Tuntematon laite käynyt Wifi-verkossa. Pystyykö mitenkään saamaan lisätietoja?

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja ShimaNoShinobi, 26.07.2021.

 1. ShimaNoShinobi

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2010
  Viestejä:
  7
  Pientä tietoturvakysymystä olisi.

  Huomasin, että reitittimen (Huawei B715) asetuksissa näkyi laite, jota en tunnistanut miksikään oman talouden laitteista. Laitteesta näkyi siis tietenkin vain MAC-osoite. Laite oli jo offline-tilassa, kun asiaa tarkastelin, mutta myös Avastin WLAN-tarkastajaankin oli jäänyt siitä jälki.

  Wifi on WPA2-suojattu, mutta WPS oli vielä tuolloin päällä. Vaihdoin varalta nyt reitittimen salasanat ja MAC-blokkasin tuon laitteen.

  Onkohan mitenkään mahdollista saada tarkempia tietoja tuosta laitteesta? B715:ssä ei ilmeisesti ole mahdollista katsoa lokia siitä, mihin aikaan laite on verkossa ollut ja kuinka kauaa. En tiedä, miten hyödyllistä tuo Avastin antama tieto on on, mutta jännästi se antoi laitteen tyypiksi matkapuhelin tai tabletti, mutta antoi tiedoissa myös UDP-portin numeron. Tätä tietoa ei muissa verkossa olevilla puhelimilla näy.

  Liekö syytä huolestua kummemmin tästä vierailusta?
   
 2. asentaja

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2001
  Viestejä:
  401
  Joissain laitteissa voi olla eri MAC osoite 2.4Ghz ja 5Ghz WLAN verkoille. Saattaa olla siis joku sinun laite joka siellä nyt näkyy kahteenkertaan tai sitten joku sinun kaverin puhelin?

  Tuolta voi tarkistaa minkä valmistajan laite kyseessä jos auttaa selvittämisessä https://dnschecker.org/mac-lookup.php
   
  Viimeksi muokattu: 27.07.2021
 3. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Tuntematta kotiverkkosi laitekantaa, niin ei ole poissuljettu että on sinun oma laite.

  Jos MAC osoitteen perusteella mahdollisesti matkapuhelin, niin selityksiä useita, yksi se että jokin mobiililaite käyttänyt tukiasemaasi paikantamiseen, osa päätelaiteista arpoo MAC osoiteitta eri kerroilla tunnistamisen vaikeuttamiseksi, jotein vaikka kaikki oman talouden sovittimen tämänhetken MAC osoitteet kävisit läpi, niin ihan identtistä ei niistä välttämättä löydy.

  Selityksestä jäi käsitystys että laite ei välttämättä ollut WLAN laite, vaan jokin laite verkossa, eli voi olla myös piuhallinen. Piuhallisissakin huomata että MAC osoite ei välttämättä ole yksi ainoa kiinteä sovittimessa yhdestä fyysisestä portista.
   
Tagit:

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti