Tulipahan pelattua: Lord of The Rings Online koettaa uutta tulemista turhaan - vuosi 2007 ja MMO-huuma menivät jo

Viestiketju alueella 'Peliartikkelit ja -arvostelut' , aloittaja Muropaketin toimitus, 02.12.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  21 737
 2. DiamondTear

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2000
  Viestejä:
  633
  Eikös sillä FF MMO:lla mene myös hyvin?
   
 3. Punk Floyd

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2018
  Viestejä:
  1
  Olipa kyllä harvinaisen tympeää luettavaa, kaikesta oikein paistoi läpi kirjoittajan negatiivinen asenne MMORPG-pelejä kohtaan. Se, että ne kirjoittajan mielestä ovat "länsimaissa lopullisesti poissa muodista" ei taida ihan olla koko totuus. Varsinkin vanhempien mörppien classic-versioille todella tuntuu olevan kysyntää, Blizzardin kaltainen jättiyhtiö tuskin tekee WoW Classicia ihan vain hyväntekeväisyysmielessä.

  Ehkä genre ei varsinaisesti houkuttele uusia pelaajia, mutta itseni kaltaisia vanhan perään haikailevia faneja on takuulla miljoonia. Toki osa vanhojen mörppien mekaniikoista tuntuu nyt vanhentuneelta mutta pelien haastavuus, maailmojen laajuus ja ennen kaikkea pelaajayhteisö on juuri se juttu, joka uudemmista peleistä puuttuu ja jonka takia vanhojen pelien huonojakin puolia on valmis katsomaan läpi sormien. Kehitteillä olevat mörpit kuten Pantheon ja Ashes of Creation lupaavat molemmat ottaa vanhojen palien parhaat puolet ja yhdistää niihin uusia innovaatioita. Kuulostaa paperilla mahtavalta, nähtäväksi jää millaisia pelit ovat oikeasti sitten joskus ilmestyessään.

  WoWin ja Lotron vertaaminen johonkin Fortniteen nyt on täysin älytöntä. Nopeatempoisella nettiräiskinnällä ja hidastempoisella fantasiamaailmalla ei nähdäkseni tavoitella ihan samaa asiakassegmenttiä. Takuulla Fortnite on tällä hetkellä mediaseksikkäämpi ja houkuttelevampi vaihtoehto kuin WoW tai Lotro mutta ne, jotka hakevat nettipelistä jotain syvällisempää ja pitkäkestoisempaa, saattavat hyvinkin jossain vaiheessa kiinnostua myös MMORPG-peleistä.

  Meillä kotona asuvan 8-vuotiaan Fortnite-innostus meni ohi tosi nopeasti ja nyt on WoW tulilla toista kuukautta ja hyvin tuntuu maistuvan.

  Lopuksi vielä itse arvosteltavasta pelistä: Lotro on tosiaan vanhentunut huonommin kuin esim. WoW. Pelimoottorihan oli jo alunperin "hidas", hahmoanimaatiot kankeita jne. Itse en jaksanut lähteä legendary-serverillä uutta hahmoa levuttamaan, mutta ymmärrän kyllä hyvin niitä, jotka sen tekivät. Pelin maailmahan on aivan älyttömän hieno ja tarjoaa varsinkin Tolkien-faneille todellista fan servicea.
   
 4. Joonas_K

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2018
  Viestejä:
  12
  Kiva kuulla aiheeseen toisenlaista näkökulmaa. Sulla on selkeästi syvä rakkaus genreä kohtaan. Ollaan ehkä asioista enemmänkin samaa mieltä kuin aluksi voisi odottaa.:)

  Halusin testissä pureutua nimenomaan siihen tarjoaako nuo Legendary-serverit jotain sellaista, joka saisi periaatteessa pelistä kiinnostuvan uuden pelaajan hyppäämään Lotroon mukaan. Niitä markkinoitiin myös sillä kulmalla ainakin meille. Täysin uusia MMO-pelejä odotan kyllä innolla, mutta niistä on vielä mahdotonta sanoa.

  Pyrin tuomaan esiin, että tiedän ainakin WOW:in ja Elder Scrolls Onlinen olevan edelleen ihan suosittuja. Ilmeisesti myös edellämainitulla Final Fantasyn MMO:lla menee ihan hyvin. Listaan voisi varmaan jälkeenpäin lisätä myös Guild Wars 2:n. Keskityin kuitenkin siihen kuinka MMO-pelit ei enää oikein tarjoa sellaisia koukkuja, jotka kasvattaisi genren suosiota. Poissa muodista ololla viittasin siihen etteivät pelit enää hallitse keskustelua samalla tapaa kuin 00-vuosikymmenen lopulla oli tapana.

  Kiitti palautteesta :)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti