Tupakoinnin lopettaminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kallekuoripoika, 28.08.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. toosa

  Rekisteröitynyt:
  12.05.2002
  Viestejä:
  516
  Ei nyt sentään.

  Itse lopetin kesän lopussa röökin polttamisen. Tuska kesti ~kuukauden ja sen jälkeen ei ole rööki pahemmin mielessä käynyt (edes kännissä ollessa).

  n. 15 vuotta käryytin ja yllättävän helposti tuosta eroon pääsi kunhan vain päätti että nyt v*ttu loppuu.
   
 2. lapsus linguae

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  1 633
  Vähän sama ongelma. Nyt lopetin taas parin kuukauden polttelun jälkeen. Sitä ennen oli vuoden verran taukoa. Jotenkin ei vain tahdo täysin erossa pysyä.
  [signature].[/signature]
   
 3. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  9 702
  Viimeaikoina ei ole enää kovin paljoa palanut, alle puoleen pudonnut kulutus ja välillä on useita päiviä ettei mene lainkaan. Uudenvuoden jälkeen voisi lopetella. Jos uudenvuoden juhliminen menee perinteisen kaavan mukaan ei lopettamista kannata edes yrittää ennen sitä.
   
 4. viinamörkö

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2008
  Viestejä:
  15
  Neljä vuotta sitten lopetin kuin seinään tupakoinnin. Vuoden oli vajaa aski pöydällä jos tekisi mieli mutta ei tehnyt. Silloin vaan huomasin että ei polttaminen ollut kivaa. Kumminkin vajaa kymmenen vuotta tuli poltettua. Kuukausi meni että ei enää ajatellut päivittäin asiaa.

  Nyt kesällä alkoi palaa taas ihan tosta noin vaan ilman mitään syytä. Pitää taas varmaan lopettaa. Pointti kumminkin on että pitää olla oikeasti halua lopettaa eikä vaan lähteä kokeilemaan.
   
 5. Parra

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  199
  :smoke:
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2011
 6. arho

  Rekisteröitynyt:
  21.12.1999
  Viestejä:
  148
  Mun lakon olis pitäny alkaa jo Maaliskuun 3 päivä mutta alkoikin Elokuun 23 päivä. Toi Maaliskuun kolmas päivä sen takia että sain elämäni ensimmäisen sydäninfarktin. Mutta kun tässä on polttanu 35 vuotta niin tapa ei lähde ihan helpolla, niin 5 päivän jälkeen sairaalasta päästessäni oli mentävä ostaamaan aski röökiä. Aloin sillon jo katsomaan tilanteita missä polttaa ja kuinka paljon. Kahvilla käynti on tietenkin yksi pahimmista, silloin menee aivan ketjussa tupakkaa. Seuraavan kerran tarkasteltiin mun tupakoinnin lopettamista Maaliskuun 23 päivä, kun kolme viikkoa aikaisemmin pallolaajennuksessa laitettu suntti meni osittain tukkoon ja tuli uusi infarkti! Nyt tukos onneksi lähti liuttamalla. Tupakointi ei loppunut vielä kesälläkään kun oli reissua ympäri suomea ja prätkän päällä on mukava vetää kessua. Koko ajan tupakointi oli vähentynyt, kahdesta askista yhteen ja vähän allekkin. Elokuussa ajattelin josko tästä paskasta pääsisi eroon ja hommasin ison paketin 4mg Nicorettea sekä 10 mg inhalaattorin. Noita tuli sitten käytettyä korvaavana, ja hiljalleen kahden viikon aikana koko ajan vähentäen korvaavien käyttöä, sain nikotiinin tuskani loppumaan. Elämänlaatu näinä 4 kuukautena on kyllä parantunut huomattavasti, ei ainaisia tupakkayskiä tai muita kröhinöita. Nykyään jopa haistaa ja maistaa;)
  Välillä kahvia juodessa, käsi hamuaa taskunpohjia josko aski olis siellä, mutta sehän on vaan tapa. Kerran kaljotellessa tuli lipsahdettua ja poltettua paksu sikaari, onneksi seuraavana päivänä ei tullut minkäänlaisa nikkiksiä.
  Olen 47v ja lekuri Maaliskuussa toisen infarktin jälkeen sano, että jos haluut nähdä "viiskymppiset" lopetat röökaamisen. Toivottavasti nään ja kolmatta odotellessa;)
  [signature]Arska
  2001 Harley Davidson FLHT
  Ass, Grass or Gas. Nobody rides free.
  Member Bulldogs MC Helsinki[/signature]
   
 7. jaako2

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2007
  Viestejä:
  1 748
  Nyt loppui, 15v melkein röökaamista takana ja aina oon uhonnut et voin lopettaa kun niin vaan päätän... Nyt tuli päätettyä sitten ihan ex tempore kun tuli kuumeisena vietettyä koko päivä eikä tehnyt tupakkia mieli niin samakos se, loppuu tähän sitten kokonaan :)
  [signature]Dell Precision M4300
  IBM X60s[/signature]
   
 8. ihmisapina

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2008
  Viestejä:
  2
  Ihanko kokonaisen päivän olet ollut jopa nyt polttamatta?
   
 9. jaako2

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2007
  Viestejä:
  1 748
  En vielä sitäkään :)... Mut nyt se loppui, jos jotain päätän niin sen teen ja jos en päätöksessäni nytkin pysyisi niin en voisi enään peiliin katsoa.
  [signature]Dell Precision M4300
  IBM X60s[/signature]
   
 10. Janis_Petke

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2003
  Viestejä:
  183
  Tänään tulee tasan 2 viikkoa siitä, kun viimeksi tuli poltettua -ja tuonne edelliselle sivulle kirjoitin. 2-3 ekaa päivää meni aivan täysin pimennossa, sitten ekan viikon oli aivan niiteissä ja ihan joku pikkuinen juttu sai tavarat ja ärräpäät lentelemään. Sitten iski hirveä flunssa, joka jatkuu vieläkin osittain. Ihmeellistä, mutta näin on käynyt melkein kaikille joiden tiedän lopettaneen.

  Kummaa kyllä jo näin 2 viikon jälkeen ei enää juurikaan tee mieli röökiä ja on osannut asennoitua hommaan ihan mukavasti. Fyysisiä oireita ei enää ole ollenkaan, ainoastaan välillä tekee kaukaisesti kahvin kanssa spaddua mieli jne.

  Viimeksi kun yritin oikeasti lopettaa laastareiden ja purkan kanssa, tuskat oli paljon suuremmat ja kaikki vaikeampaa. Nyt kun juttu oli kerrasta poikki, eikä nikotiinia enää saanut missään muodossa pari ekaa päivää oli vaikeita, mutta nyt olo on paljon varmempi kuin noiden korvausvalmisteiden kanssa. Myös se näyttää auttavan, että on yrittänyt lopettaa joskus aiemmin. Tietää mitä ne niksat on pahimmillaan ja kun se jo aiemmin melkein onnistui niin miksei nyt sitten lopullisesti.
   
 11. Janis_Petke

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2003
  Viestejä:
  183
  Näin kahden ekan viikon jälkeen jotain puolia mitä on huomannut

  + Energiat lisääntyi älyttömästi jo noin 3. päivän jälkeen. Eli jaksaa vaikkapa ajaa autoa tai dataa monta tuntia putkeen ilman, että ajatus alkaa herpaantumaan pahemmin. Aiemmin about tunnin välein alkoi ajatus aina harhailla ja rupesi miettimään röökille menoa.
  + n. 1. viikon jälkeen alkoi verenkierto parantua. On paljon lämpimämpi olo kaikkialla. Tosin vituttaa kun koko ajan on nyt hiki.
  + Ainakin ajoittain tuntuisi olevan paljon positiivisempi olo ja on saanut lisää itsevarmuutta kun tuntee onnistuneensa jossain. Kiva fiilis!
  + Rahaa menee älyttömästi vähemmän. Aiemmin meni 5,50 päivä eli melkein 40e viikko ja 160e kuukausi. Nyt ei penniäkään.

  - Koko ajan tekee mieli syödä ja vetää viinaa. Sallittakoon se, jos yhdestä paheesta edes pääsee eroon ensin.
  - Koko ajan kurkku täynnä tummaa limaa, mutta tää on oletettavasti vaan välivaihe
  - Pelottaa mitä tapahtuu kun tulee ensimmäiset oikeat isot bileet ja kaikki muut käy imemässä körssiä. Meneekö hohto bileistä ja elämästä.

  +/- Haju tai makuaisti ei ole havaittavasti parantunut. Saattaa johtua flunssasta ja siitä että talvella ei ole yhtä paljon hajuja, kuin kesällä.
  +/- Kunto ei ole parantunut juurikaan eikä henki kulje yhtään paremmin. Kokemuksesta muistan tosin, että tähän menee n. kuukausi.

  Lopputuloksena ainakaan arjessa ei ole vielä huomannut mitään kovin negatiivisia pointteja. Päinvastoin. Ihmettelee vaan miksi on ahtanut paskaa itseensä niin monta vuotta.
   
 12. Jetro

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2000
  Viestejä:
  42
  Edelleen polttamatta. Vähintään kerran viikossa näkee unta tupakoinnista ja joka kerta muiden poltellessa tekee itsekin mieli. Ehkä tämä joskus helpottaa....

  [signature]On kumma miten vähän saa aikaan, jos vain lakkaa yrittämästä.[/signature]
   
 13. Azu-nyan

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2004
  Viestejä:
  3 366
  Eikö näille eroille pitäisi sitten tehdä jotain? Jalostaa geenejä siten, että ei jää tupakan orjaksi?

  [signature][sub]Dopamiini on kuolevaisen elämän tarkoitus.[/sub][/signature]
   
 14. Duunari

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2002
  Viestejä:
  1 647
  Olen tupakoinut päivittäin noin askin 15v ajan.
  Nyt ei sauhuakaan uudesta vuodesta.
  Ei hermostuneisuutta, ei unia tupakasta, ei mitään muuta kuin tekemisenpuute joka iskee tuollaisilla hetkillä.

  Koko aikana on mennyt vain neljä 2mg microtabbia jotka hommasin varalle kun tekemisenpuute iskee.
  (Apteekissa valehtelivat ettei 4mg ole olemassakaan.)
  Tuttavat kyllä suosittelivat kalkkitabletteja, mutta ajattelin vielä pärjätä ilman.

  Mikä tilanne muilla täällä?
  Pitääkö päätös vielä?

  Oletko uusi kuten minä, taas...
  [signature][/signature]
   
 15. Rooivalk

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  944

  Viime vuosi meni kahdella tupakalla, jotka tuli vedettyä elokuussa, muuten ei yhtään.

  Ja arholle hatunnosto että sait lopetettua, ilmeisesti alkoi olla aikakin. :-)
  [signature]Ma ei ummarta?[/signature]
   
 16. gore

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  440
  [​IMG]
  Ite en oo polttanu ikinä.
  [signature]FS AMILO Xi 1554 | Vista Ultimate x64 | LG L245WP-BN | FireDTV DVB-C[/signature]
   
 17. Perärusike

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2003
  Viestejä:
  109
  4 vuotta on tullu tupakoitua, ja nyt viimeset kolme kuukautta tullut täyteen ilman tupakalla käyntiä. Eikä oo tullu käytettyy mitää nikotiinilaastaria sun muuta sontaa, mut perhana et on tehny tiukaaa :< ÄÄÄrrrGGGGhghg tekis miel ottaa sauhut....
  [signature]Automotive rysähtäen saftey elimistö apu anturi pitää keskuspaikkanaan model after arvopaperit koneisto että kanisteri olla vain järjestäytyneitä eli auki kohteleva sähkö- ajankohtainen.[/signature]
   
 18. jaako2

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2007
  Viestejä:
  1 748
  Yhä ollaan ilman eikä ole oikeastaan ollut edes vaikeata...
  [signature]Dell Precision M4300
  IBM X60s[/signature]
   
 19. litku

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2003
  Viestejä:
  44
  Vuorokausi ilman tupakkaa. Ei tunnu missään. Aiemminkin "lopettaneena" tiedän kokemuksella, että lopettamista vaikeampaa on pysytellä tupakatta. Kriittiset hetket siis lienee tuossa 1kk-12kk ilman tupakkaa, kun tulee se fiilis että "kai sitä yhden voisi polttaa". Ei kyllä paskaakaan kiinnostaa polttaa enää, että tällä linjalla pysytään.
   
 20. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  634

  Siis vaikeampaa kuin mikä? Vaikeampaa lopettaa tupakointi ku lopettaa tupakointi, eiku...?

   
 21. Creeping Death

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  291
  Olen ollut kohta vuoden polttamatta, kaveri lopetti samaan aikaan ja ajattelin kokeilla pystynkö minä siihen, hakkasin erästä nettipeliä pari päivää ja siinä unohdu rööki kun oli tekemistä.
  [signature]I'd get up..
  ..if I knew I fell.. [/signature]
   
 22. kilroy1

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2001
  Viestejä:
  1 307
  vuosi ja 2kk polttamatta, sitä ennen n. 20 vuotta tupakointia eli oli kyllä aikakin lopettaa.

  Itse lopetin ihan normi purkalla (ei siis mitään nicorettea), purkkaa suuhun vaan aina kun teki mieli ja toimi ihan hyvin. Tietty ensimmäiset viikot oli pahimpia ja duunitauot oli aina huoltamolla tupakkapöydässä, mutta ihan ok niistä selvis. Aina välillä tulee jaksoja jolloin röökiä tekee useammin mieli, mutta kertaakaan en ole edes meinannut repsahtaa. Ainoa miinus on painonousu, n. 10kg tulut lisää, siitä pitäis kyllä päästä eroon.
   
 23. litku

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2003
  Viestejä:
  44
  Niin siis meinasin, että lyhyellä tähtäimellä lopettaminen on helppoa. Vieroitusoireet ei ole kovinkaan paha rasti, mutta pidemmällä aikavälillä "jo lopettaneena" tupakatta pysyminen on vaikeaa.

   
 24. Tribal_

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2003
  Viestejä:
  3 511
  viikko täynnä, nyt alkaa olee jo pientä vierotusoiretta. lähinnä jos on tekemättä mitään alkaa olla aika levoton olo. no pakko tää on kestää, tulee niin kauhee sanktio päälle jos lipsahtaa. tipaton kesäkuu. tulee kyl syötyä kokoajan jotain.
   
 25. MikkiK

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2002
  Viestejä:
  741
  Piti aloittaa kanssa lakko, kun olin niin uhannut tekeväni heti loppiaisen jälkeen. Eilen poltin kaksi röökiä, samalla kun siemailin viimeiset oluet pois kaapista kiusaamasta.
  Tämä päivä onkin töissä vierähtänyt kohtuu helposti. Purkkaa ja tablettia hain avuksi, mutta ei nyt ainakaan vielä ole tarvinnut. Katotaan nyt kuinka käy. Toivottavasti ei tule tällä viikolla, tai ensi viikolla, mitään vittumaisia asiakkaita vastaan.
  [signature]-Ja mitä opimme tästä-[/signature]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti