyysalueelle on luokkaa 40-50+ km matkaa niin unohda toistaiseksi ainakin koko VHF-vastaanotto.

  Em. laitteet on vain malleiksi tuossa. Eli vastaavantyyppiset vehkeet käy kyllä hyvin merkistä riippumatta. Mistä nyt sattuukaan saamaan halvimmalla ja kohtuullisella vaivalla.

  Antennipistorasiassahan se tv- ja radiosignaali sitten haaroitetaan oikeille vehkeille:

  http://www.satshop.fi/distribution/...pistorasia-tv-radio-satelliitti-paattyva.html

  Satelliittiantennia varten kannattanee kuitenkin vetää uusi antennikaapeli satelliittilautaselta satelliittiboksille/telkkarille.

  Saa sen satelliittiantennin toimimaan yhdessäkin kaapelissa yhdessä harava-antennien kanssa, mutta alkaa olla niin paljon niitä romuja siinä systeemissä antennivahvistimen virtalähteistä ja haaroituspalikoista lähtien että saattanee hermo mennä kun vika paikkoja voi olla niin monta jos ei alakkaan näkymään. Uusissa taloissa on tähti-mallinen antenni verkko johon satelliittiantenneja on helppo lisäillä. Ketjutetuossa verkoissa se on paljon vaikeampaa ja vaatii kalliita unicable-vehkeitä jos haluaa satelliittikanavat näkymään useammassa antennipistokkeessa kotona. Antennifirmat jotka asentelee vaikka Canal Digitalin lautasantenneja taitavat vetää aina sillä perushinnalla (=maksuton uusille tilaajille) uuden kaapelin vain poralla seinänläpi lautaselle. Lisää kun maksaa asiakas itse niin toki ne saa sen kytkettyä siihen vanhaan yhteen kaapeliinkin ja uusittua ne seinärasiat ja mitä tarviikin uusia.

  Tuolla satshopin verkkokaupassa satelliittivehkeiden hinnat ovat hyvin kilpailykykyiset. Noin 100 euroa maksaa metrinen lautasantenni neljän eri satelliitin vastaanottoon. Lisäksi tarvii satelliittidigiboksin jos oma telkkari ei sisällä satelliittiviritintä (DVB-S ja DVB-S2).

  Nykyistä UHF (?) antennia ei tarvi välttämättä vaihtaa lainkaan uuteen kun pistää tuon vahvistimen nykyiseen systeemiin.

  Maksaahan nuo antennit rahaa, mutta toiminevat ongelmitta luokkaa 20+ vuotta.

  Radioantenni kannattanee asentaa pystypolarisaatioon jos kaupallisia paikallisradioita haluaa kuunnella. Ylen kanavat lähetetään vaakapolarisaatiolla, mutta ne ovat niin voimakkaita että kuuluvat millä tahansa antenniviritelmällä.
   
 19. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Paljon asiaa, kiitos! Täytyy lueskella ja perehtyä ajan kanssa ja tuumailla että millaiset rojut tuonne katolle hankkii.
   
 20. Domitianus

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2013
  Viestejä:
  148
  Digita siirsi 1.4.2015 Ylen HD-kanavat H-nippuun, jonka peitto on n. 60%.

  Suora lainaus: "Muutoksen jälkeen Ylen teräväpiirtokanavia lähetetään vain Digitan Turun, Espoon, Lahden, Tampereen, Jyväskylän sekä Oulun lähettimistä. Vielä surempi muutos tulee vuoden vaihteessa, jolloin Ylen HD-kanavat poistuvat kokonaan Digitan verkosta."

  Jippii!
   
 21. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Nehän Ylen HD-kanavien (Yle 1,2, FEM) lähetykset piti poistua jo viime kuussa vuosi olympialaisten jälkeen Digitan jakelusta.

  Sopivat syystä tai toisesta niiden lähetykselle kuitenkin jatkoa 31.12.2015 saakka.

  Nuo samat Ylen hd-kanavat näkee maksutta DNA:n VHF muksista ja lisäksi myös Teema kanavan hd-version.

  Perkeleestähän tuo on kun eivät vieläkään osaa sanoa mistä verkosta jatkossa 2016 vuodesta eteenpäin FTA kanavat näkyvät hd-versioina. Eli saattaa periaatteessa osoittautua turhaksi investoinniksi jos VHF antennin hankkii maksuttomia HD-kanavia varten ja ne lähetykset katoavatkin VHF-verkosta kokonaan vuoden kahden sisällä. Toisaalta eihän tuo investointi maksa kuin muutaman kymmenen euroa.

  Itse olen sitä mieltä, että Digitan rosvofirmaa ei tarvitse tukea verorahoista eurollakaan ja kiva olisi jos Ylen kaikki tv-kanavat siirrettäisiin tulevaisuudessa DNA:n VHF-nippuihin. Tosin vaatisi sen että sitä lähetysverkkoa laajennetaan voimakkaasti ja mahdollisesti syrjäisimmät alueet Itä-Lapissa ja käsivarren Lapissa katetaan satelliitin kautta. Ruotsissahan ruotsalaiset saavat 80 euron panttia vastaan kuukausimaksuttoman Conax-katselukortin jolla voi katsella koko maassa satelliitin kautta SVT:n (paikallinen YLE) sd- ja hd-kanavia.
   
 22. Geroniimo

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2007
  Viestejä:
  1 328
  Viimeksi muokattu: 08.04.2015
 23. Domitianus

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2013
  Viestejä:
  148
  Juu, samaa vastasi Ylen tekninen neuvonta laittamaani palautteeseen.

  "Ylen HD-muotoiset kanavat ovat kokeiluvaiheessa oleva palvelu. Kokeiluvaihe kestää vuoteen 2016 saakka, ja sen aikana palvelussa voi tapahtua muutoksia. Suomessa siirrytään antenniverkon tv-lähetyksissä teräväpiirtoon vaiheittain. Ylen nykymuotoiset tv-kanavat Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema ja Yle Fem jatkavat rinnakkain HD-muotoisten kanavien kanssa jopa vuoteen 2026 saakka.

  Yle ei maksa HD-muotoisten kanaviensa jakelusta, eli toiminta ei ole Ylen verovaroilla kustannettua julkista palvelua.
  Digitan päätös muuttaa UHF-lähetysverkkoa ei siis tuo mitään säästöä Ylelle.


  DNA:n antenniverkossa VHF-alueella näkyvät kaikki neljä Ylen HD-muotoista kanavaa vuoden 2015 loppuun saakka; Yle TV1 HD, Yle TV2 HD, Yle Fem HD ja Yle Teema HD.
  DNA:n HD-antenniverkon näkyvyysalue kattaa noin 85 prosenttia Suomen kotitalouksista."

  Just, me ollaan lähimmästä DNA:n mastosta n. 30km, kun Digitan masto on n. 10km.
  Eli kai se on unohdettava HD-kanavat. Harmittaa turhaan hankittu tallentava HD-boksi.
   
 24. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Asiallisen näköinen antenni. Varmaan hoitaa hyvin hommansa.

  Mahdollisesti tarvit vielä tuontyyppisen UHF+VHF yhdyssuotimen:

  http://www.satshop.fi/distribution/yhdyssuotimet/t4040.html

  Tuolla saat yhdistettyä samaan antennikaapeliin sekä UHF että VHF antennin signaalit.

  TAI sitten tuontyyppisen vahvistimen joka hoitaa vahvistamisen ohella signaalien yhdistämisen:

  http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...-ANT-AMP-UHF-VHF-mastovahvistin-ja-virtalahde

  Jos tuon tyyppinen vahvistin jo löytyy jossa on UHF ja VHF tulo erikseen niin sitten et tarvi kumpaakaan enää noista.

  Em. vehkeet ovat vain esimerkkeinä millaisia tarvii. Löytynee kenties halvemmalla muualta jos viitsii etsiä.
   
 25. Geroniimo

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2007
  Viestejä:
  1 328
  Hankin tuon antennin ja vahvistimen. Ei kuitenkaan vielä tärpännyt kanavien kanssa. Muutaman virolaisen kanavan sain kuitenkin näkymään. Mikähän voisi olla vikana kun ei nuo dnan kanavat näy? Mastoon on matkaa noin 30km.
  Joopa joo... Eihän tässä mun telkkarissa oo dvb-t2 viritintä :facepalm: Otin uhf antenin irti niin sd kanavat näkyy komeesti vhf:n kautta...

  Hain hd boksin lainaksi. Sain näkymään mm. MTV sport hdn ja viasatin hd kanavia. Kuitenkaan Ylen nelosen tai MTV3 n hd kanavia ei löytynyt. Millähän niitä voisi koittaa saada esiin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2015

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti